Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : betta caspeσ....ναι βρηκα την κοπελια!!!!!!

birgin
07-07-10, 17:24
η κοπελια μας!!!!! τα ενυδρεια για το φλερτ...και ο μικρος κολημενος στο τσαμι!!!!να την δει!!!

bokostas
07-07-10, 17:27
Τέλεια, άντε με το καλό και καλούς απογόνους.

Liz@
07-07-10, 17:40
ωραια ταιριαζουν και στα χρωματα!!

birgin
07-07-10, 17:41
ωραια ταιριαζουν και στα χρωματα!!

ναι αυτο σκεφτηκα,και εγω...

Maverick
07-07-10, 19:38
ναι αυτο σκεφτηκα,και εγω...

Το τι θα προκύψει βέβαια είναι άλλο θέμα...Καλή συνέχεια με την προετοιμασία και καλό +-4

Πάνος
07-07-10, 20:06
καλη επιτυχια βικυ!!!:p
το υπομνημα του maverick ειναι πολυ κατατοπιστικο...;)

6981giwrgos
07-07-10, 20:38
πολυ ωραιοα και τα δυο να τα χερεσε και καλους απογονους...!!!!!

birgin
07-07-10, 23:51
kai pano se eyxaristo gia tis garidoyles...ftasane kai ola pane mia xara....o monomaxos einai xalaros san na min yparxoyn!!!

Πάνος
07-07-10, 23:59
μακαρι να συνεχισει ετσι...
(μη μας βγαζεις τα ματακια με τα greeklish :smt120..:D)

Maverick
08-07-10, 10:52
Είναι και στους όρους του φόρουμ..;)

birgin
08-07-10, 10:55
Είναι και στους όρους του φόρουμ..;)

ΑΠΟ ΒΙΑΣΗΝΗ....!!!!!!!!!!!!!!:):smt052

Singha
08-07-10, 13:43
μια χαρα κουκλαρα του βρηκες...

οχι οπως η δικια μου που μου βγηκε μπαμπης

exelix
08-07-10, 14:21
μια χαρα κουκλαρα του βρηκες...

οχι οπως η δικια μου που μου βγηκε μπαμπης

Άμα η γυναίκα δεν το στρίβει το μουστάκι τι να την κάνεις;!:D

Singha
08-07-10, 14:49
Άμα η γυναίκα δεν το στρίβει το μουστάκι τι να την κάνεις;!:D

αχαχαχαχαχαχα.

λες ε? να μην ανυσηχω τοτε!!

birgin
15-07-10, 15:32
η μέτρησής ειναι καλές...τα μικρα μου ταΐζονται 1 βδομάδα..με σκουληκάκι..θερμοκρασία στουσ 27-28..τα ενυδρεία δίπλα δίπλα...
εχω βαλη και 2 φορεσ την θηλύκια μεσα...σε μπουκάλι...αυτος κανει φλερτ.
αλλα φωλια !!! τιποτα!!! ουτε μια φουσκάλα....ενοειται ροη νερου πολλη χαμηλη...δεν ξερω...το μονο που σκέφτομαι ειναι οτι ειναι μικρος σε ηλικια...δεν ειναι και ιδιαίτερα μεγαλόσωμος...
και επισεισ επιδη η θηλύκια δειχνη πολλή όμορφη!!! μην ειναι μικρο αρσενικο..plakat..
:confused::confused::confused:

6981giwrgos
15-07-10, 15:54
εμενα για θυλικια μου φενετε?
επισεις εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο στρεσαρισμενη.γιατι ειδα οριζοντιες ριγες στο σωμα της.
στο μπουκαλι που την ειχες εχεις κανει τριπες για να επικυνωνει το νερο ενυδρειου με το νερο του μπουκαλιου.
αποψη μου ειναι οτι αν εχει βγαλει οριζοντιες ριγες να την βγαλεις απο ενυδρειο αυτο να τιν βαλεις ξανα στο προιγουμενο και ναπροσπαθεισεις ξανα σε λιγεσ μερες. αλλα να δεις και τι θα πουν και οι ποιο εμπιροι...

birgin
15-07-10, 16:17
εμενα για θυλικια μου φενετε?
επισεις εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο στρεσαρισμενη.γιατι ειδα οριζοντιες ριγες στο σωμα της.
στο μπουκαλι που την ειχες εχεις κανει τριπες για να επικυνωνει το νερο ενυδρειου με το νερο του μπουκαλιου.
αποψη μου ειναι οτι αν εχει βγαλει οριζοντιες ριγες να την βγαλεις απο ενυδρειο αυτο να τιν βαλεις ξανα στο προιγουμενο και ναπροσπαθεισεις ξανα σε λιγεσ μερες. αλλα να δεις και τι θα πουν και οι ποιο εμπιροι...

στο ενυδρείο της μενει...στο μπουκάλι την εχω βαλει 2 φορεσ...για 10 λεπτα περιπου....για να μπει στο ενυδρειο του αρσενικοί....η φωτο εχει ριγες....εκει ειναι στο δικο της οταν την προτοεφερα...απο το πετ σοπ..δεν τα εχω μαζη...η θυλικια ακομα δεν εχει αυγα...απλα την εβαλα...να φλερτάρουν λιγο...
...ο αρσενικός δεν εχει κανει φωλιά απο την αρχη...περιπου ενα μηνα τον εχω...
αν προσέξεις...στισ φωτο που ειναι μεσα στο μπουκαλι...ειναι χαλαρι παρακολουθη τον αρσενικο....και ι ριγα..ίσα που φαίνεται..

Maverick
15-07-10, 17:36
Κι εμένα για θηλυκό μου φαίνεται... Στον αρσενικό έχεις βάλει κάτι για να φτιάξει τη φωλιά από κάτω? Καλύτερα συνέχισε την προετοιμασία για μία εβδομάδα (πόσο καιρό ταίζεις με σκουλήκι?) και μετά βάλτην ξανά νωρίς μέσα στη μέρα (πρωί-μεσημέρι) και το βράδυ πριν κλείσεις τα φώτα απελευθέρωσέ την. Ακόμα και να μην έχει κάνει φωλιά ο αρσενικός, είναι πολύ πιθανό να φτιάξει μέσα στην ίδια νύχτα ή το ξημέρωμα. Την επόμενη μέρα μόλις ξυπνήσεις τσέκαρε το ενυδρείο μήπως και έχουν ξεκινήσει (ή και ολοκληρώσει) το ζευγάρωμα. Αν η θηλυκιά είναι κρυμμένη πουθενά και δεν είναι κάτω από τη φωλιά βγάλτην και προσπάθησε άλλη μέρα.

fear81
15-07-10, 18:03
ο αρσενικος σου ειναι κουκλος (της καλοπεσε της κοπελιας:grin:) υπομονη και πιστευω οτι συντομα θα εχεις απογονους.

harris samos
15-07-10, 18:32
ποσα λιτρα ειναι το μεγαλο ενυδρειο ????
-------------------------
δε πυστευω να τη βαζεις το μικρο ? μαζι με τον αρσενικο ?

birgin
15-07-10, 18:54
το ενυδρειο ειναι 60lt..και ειναι το σπίτι του αρσενικου...η μικρή ειναι σε διπλανό 20λτ.. στην φωτο φαίνεται..το σωληνάκι που του εχω βαλει αν αποφασίσει να κανει φωλια....η θηλύκια ειναι επιθετική στα σαλιγκάρια και στησ γαρίδες...και ελεγα.να περιμένω την φωλιά πρώτα και μετα να την βαλω για ζευγάρωμα...και να την βγάλω..αμέσως μετα...εχω ξεκινισει να φτιαχνο και ινφουσουρια...αντε να δουμε...:(:( ο αρσενικος...δεν ενοχλεί γαριδάκια και σαλιγκάρια καθόλου...

birgin
15-07-10, 18:57
Κι εμένα για θηλυκό μου φαίνεται... Στον αρσενικό έχεις βάλει κάτι για να φτιάξει τη φωλιά από κάτω? Καλύτερα συνέχισε την προετοιμασία για μία εβδομάδα (πόσο καιρό ταίζεις με σκουλήκι?) και μετά βάλτην ξανά νωρίς μέσα στη μέρα (πρωί-μεσημέρι) και το βράδυ πριν κλείσεις τα φώτα απελευθέρωσέ την. Ακόμα και να μην έχει κάνει φωλιά ο αρσενικός, είναι πολύ πιθανό να φτιάξει μέσα στην ίδια νύχτα ή το ξημέρωμα. Την επόμενη μέρα μόλις ξυπνήσεις τσέκαρε το ενυδρείο μήπως και έχουν ξεκινήσει (ή και ολοκληρώσει) το ζευγάρωμα. Αν η θηλυκιά είναι κρυμμένη πουθενά και δεν είναι κάτω από τη φωλιά βγάλτην και προσπάθησε άλλη μέρα.

