PDA

Επιστροφή στο Forum : Γκαπυ και Αλατι

Giorgos Vrasna
06-07-10, 23:53
Καλημερα σε ολους ! Θελω να εκφρασω μια απορια σχετικα με το αλατι.
Εχω ενα ενυδρειο 54 λιτρα φυτεμενο , με ευκολα φυτα και γκαπυ, πριν μια εβδομαδα στην αλαγή νερου έβαλα 2,5 κουταλιες αλάτι (40 γραμάρια) περίπου διαλυμένα σε 20 λίτρα νερου΄και νομίζω οτι το αλάτι εκανε καλό στα ψαράκια μου. Η απορίες τωρα.
1. στην αλάγη νερου που θα κάνω (20 λίτρα ) περίπου , χρειάζεται να βάλω και συμπλήρωμα αλατιού??:confused: γιατι δεν θέλω να επιβαρύνω το ενυδρείο με επιπλέον ποσοτητα, μην καταληξω σε κανα μήνα να εχω θαλασσηνό :smt120
2. με ποιο τρόπο θα μπορώ να ελένχω τα επίπεδα αλατιού στο ενυδρείο? ωστε να υπάρχει μσταθερότητα στην βιολογία του.
Ευχαριστω εκ τον προτέρων!!!!

Πάνος
07-07-10, 00:14
αν συμπληρωνεις την εξατμιση με νερο χωρις αλατι...και στις αλλαγες βαζεις την ποσοτητα αλατιου που αντιστοιχει στα λιτρα που αλλαζεις....δεν θα αλλαξει η συγκεντρωση του αλατος στο νερο του ενυδρειου σου.

Giorgos Vrasna
07-07-10, 00:27
δηλαδη Πάνο αν καταλαβα καλα, αφου για τα 54 λίτρα έβαλα 40 γρ , σε κάθε αλαγή, 20 λίτρων θα ρίχνω περίπου 14 γρ (μια κουταλία) . και μια διευκρίνησει σε παρακαλω , αυτη η διαδικασία θα είναι μόνιμη ή θα ηταν καλό καποια στιγμή να κάνω μία μεγάλη αλαγή χωρίς αλάτι ( αυτο το ρωτάω για την υγεία των φυτών)

Πάνος
07-07-10, 00:39
σωστα τα υπολογισες. ποιο αλατι βαζεις...? και τι φυτα εχεις?
καποια φυτα δεν αρεσκονται σε αλατι...θα πρεπει να παρατηρεις τα φυτα σου. και να πειραματιστεις...

Giorgos Vrasna
07-07-10, 01:01
αλάτι εχω της API , απο φυτα 1 ανουμπια , 2 εχινοδορους , 2 κρυπτοκορινες , κερατοφυλλο και ενα που δεν το ξέρω :smt120 . μέχρι τωρα πάντος παει καλα το θέμα, και στα ψαράκια ειδα διαφορά προς το καλύτερο. Προς το παρών συνεχίζω το διάβασμα και όπως λέει και ο λαός , όσο ζω μαθαίνω!!
ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές..