Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μηπως πρεπει να γινει ξεχωριστο section για μικρα ωοτοκα σκληρου νερου?

Μανος Θες
30-06-10, 20:05
Καλησπερα και παλι,ελπιζω να διαβασουν πανω απο 2 ατομα το ποστ, bokostas και panos1972 για εσας μιλαω!
(γμτ, επρεπε να βαλω τιτλο Ζητειται Συμβουλος κατασκευης ενυδρειου για στριπτιτζαδικο,θα πληρωθει σε ειδος...:cool:)

Νομιζω οτι υπαρχουν αρκετοι πλεον που εχουν στην κατοχη τους danio, pseydomogul,μικρα barbs, μικρα guramies, και γενικα ψαρια για σκληρο νερο, και θα ηταν χρησιμο να υπαρχει ενα section ωστε να μπορουμε να ανταλλασουμε αλλα και να βρισκουμε πληροφοριες απο ανθρωπους με εμπειρια σε αυτα τα ειδη.

Πααααααρα πολλοι νεοι χρηστες εχουν μικρα ενυδρεια και ξεκινουν με σκληρο νερο, και αρκετοι δεν επιλεγουν πλεον μονο guppy,platy, molly κλπ μιας και τα pet shops αρχισαν να φερνουν και αλλα ειδη...

Καλη η Αναζητηση, αλλα κακα τα ψεματα, βγαζει πολυ γενικα θεματα μιας και αρκει μια λεξη στο κειμενο για να σου βγαλει section.

Ε φανταστικοι moderators?Ε?Ε?Ε?(φτιαξτε βρε ατιμουτσικα ενα section και θα το γεμιζω μονος μου,θα μιλαω με τον εαυτο μου αν δεν ερθει λαος...):smt020

kingrim
30-06-10, 20:11
πολυ καλη ιδεα

akis7
30-06-10, 20:11
εγω θα συμφωνησω με την αναζητηση πραγματικα δε βγαζεις ακρη...

kalaxan
30-06-10, 20:44
Συμφωνώ και γω :)

Mιας και όπως είναι γνωστό οι περισσότεροι δεν έχουμε, ή δε θα θέλαμε να έχουμε Α/Ο..:grin:

olga
30-06-10, 22:45
+1 :smt023

panos1972
30-06-10, 23:14
Καλη η Αναζητηση, αλλα κακα τα ψεματα, βγαζει πολυ γενικα θεματα μιας και αρκει μια λεξη στο κειμενο για να σου βγαλει section.

Πές τα χρυσόστομε!
-------------------------

Νομιζω οτι υπαρχουν αρκετοι πλεον που εχουν στην κατοχη τους danio, pseydomogul,μικρα barbs, μικρα guramies, και γενικα ψαρια για σκληρο νερο, και θα ηταν χρησιμο να υπαρχει ενα section ωστε να μπορουμε να ανταλλασουμε αλλα και να βρισκουμε πληροφοριες απο ανθρωπους με εμπειρια σε αυτα τα ειδη.

Σωστός!!!

Tolis
30-06-10, 23:23
Η σκληροτητα του νερου ειναι μονο μια μικρη παραμετρος απο τις πολλες αλλες διαφορετικες παραμετρους (θερμοκρασια, φυτα, πετρες, ξυλα, αμμος, κοχυλια, κολυμβητες επιφανειας-μεσαιας στηλης-βυθου, διατροφης, κοπαδι η οχι, επιθετικοτητας προς ιδια ειδη-αλλα ειδη κλπ). Συντομα θα γινει ακομα πιο εξειδικευμενος διαχωρισμος για τα ψαρια στο Gab, stay tuned.

drbig
01-07-10, 10:57
Μηπως το section ειδικά με το ζωοτόκα πρέπει να καθαρτιστεί λίγο? γενικά μιας και εχει αναφερθει και παλιοτερα, κάτι να γίνει με το search, σπάνια εως καθόλου δεν μπορω να βρω πλέον τι θέλω... Και μιας και άρχισα τι θα γίνει με τον τιτλο "Γεννήσαμε!!!!" που πρέπει να έχει γραφτεί ακριβώς έτσι περίπου 20000000000 φορες...

panos1972
01-07-10, 11:16
Μηπως το section ειδικά με το ζωοτόκα πρέπει να καθαρτιστεί λίγο?

Και η απάντηση:
Συντομα θα γινει ακομα πιο εξειδικευμενος διαχωρισμος για τα ψαρια στο Gab, stay tuned.

......
Και μιας και άρχισα τι θα γίνει με τον τιτλο "Γεννήσαμε!!!!" που πρέπει να έχει γραφτεί ακριβώς έτσι περίπου 20000000000 φορες...

Ωχ! Ωχ! Πάλι προμηνύονται γκρίνιες, σβυσίματα και θύελες;;;:D:D:D

Μανος Θες
01-07-10, 12:34
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση Τολη,ειμαι πληρως καλυμενος με το διαχωρισμο ψαριων που ετοιμαζει το Gab.
:)

Just for the record εκτιμω την απαντηση περι των υπολοιπων παραμετρων νερου σχετικα με την επιλογη ψαριων,κατι το οποιο γνωριζα αλλα εσκεμμενα δεν εθιξα διοτι δεν ηταν αυτο το θεμα. Εγω εκανα το ποστ γιατι ηθελα να συζητησουν κατοχοι ενυδρειων των 100 λιτρων και κατω με τους moderators για να δουμε εαν οντως υπαρχουν αρκετοι για να στηριξουν ενα τετοιο section(και πηγε το καημενο το topic μου στα Ταρταρα πριν προλαβει να συζητηθει,εδω μπαινουν μονο εσυ,οι mods,νυχτεριδες κι αραχνες,χεχεχεχε)

Επετρεψε μου να θεωρησω με τα δικα μου δεδομενα την απαντηση περι παραμετρων εκτος θεματος και να επαναλαβω το αρχικο μου ποστ με κινδυνο να γινω κουραστικος διοτι :
κατα τα ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ δεδομενα, οι περισσοτεροι αρχαριοι χρηστες ξεκινουν με ΜΙΚΡΑ ενυδρεια ΣΚΛΗΡΟΥ νερου δικτιου.