η μέτρησής ειναι καλές...τα μικρα μου ταΐζονται 1 βδομάδα..με σκουληκάκι..θερμοκρασία στουσ 27-28..τα ενυδρεία δίπλα δίπλα...

Maverick
15-07-10, 19:16
Ωραία συνέχισε μία εβδομάδα ακόμα την προετοιμασία με σκουλήκι και μετά δοκίμασε όπως σου είπα πιο πάνω.. Λογικά η θηλυκιά δε θα δώσει σημασία σε γαρίδες και σαλιγκάρια όταν πρόκειται να ζευγαρώσει και μετά το ζευγάρωμα θα την βγάλεις γρήγορα έξω. Αν μπορείς να του βάλεις ένα κομμένο ποτηράκι (όπως δείχνω εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36882) είναι καλύτερο από το σωληνάκι γιατί δημιουργεί και σκιά και τον τραβάει να πάει εκεί να τη φτιάξει. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που δεν μπορύν να φτιάξουν φωλιά αλλά ας εξαντλήσουμε πρώτα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα...

birgin
15-07-10, 19:22
θα του βάλω ποτηράκι...τι να κάνω....χαχαχα

[Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που δεν μπορύν να φτιάξουν φωλιά αλλά ας εξαντλήσουμε πρώτα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα..]
βλέπω να την κάνει η θηλύκια στο τέλος...χαχαχα :)αν κρίνω και απο αυτο το ποστ...http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13909...:D

birgin
09-08-10, 19:27
ο αρσενικος δεν εχει κανει ακομα φωλια....τι ποτιρακια τι σκουλικακια ,,τι βιταμινες τιποτα!!
η θυλικια στο μικρο ενυδρειακη εδω και 2-3 μερεσ κανει φωλια..ειπα σημερα λοιπων να δοκιμασω να βαλω τον αρσενικο στο μικρο ...μηπως και γινει τιποτα.....η θυλικια ...που αν δεν φαινοταν να εχει αυγα θα ημουν σίγουρη οτι ειναι αρσενικος!!! εκανε φλερτ..και πηγενε κατω απο την φωλια...ο αρσενικος τιποτα.....καποια στιγμη τον δαγωσε δυνατά στο 5 λεπτο...και τον έβγαλα των εβαλα ξανα στο ενυδρειο του να χαλαρωσει...και μαλον δεν θα ξαναπροσπαθήσω...
εβγαλα ομως κάποιες καινούργιες φωτο την θηλύκια....για να δουμε τελικα αν ειναι η οχι....[εκτος απο μια που μια ζει να εχει αυγα...στης άλλες:confused::confused::confused: μιαζει αρσενικος!!!]

j.p.
09-08-10, 19:50
καλησπέρα. το ψάρι στις φωτογραφίες είναι αρσενικό. είναι plakat.

Singha
09-08-10, 20:34
τελικα η τζενη ηταν...... ΜΠΑΜΠΗΣ.. :D:D:D:D

Πάνος
09-08-10, 21:20
το εχει το ονομα φαινεται....:D

Liz@
09-08-10, 21:31
τελικα η τζενη ηταν...... ΜΠΑΜΠΗΣ.. :D:D:D:D

χαχα, κοπελια με μουστακι μας βγηκε!!!:D

harris samos
09-08-10, 21:37
κουκλος ο πλακατ και πολυ ποιο επιθετικοι απο τους αλλουν με τα μακρια φτερα
την πατησα κι εγω ετσι μου εκανε το λεωνιδα αναρπαστο σε 20 δευτερα

οι θυλικιες δεν εχουν εντονα χρωματα εχουν χρωμα πρως το καφε και καμια φωρα κανουν ριγες κατι που δε βλεπεις ποτε σε αρσενικο

