PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με αλγη

aiptek
03-07-10, 15:21
πια αλγη ειναι αυτη...γνωριζει κανεις???
για bga μου φερνει...:confused:

32578

32579

32580

ειχα κανει μετρησεις για NO3 και ειχα μηδεν αυτο ηταν ενα προβλημα οπου εμφανιστηκε η αλγη νομιζω...
ειχα πτωση νιτρικων γιατι βιαστηκα να βαλω πολλα φυτα και γρηγορης αναπτυξης,τωρα ειναι ενταξει ΝΟ3=10.
αλλα δεν λεει να φυγει εδω και μια εβδομαδα,εχω την εντυπωση οτι μενει στασιμη(δεν εξαπλωνεται) αλλα γινετε πιο εντονο πρασινο με της μερες που περνανε.

andst87
03-07-10, 15:23
bga ειναι φιλε μου!
κανε μια αναζητηση για λυσεις με συσκοτιση η ερυθρομικινη.

Γιαννης Μ5
03-07-10, 15:29
Bga ειναι αλλα πριν την ερυθρομικινη δοκιμασε να την τραβηξεις με μια σκουπα βυθου με προσοχη να μην την σκορπισεις στο ενυδρειο και μετα κανε μια αλλαγη νερου.Επισης βαλε ενα κυκλοφορητη να χτυπα στα σημεια που εμφανιζεται.Δεν φαινεται να εχεις μεγαλο προβλημα(απο τις φωτο)και πιστευω θα ξεμπερδεψεις ευκολα και χωρις ερυθρομικινη.Γενικα να θεωρεις την ερυθρομικινη την εσχατη λυση.(Η συσκοτιση κατα την γνωμη μου δεν εχει αποτελεσμα στην bga)

aiptek
03-07-10, 15:30
ευχαριστω...
η bga λενε οτι εχει ασχημη οσμη αυτη δεν εχει μυρωδια ρε παιδια και διαλυετε
ευκολα.
αλλα για να λες κατι ξερεις...

Γιαννης Μ5
03-07-10, 15:33
ευχαριστω...
η bga λενε οτι εχει ασχημη οσμη αυτη δεν εχει μυρωδια ρε παιδια και διαλυετε
ευκολα.
αλλα για να λες κατι ξερεις...

Eπειδη δεν εχεις μεγαλο προβλημα δεν σου μυριζει(αν και δεν ειναι απολυτο οτι θα μυριζει).Επειδη διαλυεται ευκολα για αυτο σου ειπα να προσεξεις μην την σκορπισεις.Με μια σκουπα και μια αλλαγη μετα καθαρισες;)

syphon
03-07-10, 15:34
Είχα ακριβώς την ίδια επειδή είχα μηδενικά νιτρικά
Έκανα δύο κινήσεις
Αύξησα την δόση ΚΝΟ3 που ρίχνω και έφτιαξα καινούργιο μίγμα CO2
Μέχρι στιγμής υποχωρεί συνέχεια και έχει σχεδόν εξαφανιστεί

Εν τω μεταξύ για ένα περίεργο λόγω τα σαλιγκάρια κάνουν πάρτυ στην συγκεκριμένη περιοχή

andst87
03-07-10, 15:35
εγω παντως με συσκοτιση την ειχα ξεφορτωθει αυτη την αλγη και με αλλαγες νερου καθε 3 μερες.

aiptek
03-07-10, 15:51
μηπως παιζει να εμφανιστηκε απο το moonlight το εκαιγα παραπανω ωρα δεκα εκλειναν τα φωτα και αυτο εκλεινε μια και μιση ..... εχω λεντοταινια ενα μετρο μπλε

syphon
03-07-10, 15:53
μηπως παιζει να εμφανιστηκε απο το moonlight το εκαιγα παραπανω ωρα δεκα εκλειναν τα φωτα και αυτο εκλεινε μια και μιση ..... εχω λεντοταινια ενα μετρο μπλε
Χαμηλά νιτρικά είναι
Κοίτα εδώ http://www.aquariumalgae.blogspot.com/

aiptek
03-07-10, 15:56
ευχαριστω παιδια για της συμβουλες εχω καθαρισει τον βυθο εβγαλα αρκετη αμμο και κανω αλλαγη νερου

Γιαννης Μ5
03-07-10, 15:57

Κατα την γνωμη μου δεν εχει να κανει με τον φωτισμο.Εγω πιστευω πως ειναι κατι που βαζουμε με τα χερια μας(βρωμικα χερια μεσα στο ενυδρειο) ή με την τοποθετηση καποιου φυτου-εξαρτηματος(αν δεν ειναι καθαρο).Καπου ειχα διαβασει πως προκειται για βακτηριο που υπαρχει παντου και οταν βρει καταληλες συνθηκες αναπτυσεται.

aiptek
03-07-10, 16:05
απο λαμπες ειχα phillips 840...σημερα διαβασα οτι ειναι στα 4000 kelvin:smt119
πηρα osram fluora και θα της αλλαξω σιγα σιγα...

