PDA

Επιστροφή στο Forum : άλγες και μαράζωμα φυτών

bouldoza
23-06-10, 21:46
Λοιπόν έχουμε και λέμε: το ενυδρείο μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=41460

φυτά: 1 Aponogeton longiplumulosus, 1 Hygrophila corymbosa, 2 Αnubias barteri var angustifolia, 1 Anubias barteri var nana, 2 Bacopa caroliniana, 1 Echinodorus 'Rubin'

Οπως φαίνεται και στις φώτο που επισυνάπτω, αρκετά φύλλα από τα φυτά μου έχουν άλγες και όλα μου φαίνονται μαραζομένα. Εχω φωτισμό 2χ18 watt juwel 7 ώρες καθημερινά και από λίπασμα χρησιμοποιώ jbl ferropol μια φορά την βδομάδα - 2 δόσεις μέχρι τώρα - σε λίγο μικρότερη δοσολογία από αυτήν που λέει η εταιρία ρίχνω 10 ml στα 110 λίτρα ενώ λέει 10 στα 80. Α! τα ΝΟ3 εχουν πέσει στο 2-5

Από την άλλη επειδή έχω χρυσόψαρα και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, τσιμπάνε τα πάντα, κάποια φύλλα έχουν μαυρίσει -έχουν σαπίσει άραγε? - και σκέφτομαι να τα κόψω. Καλά θα κάνω ή έχουν ελπίδες ανάρρωσης?

Τώρα για τις άλγες τι να κάνω? Δεν θέλω να εξαπλοθούν σε όλα. Να κόψω τα φύλλα που έχουν ή να προσπαθήσω να τις αντιμετωπίσω και πώς?

Για τα μαράζωμα αρκεί ο φωτισμός και η λίπανση ή αλλίως τι άλλο μπορεί να βοήθησει στην ανάκαμψη.

Το ξέρω ότι το post είναι πυροβόλο ερωτήσεων αλλά προσπάθησα να μαζέψω όλες τις απορίες μου σε ένα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Η βοήθεια και οι συμβουλές σας πολύτιμη

giannisaek
24-06-10, 03:24
Φίλε αν και λίγο θαμπές οι φωτογραφίες σου, δεν βλέπω να υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα με άλγες, αυτη η λίγη άλγη είναι φυσιολογική, όταν τα φυτά σου θα αρχίσουν να παίρνουν τα πάνω τους η άλγη θα εξαφανιστεί.
Ο φωτισμός σου είναι λίγος για τα 110 λίτρα, και η φωτοπερίοδος μικρή πρέπει να την ανεβάσεις στις 10 ώρες αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά « ένα τέταρτο την ημέρα».
Τα μαύρα φύλα και τα σάπια δεν ξανά επανέρχονται και καλά είναι να τα κόψεις και να τα πετάξεις.
Η ψιλή θερμοκρασία του νερού που συνηθίζεται τώρα το καλοκαίρι πειράζει στα φυτά, αν έχεις πρέπει να την κατεβάσεις στους 25°.
Για το μαράζωμα υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι όπως έλλειψη διοξειδίου, μπορείς να βάλεις Flourish Excel.
Περισσότερα οι ποιο έμπειροι.