Επιστροφή στο Forum : Blue tiger-ακια - επιτελους !!
Γεννηθηκαν πριν λιγες ωρες.
Ευχηθητε μου να μου ζησουν, γιατι αλλιως τα βλεπω δυσκολα τα πραγματα με αυτο το ειδος. Αν δεν αφησουν απογονους και τωρα, σε μερικους μηνες θα φτασουν στο τελος της ζωης τους και τερμα.. Μεχρι στιγμης εχω χασει 2-3 γεννες οπου τα μικρα για καποιο λογο δεν επιβιωσαν.:(
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-989.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-0qfyh0q845.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-iq9876r.jpg
μπράβο Αλεξ πανέμορφα ...εύχομαι από καρδιάς, να σου ζήσουν...:p μήπως να έρχομαι σπίτι πιο συχνά? αν είναι να γεννάνε ;)
να σου ζησουν...δεν ξερω απο γαριδες αλλα αυτο που βλεπω μου αρεσει πολυ...ολα θα πανε καλα...
Alex_Salonica
10-07-10, 00:44
με το καλό συνονόματε!
:smt041
Ευχαριστω βρε παιδια, ! αν δεν ζησουν και τωρα, τον Σεπτεμβριο τους αλλαζω ενυδρειο και τις βαζω μονες τους σε 100αρι.
Πάει πουθενά ο νους σου τι μπορεί να φταίει;
Nαι Θοδωρη. Τελη Μαιου ειχα 2 γεννες αλλα οι πρωτες ζεστες με επιασαν στον υπνο και η θερμοκρασια ανεβηκε στους 27 για μια μερα που δουλευα. Οταν γυρισα σπιτι αυξησα αναταραξη και εβαλα ανεμιστηρα, αλλα μαλλον ηταν ηδη αργα για τα μωρα.Ακομα και οι ενηλικες δεν αντεχουν για πολυ πανω απο 25.
Αν δεν εφταιγε η θερμοκρασια τοτε μαλλον συμπεριλαμβανομαι στους πολλους χομπιστες παγκοσμιως που για ανεξηγητους λογους δεν μπορουν να τις αναπαραξουν και χανουν τα μωρα λιγες μερες μετα την γεννηση τους.
Σκεφτομαι οτι τωρα εξηγειται η τιμη τους και η σπανιοτητα τους...:rolleyes:
Να σου ζησουν Αλεξανδρε,πιστευω θα πανε ολα καλα.
Alex_Salonica
10-07-10, 01:49
Nαι Θοδωρη. Τελη Μαιου ειχα 2 γεννες αλλα οι πρωτες ζεστες με επιασαν στον υπνο και η θερμοκρασια ανεβηκε στους 27 για μια μερα που δουλευα. Οταν γυρισα σπιτι αυξησα αναταραξη και εβαλα ανεμιστηρα, αλλα μαλλον ηταν ηδη αργα για τα μωρα.Ακομα και οι ενηλικες δεν αντεχουν για πολυ πανω απο 25.
Αν δεν εφταιγε η θερμοκρασια τοτε μαλλον συμπεριλαμβανομαι στους πολλους χομπιστες παγκοσμιως που για ανεξηγητους λογους δεν μπορουν να τις αναπαραξουν και χανουν τα μωρα λιγες μερες μετα την γεννηση τους.
Σκεφτομαι οτι τωρα εξηγειται η τιμη τους και η σπανιοτητα τους...:rolleyes:
Αλέξανδρε δεν νομίζω ότι δικαιολογείται για μια μέρα στους 27 που είναι και το όριο τους να είχες θάνατο όλων των μικρών, μάλλον κάτι άλλο φταίει
Αλεξ , δεν μπορω να πω με σιγουρια μιας κι εγω ακομα τις μαθαινω...Ξερω παντως οτι αν και οι ενηλικες ειναι αρκετα προσαρμοστικες και ανθεκτικες, τα μικρα λενε οτι ειναι παρα πολυ ευαισθητα σε αλλαγες. Αν λοιπον μεσα σε 24 ωρες η θερμοκρασια εφτασε απο 24 στους 27 και αμεσως ξαναεπεσε παλι στους 24, το βρισκω πιθανο να εφταιγε αυτο. Ταυτοχρονα ειχα και πολλα μικρα blue pearl που ομως δεν επαθαν τιποτα.