omegka
03-07-10, 16:25
πια αλγη ειναι αυτη...γνωριζει κανεις???
για bga μου φερνει...:confused:

32578

32579

32580

ειχα κανει μετρησεις για NO3 και ειχα μηδεν αυτο ηταν ενα προβλημα οπου εμφανιστηκε η αλγη νομιζω...
ειχα πτωση νιτρικων γιατι βιαστηκα να βαλω πολλα φυτα και γρηγορης αναπτυξης,τωρα ειναι ενταξει ΝΟ3=10.
αλλα δεν λεει να φυγει εδω και μια εβδομαδα,εχω την εντυπωση οτι μενει στασιμη(δεν εξαπλωνεται) αλλα γινετε πιο εντονο πρασινο με της μερες που περνανε.
Καλησπερα φιλε
ειχα και γω bga και πολυ μαλιστα..:(
αυτο που εκανα ηταν γαι 3 μερες συσκοτιση (ουτε φαι),οταν ξεσκεπασα το ενυδρειο η περισσοτερη bga ειχε εξαφανιστει μετα απο λιγο καιρο ομως εμφανιστηκε παλι(οι περισσοτεροι που εχουν γραψει στο forum οτι εκαναν συσκοτιση συνηθως μετα τους ξαναεμφανιστηκε).
Οποτε αυτο που εκανα ηταν μια αλλαγη νερου γυρω στο 70% και οταν το γεμισα εβαλα ερυθρομικινη,το αποτελεσμα ηταν να μην εχω ουτε για δειγμα αυτη τη στιγμη bga.
Βεβαια εγω ειχα πολλη περισοτερο σε σχεση με σενα bga(φαντασου ειχα βγαλει ολες τις πετρες γυρω στα 100 κιλα και την αμμο για να τη καθαρισω την ατιμη...zw)
Οποτε κατα τη γνωμη μου ξεκινα με συσκοτιση και το βλεπεις..

aiptek
03-07-10, 16:37
το λαθος μου ηταν οτι ξεκινησα με φυτα πρωτα χωρις λιπανση και χωρις μεγαλη ιχθηοφορτιση(δυο χρυσοψαρα)...
δεν ηξερα οτι εχει αλγη που ευνοειτε με μηδεν νιτρικα και εκει ηταν το λαθος μου πιστευω...
τωρα εμαθα με ασχημο τροπο γιατι απο οτι διαβασα ειναι απο της δυσκολοτερες...

omegka
03-07-10, 16:52
Καλησπερα φιλε
ειχα και γω bga και πολυ μαλιστα..:(
αυτο που εκανα ηταν γαι 3 μερες συσκοτιση (ουτε φαι),οταν ξεσκεπασα το ενυδρειο η περισσοτερη bga ειχε εξαφανιστει μετα απο λιγο καιρο ομως εμφανιστηκε παλι(οι περισσοτεροι που εχουν γραψει στο forum οτι εκαναν συσκοτιση συνηθως μετα τους ξαναεμφανιστηκε).
Οποτε αυτο που εκανα ηταν μια αλλαγη νερου γυρω στο 70% και οταν το γεμισα εβαλα ερυθρομικινη,το αποτελεσμα ηταν να μην εχω ουτε για δειγμα αυτη τη στιγμη bga.
Βεβαια εγω ειχα πολλη περισοτερο σε σχεση με σενα bga(φαντασου ειχα βγαλει ολες τις πετρες γυρω στα 100 κιλα και την αμμο για να τη καθαρισω την ατιμη...zw)
Οποτε κατα τη γνωμη μου ξεκινα με συσκοτιση και το βλεπεις..

Σου ζητω συγνωμη αλλα εκανα ενα λαθος,δεν χρησιμοποιησα ερυθρομικηνη(δε ξερω γιατι το γραψα:cool:) αλλα OMNIPUR της sera.
Ερυθρομικινη σε εσχατη λυση..

syphon
03-07-10, 16:59
Σου ζητω συγνωμη αλλα εκανα ενα λαθος,δεν χρησιμοποιησα ερυθρομικηνη(δε ξερω γιατι το γραψα:cool:) αλλα OMNIPUR της sera.
Ερυθρομικινη σε εσχατη λυση..
Σε τι δόση φίλε μου ?

omegka
03-07-10, 17:04
Σε τι δόση φίλε μου ?

Στη δοσολογια γραφει 50 ml για 1000 λιτρα,οποτε υπολογιζεις.

aiptek
03-07-10, 17:05
Σε τι δόση φίλε μου ?
θα ηθελα να μαθω και εγω την δοσολογια...

syphon
03-07-10, 17:05
Στη δοσολογια γραφει 50 ml για 1000 λιτρα,οποτε υπολογιζεις.
Δηλαδή έβαλες δοσολογία σαν να είχες ασθένεια
ΟΚ ευχαριστώ αν επανεμφανιστεί θα την περιμένω

