Επιστροφή στο Forum : Emersed Tank 120 ltr
Ορίστε και μία καλλιέργεια εξωτερικού χώρου σε ένα εξάγωνο ενυδρείο 120 λίτρων . :p Το συγκεκριμένο ενυδρείο λειτουργεί σαν emersed tank περίπου ενάμιση χρόνο +. Το υπόστρωμα είναι diy τυρφόχωμα . Η υγρασία δημιουργείτε με ψεκασμούς.
Τα φυτά που καλλιεργούνται είναι τα εξής :
Glossostigma elatinoides
Hydrocotyle sibthorpioides (maritima)
Lysimachia nummularia
Micranthemum micranthemoides
Star moss
Taiwan moss
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj221-loyal0023-dsc0145590j78uh.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj221-loyal0023-dsc0145456.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj221-loyal0023-dsc01445julmh.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj221-loyal0023-dsc01452jio.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj221-loyal0023-dsc01456yubtyubj.jpg
Eυχαριστώ Αντώνης ;)
Ε ειπαμε Emersed maniac :D:D:D:D
Πολυ ομορφα Αντωνη!!! :p
Αυτο το μπαλκονι ειναι emersed Παραδεισος :D
Πολύ ωραίο, εμένα γιατί δεν μου πετυχαίνουν τα emersed άραγε? :confused:
Πες μας τι διαδικασια ακολουθεις Γιωργο για να δουμε....
Αντρίκο, Γιωργάκη και Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ :p…μόλις φτιάξει το χέρι θα δείτε κάτι τελείως διαφορετικό όσον αφορά τις emersed καλλιέργειες….έκπληξη…;):p Γιώργο μία emersed καλλιέργεια όπως γνωρίζεις εξαρτάται από τρεις παράγοντες υπόστρωμα-υγρασία-φωτισμός ένα από όλα να μην γίνει σωστά δεν πετυχαίνει … πιό σημαντικό ρόλο παίζουν το υπόστρωμα και η υγρασία. Πρέπει να ισορροπήσουν και οι τρείς παράγοντες για να αναπτυχθούν τα φυτά…. Συνήθως το πρόβλημα δημιουργείται από το υπόστρωμα και την σωστή επιλογή του…για πες μας όμως λεπτομέρειες …;)
Πολύ ωραίο, εμένα γιατί δεν μου πετυχαίνουν τα emersed άραγε? :confused:
Δεν ξέρω τι στραβώνει στην περίπτωσή σου, αλλά εγώ σε μια anubia nana petite έκανα ό,τι μου είπε ο Αντώνης και ήδη έχει πετάξει δεύτερο φυλλαράκι (το προηγούμενο πριν μια εβδομάδα), ενώ ήταν πετσοκομμένη και είχε μόνο ένα ολόκληρο φύλλο. Απλά της πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστεί και να μεγαλώσει τις ρίζες της. Την έχω σε τυρφόχωμα και ψεκάζω κάθε 2-3 μέρες και έβαλα πριν καμιά εβδομάδα και λίγη riccia που είχα αλλά το τέρας μου την ξύριζε και δε θα έβλεπε ποτέ προκοπή και έχει πάρει 2-3 χιλιοστά. Βέβαια όπως το κόβω και τα δύο θα χαριστούν γιατί δεν έχω τι να τα κάνω, αλλά μέχρι τότε ας τα μεγαλώσουμε λίγο να περνάει η ώρα! Αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να βάλω ζελατίνα χωρίς τρύπες μήπως έχω πιο γρήγορη ανάπτυξη.
Μάλλον τελικά φταίει ότι τα άφησα φάτσα στον ήλιο και κάηκαν...
Ίσως έπρεπε να τα έχω τώρα το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι με τεχνητό φωτισμό. Από αυτά που μου έδωσε ο Αντώνης (Tsilojohn) μόνο ένα που έβαλα μέσα στο ενυδρείο γλίτωσε, ενώ η cuba του Γιώργου ξεράθηκε τελείως :(
Γιώργο ακριβώς το αντίθετο πρέπει να κάνεις ;) τον χειμώνα μέσα στο σπίτι με τεχνητό φωτισμό και την άνοιξη- καλοκαίρι έξω απλά το σημείο που πρέπει να τα βάλεις εκτός σπιτιού να είναι φωτεινό-προς σκιερό για να καταλάβεις…και όχι να τα βλέπει ο ήλιος…αν χρειαστείς κάποια φυτά για καινούριες καλλιέργειες πες μου :)
Το εχω δει απο κοντα αυτο το εξαγωνο ενυδρειο και χανει πολυ απο την πραγματικοτητα. Ειναι πανεμορφη η αισθηση που σου βγαζει ο πρασινος ταπητας απο διαφορα ενυδρειακα φυτα !
Μπραβο Αντωνη, θαυμαστα τα εργα σου στα emersed :smt023
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.