Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : μετρισεις ενυδρειου

6981giwrgos
20-06-10, 11:26
Καλημερα. Εχω ενα 20λιτρο ενυδρειο που εχει μεσα εναν CT betta και ενα πλακοστομο για δυο βδομαδες οι μετρισεισ μου ειχαν βαρισει κοκκινο. το ΝΟ3 ηταν στο 250-500 και ΝΟ2 στο 50. πηγα σε ενα πετσοπ και το ειπα και μου ειπε να του παω το φιλτρο να μου το φτιαξει.εβαλε κατι βιολογικεςπετρες η κατι τετοιο.πιρα σημερα μετρισεις και επιδη δεν ασχολουμαι και καιρο με το χομπι σασ λεω τισ μετρισεισ μου για να μου πειτε την γνωμι σας.
ΝΟ3=0,ΝΟ2=Ο,GH/TH=7-14 d,KH/TAC 15 d,KAI PH=7.2.Τισ μετρισεις τις πειρα με στικακια της eSHa. αλαγες νερου κανω καθε εβδομαδα 30-40 %.
ευχαριστω προκαταβολικα...

Πάνος
20-06-10, 12:27
το ενυδρειο σου ηταν αστρωτο εκεινη την περιοδο γιαυτο χτυπησε κοκκινο στις μετρησεις!! :smt120
αν εχει στρωσει θα μετρας 0 αμμωνια και νιτρωδη και θα εχεις μετρησιμα νιτρικα. καλυτερα ομως να μετρας με υγρα τεστ...
τα στικ της esha δεν εχουν μετρηση αμμωνιας.
στο 20λιτρο ασε μονο το μονομαχο..ο πλεκο περαν του οτι θα υποφερει..συντομα θα αρχισει να σου δημιουργει προβληματα μεγαλωνοντας...

6981giwrgos
20-06-10, 14:38
ευχαριστω για τισ συμβουλες. τον πλακοστομο σκευτομαι να τον δοσω στο πετ σοπ αλλα δεν ξερω αν θα το παρουν. ελαγα για γαριδες red chery εσυ τι λετε?
για υγρα τεστ δεν υπαρχει αυτη τι στιγμη οικονομικη δινατοτια.εχω αλλη μιοα ερωτηση επιδη ειναι φυτιτησ στην καβαλα και θα λειπω το καλοκαιρι υπαρχει προβλημα εαν δεν γινει αλλαγη του νερου για 2 μηνες. για τιν τροφη εχω παρει μια αυτοματη ταιστρα της EHEIM?

tsilojohn
20-06-10, 14:46
οι περισσοτεροι μονομαχοι δεν τα πανε καλα με τις γαριδες:smt051
βεβαια ειναι και στην προσωπικοτητα του καθε μονομαχου , οποτε μονο μια δοκιμη θα δειξει..
Οσο για την αλλαγη νερου και την ταιστρα θα σε στεναχωρησω....

6981giwrgos
20-06-10, 15:15
γιατ;ι η ταιστρα μου ειπε οτι θα με καλιψει για το συγκεκριμενο χρονικο διστιμα. για τονερω δεν ξερω.

exelix
20-06-10, 15:29
Είναι πολύ δύσκολο αυτό που θες γιατί πρέπει να καλύψεις πολλά προβλήματα όπως την εξάτμιση, να μην κολλήσει η ταΐστρα και τα ΝΟ3 που θα πάρουν την ανηφόρα. Αν τα καταφέρεις αυτά με κάποιο τρόπο τότε απλά θα ελπίζεις να μη γίνει τίποτα άλλο που θα απαιτεί την παρουσία σου. Δεν μπορείς με κανένα τρόπο να τα πάρεις μαζί σου;

giannisaek
20-06-10, 15:43
Καλό είναι φίλε να βάλεις κάποιον να βλέπει το ενυδρείο σου, την θερμοκρασία την εξάτμιση νερού, παραμέτρους νερού και πολλά άλλα.

Αν δεν κάνεις αλλαγές νερού για δυο μήνες θα σου ανεβάσει πολλά νιτρικά (ΝΟ3) λόγο του μικρού όγκου σε λίτρα, με αποτέλεσμα να θέσεις σε κίνδυνο το ψάρι σου. Επίσης πρέπει να συμπληρώνεις και την εξάτμιση του νερού. Η συμβουλή μου είναι να το πάρεις και να το δώσεις όσο θα λείπεις σε κάποιον φίλο σου μια και είναι μικρό να το προσέχει.

6981giwrgos
20-06-10, 15:44
δεν εχω καποιο τροπο γιατι θα παω κερκυρα και ειναι πολες ωρες το ταξιδι. για την εξατμιση του νερου δεν υπαρχει θεμα γιατι το σπιτι μου εχει την ιδια θερμοκρασια με το νερο δηλ 26-27 βαθμους.για τα ΝΟ3 δεν θα βοηθεισει μια ανουβια που ειναι φυτεμενη στο ενυδρειο;

exelix
20-06-10, 15:50
Φυσικά και βοηθάει, αλλά η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι από μόνη της θα μειώσει ελάχιστα το πρόβλημα. Επίσης εξάτμιση έχεις και το χειμώνα.

tsilojohn
20-06-10, 15:53
60 μερες ειναι πολλες , αν δεν μπορεις να το παρεις μαζι σου , που ειναι και το πιο σωστο τοτε το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να στο φιλοξενησουν .

6981giwrgos
20-06-10, 16:09
ειχα σκευτει να βαλω και κερατοφυλλο αλλα δεν ξερω αν ειναι υπερβολικο για τα λιτρα μου και εχω διαβασει οτι αναπτισετε και γρυγορα.εξατμιση ειχα αρκετη το χειμονα αλλα απο τον Μαιο η εξατμιση ειναι ελαχιστη εως μυδενικη.

Singha
20-06-10, 17:24
δες το ενυδρειο σου καθαρα σαν οργανισμο. με την κοινη λογικη 60 μερες ειναι απαλευτες...
-------------------------
Υ.Γ. καλα ειναι τα λυτρα και για κερατοφυλο. :)

6981giwrgos
20-06-10, 17:32
μπορει να βαλω τοτε και κερατοφυλλο.μαλον θα το δωσω στους απο πανω να το φροντιζουν.

Πάνος
20-06-10, 20:51
.μαλον θα το δωσω στους απο πανω να το φροντιζουν.
αυτο ειναι το καλυτερο ;)