PDA

Επιστροφή στο Forum : Γαριδες γλυκου νερου-Η νεα γενια


Raven
27-06-10, 02:31
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=2929
Παρα πολυ καλη συνεντευξη απο τον Chris Lukhaup για το PFK !!
Μετα τα προσφατα ταξιδια της παρεας των crustahunters στην Κινα και στο Ηοng Kong, μπορεσε να δει και να αποκαλυψει καποια απο τα μυστικα των ασιατων breeders.
Θα σταθω στα πιο σημαντικα που ειναι: η χρηση ενυδρειων πανω απο 80 λιτρα, κανενα ενυδρειο δεν ειχε υπερπληθυσμο, η χρηση φιλτρων βυθου σε ολα τα ενυδρεια (!!), υποστρωμα απο κοκκους λαβας χωρις χρηση λιπασματων και ελαχιστα φυτα.
Οι μορφες που αυτη τη στιγμη ειναι ακριβοτερες, πιο επιθυμητες και υψηλοτερης ποιοτητας, ειναι (φυσικα) οι περιφημες γιαπωνεζικες Red Bee που δεν περιεχουν προσμειξεις απο αιμα αλλων μορφων αλλα ειναι αποτελεσμα καθαρης επιλεκτικης αναπαραγωγης δεκαετιων , με αποτελεσμα το χρωμα τους να ειναι υπεροχα συμπαγες τοσο στο λευκο οσο και στο κοκκινο !!
Οι γερμανικες Black Tiger που επισης ειναι καθαρη και γνησια μορφη συνεχους επιλογης..
Και τελος οι προερχομενες απο το Hong Kong και νεες στο εμποριο King Kong και Panda. Οι οποιες οπως προσφατα πληροφορηθηκα ειναι στην ουσια *admin correction* διασταυρωσεις, και οχι υβριδια - μεταξυ χρωματικων μορφων και ποικιλιων, κι οχι μεταξυ διαφορετικων ειδων* υβριδια μεταξυ μορφων. Αν παρετε μια Black tiger με μαυρα ματια ( οι yellow eyes δεν κανουν γιατι φερουν το μπλε γονιδιο) και την διασταυρωσετε με μια B grade ΒEE, θα παρετε την πρωτη F1 γραμμη King kong. ;)

Kαλη αναγνωση στους γαριδαδες μας !

Alex_Salonica
27-06-10, 17:46
καλά οι άνθρωποι δε παίζονται!

τελικά μου φαίνεται η επιλογή μετά από αρκετό διάβασμα που είχα κάνει ήταν σωστή για undergravel filters αλλά η επιλογή των 50λιτρων ενυδρείων ήταν λάθος

χμ.. μου φαίνεται θα αρχίσω underground πειραματισμούς :D

Αλέξης6
28-06-10, 12:51
Και εμένα με κολλήσατε με τις γαρίδες συνοόματοι!!!

:):):)

Eric
28-06-10, 13:46
Αν παρετε μια Black tiger με μαυρα ματια ( οι yellow eyes δεν κανουν γιατι φερουν το μπλε γονιδιο) και την διασταυρωσετε με μια B grade ΒEE, θα παρετε την πρωτη F1 γραμμη King kong. ;)

Αλεξ τα φωτα σου! Αν καταλαβα καλα εννοει οτι δεν ζευγαρωνει king kong με king kong αλλα King Kong με Red Bee? και King Kong = Black Tiger με μαυρα ματια?
Η εχω μπερδευτει τοσο πολυ?:confused: