Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Project: Trimaculatus x Blood parrot

vagvader
17-06-10, 23:32
Γεια σας φιλοι, εδω θα δειτε μια μιξη ενος αρσενικου Amphilophus Trimaculatus (Trimac) με μια θηλυκια παπαγαλινα "blood parrot". Με την πρωτη τους προσπαθεια ειχαμε απολυτη επιτυχια και τα αυγα σκασανε και τα μικρα βγηκαν την 1 μαρτιου 2010. Θα ακολουθησουν πολλες φωτο απο την προοδο τους.

PS: ειμαι σιγουρος οτι θα ακολουθησουν φωνες διαμαρτυρίας απο πολλους που ειναι εναντια στα υβριδια και τις επιλεκτικες αναπαραγωγες αλλα το θεμα ελπιζω να ενδιαφερει και καποιους που θελουν απο περιεργεια και μονο να δουνε την εξελιξη αυτη!

Πάνος
17-06-10, 23:38
η δυναμη του ενστικτου ειναι τεραστια...
ακρωτηριασμενη και παραμορφωμενη...προσπαθει να διαιωνισει τα γονιδια της...:(

bokostas
17-06-10, 23:59
Αντιγράφω από το επίσημο site του Π.Σ.Φ.Ε., τα ξέρεις αυτά για τα παπαγαλόψαρα?

ΟΧΙ στα παπαγαλόψαρα, τα βαμμένα ψάρια και τα άλλα τερατουργήματα!
Κείμενο: Τόλης Κετσελίδης

Υβρίδια που είναι αποτέλεσμα διασταυρώσεων διαφορετικών ειδών, παραμορφωμένα ψάρια είτε από γενετική επέμβαση, είτε από επιλεκτικές αναπαραγωγές, και ψάρια βαμμένα με διάφορους τρόπους δεν έχουν δουλειά στα ενυδρεία μας!

Τα παπαγαλόψαρα είναι υβρίδια από Paratheraps synspilus και Amphilophus citrinelum ή A. labiatum χωρίς αυτό να είναι σίγουρο. Σίγουρο όμως είναι ότι αυτά τα υβρίδια είναι βιώσιμα, και ίσως μπορούν και τα ίδια να αναπαραχθούν μεταξύ τους (έχουν αναφερθεί σποραδικά αναπαραγωγές τους). Η επιτυχία που έχουν οφείλεται αφ' ενός στην κατά κάποιο τρόπο «ανθρώπινη» μορφή τους, αφ' ετέρου στα έντονα χρώματα τους. Τα ψάρια αυτά έχουν πολύ περιορισμένη ευλυγισία και πτερύγια τοποθετημένα έτσι που δεν τα αφήνουν να κολυμπήσουν όπως ένα φυσιολογικό ψάρι. Το στόμα τους δε είναι πολύ μικρό, σκληρό και παραμορφωμένο. Σε μια συγκατοίκηση με άλλα ψάρια, ακόμα και πολύ μικρότερα, έχουν πάντα σοβαρό μειονέκτημα για να τραφούν, αλλά και γενικότερα σε όλη τους την ζωή «παλεύουν» να επιβιώσουν ακόμα και χωρίς ανταγωνιστές, προσπαθώντας να κολυμπήσουν και να τραφούν φυσιολογικά χωρίς να είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να το πετυχαίνουν ακούραστα.

Οι «δημιουργοί» του κρατούν μυστική την προέλευση του, που είναι πιθανότατα διασταύρωση μεγάλων ειδών κιχλιδων της Ν. Αμερικής. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ψάρι (πάνω από 40 εκ πολλές φορές), πολύχρωμο, με περίεργα σχήματα στο σώμα του και με μεγάλη κύφωση στο μέτωπο των αρσενικών. Δυστυχώς αντίθετα από το παπαγαλόψαρο, το ψάρι αυτό αναπαράγεται αρκετά εύκολα. Οι «δημιουργοί» του μάλιστα συστήνουν στους κατόχους του να έχουν μόνιμα ένα καθρεφτάκι στο ενυδρείο του, ούτως ώστε αυτό να διεγείρεται συνεχώς προσπαθώντας να διώξει το είδωλο του και έτσι να έχει μονίμως λαμπερά χρώματα. Το μόνιμο άγχος του ψαριού που το καθιστά ευάλωτο σε ασθένειες βέβαια, δεν το σκέφτονται. Η όλη δραστηριότητα γύρω από το flowerhorn ειδικά στο διαδίκτυο, έχει πάρει διαστάσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ενυδρειοφιλία. Συλλογές και συλλέκτες ψαριών σε συνθήκες οριακά βιώσιμες με σκοπό διαγωνισμούς για το ποιό είναι ομορφότερο, η ποιο έχει πιο περίεργα σχήματα, ανταλλαγές και αποστολές από τη μια ήπειρο στην άλλη, λες και τα ψάρια ήταν μοντέλα αεροπλάνων ή γραμματόσημα.
Αποκαλούμε «ψάρια» αυτά τα δημιούργηματα; Ξέρουμε σε τι συνθήκες ζουν, τι θερμοκρασία, τι παραμέτρους νερού, τι βιότοπους, την στιγμή που δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια αναφορά μιας και δεν υπάρχουν στην φύση; Αν θέλαμε να φτιάξουμε ένα ιδανικό περιβάλλον στο ενυδρείο μας για αυτά τα ψάρια, το πιθανότερο θα ήταν να φτιάχναμε ένα μίνι εργαστήριο! Πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με την ενυδρειοφιλία, που είναι η (όσο πιστή γίνεται) προσομοίωση ενός μικρού κομματιού της φύσης στα ενυδρεία μας.

Όλες οι παραπάνω δημιουργίες είναι ανήθικες, γιατί τα ψάρια αυτά υποφέρουν κατά τη διαδικασία μεταμόρφωσης τους, αλλά και έχουν περιορισμένη και δύσκολη διάρκεια ζωής λόγω αυτής.
Ένα ψάρι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα χρωματιστό πράγμα που κολυμπάει. Τα χρώματα, τα σχήματα, και η συμπεριφορά των ψαριών τους έχουν δοθεί από τη φύση για πολλούς λόγους. Τα ψάρια αλλάζουν χρώματα και συμπεριφορά όταν τρέφονται, όταν επιτίθενται ή αμύνονται, όταν αναπαράγονται ή όταν μεγαλώνουν τα μικρά τους. Το σχήμα τους είναι φτιαγμένο μετά από αιώνες εξέλιξης σύμφωνα με τον τρόπο ζωής τους. Η παρατήρηση και κατανόηση τους είναι μια από τις χαρές του να κρατάμε ένα ενυδρείο, και η αλλαγή ή κατάργηση τους είναι σαν να καθιστάς τα ψάρια αυτά μουγκά.

