Επιστροφή στο Forum : Alternanthera reineckii 'Pink'??..
καλημερα σε ολους!!.. :p
χθες βραδυ η κοπελα μου εφερε για το καινουργιο μου ενυδρειο ενα Alternanthera reineckii 'Pink'.. οπως το ειδα ειπα απο μεσα μου "ωχ, πρεπει να αγορασω φωτα, λιπασμα, co2".. :smt120
ποσο απαιτητικο φυτο ειναι αυτο?.. κ τι χρειαζεται σιγουρα να εχει για να μην σαπισει?..
τα μονα φυτα που εχω βαλει ειναι εχινοδοροι κ κερατοφυλλο (ευκολα)..
καλημερα σε ολους!!.. :p
χθες βραδυ η κοπελα μου εφερε για το καινουργιο μου ενυδρειο ενα Alternanthera reineckii 'Pink'.. οπως το ειδα ειπα απο μεσα μου "ωχ, πρεπει να αγορασω φωτα, λιπασμα, co2".. :smt120
ποσο απαιτητικο φυτο ειναι αυτο?.. κ τι χρειαζεται σιγουρα να εχει για να μην σαπισει?..
τα μονα φυτα που εχω βαλει ειναι εχινοδοροι κ κερατοφυλλο (ευκολα)..
Τι ενυδρειο εχεις κ ποσο φωτισμο?ειναι μετριο φυτο,σχετικα ευκολο αλλα δεν ειναι κ ανουμπια
το φυτο θα μπει στο μεγαλο μου που ειναι 540 λιτρα.. φωτισμο δεν εχει ακομα γιατι ειναι diy, αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα βαλω λεντοταινια.. η συγκεκριμενη λεντοταινια λεει οτι ειναι 6000-7000k, κ εχει 1080-1270 lumen.. θα κανει δουλεια?..
-------------------------
κανεις δεν ξερει??
Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο και πόσεσ λεντοταινίες 8α βάλεις?
Σε ρωτάμε γιατί είναι "δύσκολο" φυτό, που θέλει αρκετό φως, τουλάχιστον 0,5 watt/λίτρο.
Βάλτο στη μέση, να παίρνει όλο το φως, βάλτου και καμιά ταμπλέτα λίπασμα, ρίξε και λίγο flourish.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27282
το ενυδρειο ειναι 166x60x65 κ θα βαλω για αρχη μια λεντοταινια στην μεση σε ολο το μηκος του.. η λεντοταινια ειναι αυτη με τα 14,4 watt το μετρο (η πιο δυνατη που υπαρχει)..
δεν φτάνει μια ταινία...
Έχω σε 80Χ30Χ45 3 72Χλεντ ψυχρού λευκού, 1Χ50 λεντ ζεστού λευκού και δεν φτάνουν
μηπως αυτες που εχεις ειναι με τα μικρα λεντ??.. η λεντοταινια που εχω δει εγω εχει "60 λεντ 5050(μεγαλα) υψηλης αποδοσης ανα μετρο", δεν την εχω δει να δουλευει βεβαια.. την εχει δοκιμασει κανεις?..
Έχεις 540 λίτρα ενυδρείο και εγώ 100...
Βάλε την μία και θα δεις σύντομα ότι πρέπει να προσθέσεις και άλλες λεντοταινίες
μονο το φως παιζει ρολο?.. co2 δεν θελει?.. καπου διαβασα οτι τα φυτα δεν εχουν γρηγορη αναπτυξη αν δεν υπαρχει φως αλλα πρεπει οποσδηποτε να υπαρχει co2..
-------------------------
επισεις αυτο το φυτο εχει πολλα κοτσανια-κορμους, πρεπει να τα χωρισω η τα φυτευω ολα μαζι?..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.