Παντως αν ολα πανε καλα αυτη τη φορα, εχω αλλες 2 μεγαλες θηλυκιες γκαστρωμενες που εχουν απο 30 αυγα περιπου η καθε μια. Οποτε η κατασταση θα σωθει.
Παντως σκεφτομαι ουτως ή αλλως να προχωρησω σε species tank 100αρι :rolleyes:
(ξερεις εσυ..φιλτρο βυθου κλπ ;) )
Ευχαριστω Zhan Gao Shou......+-3
να σουν ζησουν και να τις χιλιασεις.
Να σου ζήσουν Αλέξανδρε, μακάρι να τα καταφέρεις.
Κι εγώ τις έχασα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σε νιώθω.
thanasis76
10-07-10, 06:47
με το καλο φιλε να σου ζεισουν. ευχομαι ολα να πανε καλα...:smt041:smt041
Να σουν ζήσουν, είμαι σίγουρος οτι όλα θα πάνε καλά.
Μακαρι να ζησουν ολα και να μεγαλωσουν!!! :p
Θα ειναι κριμα να χαθει τοσος κοπος!!! Η θερμοκρασια εκανε μεγαλη μεταβολη σε λιγο χρονικο διαστημα ... δεν ειναι τοσο απιθανο να εφταιγε αυτο .. αν ειναι τοσο πολυ ευαισθητα ...
Τωρα με τις ζεστες θα τους εβαζα και μια αεραντλια καλου - κακου!! ;)
Γιαννης Μ5
10-07-10, 09:14
Απο καρδιας να σου ζησουν.Εινα πανεμορφες.
Να τις χερεσαι Αλεξανδρε!Να σου ζησουν:p
και μακαρι ο λογος που εχασες τις προηγουμενες γεννες να ηταν η θερμοκρασια;)
Alex_Salonica
10-07-10, 10:53
Αλεξ , δεν μπορω να πω με σιγουρια μιας κι εγω ακομα τις μαθαινω...Ξερω παντως οτι αν και οι ενηλικες ειναι αρκετα προσαρμοστικες και ανθεκτικες, τα μικρα λενε οτι ειναι παρα πολυ ευαισθητα σε αλλαγες. Αν λοιπον μεσα σε 24 ωρες η θερμοκρασια εφτασε απο 24 στους 27 και αμεσως ξαναεπεσε παλι στους 24, το βρισκω πιθανο να εφταιγε αυτο. Ταυτοχρονα ειχα και πολλα μικρα blue pearl που ομως δεν επαθαν τιποτα.
Παντως αν ολα πανε καλα αυτη τη φορα, εχω αλλες 2 μεγαλες θηλυκιες γκαστρωμενες που εχουν απο 30 αυγα περιπου η καθε μια. Οποτε η κατασταση θα σωθει.
Παντως σκεφτομαι ουτως ή αλλως να προχωρησω σε species tank 100αρι :rolleyes:
(ξερεις εσυ..φιλτρο βυθου κλπ ;) )
Εύχομαι να ήταν αυτό το πρόβλημα και η νέα γενιά απ τα μπλε τιγράκια να πάει μια χαρά.
Species tank ε; ;) Νομίζω το 100άρι είναι ιδανικό, κι εγώ αν βάλω κι άλλα ενυδρεία θα είναι 100άρια
Υ.Γ. Ελπίζω να τα καταφέρω κάποια απ αυτές τις μέρες να κάνω μια σωστή παρουσίαση τα undergroung γαριδάδικα
Πολλές ευχές από ψυχής κι από μένα!