Η καλύτερη αντίδραση σε αυτές τις τακτικές, είναι η ενημέρωση. Βοηθήστε την καμπάνια που κάνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου (http://www.aquarist.gr/) και ενημερώστε και τους συνχομπίστες σας να μην αγοράζουν τέτοια ψάρια, αλλά και τους εμπόρους αυτών των τερατουργημάτων για το πώς φτιάχνονται, και γιατί είναι ανήθικο να τα παραγγέλνουν και να τα πουλάνε.
Πέρα από αυτό, αν είστε από αυτούς που από άγνοια έχουν αποκτήσει τέτοια ψάρια, προσπαθήστε να τους χαρίσετε μια όσο το δυνατόν καλύτερη ζωή - δεν φταίνε αυτά!"

Δες και το μπάνερ στην κορυφή της σελίδας.
Κι εσύ τα αναπαράγεις, τα υβριδίζεις και μας τα παρουσιάζεις, μπράβο σου.

Συγνώμη που δεν ζήτησα άδεια για την αναδημοσίευση του άρθρου, το πρωτότυπο με φωτό είναι εδώ: http://www.aquarist.gr/news/DyedFish/DyedFish.htm

prospathw
18-06-10, 00:07
Δηλαδή αν σε βάλω να αναπαραχθείς με ένα πίθηκο τι θα πεις???

vagvader
18-06-10, 00:12
Απο που να αρχισω..... ας αφησω να αλοκληρωθουν τα αρνιτικα σχολια και θα παραθεσω και εγω τις αποψεις μου με την σειρα μου...

apolonistis
18-06-10, 00:16
καλε μου φιλε..δεν τα εβαλε με το ζορι,μονα τουσ το''κανουνε'':cool:
δεν τα αναγκασε κανεις,εσυ αν σε βαζανε στο ιδιο μερος με ενα πιθηκο θα ζευγαρωνες?αλλο να σε αναγκασει κ αλλο να το θες..κι απο οτι βλεπω στις εικονες δν νομιζω να τα αναγκαζει..:grin:

prospathw
18-06-10, 00:20
Δηλαδή εσυ είσαι υπέρ???το ίδιο μυαλό έχεις με τι ψάρια???όπως είπε και ο πάνος πιο πάνω το κάνουν απλά από ένστικτο;)

vagvader
18-06-10, 00:30
Θαυματα δεν γινονται... συμβατες κιχλιδες ειναι και σε ιδανικες συνθηκες μπορουν να αναπαραχθουν.... απλο. Το ενδιαφερον ομως ειναι το αποτελεσμα που προκυπτει που μονο ασχημο δεν ειναι η δυσλειτουργικο οπως οι περισοτεροι νομιζουν.

Πάνος
18-06-10, 00:31
καλε μου φιλε..δεν τα εβαλε με το ζορι,μονα τουσ το''κανουνε'':cool:
δεν τα αναγκασε κανεις,εσυ αν σε βαζανε στο ιδιο μερος με ενα πιθηκο θα ζευγαρωνες?..:grin:
αυτο σηκωνει κουβεντα.....να εισαι σιγουρος οτι καποιους αν τους εβαζες για μια ζωη σε ενα μερος με μονο ζωντανο ουτε καν πιθηκο αλλα ενα προβατο...θα το κανανε...:D
Θαυματα δεν γινονται... συμβατες κιχλιδες ειναι και σε ιδανικες συνθηκες μπορουν να αναπαραχθουν.... απλο. Το ενδιαφερον ομως ειναι το αποτελεσμα που προκυπτει που μονο ασχημο δεν ειναι η δυσλειτουργικο οπως οι περισοτεροι νομιζουν.
ο ορος συμβατος εχει ξεχειλωσει....το παραδειγμα ειναι η φυση..και στη φυση δεν ειναι συμβατες...
το αποτελεσμα το βλεπω στην πρωτη φωτο..ενα ψαρι που δεν ανηκει σε κανενα ειδος...με στομα παραμορφωμενο και ακρωτηριασμενο....δε το βλεπεις καθολου δυσλειτουργικο???
η συνειδηση του καθενος βαζει τα ορια στα πειραματα που θα κανει...το οριο που ευχομαι ομως κυριως να βαλει σε σενα ειναι να μη διαδωσεις τα τερατακια που θα βγουν.

vagvader
18-06-10, 00:34
αυτο σηκωνει κουβεντα.....να εισαι σιγουρος οτι καποιους αν τους εβαζες για μια ζωη σε ενα μερος με μονο ζωντανο ουτε καν πιθηκο αλλα ενα προβατο...θα το κανανε...:D
Φιλε μου δεν αντιλεγω καθολου σε αυτα που λες αλλα θα σου απαντησω εδω λεγοντας (και αυτο ειναι πραγματικοτητα) οτι τα εβαλα μαζι για μονο 7 μερες!!!:D Μετα τα χωρισα γιατι ο πατερας πολυ πιθανοτατα να ετρωγε τα μικρα η ακομα και τα αυγα, συνηθως ετσι κανουν...

Πάνος
18-06-10, 00:37
Φιλε μου δεν αντιλεγω καθολου σε αυτα που λες αλλα θα σου απαντησω εδω λεγοντας (και αυτο ειναι πραγματικοτητα) οτι τα εβαλα μαζι για μονο 7 μερες!!!:D Μετα τα χωρισα γιατι ο πατερας πολυ πιθανοτατα να ετρωγε τα μικρα η ακομα και τα αυγα, συνηθως ετσι κανουν...

πριν τις 7 μερες που ηταν μαζι δηλαδη ηταν με ατομα του ειδους τους?? και μαλιστα αντιθετου φυλου??

αν και λιγο ακυρη η ερωτηση γιατι ο "παπαγαλος" δε ξερει τι ειδος ειναι...

vagvader
18-06-10, 00:39

ο ορος συμβατος εχει ξεχειλωσει....το παραδειγμα ειναι η φυση..και στη φυση δεν ειναι συμβατες...
το αποτελεσμα το βλεπω στην πρωτη φωτο..ενα ψαρι που δεν ανηκει σε κανενα ειδος...με στομα παραμορφωμενο και ακρωτηριασμενο....δε το βλεπεις καθολου δυσλειτουργικο???
η συνειδηση του καθενος βαζει τα ορια στα πειραματα που θα κανει...το οριο που ευχομαι ομως κυριως να βαλει ειναι να μη διαδωσεις τα τερατακια που θα βγουν.
Η μαμα παπαγαλινα οπου καποτε καποιος εξυπνακιας της εκοψε την ουρα της οχι απλος δεν ειναι δυσλειτουργικη αλλα θα σου ανεβασω βιντεο να την δεις πως κανει τα παντα οπως ολα τα αλλα ψαρια. Βεβαια δεν δικαιολογω τους παπαγαλους γενικα αλλα δεν ειναι και τοσο τραγικα οσο τα λενε...
-------------------------
πριν τις 7 μερες που ηταν μαζι δηλαδη ηταν με ατομα του ειδους τους?? και μαλιστα αντιθετου φυλου??

αν και λιγο ακυρη η ερωτηση γιατι ο "παπαγαλος" δε ξερει τι ειδος ειναι...
Η συγκεκριμενη παπαγαλινα ειναι σε ενυδρειο με μονο παπαγαλους, ειναι με αλλους 2 αρσενικους οπου και με αυτους διχνει ενδιαφερον αλλα ειναι στειροι... ουτως η αλλος ειναι τα αρσενικα στειρα.

Πάνος
18-06-10, 00:39
δεν ειναι και τοσο τραγικα οσο τα λενε...
ναι δεν ειναι..και αυτο και πολλα αλλα....η φυση εκανε μεγαλεια και ο ανθρωπος τα επιασε στα χερια του και τα εκανε σκ*τ*...
κληρονομησαμε την εξελιξη δισεκατομμυριων ετων για να το παιζουμε θεοι...
τεσπα η κουβεντα ειναι deja vu και ξερω πως δεν αλλαζει ευκολα η γνωμη....
ελπιζω μονο οπως ειπα να μη τα διαδωσεις...

vagvader
18-06-10, 00:45
ναι δεν ειναι..και αυτο και πολλα αλλα....η φυση εκανε μεγαλεια και ο ανθρωπος τα επιασε στα χερια του και τα εκανε σκ*τ*...
κληρονομησαμε την εξελιξη δισεκατομμυριων ετων για να το παιζουμε θεοι...
τεσπα η κουβεβτα ειναι deja vu και ξερω πως δεν αλλαζει ευκολα η γνωμη....
ελπιζω μονο οπως ειπα να μη τα διαδωσεις...
... αν ηταν να ειμαστε ηθικοι (που κανενας μας δεν ειναι, απλα το παιζουμε) θα επρεπε πολλα να μην κανουμε, εχω να σου δωσω πολλα παραδειγματα υβριδισμου, επιλεκτικων εφαρμογων σε πολλα και διαφορα ζωα. Ας τα βαλουμε τοτε και με τα μουλαρια που ειναι αλογο Χ γαιδουρι:D.
Το project μου δεν ειναι τυχαιο, ειναι δοκιμασμενο πολλα χρονια σε ασια και αμερικη και δινει συγκεκριμενους απογονους. Αν σας ενδιαφερει εχω πολυ υλικο σε φωτο και βιντεο για την εξελιξη αυτη!

Πάνος
18-06-10, 00:46
φιλε μου θα προτιμουσα τον κοσμο χωρις μουλαρια...και χωρις ολα αυτα τα φρου φρου και αρωματα που εχουμε δημιουργησει σε αλλα ζωα...
αλλα να διαχωρισουμε...αλλο η επιλεκτικη αναπαραγωγη ΕΝΟΣ ειδους...και αλλο ο υβριδισμος...μη τα μπερδευουμε!

υ.γ. την ηθικη δεν την ανεφερα πουθενα ουτε ειμαι ηθικο στοιχειο...
Το project μου δεν ειναι τυχαιο, ειναι δοκιμασμενο πολλα χρονια σε ασια και αμερικη και δινει συγκεκριμενους απογονους.!μπορεις να μας πεις που αποσκοπει αυτο το project λοιπον?

beat89
18-06-10, 00:50
Ο καθενας φιλε μου επιλεγει το που ειναι ηθικος κ το που οχι.
Με το να υβριδιζεις καποια ψαρια μεταξυ τους εχοντας ως ελαφρυντικο το οτι τα εβαλες μαζι μονο για 7 ημερες κ οτι δεν τα πιεσες αλλα το εκαναν μονα τους δεν νομιζω να ειναι τοσο ηθικο.Αλλωστε μπορεις να αναγκασεις ενα ψαρι να αναπαραχθει?Φανταζομαι πως οχι.

vagvader
18-06-10, 00:52
φιλε μου θα προτιμουσα τον κοσμο χωρις μουλαρια...και χωρις ολα αυτα τα φρου φρου και αρωματα που εχουμε δημιουργησει σε αλλα ζωα...
αλλα να διαχωρισουμε...αλλο η επιλεκτικη αναπαραγωγη ΕΝΟΣ ειδους...και αλλο ο υβριδισμος...μη τα μπερδευουμε!

υ.γ. την ηθικη δεν την ανεφερα πουθενα ουτε ειμαι ηθικο στοιχειο...
μπορεις να μας πεις που αποσκοπει αυτο το project λοιπον?
Οι απογονοι αυτης της μιξης βγαζουν διαφορους τυπους ψαριων, μπορει η γεννα αυτη να δωσει 3 η και 4 ειδη με διαφορετικους σωματοτυπους η και χρωματισμους. Θα επανελθω με λεπτομερειες!

bokostas
18-06-10, 00:52
Το άσχημο και το δυσλειτουργικό είναι πολύ σχετικές έννοιες φίλε μου.
Στα δικά μου τα μάτια, αυτά τα "ψάρια" είναι άσχημα, γιατί είναι προϊόν εργαστηρίου και δεν υπάρχουν στη φύση.
Και είναι και δυσλειτουργικά, γιατί δυσκολεύονται να κολυμπήσουν, να φάνε, πολλές φορές και απλά να επιβιώσουν.
Αν ήθελα κάτι τέτοιο στο ενυδρείο μου, θα έβαζα ρομποτάκια ή πλαστικά ψαράκια, να μην τυρρανάω τα αληθινά.

