Επιστροφή στο Forum : διακοσμητικο φυτο σπιτιου σε ενυδρειο....
thanasis76
01-07-10, 15:25
καλησπερα παιδια... οπως λεει και ο τιτλος....
ειδα σε ενα δισκοενυδρειο φιλου απο αλλο φορουμ ενα φυτο γνωστο σε ολους μας απο τα σπιτια μας να μπορει να αναπτυχθει (σε αρχικο σταδιο ακομα ) στο ενυδρειο....
μου αρεσε γιατι οι ριζες του δειχνουν πολυ ομορφα και πολυ φυσικα μεσα στο ενυδρειο και βοηθουν και πολυ στα ΝΟ3....
ακομα αν αναπτυχθει καλα θα δημιουργει και σκοτεινες περιοχες για τα ψαρια που της αναζητουν....
σημερα πηγα και πηρα κι εγω και περιμενω να δω αν θα αναπτυχθουν στο νερο ( εκτος ενυδρειου ακομα ) χωρις χωμα....
το φυτο ειναι αυτο...( ποθος )
http://www.valentine.gr/pothos_gr.php
θα ηθελα και την γνωμη σας.... :D:D:D
Κλεόβουλος
01-07-10, 17:07
Θανάση δεν νομίζω ότι μπορεί να αντέξει βυθισμένο όλο το φυτό στο νερό.
Αν έχεις μόνο τις ρίζες μέσα στο ενυδρείο θα αναπτυχθεί άνετα.
Θα σαπίσει αν είναι είναι ολόκληρο μέσα και δεν θα αργήσει πολύ.
thanasis76
01-07-10, 19:25
καλησπερα!!! παιδια για τις ριζες λεω να ειναι μεσα τα τα φυλα μπορουν να ειναι απο πανω, κατι σαν περικοκλαδα, κατι σαν παλανταριου.... :D:D
Κλεόβουλος
01-07-10, 19:29
Τότε θα είναι μια χαρά;)
thanasis76
01-07-10, 19:44
και λογικα αν μεινει καιρο, οι ριζες ολο και θα γινονται πιο χοντρες, οποτε μετα απο καιρο θα εχουμε κατι πολυ φυσικο και ισως να μην χρειαζονται εξτρα ριζες....
ήταν σίγουρα πόθος ή ήταν Anubia marble, που μοιάζει πάρα πολύ με τον πόθο;
thanasis76
01-07-10, 20:38
ήταν σίγουρα πόθος ή ήταν Anubia marble, που μοιάζει πάρα πολύ με τον πόθο;
αν δεις το λινκ το λεει καθαρα, οτι πολλοι το βαζουν και στα ενυδρεια....
το συγκεκριμένο φυτό Πόθος (Aureum Epipremnum) όπως και κάποια αλλά συγγενικά φυτά όπως το Συγκόνιο (Syngonium podophyllum) είναι υδρόφιλα φυτά και δεν κάνουν για ενυδρείο μόνο για (paludarium, terrarium, vivarium) η τοποθέτηση τους μέσα σε ενυδρεία είναι λάθος.
Ολόκληρο το φυτό αντέχει για κάποιες μέρες εντός νερού. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα κιτρινίσουν τα φύλλα και σαπίζει ο κορμός….μόνο οι ρίζες του φυτού πρέπει να είναι στο νερό ...;)
αν δεις το λινκ το λεει καθαρα, οτι πολλοι το βαζουν και στα ενυδρεια....
το λινκ απλά παραπληροφορεί ....;)
thanasis76
01-07-10, 21:32
το συγκεκριμένο φυτό Πόθος (Aureum Epipremnum) όπως και κάποια αλλά συγγενικά φυτά όπως το Συγκόνιο (Syngonium podophyllum) είναι υδρόφιλα φυτά και δεν κάνουν για ενυδρείο μόνο για (paludarium, terrarium, vivarium) η τοποθέτηση τους μέσα σε ενυδρεία είναι λάθος.
Ολόκληρο το φυτό αντέχει για κάποιες μέρες εντός νερού. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα κιτρινίσουν τα φύλλα και σαπίζει ο κορμός….μόνο οι ρίζες του φυτού πρέπει να είναι στο νερό ...;)
το λινκ απλά παραπληροφορεί ....;)
φιλε μου αν δεις πιο πανω το εχουμε πει, οτι μονο οι ριζες θα μπουν μεσα... κατι σαν παλανταριουμ....
