Επιστροφή στο Forum : SOS Ick Ερυθροδερματιτιδα σε Ranchu!!!!
Και εκει που 5 μηνες ολα εβαιναν καλως, παρουσιαστηκε προβλημα και μαλιστα χοντρο... και τα 3 ranchu μου γεμισαν ick και το ενα το πιο ωραιο που μου βγηκε η πιστη να το βρω, εχει στην κοιλια του μεγαλα κοκκινα σημαδια που τα εμφανισε ξαφνικα σημερα...Μαλλον ερυθροδερματιτιδα ή spring virosis, οπως και να χει απο κατι τέτοιο είχα την μοναδικη μου απώλεια όσο καιρο ασχολούμαι και δεν είχε πιάσει ούτε καραντίνα ούτε Bactopur ούτε τπτ... Όποιος μπορεί να βοηθήσει και έχει και μια εμπειρία πιο συγκεκριμένα στα χρυσοψαρα ας με φωτίσει... Καίγομαι!!!!
και καλά το ick είναι ψιλο standard η θεραπεία... για το άλλο όμως?????? SOS
-------------------------
ρε παιδια κανεις; καιγομαι!!!!!
Οπως γνωριζεις ειναι πολυ δυσκολο να κανεις διαγνωση και τα στοιχεια που δινεις ειναι πολυ λιγα ... λεγοντας η το ενα η το αλλο δεν βοηθας να μαντεψει καποιος! Θα πρεπει να συμπληρωσεις τη φορμα ωστε να υπαρχει μια σφαιρικη αποψη και φυσικα να βαλεις φωτογραφιες!! Ειναι παρακινδυνευμενο να τοποθετηθει καποιος στην τυχη ... ;)
Αργησες μαλλον να θεραπεύσεις το ick γιαυτο βλέπεις κοκκινα σημάδια.
Κάνε επάλειψη των ελκών με πεταντιν παχύρευστη .Βγάλε το ψάρι και αφου κανεις την επάλειψη σε όλα τα επιμαχα σημεία ,μην το επιστρέψεις στο νερο
πριν περάσουν 15-20'' ,για να προλάβει να ενεργήσει.Επανάληψη κάθε 6 ώρες μέχρι να κλεισουν οι πληγές.Υπάρχει φόβος βακτηριδιακής μολυνσης γιαυτο
έχε το νου σου.
Παράλληλα με αυτό να ξεκινήσω και θεραπεία με Ectopur της Sera που μου έδωσε ένας φίλος? Κάνει τπτ ή τζαμπα θα ελπίζω?... Betadin μόνο στις κοκκινίλες ή και στα μέρη με συγκεντρώσεις ICK? Άλλο πρόβλημα, το ενυδρείο που έχω για καραντίνα είναι μόνο 30 λίτρα (και έχω και τα 3 μεσα)... να ετοιμάσω ένα μεγαλύτερο οπωσδήποτε ή δε χρειάζεται?
Betadin περασε και όλο το ψάρι αλλά μας ενδιαφέρουν οι κοκκινίλες.
Το ectopur για παράσιτα εξωτερικά.Το bactopur είναι αντιβίωση.Αλλά πριν προσθέσεις οτιδήποτε να είσαι σίγουρος τι κάνεις και γιατί.
Και έχε και λιγη υπομονή δεν βλάπτει..
Πριν καν κανω τπτ το ick ειχε εξαφανιστει!! Αλλά οι κοκκινίλες παραμένουν... Έκανα την πρώτη επάλειψη με Betadin. Για να δούμε. Μου φαίνεται δύσκολο να κρατηθεί η αλοιφή πανω. Μπορεί να βλάψει στα μάτια γιατι οπως σπαρταράει πασαλίβεται αρκετα μου φαίνεται
Για να μην κάνεις καμμιά ζημία στο ψάρι:
Μουλιάζεις τα χερια σου στο νερό πριν το πιασεις(ΠΑΝΤΟΤΕ)
Μετα το τοποθέτεις στην χούφτα σου.Το κρατάς, όχι πολυ σφικτά ,τόσο όσο να το ακινητοποιείς.
Κανεις επάλειψη των σημείων με μια μπατονέτα με πεταντιν -αλοιφή,έχοντας την ,απο πριν έτοιμη.Βάζεις μπόλικη.
Περιμένεις 20" περιπου και μετά επιστρέφεις το ψάρι στο ενυδρείο.
Mόλις στο πρώτο 8ωρο θεραπείας οι κοκκινίλες έχουν υποχωρήσει αισθητά, στο ένα δε που είχε γίνει σχεδόν κατακόκκινο σχεδόν έχουν εξαφανιστεί... Χρησημοποίησα Ectopur και τους έβαλα και την Betadin.... Φαίνεται να πηγαίνει καλα. Το Εctopur το βάζω αθροιστικά; ή να αλλάζω το νερό ολόκληρο και μετά την κανονική δόση?
Mόλις στο πρώτο 8ωρο θεραπείας οι κοκκινίλες έχουν υποχωρήσει αισθητά, στο ένα δε που είχε γίνει σχεδόν κατακόκκινο σχεδόν έχουν εξαφανιστεί... Χρησημοποίησα Ectopur και τους έβαλα και την Betadin.... Φαίνεται να πηγαίνει καλα. Το Εctopur το βάζω αθροιστικά; ή να αλλάζω το νερό ολόκληρο και μετά την κανονική δόση?
Δε το εχω υποψη το συγκεκριμενο αλλα ακολουθα τις οδηγιες χρησης του!!
Ευχομαι να γινει καλα το ψαρακι σου! :p
Ειχα μερικά σκαμπανεβάσματα στη θεραπεία (κάποια στιγμη το ένα είχε ξαναγίνει από άσπρο κατακοκκινο) αλλά τώρα όλα φαίνονται καλύτερα... Πόσο διάστημα να περιμένω περίπου από τη μέρα που θα εξαφανιστούν εντελώς τα σημάδια μέχρι να τα εντάξω πάλι στο ενυδρείο μου?
To ick σε ποιο ενυδρείο το απέκτησαν;Στο άλλο ενυδρείο που λες να τα μεταφέρεις, έχει άλλα ψάρια;Και αν όχι ειναι "στρωμένο";
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.