Αν ήσουν νέος χομπίστας ή άσχετος που δεν ήξερε, θα σε δικαιολογούσα, εξαιτίας της άγνοιας ή της ηλικίας.
Στην δική σου περίπτωση δεν βρίσκω δικαιολογίες και η επιμονή σου να τα υβριδίσεις και να τα διαιωνίσεις, μόνο για να
ικανοποιήσεις την περιέργεια και τον εγωισμό σου, με βρίσκει απόλυτα και κατάφωρα αντίθετο.
"Παίζεις" με ζωούλες, με ψυχές, με δυστυχισμένα πλάσματα και προσπαθείς να δημιουργήσεις κι άλλα τερατουργήματα.
Το πείραμά σου με εξοργίζει και η προσφορά σου να μας το παρουσιάσεις με αφήνει παντελώς αδιάφορο.

vagvader
18-06-10, 00:58
Αλλωστε μπορεις να αναγκασεις ενα ψαρι να αναπαραχθει?Φανταζομαι πως οχι.
Μονος σου το λες.... δεν τα αναγκασα!;)
Το άσχημο και το δυσλειτουργικό είναι πολύ σχετικές έννοιες φίλε μου.
Στα δικά μου τα μάτια, αυτά τα "ψάρια" είναι άσχημα, γιατί είναι προϊόν εργαστηρίου και δεν υπάρχουν στη φύση.
Και είναι και δυσλειτουργικά, γιατί δυσκολεύονται να κολυμπήσουν, να φάνε, πολλές φορές και απλά να επιβιώσουν.
Αν ήθελα κάτι τέτοιο στο ενυδρείο μου, θα έβαζα ρομποτάκια ή πλαστικά ψαράκια, να μην τυρρανάω τα αληθινά.

Αν ήσουν νέος χομπίστας ή άσχετος που δεν ήξερε, θα σε δικαιολογούσα, εξαιτίας της άγνοιας ή της ηλικίας.
Στην δική σου περίπτωση δεν βρίσκω δικαιολογίες και η επιμονή σου να τα υβριδίσεις και να τα διαιωνίσεις, μόνο για να
ικανοποιήσεις την περιέργεια και τον εγωισμό σου, με βρίσκει απόλυτα και κατάφωρα αντίθετο.
"Παίζεις" με ζωούλες, με ψυχές, με δυστυχισμένα πλάσματα και προσπαθείς να δημιουργήσεις κι άλλα τερατουργήματα.
Το πείραμά σου με εξοργίζει και η προσφορά σου να μας το παρουσιάσεις με αφήνει παντελώς αδιάφορο.
Ηθικο για μενα ειναι περισοτερο να εχω διμιουργηματα εργαστιριου (οπως τα λετε) οπου διμιουργιθηκαν μεσα σε διαστασεις ενυδρειου παρα να εχω πλασματα της φυσης κλεισμενα σε μια μικρογραφια της φυσης (οπως επισης λετε). Δεν βγαινει πουθενα αυτο ομως, εχετε τις δικες σας αποψεις και εγω τις δικες μου, σεβομαι τις δικες σας, θα παρακαλουσα να σεβαστειτε και τις δικες μου οσο αντιθετοι και αν ειστε.

Πάνος
18-06-10, 00:59
Οι απογονοι αυτης της μιξης βγαζουν διαφορους τυπους ψαριων, μπορει η γεννα αυτη να δωσει 3 η και 4 ειδη με διαφορετικους σωματοτυπους η και χρωματισμους. Θα επανελθω με λεπτομερειες!
παλι δεν πηρα απαντηση...κατανοητα ολα αυτα...αλλα αποσκοπουν ΠΟΥ????

Ηθικο για μενα ειναι περισοτερο να εχω διμιουργηματα εργαστιριου (οπως τα λετε) οπου διμιουργιθηκαν μεσα σε διαστασεις ενυδρειου παρα να εχω πλασματα της φυσης κλεισμενα σε μια μικρογραφια της φυσης (οπως επισης λετε)..
εδω μου το χαλασες...

bokostas
18-06-10, 01:07
Δεν βγαινει πουθενα αυτο ομως, εχετε τις δικες σας αποψεις και εγω τις δικες μου, σεβομαι τις δικες σας, θα παρακαλουσα να σεβαστειτε και τις δικες μου οσο αντιθετοι και αν ειστε.

Οχι φίλε μου, δεν σέβεσαι τις απόψεις μας, μπαίνεις στο φόρουμ ενός Συλλόγου που κάνει χρόνια τώρα προσπάθεια να ενημερώσει για τα
δυστυχισμένα παπαγαλόψαρα και την ανάγκη μη διάδοσής τους κι έρχεσαι να μας καυχηθείς πώς κατάφερες να τα αναπαράξεις, να τα υβριδίσεις
και να βγάλεις νέες μορφές, σαν άλλος Φρανκενστάϊν, να τα χαίρεσαι, μας λες ανήθικους, ε, μη μας λες πως σέβεσαι και τις απόψεις μας.

Raven
18-06-10, 01:14
Νομιζω οτι καταλαβα την προσπαθεια του φιλου μας. Προσπαθει να επιτυχει ενα kamfa flowerhorn και ισως τελικα ενα King kamfa υψηλης ποιοτητας.
Δεν θα παρω θεση εδω, σε αυτο το θεμα. Εχω αναμεικτα αισθηματα...απο την μια απεχθανομαι καθε τι που αποκλινει απο την φυσικη μορφη (δικο μου προσωπικο γουστο) απο την αλλη ομως εκτιμω την προσπαθεια η οποια δεν ειναι τυχαια ή ερασιτεχνικη αλλα εχει εναν τελικο σκοπο. :rolleyes:
Μας αρεσει ή οχι, τα υβριδια εχουν εισβαλλει στο χομπι και ιδιαιτερα στην αλλη οχθη του Ατλαντικου ειναι απολυτως αποδεκτα αναμεσα στους χομπιστες. Μιλαμε λοιπον για ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που ασχολουνται με τις αναπαραγωγες. Και ποιος ειμαι εγω που θα τους κρινω..
Εγω κραταω την δικη μου γραμμη , δεν θα βαλω ποτε υβριδια ,θα ηθελα να μην υπηρχαν καν ,αλλα δεν μπορω να κατακρινω κανεναν αν του αρεσουν. Το μονο ισως που μπορω ειναι να τον αποτρεψω και μεχρι εκει..

Πάνος
18-06-10, 01:18
εγω παλι Αλεξανδρε βρισκω προκλητικο οταν ξερεις (AN ξερεις) την πολιτικη ενος φορουμ καθως και του "δικτατορα" διαχειριστη του :D να βγεις με πρωτο μηνυμα την επιδειξη μιας τετοιας προσπαθειας....(χωρις να χαρακτηριζω το προσωπο...)

