Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Emersed Tank 120 ltr


AQUA PURA
02-07-10, 11:26
Ορίστε και μία καλλιέργεια εξωτερικού χώρου σε ένα εξάγωνο ενυδρείο 120 λίτρων . :p Το συγκεκριμένο ενυδρείο λειτουργεί σαν emersed tank περίπου ενάμιση χρόνο +. Το υπόστρωμα είναι diy τυρφόχωμα . Η υγρασία δημιουργείτε με ψεκασμούς.

Τα φυτά που καλλιεργούνται είναι τα εξής :

Glossostigma elatinoides
Hydrocotyle sibthorpioides (maritima)
Lysimachia nummularia
Micranthemum micranthemoides
Star moss
Taiwan moss


http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj221-loyal0023-dsc0145590j78uh.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj221-loyal0023-dsc0145456.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj221-loyal0023-dsc01445julmh.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj221-loyal0023-dsc01452jio.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj221-loyal0023-dsc01456yubtyubj.jpg


Eυχαριστώ Αντώνης ;)

tsilojohn
03-07-10, 20:46
Ε ειπαμε Emersed maniac :D:D:D:D

Γιώργος Κ
04-07-10, 03:50
Πολυ ομορφα Αντωνη!!! :p

Αυτο το μπαλκονι ειναι emersed Παραδεισος :D

frits
04-07-10, 10:32
Πολύ ωραίο, εμένα γιατί δεν μου πετυχαίνουν τα emersed άραγε? :confused:

tsilojohn
04-07-10, 10:57
Πες μας τι διαδικασια ακολουθεις Γιωργο για να δουμε....

AQUA PURA
04-07-10, 11:49
Αντρίκο, Γιωργάκη και Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ :p…μόλις φτιάξει το χέρι θα δείτε κάτι τελείως διαφορετικό όσον αφορά τις emersed καλλιέργειες….έκπληξη…;):p Γιώργο μία emersed καλλιέργεια όπως γνωρίζεις εξαρτάται από τρεις παράγοντες υπόστρωμα-υγρασία-φωτισμός ένα από όλα να μην γίνει σωστά δεν πετυχαίνει … πιό σημαντικό ρόλο παίζουν το υπόστρωμα και η υγρασία. Πρέπει να ισορροπήσουν και οι τρείς παράγοντες για να αναπτυχθούν τα φυτά…. Συνήθως το πρόβλημα δημιουργείται από το υπόστρωμα και την σωστή επιλογή του…για πες μας όμως λεπτομέρειες …;)

exelix
04-07-10, 13:59
Πολύ ωραίο, εμένα γιατί δεν μου πετυχαίνουν τα emersed άραγε? :confused:


Δεν ξέρω τι στραβώνει στην περίπτωσή σου, αλλά εγώ σε μια anubia nana petite έκανα ό,τι μου είπε ο Αντώνης και ήδη έχει πετάξει δεύτερο φυλλαράκι (το προηγούμενο πριν μια εβδομάδα), ενώ ήταν πετσοκομμένη και είχε μόνο ένα ολόκληρο φύλλο. Απλά της πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστεί και να μεγαλώσει τις ρίζες της. Την έχω σε τυρφόχωμα και ψεκάζω κάθε 2-3 μέρες και έβαλα πριν καμιά εβδομάδα και λίγη riccia που είχα αλλά το τέρας μου την ξύριζε και δε θα έβλεπε ποτέ προκοπή και έχει πάρει 2-3 χιλιοστά. Βέβαια όπως το κόβω και τα δύο θα χαριστούν γιατί δεν έχω τι να τα κάνω, αλλά μέχρι τότε ας τα μεγαλώσουμε λίγο να περνάει η ώρα! Αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να βάλω ζελατίνα χωρίς τρύπες μήπως έχω πιο γρήγορη ανάπτυξη.

frits
05-07-10, 17:41
Μάλλον τελικά φταίει ότι τα άφησα φάτσα στον ήλιο και κάηκαν...
Ίσως έπρεπε να τα έχω τώρα το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι με τεχνητό φωτισμό. Από αυτά που μου έδωσε ο Αντώνης (Tsilojohn) μόνο ένα που έβαλα μέσα στο ενυδρείο γλίτωσε, ενώ η cuba του Γιώργου ξεράθηκε τελείως :(

AQUA PURA
05-07-10, 20:54
Γιώργο ακριβώς το αντίθετο πρέπει να κάνεις ;) τον χειμώνα μέσα στο σπίτι με τεχνητό φωτισμό και την άνοιξη- καλοκαίρι έξω απλά το σημείο που πρέπει να τα βάλεις εκτός σπιτιού να είναι φωτεινό-προς σκιερό για να καταλάβεις…και όχι να τα βλέπει ο ήλιος…αν χρειαστείς κάποια φυτά για καινούριες καλλιέργειες πες μου :)

Raven
05-07-10, 21:36
Το εχω δει απο κοντα αυτο το εξαγωνο ενυδρειο και χανει πολυ απο την πραγματικοτητα. Ειναι πανεμορφη η αισθηση που σου βγαζει ο πρασινος ταπητας απο διαφορα ενυδρειακα φυτα !

Μπραβο Αντωνη, θαυμαστα τα εργα σου στα emersed :smt023

AQUA PURA
06-07-10, 15:05
ευχαριστώ πολύ Αλεξ ..;)