κι ειπα να γραψω τις προαλλες "που ειναι η λουση η σαββατογεννημενη και ηλιοφωτιστη...φεγγαροφωτη....πως το πες????? που πιανουν οι ευχες της"...:D:D
Δεχομαι συλληπητηρια. Ουτε ενα μικρο σημερα :smt087
Γιαννης Μ5
11-07-10, 23:18
Υπομονη.Πρεπει να βρεθει τι φταιει και ειμαι σιγουρος οτι θα το πετυχεις.
κριμα ρε γ@μωτο :(.Παντως ειμαι σιγουρος αν καποιος μπορει να τα καταφερει εισαι εσυ.Πιστευω οτι θα βρεις τι φταει.
συλληπητιρια...... δεν πειραζει την αλλη φορα
Ε, όχι!!! Τι κρίμα! :(
Τι να κάνουμε όμως; Συμβαίνουν κι αυτά! Να είσαι εσύ γερός για να προσπαθήσεις πάλι!
Πάνο όπως βλέπεις, τζίφος τα Σαββατογεννήματα και τα ηλιογεννήματα! :smt120
Κρίμα Αλέξανδρε....
Καλή επιτυχία με τις υπόλοιπες ετοιμόγεννες.
Μην απελπιζεσαι φιλε ..αν δεν μπορεις εσυ δεν μπορει τοτε κανεις!! :) ..Καλη τυχη! ;)
Παιδια, ακυρο ! Τζαμπα στενοχωρηθηκα.
Τα μικρα ζουνε,:smt041 και μαλιστα ανακαλυψα οτι ζουν και αρκετα μικρα απο τις προηγουμενες γεννες. Μοιαζουν παρα πολυ με τα blue pearl και δεν διακρινονται ευκολα. Επισης μεγαλωνουν παρα παρα πολυ αργα ! παλι καλα που τις ειδε ο ανηψιος μου και μετα οταν τις φωτογραφισα με τον macro καταφερα να τις ξεχωρισω και να παει η ψυχη μου στη θεση της.:p
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-dsc_0001.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-dsc_0004.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-dsc_0012.jpg
μπράβο
Η καλύτερη αποζημίωση των κόπων σου
Alex_Salonica
24-07-10, 15:44
:smt041
Μπράβο συνονόματε, άντε παίρνω θάρρος κι εγώ!
....εισαι δηλαδη πατερααας? :) :) ...μπραβο Αλεξανδρεεεεε! ;)
Μπραβο Αλεξανδρε οαση για τα ματια μας τα κατορθώματα σου στις γαριδες. Να σου ζησουν.
thanasis76
24-07-10, 19:45
πολλα μπραβο κι απο εμενα!!! χαιρομαι που ολα πηγαν καλα...
ετσι ειναι τα ενυδρεια... ολο εκπληξεις...:smt041:smt041:smt041
Γιαννης Μ5
24-07-10, 22:01
Να σου ζησουν mod.Επιτελους ολα καλα :smt041:smt041:smt041
Ευχαριστω πολυ !! :p μετραω καμια 10αρια , αρα σιγουρα ειναι πανω απο 20.
Μπραβο ρε αλεξανδρε ειναι τρομερες...
Αν δεν τα καταφερνες εσυ δεν ξερω ποιος αλλος θα μπορουσε.
Γιατι δεν κοιτας να σταθεροποιησεις λιγο την θερμοκρασια σου, εναν elliwell θελεις και 1 ανεμηστηρακι.. Σε τι ενυδρειο τις εχεις?
Οντως μοιαζουν πολυ με τα blue pearl-ακια πως να τα ξεχωριζες ειδικα ψειρουλες που ειναι? :D:p
Μονο στα ματια τους εχουν εμφανη διαφορα ... :o
Αντε να σου ζησουν ... :smt041:smt041
φοβερα Αλεξανδρε!!πανεμορφα ειναι με τα πορτοκαλι ματακια τους!!να σου ζησουν:)
Μπραβο ρε αλεξανδρε ειναι τρομερες...