οσο για τη γνωμη μου για "την αλλη πλευρα του ατλαντικου"...δε θελεις να την ξερεις...δε περιμενα και τιποτα καλυτερο...zw
αλλη μια "αμερικανια"...αν οχι η δημιουργια..τουλαχιστον η απηχηση του νεου "trend"!!!

beat89
18-06-10, 01:19
Μονος σου το λες.... δεν τα αναγκασα!;)

Ηθικο για μενα ειναι περισοτερο να εχω διμιουργηματα εργαστιριου (οπως τα λετε) οπου διμιουργιθηκαν μεσα σε διαστασεις ενυδρειου παρα να εχω πλασματα της φυσης κλεισμενα σε μια μικρογραφια της φυσης (οπως επισης λετε). Δεν βγαινει πουθενα αυτο ομως, εχετε τις δικες σας αποψεις και εγω τις δικες μου, σεβομαι τις δικες σας, θα παρακαλουσα να σεβαστειτε και τις δικες μου οσο αντιθετοι και αν ειστε.

Το οτι δεν τα αναγκασες δεν σημαινει οτι δεν εβαλες εσυ το χερι σου για να γινει.Αυτα απλα οδηγουνται απο ενστικτο.Εσυ τα κατευθυνεις.
Κ για πες μου που θα μπορουσαν να συναντηθουν αυτα τα 2 ηδη στη φυση για να αναπαραχθουν?
Αλλα απο οτι φαινεται δεν σε ενδιαφερει η φυση αλλα η δημιουργια νεων ειδων.Αρεσκεσαι στο να εχεις κατι το οποιο δεν υπαρχει πουθενα αλλου.
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω που αποσκοπει αυτη η προσπαθεια αναπαραγωγης.Αν ειναι ευκολο εξηγησε μας.

bokostas
18-06-10, 01:24
Εντάξει βρε Αλέξανδρε, φτιάξτε του και μια κατηγορία "Παπαγάλοι, υβριδισμός και διαιώνισή τους", για να βρίσκουμε εύκολα τις ενδιαφέρουσες
δημοσιεύσεις του και να παρακολουθούμε από κοντά το χόμπυ να κατακλύζεται από υβρίδια και τερατουργήματα.

Raven
18-06-10, 01:27
Πανο σε αυτη την περιπτωση εγω τουλαχιστον θα ειμαι πολυ ελαστικος. Προκειται για σοβαρη προσπαθεια, επιτευξης ενος πανεμορφου χρωματικα ατομου.
Αν ο σκοπος δεν ειναι εμπορικος και το παιδι θελει να πετυχει εναν στοχο, και εφοσον δεν προτιθεται να διαδωσει τα υβριδια,και το κανει για την παρτη του, δεν εχω λογο να τον κραξω. Κι εγω εχω προσπαθησει την αναπαραγωγη αναμεσα σε καρδερινα και καναρινι για να αποκτησω ενα ατομο με καλυτερο κελαηδημα. Δεν εκανα και εγκλημα !!

Πάνος
18-06-10, 01:28
Νομιζω οτι καταλαβα την προσπαθεια του φιλου μας. Προσπαθει να επιτυχει ενα kamfa flowerhorn και ισως τελικα ενα King kamfa υψηλης ποιοτητας.

μπρρρρ...γουγλαρισα το ονομα και κοιτα τι μου εβγαλε...
http://www.flowerhorncraze.com/uploads/monthly_01_2009/post-19-1231048629.jpg
http://www.flowerhorncraze.com/uploads/monthly_09_2008/post-583-1220938396.jpg :smt078

και τωρα παμε στο ζουμι της υποθεσης...
Πανο σε αυτη την περιπτωση εγω τουλαχιστον θα ειμαι πολυ ελαστικος. Προκειται για σοβαρη προσπαθεια, επιτευξης ενος πανεμορφου χρωματικα ατομου.προσωπικο σου γουστο αλεξανδρε....εγω στις φωτο παρπανω αηδιασα...
Αν ο σκοπος δεν ειναι εμπορικος και το παιδι θελει να πετυχει εναν στοχο, και εφοσον δεν προτιθεται να διαδωσει τα υβριδια αυτο ειναι σιγουρο?? τι θα τα κανει τα αλλα ψαρια που δε θα τον "εκφραζουν" ??? ευθανασια???,και το κανει για την παρτη του, δεν εχω λογο να τον κραξω. Κι εγω εχω προσπαθησει την αναπαραγωγη αναμεσα σε καρδερινα και καναρινι για να αποκτησω ενα ατομο με καλυτερο κελαηδημα. Δεν εκανα και εγκλημα !!
σκοτωσες τα πουλακια που δε σου εδωσαν το χαρακτηριστικο?? η ο φιλος θα στησει 1564 ενυδρεια για ολα τα μωρα που θα βγαλει???
βγηκες σε φορουμ που αγαπα τις γνησιες μορφες των ειδων να δειξεις την προσπαθεια σου??
αλεξανδρε μπορεις να βγαλεις για την τρελλα σου 1 η 2 η 5 καρδερινοκαναρα...στειρα εξαλλου που δε θα διαδωθουν. ουτε θα εχεις προβλημα στεγασης...
με εκατονταδες μωρα που τα περισσοτερα δε θα ειναι οπως τα θες...τι θα κανεις?? η τα σπερνεις δεξια κι αριστερα...η τα πετας στα σκουπιδια...
μη μου πεις "τα κρατας"!!
ποια λυση σου αρεσει περισσοτερο...να τα διαδωσεις?? ή να τα σκοτωσεις??

vag0s
18-06-10, 01:50
Μπορεί σε 'σένα να φαίνεται όμορφο.
Και να πουλάει... Γιατί υπάρχουν ακόμα πολλοί ανενημέρωτοι.
Aλλά εδώ και σε όλα τα άλλα ενυδρειακά φόρουμ παλεύουμε για να μην αγοράζονται ψάρια που υποφέρουν.
Και εσύ τα κάνεις περισσότερα; Εγώ αυτό που κάνεις το θεωρώ ΤΡΕΛΑ!
Για να μην πω τίποτα άλλο πιο χοντρό..

Τουλάχιστον φρόντισε όπως λέει και ο Πάνος να μην τα διαδώσεις.
Να σου πω και κάτι άλλο.. Αυτά που δεν σου αρέσουν ας πούμε.. τι θα τα κάνεις;
Γιατί δεν θα βγουν όλα "όμορφα". Κάποια θα βγουν ακομα πιο ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ από όσο είναι ήδη...

