PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι γίνεται με τις αλλαγές νερού κατά τις καλοκαιρινές διακοπές?


endymion
21-06-10, 14:14
Για το τάισμα υπάρχουν λύσεις (ταΐστρες). Για τις αλλαγές νερού του νερού όμως? Θα λείψω τουλάχιστον 30 μέρες εκτός αθηνών. Τι μπορεί να γίνει? Αν βάλω κι ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο μαζί με το εξωτερικό που έχω eheim 2215 σε 192 λίτρα κάνουμε κάτι? Ή θα πρέπει να ανέβω ανα δυο βδομάδες να το αλλάζω (όχι τόσο εύκολο). Για κάποιον γνωστό δεν θέλω, δεν εμπιστεύομαι κι όλας.

Υ.Γ. Στο θέμα των ζωοτόκων έχω γράψει για ένα αρσενικό μου molly που αντιμετωπίζει πρόβλημα και το έχω βάλει σενα μικρό 20 λιτρο. Αν μπορεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στο θέμα και να με συμβουλέψει θα το εκτιμούσα πολύ.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

zipo
21-06-10, 14:22
Πάντως το μικρό φίλτρο δεν μπορεί να κάνει κάτι.Αυτό που είναι το πρόβλημα είναι η συσσώρευση νιτρικών και κανένα κοινό φίλτρο δεν τα αφαιρεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

ΥΓ.Τώρα που ξαναείδα την ιχθυοφόρτιση του ενυδρείου,νομίζω πως δεν είναι μεγάλη.Δεν είναι βέβαιο ότι τα ψαράκια θα πάθουν κάτι χωρίς αλλαγή.Απλά,θα χρειαστεί προσοχή στο τάισμα.

endymion
21-06-10, 14:36
Τα νιτρικά δεν απορροφούνται από τα φυτά? Ειδικά το κερατόφυλλο δεν βοηθά? Πολλά ψάρια δεν έχω 2 molly 4 guppy αλλά είναι και τα μικρά τους που σύνολο αυτά που μετρώ είναι 7!!!

Alex_Salonica
21-06-10, 14:39
με τα ψάρια που έχεις στα λίτρα που αναφέρεις δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα χωρίς αλλαγή νερού για 1 μήνα.

Καλές διακοπές :D

alex
21-06-10, 14:43
προβλημα δεν θα εχεις με την ιχθυοφορτιση σου...
το θεμα ειναι πως για ενα μηνα πρεπει να υπαρχει ενας ανθρωπος να ριχνει εστω μια ματια να δει αν ολα πηγαινουν καλα..πεφτει μια ασφαλεια ξερω γω, κολλαει η ταιστρα, μπουκωνει το φιλτρο η κατι τετοιο... μια φορα τη βδομαδα ας πουμε...για να εχεις κι εσυ το κεφαλι σου ησυχο..;)

endymion
21-06-10, 15:09
Σας ευχαριστω για την άμεση απάντηση. Με το αρσενικό μόλλυ που έχω στο αλατόνερο τι να κάνω? Από εκεί που ήταν στον πάτο ακίνητο χτες μετά αφού το έβαλα στο μικρό με το αλατόνερο σαν να συνήλθε. Σήμερα κολυμπά, το τάισα ελάχιστα έκανε την ανάγκη του, κάθεται ποτε πότε στον πάτο και μετά κολυμπά ξανά.