Αν δεν τα καταφερνες εσυ δεν ξερω ποιος αλλος θα μπορουσε.
Γιατι δεν κοιτας να σταθεροποιησεις λιγο την θερμοκρασια σου, εναν elliwell θελεις και 1 ανεμηστηρακι.. Σε τι ενυδρειο τις εχεις?Που εισαι εσυ βρε .χαθηκαμε :p
Δεν τιθεται πια θεμα θερμοκρασιας. Ειναι σταθερα στους 24. Τις εχω στο Hailea. Εξετερικες διαστασεις γυρω στα 54 λιτρα αλλα το φιλτρο /πλατης και διακοσμηση αφαιρει πολλα λιτρα και το καθαρο νερο δεν πρεπει να ειναι πανω απο 35-40 λιτρα. Γι αυτο ειναι δυσκολο να μεινουν σταθερες οι παραμετροι, ιδιαιτερα με τοση εξατμιση που εχω. Θα παω σε μεγαλυτερο συντομα..
Οντως μοιαζουν πολυ με τα blue pearl-ακια πως να τα ξεχωριζες ειδικα ψειρουλες που ειναι? :D:p
Μονο στα ματια τους εχουν εμφανη διαφορα ... :o
Αντε να σου ζησουν ... :smt041:smt041 Ευχαριστω Γιωργο, Το θεμα ειναι οτι μερικα blue pearl οταν ειναι μικρα εχουν και αυτα κιτρινα ματακια , και εκει ειναι το μπερδεμα !
φοβερα Αλεξανδρε!!πανεμορφα ειναι με τα πορτοκαλι ματακια τους!!να σου ζησουν:) Να σαι καλα Φιλιππε, ευχαριστω πολυ !
Να σου ζησουνε τα μικρουλια σου...οσα περισσοτερα γινονται
μακαρι ολα...:)
Tα τιγρακια που ειχαν γεννηθει αρχες Μαιου, εχουν γινει κανονικες γαριδουλες πλεον. Μερικα ειναι deep blue, αλλα light blue και εχω και 2-3 κοκκινωπα.
Απο καθε γεννα ομως, επιβιωνουν 3-4 μικρα μονο. Η αποικια θα μεταφερθει τελη Σεπτεμβριου σε δικο τους μεγαλυτερο ενυδρειο.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-dsc_49798.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-dsc_587.jpg
Ίσως στο μεγαλύτερο ενυδρείο να τα καταφέρουν καλύτερα! Το εύχομαι ολόψυχα! Σου αξίζει και με το παραπάνω!!!!!!!!!!! :)
να σου ζησουν Ακλεξανδρε και στο νεο ενυδρειο ακομη περισσοτερα ;)
Εχω καιρτο να ενημερωσω γι αυτο το ειδος που με δυσκολευει παρα πολυ και ειμαι συνεχεια στην κοψη να τις χασω.
Οι Blue Tiger αποδειχθηκαν πολυ ευαισθητες και αρκετα δυσκολες στην αναπαραγωγη τους, Μονο η αλλαγη ενυδρειου θα τις κανει πλεον να ανακαμψουν.
Τελη καλοκαιριου οταν γυρισα απο τις διακοπες μου εβγαζα συνεχεια πτωματα απο το ενυδρειο. Ειχαν προσβληθει απο βακτηριακη ασθενεια και επεζησε τελικα μονο μια ενηλικη θηλυκια και 4 μικρα. Ευτυχως 2 απο τα μικρα βγηκαν θηλυκα και συντομα ξαναειχα γεννες.
Χαρηκα ο χριστιανος αλλα... ουτε ενα μωρο απο τα περιπου 40 που γεννηθηκαν δεν καταφερε να ζησει.
Απο τοτε ξαναπηρα αλλες 2 γεννες απο τις 3 θηλυκιες αλλα και παλι τζιφος.
Αυτη τη στιγμη εχω παλι 2 αυγωμενες αλλα με τον διαγωνισμο τις παραμελησα αρκετα και απεβαλλαν μερικα απο τα αυγα τους.