Αναπαράγεις ψάρια που υποφέρουν. Εγώ θα σταθώ σε αυτό.

bokostas
18-06-10, 01:50
Kαι άλλα πανέμορφα χρωματικά άτομα:

bokostas
18-06-10, 02:01
Να τι λένε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για το blood parrot που προσπαθεί να υβριδίσει ο φίλος μας:

The Blood parrot (also known as bloody parrot and blood parrotfish) is a hybrid cichlid. The fish was first created in Taiwan in around 1986.
Its parentage is unknown, but the most commonly speculated pairings are midas cichlid with the redhead cichlid.
This hybrid cichlid has various anatomical deformities, one of the most obvious, and also deadly, deformities is its mouth, which only has very narrow vertical opening.
This makes blood parrot very hard to feed. Many die eventually because of this.
Cichlid enthusiasts have called for their removal from the market and organized boycotts against pet stores that sell them.

Tolis
18-06-10, 03:19
Ειναι προφανες οτι ολο αυτο δεν εχει καμμια θεση εδω μεσα. Δεν θα κανω καν διαλογο με τον συγκεκριμενο κυριο, ο οποιος οχι μονο κανει οτι κανει, αλλά δυστυχως διαδιδει εδω και αρκετο καιρο τα υβριδια αυτα, δινοντας τα κατα καιρους σε πετ σοπ (τα πουλαει τα χαριζει δεν με ενδιαφερει) οπου οπως ο ιδιος λεει, γινονται αναρπαστα. Παραθετω (απο τα ποστ του στο ΑΖ):

Πριν 3 χρονια στην αθηνα ειχα φτιαξει Green Terror (aeguidens rivulatus) x Blood Parrot... το αποτελεσμα ηταν θεικο και γιναν αναρπαστα στο "Pet chanpion" της τατο'ι'ου οπου και τα εδωσα για πουλημα...

Σημερα εφυγαν 58 μικρα ψαρακια σε petshop της ξανθης

Εμειναν μονο 2, τα 5 τα εδωσα και αυτα σε petshop της ξανθης. Ο δε μαγαζατορας μου ειπε οτι ενας πελατης του που πηρε δυο τρια απο αυτα τα εβαλε λεει μαζι με μεγαλα oscar και οχι μονο δεν γιναν μεζεδες απο τα oscar αλλα και οτι την πεφτουν αραια και που και τσιμπανε τα φτερα των oscar
Εγω προσωπικα δεν εχω καμμια ανοχη σε αυτα, θα αφησω να διαβασει το ποστ αυριο ο κυριος αυτος και θα γινει banned.

Για οσους ενδιαφερονται για τα τερατουργηματα του, μπορουν να γραφτουν (αν δεν ειναι γραμμενοι) στο Aquazone οπου εχει βημα (δεν το σχολιαζω) και επικροτειται απο πολλους (δεν το σχολιαζω) και να συζητησουν μαζι του, βοηθαω και στα ποστ:
http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=38419

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37817

gta__156
18-06-10, 06:10
Δεν θα παρω θεση εδω, σε αυτο το θεμα. Εχω αναμεικτα αισθηματα...απο την μια απεχθανομαι καθε τι που αποκλινει απο την φυσικη μορφη (δικο μου προσωπικο γουστο) απο την αλλη ομως εκτιμω την προσπαθεια η οποια δεν ειναι τυχαια ή ερασιτεχνικη αλλα εχει εναν τελικο σκοπο. :rolleyes:
Μας αρεσει ή οχι, τα υβριδια εχουν εισβαλλει στο χομπι και ιδιαιτερα στην αλλη οχθη του Ατλαντικου ειναι απολυτως αποδεκτα αναμεσα στους χομπιστες. Μιλαμε λοιπον για ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που ασχολουνται με τις αναπαραγωγες. Και ποιος ειμαι εγω που θα τους κρινω..
Εγω κραταω την δικη μου γραμμη , δεν θα βαλω ποτε υβριδια ,θα ηθελα να μην υπηρχαν καν ,αλλα δεν μπορω να κατακρινω κανεναν αν του αρεσουν. Το μονο ισως που μπορω ειναι να τον αποτρεψω και μεχρι εκει..
Tα ειπες ολα Αλεξανδρε !!!!

harris samos
18-06-10, 08:34
ΕΓΩ ΤΟ ΠΟΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΙΝΩ ΣΚΕΤΟ

δε μ αρεσουν οι μπασταρδιες

αυτα ειναι για τους επιστημονες αλλα ειναι κριμα

W8GRQHsAVjI&feature=related

kwstas_original
18-06-10, 09:11
Πραγματι ο Αλεξανδρος πιστευω πως τα ειπε ολα σε λιγα μονο ποστ.
...και αυτο γιατι διαβαζοντας ξενα σαιτ και μιλοντας με αλλους χομπυστες ανα τον κοσμο σε βοηθαει να διαυρυνεις τους οριζοντες σου.

Δεν ξερω αν σαν Ελληνες εχουμε μια προκαταλληψη στο να καταδικαζουμε και να κατακρινουμε καθε τι το διαφορετικο.Παντως αναμφιβολα ειμαστε στενομυαλοι.
Και εγω με το δικο μου τροπο οσων αφορα αυτο το χομπυ εχω τα κολληματα μου και τη διαφορετικοτητα μου.Εχω εισπραξει και εγω μια απο τα ιδια οπως με το φιλο παραπανω και ας μην κανω επιλεκτικες αναπαραγωγες.

Τα flowerhorn εχουνε μεχρι και δικη τους κατηγορια στα ξενα φορα και πολλες φορες καποια ψαρια πωλουνται για πολλα χρηματα.Καλως η κακος (δεν με αφορα) εχει περαση...πιστευω πως ολες οι ιστοσελιδες υπαρχουνε για να αντλει ο ενδιαφερομενος πληροφοριες.Αυτες οι πληροφοριες πρεπει να ειναι οτιδηποτε εχει σχεση με θεμα που ασχολειται η ιστοσελιδα και οχι επιλεκτικα, κραταμε τα ''καλα'' και πεταμε τα ''σαπια''.

Δεν καταλαβαινω ειλικρινα γιατι τετοια χουντα.Και γω τωρα θα τα ''ακουσω'' που ''τολμησα'' να πω την αποψη μου...