Γιώργος Κ
04-07-10, 03:41
Μια ευκολη λυση ειναι να αυξησεις τη ροη στα σημεια που εμφανιστηκε! ;)

aiptek
07-07-10, 15:26
εχω κανει ολα τα παραπανω,αρχησε να εμφανιζεται παλη,σε διαφορετικα σημεια...:confused:
συνεχιζω με συφωναρισμα???
εκανα μετρησει no3 σημερα και εχω 16-18...
αλλαξα μια λαμπα σε fluora της osram(την ημερα που εκανα το ποστ) και τα φυτα καπως σταματησαν την αναπτηξει τους(γιαυτο περνω μετρησημα Νο3).
-------------------------
εβαλα της εξωδους απο της επιστροφες του σαμπ να βαρανε προς το σημειο που ειχα προβλημα...
αντιβιωση δεν εβαλα ουτε συσκωτησει εκανα (το τελευτεο που θα κανω)

Γιώργος Κ
07-07-10, 15:28
εχω κανει ολα τα παραπανω,αρχησε να εμφανιζεται παλη,σε διαφορετικα σημεια...:confused:
συνεχιζω με συφωναρισμα???
εκανα μετρησει no3 σημερα και εχω 16-18...
αλλαξα μια λαμπα σε fluora της osram(την ημερα που εκανα το ποστ) και τα φυτα καπως σταματησαν την αναπτηξει τους(γιαυτο περνω μετρησημα Νο3).
Βασικα συμπληρωσε τη φορμα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=30971&highlight=%E1%EB%E3%E5%F2) για τις αλγες .... να εχουμε μια ολοκληρωμενη εικονα ... ;)
Συνηθως αν λειπει κατι απο τα φυτα τοτε σταματουν την αναπτυξη τους και τοτε κανουν επιθεση οι αλγες ...

Alex_Salonica
07-07-10, 15:32
εμένα πάντως μου μοιάζει για κυανοβακτήριο...

aiptek
07-07-10, 15:39
το προβλημα με την φορμα ειναι οτι δεν εχω ολα τα τεστ,και ειμαι συγουρος οτι διαγνωση ετσι δεν γινεται...νομιζω οτι εμφανιστηκε απο μηδενικα NO3 τα φυτα πηγαινανε καλα απλα αλλαξα την λαμπα για να τα σταματησω ωστε να πετυχω ανωδο τον νιτρικων και το καταφερα...τωρα κατα ποσο επραξα σωστα δεν ξερω.
δεν μπορω να βρω εδω στη σερρες λιπασματα ουτε λογος για ΚΝΟ3.
σημερα που πηγα στο καλυτερο πετσοπ στη πολη (για μενα τουλαχιστων)
οταν του ζητησα λιπασμα η απαντηση ηταν δεν υπαρχει...πρεπει να κανω αγωρα απο το ιντενετ τελικα.
δεν εχουν τεστ για Po4 εχουν τα βασικα για ενα ενυδρειο που ξεκιναει τωρα...
εμένα πάντως μου μοιάζει για κυανοβακτήριο...
ειναι κυανοβακτιριο...

Γιαννης Μ5
07-07-10, 15:48
Φιλε μου τα λιπασματα μπορεις να τα παρεις σε σκονες απο μαγαζια με γεωργικα ειδη.Ριξε μια ματια εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38462
Οσο για το κυανοβακτηριο κανε μια 3μερη συσκοτιση και αν δεν γινει τιποτα(πραγμα που πιστευω)κανε θεραπεια με ερυθρομικινη.

Alex_Salonica
07-07-10, 15:59
Είχα τό ίδιο πρόβήμα και πολύ πιο έντονο, επειδή δεν ήθελα να κάνω συσκότιση μείωσα τη φωτοπερίοδο σε 7 ώρες και παράλληλα αύξησα την κυκλοφορία. Σταδιακά και σε περίπου 2 εβδομάδες εξαφανίστηκε

aiptek
07-07-10, 19:30
Είχα τό ίδιο πρόβήμα και πολύ πιο έντονο, επειδή δεν ήθελα να κάνω συσκότιση μείωσα τη φωτοπερίοδο σε 7 ώρες και παράλληλα αύξησα την κυκλοφορία. Σταδιακά και σε περίπου 2 εβδομάδες εξαφανίστηκε
θα δοκιμασω και αυτο...τωρα εχω 9 ωρες θα το παω σταδιακα στης 7
και βλεπουμε
Φιλε μου τα λιπασματα μπορεις να τα παρεις σε σκονες απο μαγαζια με γεωργικα ειδη.Ριξε μια ματια εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38462
Οσο για το κυανοβακτηριο κανε μια 3μερη συσκοτιση και αν δεν γινει τιποτα(πραγμα που πιστευω)κανε θεραπεια με ερυθρομικινη.
πολυ καλω το αρθρο:p
πρεπει να βρηκα την αιτια...χτυπαει ηλιοσ απο την πορρτα για 40 λεπτα τωρα το απογευμα...ειναι στο σημειο που βγαινει BGA.
ειναι ο ηλιος η αιτια??????
δεν ειμαι της ωρες αυτες στο σπιτι και το ιδα σημερα
απο 7:10 εως 7:50 αυριο παω για στορακι