Μονο ενα μικρο επιβιωνει αυτη τη στιγμη και περιμενω σε λιγες μερες να γεννησουν ξανα οι θηλυκιες.
Αλλο ενα μειονεκτημα τους ειναι η πολυ αργη αναπτυξη των μικρων . Κανουν γυρω στους 6 μηνες μεχρι να ενηληκιωθουν σεξουαλικα !!
Αν τις χασω θα στενοχωρεθνω πολυ ! τις προσεχω σαν τα ματια μου πλεον γιατι τραβηξα πολλα να τις βρω και να τις φερω :(
Μονη μου ελπιδα το 96αρι που ετοιμαζω μονο γι αυτες τις εναπομειναντες 5 blue tiger.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-3de41f9f.jpghttp://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-b13b4055.jpghttp://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-4663f4f4.jpghttp://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-deff1541.jpghttp://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-5fdfec26.jpg
να σου ζησουν αλεξανδρε!!!ειδες την ωρα?4.27 ειναι!!!μην δει κανενας γειτονας που αστραφτει στο σπιτι και τρομαξει!!!χαχαχα!!ολα για το χομπυ:D
Οχι βρε...ειπαμε ! τις φωτογραφιες τις εχω τραβηξει πριν μερικες μερες, απλως με τον διαγωνισμο δεν εβρισκα χρονο να ασχοληθω.
Εύχομαι να σου ζήσουν και να τις καμαρώσεις ολόκληρο "σμάρι". Τι στο καλό ... σαββατογεννημένη είμαι, τόσες ευχές έδωσα, μια δε θα πιάσει; :p
stefanos samos
17-01-11, 11:40
ειμαι σιγουρος οτι μολις αλλαξεις το ενυδρειο δεν θα ξερεις τι να τις κανεις...
αλλα εγω για σας ειμαι εδω...χαχαχαχα...ολα θα πανε καλα φιλε μου...;)
ph μετρα αναπληρωσεις κτλ εχεις επανω?
Μετρας tds?
Ρωταω γιατι σε ενα τοσο ευαισθητο ειδος θελει οτι μπορεις για να κρατας σταθερες τις θερμοκρασιες.
PH 7,2
KH 1
tds 69
Θερμοκρασια 24
Αναπληρωση 100% με οσμωση.
Αλλαγες νερου καθε 7ημερες 20-30% με νερο Α/Ο -δικτυου 50-50.
ΝΟ3 < 5ppm
Ταισμα ελαχιστο καθε 2η μερα.
Oποτε ετυχε να παραμελησω εστω και μια αλλαγη νερου, ειχα απωλειες. Τωρα με τον διαγωνισμο το κοστος ηταν αλλη μια νεκρη ενηλικη..μενουν 4. Η μια αυγωμενη. Τελευταια ευκαιρια !
Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να σου πετύχουν, γιατί εκτός της πολύ δουλειάς και προσπάθειας που έχεις κάνει, είναι φανερό ότι τις αγαπάς πολύ και τις προσέχεις ακόμη περισσότερο.
Μια γενική γαριδο-ερώτηση.........
Επειδή σας βλέπω με τις γαριδούλες και ζηλεύω............ πόσα λίτρα χρειάζεται για να ξεκινήσεις με μερικές γαριδούλες να δεις πως πάει το πράγμα;;;;; :rolleyes:
Και δεν μιλάω για δύσκολα είδη όπως το δικό σου. Γενικά μιλάω........... ας πούμε για τις red cherry, ή κάτι παρόμοιο......
Για ευκολες γαριδες, απο 24 λιτρα . Για πιο δυσκολα ειδη καλυτερα να ξεκιναμε με 50 λιτρα και πανω.
Επειδή ρε συ Αλέξανδρε, ένα τέτοιο ενυδρειάκι το έχω, τι χρειάζεται να μπει μέσα για να περνάνε καλά μερικές γαριδούλες και πιθανόν να αναπαρχθούν;;;
Άλεξ καλή επιτυχία σου εύχομαι!!