Μπαναρισμα στο διαφορετικο....-

kokos125
18-06-10, 09:43
Εγω κραταω την δικη μου γραμμη , δεν θα βαλω ποτε υβριδια ,θα ηθελα να μην υπηρχαν καν ,αλλα δεν μπορω να κατακρινω κανεναν αν του αρεσουν. Το μονο ισως που μπορω ειναι να τον αποτρεψω και μεχρι εκει..Παρτε την απαντηση σας απο τον raven αν οταν σας την εδωσε δεν την καταλαβατε απ οτι φενεται!!!!!!Τετοια χουντα λογου και λογοκρισια ουτε στη χουντα δεν ειχαμε κυριοι....Ειμαστε μεγαλα παιδια πιστευω και ο καθενας κανει τις επιλογες του και χαρασει τον δρομο του.Απο το ενυδρειο του μεχρι και την ζωη του...

harris samos
18-06-10, 09:50
που ειδατε τη χουντα ?

δε τα γουσταρουμε
δε τα θελουμε
αμα τα θελετε παρτε θα εχει και πολλα το παιδι να σας δωσει

γουστα ειναι αυτα και αποψεις δε μπορουμε να γινουμε ολοι αμερικανακια ουτε επιστημονες

αμα ειχατε ενα καθαροαιμο ροτβαιλερ θα το ζευγαρονατε με κουτσκαρ ?

αφου κι εγω σκεφτομε να μπασταρδεψω δισκους με πλεκοστομους και ομορφια και καθαριοτητα 2 σε ενα wash and go (πλης και τσακις :grin::grin::grin:)

vagvader
18-06-10, 09:54
Εγω προσωπικα δεν εχω καμμια ανοχη σε αυτα, θα αφησω να διαβασει το ποστ αυριο ο κυριος αυτος και θα γινει banned.

Πολύ δημοκρατικος ειστε κυριε τολη. Με αλλα λογια θελετε μονο ανθρωπους εδω μεσα να σας βολευουν και να μην ακουγεται καμια αλλη αποψη. Φοβερο!

Ενα εχω να σας πω. Το 90% των ψαριων που αγοραζετε απο τα pet shop εχουν υποστει γενετικές αλλαγες, απο δισκους μεχρι oscar, σε τι διαφερουν αυτα απο τα δικα μου? Και τι κανει εμενα τοσο ανεπιθύμητο ωστε να με κανετε banned? Υπαρχουν τετοιοι οροι στo forum που μπορειτε ετσι απλα να κανετε καποιον banned επειδη η αποψη του δεν σας αρεσει?
που ειδατε τη χουντα ?

Το ροτβαιλερ ειναι το μεγαλυτερο υβριδιο. Ατυχησες στο παραδειγμα...;)

kokos125
18-06-10, 09:56
που ειδατε τη χουντα ?

δε τα γουσταρουμε
δε τα θελουμε

γουστα ειναι αυτα και αποψεις δε μπορουμε να γινουμε ολοι αμερικανακια ουτε επιστημονεςΜαλλον και παλι δεν με καταλαβες τι εννοω.Και εγω δεν τα γουσταρω καθολου και με απωθουν αλλα δεν με επιασε και υστερια ουτε ξεκινησα να κραζω απο το πρωτο μου ποστ!Αφου τα γουσταρει το παιδι ας ασχοληθει, οποιο τα γουσταρει ας ασχοληθει.Το αν ειναι σωστο η οχι να ασχολεισαι με αυτα τα ζομπι ειναι αλλη δουλεια και ολοι μας ξερουμε ποιο ειναι το σωστο και ποιο οχι.

harris samos
18-06-10, 09:59
Το ροτβαιλερ ειναι το μεγαλυτερο υβριδιο. Ατυχησες στο παραδειγμα...;)[/QUOTE]

χαχαχαχαχαχα
μαλλον δεν ξερεις καλα
το ροτβαιλερ ειναι μια απο της καθαροτερες αρχεοτερες και κυριαρχες ρατσες

kwstas_original
18-06-10, 10:00
που ειδατε τη χουντα ?

δε τα γουσταρουμε
δε τα θελουμε

γουστα ειναι αυτα και αποψεις δε μπορουμε να γινουμε ολοι αμερικανακια ουτε επιστημονες

αφου κι εγω σκεφτομε να μπασταρδεψω δισκους με πλεκοστομους και ομορφια και καθαριοτητα 2 σε ενα wash and go (πλης και τσακις :grin::grin::grin:)
Ουτε και μπορουμε ολοι Χαρη να εχουμε γκαπι και δισκους....
Αν ειναι να με χαρακτηριζεις Αμερικανακι επηδη προτιμαω καποιο αλλο ειδος απο τα χιλιααααδες που υπαρχουν και μαλιστα μονο στο γλυκο νερο καντο, ο αλλος τρελος επιστημονας, μια χαρα ειμαστε!:D

Πολύ δημοκρατικος ειστε κυριε τολη. Με αλλα λογια θελετε μονο ανθρωπους εδω μεσα να σας βολευουν και να μην ακουγεται καμια αλλη αποψη. Φοβερο!

Ενα εχω να σας πω. Το 90% των ψαριων που αγοραζετε απο τα pet shop εχουν υποστει γενετικές αλλαγες, απο δισκους μεχρι oscar, σε τι διαφερουν αυτα απο τα δικα μου? Και τι κανει εμενα τοσο ανεπιθύμητο ωστε να με κανετε banned? Υπαρχουν τετοιοι οροι στo forum που μπορειτε ετσι απλα να κανετε καποιον banned επειδη η αποψη του δεν σας αρεσει?

Το ροτβαιλερ ειναι το μεγαλυτερο υβριδιο. Ατυχησες στο παραδειγμα...;)
Εγω και εσυ μοιαζουμε με διαφορετικους τροπους.:cool:
Απλα κανουμε ''μεταδοση λανθασμενης γνωσης'':rolleyes:

in the pond
18-06-10, 10:01
... αν ηταν να ειμαστε ηθικοι (που κανενας μας δεν ειναι, απλα το παιζουμε) θα επρεπε πολλα να μην κανουμε, εχω να σου δωσω πολλα παραδειγματα υβριδισμου, επιλεκτικων εφαρμογων σε πολλα και διαφορα ζωα. Ας τα βαλουμε τοτε και με τα μουλαρια που ειναι αλογο Χ γαιδουρι:D.

Το αποτέλεσμα του παραδείγματος που αναφέρεις όμως, είναι μουλάρια στείρα (πάντα), άρα δεν διαιωνίζουν το παραείδος τους. Στη δική σου περίπτωση, απλά πας για πλάσματα έκπληξη που θα αναπαράγονται. Δεν ξέρεις τι θα προκύψει και δεν είναι καθόλου σοφό προς μήμηση.