birgin
09-08-10, 23:39
ωραια!!!!!!!!!:(
η πρωτες φωτο ειναι της πρωτες μερες....μιαζει κοριτσακι..
.ε τωρα γιαυτο ενεβασα και εγω αυτες....που ειναι το ιδιο ψαρι!!! αλλα καμοια σχεση με πριν 1 μηνα περιπου...
μονο αρσενικο δεν ηθελα!!!! αλλη ψαχνουν για πλακατ...και εγω που ηθελα ενα κοριτσακι....τον απεκτισα!!!....το ξερψ πως δεν εχουν εντονα χρωματα τα θυλικα αν και εχω δη στο νετ...πολυ ενδιαφερον κοριτσια...και αυτο το ψαρι οταν το πηρα δεν ηταν τοσο εντονα τα χρωματα....
ειναι και πολυ επιθετικος ...τελος παντων ....αν ενδιαφερεται κανεις απο κερκυρα...για το μπλε αγορι...ασ στειλη ενα μυνημα!:(
-------------------------
κουκλος ο πλακατ και πολυ ποιο επιθετικοι απο τους αλλουν με τα μακρια φτερα
την πατησα κι εγω ετσι μου εκανε το λεωνιδα αναρπαστο σε 20 δευτερα

οι θυλικιες δεν εχουν εντονα χρωματα εχουν χρωμα πρως το καφε και καμια φωρα κανουν ριγες κατι που δε βλεπεις ποτε σε αρσενικο

ριγες εκανε ειδικα στην αρχη ....αν δεις της φωτο ...ειναι το ιδιο ψαρι!!!!εχω μπερδευτη ......maverick ??????????? help!!!!

6981giwrgos
10-08-10, 09:27
καλημερα κριμα ποθ τελικα ειναι αρσενικο ριγες ειχε αλλα οριζοντιες που εμφανιζοντε οταν ειναι στρεσαρισμενο το ψαρι.(αυτες τισ βαζουν και τα αρσενικα και το θυλικα.τα θιλικα οταν ειναι ετιμα για ζευαρομα βγγαζουν καθετες ριγες.

birgin
10-08-10, 18:19
σε καποιες φωτο που ειδα στο ιστο ..η θυληκια εχει το ραχιεο πτεριγιο οποσ το δικο μοθ...δηλαδη δεν ενονει με την πισω ουρα...[οποσ του αρσενικου]και το κατω επισεισ μιαζει σε θηλικο ..παρολα αυτα η συμπεριφορα...ειναι σαν αρσενικο...κανει φωλια και φουσκονει τα μαγουλα...με εχει τρελανει αυτο το ψαρι.....
http://theaquariumwiki.com/Betta_splendens σε αυτο το λινκ δειχνη το σχημα πτεριγιον πλακατ...και εμενα ειναι σαν της θυλικιας!!!!

harris samos
10-08-10, 18:24
http://www.google.gr/images?hl=el&client=firefox-a&hs=6sC&pwst=1&rls=org.mozilla:el:-official&q=betta%20splendens%20plakat&cts=1281457123150&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1680&bih=780 αρσενικα

θυλικα http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://en.academic.ru/pictures/enwiki/66/Betta_splendens_female.jpg&imgrefurl=http://en.academic.ru/dic.nsf/enwiki/1228777&usg=__1D7BhP5DzspdvW53oqBIWST9Zz4=&h=1536&w=2048&sz=1146&hl=el&start=0&sig2=D31FTu_4KJwGqFmFdd7WSA&tbnid=GytkkUgdPDMKlM:&tbnh=116&tbnw=173&ei=xXxhTNGpPNDj4gbwmNjgCg&prev=/images%3Fq%3Dbetta%2Bsplendens%2Bfemale%26um%3D1%2 6hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DwwC%26rls%3Dorg.mozilla:el:-official%26biw%3D1680%26bih%3D780%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=332&vpy=70&dur=404&hovh=130&hovw=173&tx=133&ty=80&oei=xXxhTNGpPNDj4gbwmNjgCg&esq=1&page=1&ndsp=42&ved=1t:429,r:1,s:0

http://www.bettaunited.at/showbetta/all%20about%20splendens.htm

birgin
10-08-10, 18:29
ok... αλλα εχει και ωμορφες θυλικιες...δεν ανεβαζω λινκ γιατη σιγουρα θα τα εχεις δει...οπωσ εγω αυτα εδω...η διαφορα στα πτερυγια με κανει και αναροτιεμαι....
και απο χρωμα οταν την πηρα ηταν χαλια....ισως βοηθεισε πολυ το σκουλικακη η τροφη μονομαχου...το νερο...και ολα στην μεγαλη αλλαγη στο χρωμα...ειδεσ της πρωτες φωτο ειναι το ιδιο ψαρι απο χρωματα,..δεν το λες αρσενικο....
μεσα σε ολα και αυτη η αλλαγη χρωματος ειναι υπερβολικα μεγαλη σε 1 μηνα σχεδον....
παντως σε ευχαριστο...για την απαντησει....