Χριστόφορος Μίχας
19-01-11, 22:58
Να πάνε όλα καλά αυτη τη φορά και να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται :p
Εκτος του οτι εχω μεγαλη χαρα και ελπιδα, που και οι 4 θηλυκιες μου ειναι γεματες αυγα, θελω να δειτε και αυτη τη φωτο που πιστευω οτι βγηκε πολυ καλη και μου αρεσε !:p
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-91636e08.jpg
mikeepidio
31-01-11, 19:24
Υπέροχη φώτο!!!
τι τιμες νερου θελουν αυτα τα κουκλια?
τι τιμες νερου θελουν αυτα τα κουκλια?
Σχεδον το ιδιο οπως και οι CRS. Τα πανε καλυτερα ομως σε χαμηλοτερη θερμοκρασια (κατω απο 23) και ειναι το ιδιο δυσκολες -ισως και περισσοτερο απο τις CRS.
To μεγαλο προβλημα με τις BT ειναι οτι ειναι εξαιρετικα ευαλωτες σε βακτηριακες παθησεις ιδιαιτερα το καλοκαιρι, και εκει ειναι που τις χανουν πολλοι.
Διαβαζω διεθνως οτι πολλοι εμπειροι που προσπαθησαν να ασχοληθουν εσπασαν τα μουτρα τους με αυτες τις ομορφιες. Ε ..ενας απο αυτους ειμαι κι εγω .:cool:
να τα εχεις να τα βλεπω τοτε ;)
Γι αυτο τις βγαζω φωτογραφιες τωρα τελευταια...να τις βλεπω και να θυμαμαι ποσο ομορφες ηταν οταν τις ειχα.:D
Εχω απελπιστει...τις παραμελησα και ειχα μεγαλες απωλειες καποτε, αλλα τωρα τις προσεχω σχολαστικα και τους εχω δωσει τις καλυτερες συνθηκες, μα και παλι..no babie's :(
Χριστόφορος Μίχας
31-01-11, 22:45
Εύχομαι και πιστεύω αυτη τη φορά να πάνε όλα καλά. Τί στο καλό... με τέτοια φροντίδα και γνώση, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα σπάσει η γκαντεμιά! :D
σε τι μεγεθος ενυδρειο τις εχεις αλεξ?
σε τι μεγεθος ενυδρειο τις εχεις αλεξ?
Εχεις ξανακανει την ιδια ερωτηση παραπανω ... :D:D:D
Σε τι ενυδρειο τις εχεις?
Τις εχω στο Hailea. Εξετερικες διαστασεις γυρω στα 54 λιτρα αλλα το φιλτρο /πλατης και διακοσμηση αφαιρει πολλα λιτρα και το καθαρο νερο δεν πρεπει να ειναι πανω απο 35-40 λιτρα. Γι αυτο ειναι δυσκολο να μεινουν σταθερες οι παραμετροι, ιδιαιτερα με τοση εξατμιση που εχω. Θα παω σε μεγαλυτερο συντομα..
Alex_Salonica
01-02-11, 18:31
Αχ αυτές οι άτιμες οι blue tiger είναι πανέμορφες!
Πόσο TDS έχεις συνονόματε;
Πόσο TDS έχεις συνονόματε;
Χεχεχε πλακα εχετε σημερα!!! Και αυτο το εχει απαντησει ο ανθρωπος!! :p
ph μετρα αναπληρωσεις κτλ εχεις επανω?
Μετρας tds?
Ρωταω γιατι σε ενα τοσο ευαισθητο ειδος θελει οτι μπορεις για να κρατας σταθερες τις θερμοκρασιες.
PH 7,2
KH 1
tds 69
Θερμοκρασια 24
Αναπληρωση 100% με οσμωση.
Αλλαγες νερου καθε 7ημερες 20-30% με νερο Α/Ο -δικτυου 50-50.
ΝΟ3 < 5ppm
:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.