Παααααρα πολυ σπανια, καποιος νεος στο χομπι ξεκιναει σωστα και ενημερωμενα και οι περισσοτεροι αγοραζουν μικρα ενυδρεια ΠΡΙΝ επιλεξουν τα ψαρια γιατι πιστευουν οτι μικρο ενυδρειο-μικροι μπελαδες, το οποιο φυσικα ειναι λαθος...
Οι οδηγιες του Gab απο τον panos-alex/polis (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=1246) στο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949 ειναι καταπληκτικες και βοηθαν πολυ οσους ξεκινουν εκ του μηδενος.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ομως το κλασικο ρεαλιστικο ξεκινημα γιατι δυστυχως οι περισσοτεροι τα διαβασαν ΑΦΟΥ ειχαν ξεκινησει και ετρεχαν να σωσουν τα σπασμενα.

Η σκληροτητα του νερου μπορει να ειναι, μιλωντας ορθα ,μια απο τις πολλες παραμετρους αλλα προσωπικα δεν τη θεωρω μικρη γιατι οι περισσοτεροι νεοι κατοχοι ενυδρειου δεν θελουν να μπουν σε διαδικασιες Α/Ο λογο κοστους αλλα και απειριας(ειδικα τωρα με τα οικονομικα προβληματα που εχουμε ολοι στο Ελλαντα...).

Αρα ολες οι υπολοιπες παραμετροι που ανεφερθηκαν μπορουν να προσαρμοστουν αναλογα με τα εμβυα οντα που επιλεξει ο καθε χρηστης πολυ ευκολοτερα και οικονομικοτερα απο το να μπει σε διαδικασιες 'μαλακου' νερου η να αλλαξουν ενυδρειο(θερμοκρασια,διακοσμηση,ζωνες κολυμβησης των ψαριων κλπ κλπ κλπ....).

Νομιζω με τα ματια-και φρυδια :smt041-ενος αρχαριου, απο τους φρεσκους/νεους χομπιστες που μπαινουν στο Gab,το 80% εχει ξεκινησει στραβα η τουλαχιστον γραφτηκε ΜΕΤΑ την αγορα ενυδρειου (απέθαντε Έλληνα, φτάνει το αγγούρι στον ποπό και μετά τρέχεις και κάνεις θαύματα..).

Ευχαριστώ για την απάντηση, περιμένουμε το διαχωρισμό :grin:

Tolis
01-07-10, 22:40
Δεν ξερω αν θα σε καλυψει, αλλά στους αρχαριους σκεφτομαι μια ενοτητα με προτασεις για μικρα κοινωνικα ενυδρεια (νερου βρυσης) και πιθανους συνδυασμους ψαριων.

exelix
01-07-10, 22:42
Δεν ξέρω αν θα καλύψει τους υπόλοιπους, αλλά αυτό που λες είναι κάτι που σκεφτόμουν σήμερα να προτείνω και όχι μόνο για τα ενυδρεία νερού βρύσης, γενικά ενδεικτικές προτάσεις, μαζί με φωτογραφίες αν υπάρχουν από τα ανάλογα ενυδρεία. Απλά προβληματιζόμουν να προτείνω κάτι που αφορά κόπο άλλου και όχι δικό μου!

bokostas
01-07-10, 23:15
Δεν ξερω αν θα σε καλυψει, αλλά στους αρχαριους σκεφτομαι μια ενοτητα με προτασεις για μικρα κοινωνικα ενυδρεια (νερου βρυσης) και πιθανους συνδυασμους ψαριων.

...και όχι μόνο για τα ενυδρεία νερού βρύσης, γενικά ενδεικτικές προτάσεις, μαζί με φωτογραφίες αν υπάρχουν από τα ανάλογα ενυδρεία. ...

Ναι και στα 2, πολύ καλές ιδέες.

panos1972
02-07-10, 09:13

:smt023:smt023:smt023

Μανος Θες
03-07-10, 11:46
Νομιζω θα λυσει τα χερια σε πααααρα πολυ κοσμο που μολις ξεκινησε το χομπι και θα αποφορτισει το section των αρχαριων,πολυ καλες ιδεες και οι δυο αν και η δευτερη φοβαμαι exelix οτι ισως γινει αρενα του στυλ τι ειναι ορθο και τι οχι, ειδικα για συνδιασμους ψαρια ανθεκτικων σε σκληρο νερο αλλα προοροσμενα για μικροτερες σκληροτητες.
Παντως οπως και να εχει ευχαριστω για τις απαντησεις,βαρατε στο ψαχνω και βλεπουμε,το πολυ πολυ να δημιουργηθουν νεα debates και μεσω του σωστου διαλογου με επιχειρηματα και εμπειρικες γνωσεις αλλα και ευγενικες διατυπωσεις διαφωνιας προκυπτουν 'υγιεινα' συμπερασματα ,οποτε δεν εχουμε να χασουμε και τιποτα :D