τα λινκ γενικα δεν παραπληροφορουν απλα δεν κανουν ολες τις διευκρινησεις...:smt084:smt084:smt084
παντος υπαρχει σε ενα ενυδρειο με δισκους και παει μια χαρα....
και θα μπει και στο δικο μου... αλλα το ξαναλεω, για τις ριζες μιλαμε...
σε ευχαριστω για τις γνωσεις σου στα ονοματα....:smt041:smt041
αν και η μανα μου εχει μια ριζα μονιμα μεσα σε ενα ποτηρι με νερο και δειχνει ενταξει (δεν σαπιζει )το αρθρο γραφει οτι δεν θελει υπερβολικο νερο παρα μονο οταν κοβεις κλαδι για να βγαλει ριζες ..τωρα δες το και πραξε
thanasis76
01-07-10, 22:24
αν και η μανα μου εχει μια ριζα μονιμα μεσα σε ενα ποτηρι με νερο και δειχνει ενταξει (δεν σαπιζει )το αρθρο γραφει οτι δεν θελει υπερβολικο νερο παρα μονο οταν κοβεις κλαδι για να βγαλει ριζες ..τωρα δες το και πραξε
το αρθρο πιο κατω λεει και οτι το βαζουν και αρκετοι στα ενυδρεια τους, οπως και ενα παιδι με δισκοενυδρειο....
και ειναι μια χαρα, και ξεκινησε να βγαζει καινουργια φυλλα...
ακομα ομως ειναι αρχη...
αν δεν περασει καιρος ποτε δεν εισαι σιγουρος!!!;);)
εγω εβαλα σε ενα δοχειο αρκετα κλαδακια, με νερο ενυδρειου... και θα το παρακολουθω για να δω πως θα συμπεριφερθει....
φιλε μου αν δεις πιο πανω το εχουμε πει, οτι μονο οι ριζες θα μπουν μεσα... κατι σαν παλανταριουμ....
τα λινκ γενικα δεν παραπληροφορουν απλα δεν κανουν ολες τις διευκρινησεις...:smt084:smt084:smt084
παντος υπαρχει σε ενα ενυδρειο με δισκους και παει μια χαρα....
και θα μπει και στο δικο μου... αλλα το ξαναλεω, για τις ριζες μιλαμε...
σε ευχαριστω για τις γνωσεις σου στα ονοματα....:smt041:smt041
Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε σένα φίλε μου…:) δεν είμαστε μόνοι μας στο φόρουμ... ;) παρακολουθούν και άλλοι το θέμα ..επίσης αναφέρθηκα στα φυτά για να το ενημερώσεις τον φίλο σου που το έχει ήδη στο ενυδρείο του να το βγάλει...καθώς και για να ενημερώσω και άλλους να μην κάνουν το λάθος να το τοποθετήσουν μέσα στο ενυδρείο …;) αφού εντός δεν ωφελέι πουθενά...
καλησπερα παιδια... οπως λεει και ο τιτλος....
ειδα σε ενα δισκοενυδρειο φιλου απο αλλο φορουμ ενα φυτο γνωστο σε ολους μας απο τα σπιτια μας να μπορει να αναπτυχθει (σε αρχικο σταδιο ακομα ) στο ενυδρειο....
μου αρεσε γιατι οι ριζες του δειχνουν πολυ ομορφα και πολυ φυσικα μεσα στο ενυδρειο και βοηθουν και πολυ στα ΝΟ3....
ακομα αν αναπτυχθει καλα θα δημιουργει και σκοτεινες περιοχες για τα ψαρια που της αναζητουν....
σημερα πηγα και πηρα κι εγω και περιμενω να δω αν θα αναπτυχθουν στο νερο ( εκτος ενυδρειου ακομα ) χωρις χωμα....
το φυτο ειναι αυτο...( ποθος )
http://www.valentine.gr/pothos_gr.php
θα ηθελα και την γνωμη σας.... :D:D:D
Επίσης να διευκρινίσω και κάτι…που έγραψες….;)
Όταν το φυτό είναι εκτός ενυδρείου και οι ρίζες εντός νερού (δλδ αυτό που θέλεις να κάνεις) …μόνο έτσι απορροφά τα νιτρικά… αν είναι όλο το φυτό εντός νερού είπαμε ότι μετά από λίγο καιρό απλά χαλάει….;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.