Δεν κάνουμε τους αστυνόμους εδώ. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, αν τα καταφέρουμε τελικά, τις αξίες της κανονικής αναπαραγωγής και αξιοπρεπές διατήρησης των ειδών. Όσο εγωιστές και αν φαινόμαστε σαν ενυδρειόφιλοι, ίσως κάποια μέρα στο άμεσο μέλλον, τα μοναδικά ψάρια που θα ζουν να βρίσκονται σε ενυδρεία και όχι στους πραγματικούς τους βιότοπους που θα τους έχει μέχρι τότε μολύνει και καταστρέψει η ανθρωπότητα.

Ε, τί? Έχω βαρεθεί δηλαδή τα χιλιάδες είδη ψαριών που υπάρχουν, και θα διατηρώ υβρίδια τώρα?

vagvader
18-06-10, 10:05
Το αποτέλεσμα του παραδείγματος που αναφέρεις όμως, είναι μουλάρια στείρα (πάντα), άρα δεν διαιωνίζουν το παραείδος τους. Στη δική σου περίπτωση, απλά πας για πλάσματα έκπληξη που θα αναπαράγονται. Δεν ξέρεις τι θα προκύψει και δεν είναι καθόλου σοφό προς μήμηση.

Δεν κάνουμε τους αστυνόμους εδώ. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, αν τα καταφέρουμε τελικά, τις αξίες της κανονικής αναπαραγωγής και αξιοπρεπές διατήρησης των ειδών. Όσο εγωιστές και αν φαινόμαστε σαν ενυδρειόφιλοι, ίσως κάποια μέρα στο άμεσο μέλλον, τα μοναδικά ψάρια που θα ζουν να βρίσκονται σε ενυδρεία και όχι στους πραγματικούς τους βιότοπους που θα τους έχει μέχρι τότε μολύνει και καταστρέψει η ανθρωπότητα.

Ε, τί? Έχω βαρεθεί δηλαδή τα χιλιάδες είδη ψαριών που υπάρχουν, και θα διατηρώ υβρίδια τώρα?
Να και μια φωνη λογικης. Συμφωνω με τα λεγομενα, οι απογονοι σε αυτες τις μιξεις ειναι στειροι, ειδικα τα αρσενικα σε ποσοστο 100% ενω γονιμες γινονται περι το 30% των θηλυκων και μονο.

Giorgos
18-06-10, 10:08
Ενα εχω να σας πω. Το 90% των ψαριων που αγοραζετε απο τα pet shop εχουν υποστει γενετικές αλλαγες, απο δισκους μεχρι oscar, σε τι διαφερουν αυτα απο τα δικα μου?
Εχει μεγαλη διαφορα. Καποια απο τα ψαρια που υπαρχουν στο χομπυ μας (δεν μιλαω για τα υβριδια) ισως να εχουν εκφυλιστει ολιγον λογω των συνεχομενων αναπαραγωγων αιχμαλωτισμενων ατομων, ακομα και αδελφων. Ομως δεν εχουν υποστει γεννετικες αλλαγες. Αν εχεις πηγες για αυτο που λες, παρακαλω να τις παραθεσεις για να τις διαβασουμε.

Σε αντιθεση με αυτο που εγραψα παραπανω, εσυ εν γνωσει σου αναπαραγεις ενα "ειδος" που δεν το ορισε η φυση με καποιο αλλο πραγματικο ειδος οπου συνανταται στην φυση. Το χειροτερο ειναι που διαδιδεις το αποτελεσμα τους! Αυτο απο μονο του ειναι τουλαχιστον αντιδεοντολογικο...

Ηθικο για μενα ειναι περισοτερο να εχω διμιουργηματα εργαστιριου (οπως τα λετε) οπου διμιουργιθηκαν μεσα σε διαστασεις ενυδρειου παρα να εχω πλασματα της φυσης κλεισμενα σε μια μικρογραφια της φυσης (οπως επισης λετε).
Τελος, αυτο που κανεις (αναπαραγωγη για επιτευξη νεων υβριδιων) ακυρωνει αυτο που παρεθεσα (ο ιδιος το εγραψες) παραπανω αφου κρατας τουλαχιστον ενα ψαρι (πλασμα της φυσης = A. Trimaculatus) κλεισμενο σε ενα ενυδρειο..... :rolleyes:

amalia
18-06-10, 10:09
Δε θα με ενοχλουσε τοσο εαν ζευγαρωνες 2 ειδη κιχλιδων... δε μου αρεσει καθολου που το ενα ειναι παπαγαλος ;)

vagvader
18-06-10, 10:29
Εχει μεγαλη διαφορα. Καποια απο τα ψαρια που υπαρχουν στο χομπυ μας (δεν μιλαω για τα υβριδια) ισως να εχουν εκφυλιστει ολιγον λογω των συνεχομενων αναπαραγωγων αιχμαλωτισμενων ατομων, ακομα και αδελφων. Ομως δεν εχουν υποστει γεννετικες αλλαγες. Αν εχεις πηγες για αυτο που λες, παρακαλω να τις παραθεσεις για να τις διαβασουμε.

Τι πηγες χρειαζεται οταν πουλανε blue oscar η neon jewel η silver neon jack dempsey η μινι baloon ramirezi και αλλα πολλα μεταλαγμενα? Σιγουρα δεν ειναι νεα ειδη σαν τους απογονους των δικων μου αλλα σε τι διαφερουν ολα αυτα? Και επαναλαμβανω, θαυματα δεν γινονται, ειναι συμβατες κυχλιδες, οσο και αν εχω προσπαθησει την παπαγαλινα μου να την βαλω με αλλα ειδη δεν υπαρχει καν ανταποκριση, με αυτες ομως τισ κιχλιδες λειτουργουν αμεσα ολα!
Παντως επειδη δεν ξερω κατα ποσο θα με "αφησουν" να βρικομαι αναμεσα σας ακομα.... σας δινω το αποτελεσμα μεχρι στιγμης...
http://img408.imageshack.us/img408/6923/oldsczzxbpfrymale.jpg (http://img408.imageshack.us/i/oldsczzxbpfrymale.jpg/)

Εδω βλεπετε εναν αρσενικο της γεννας αυτης. Η φωτο ειναι προσφατη.

Giorgos
18-06-10, 10:29
Καταρχας, ανεφερες το 90% των ψαριων που βρισκονται στο χομπι το οποιο δεν ισχυει (και ναι, στεκομαι σε μια λεξη αλλα εχει μεγαλη σημασια).

Αυτα που ανεφερες ειναι οντως μεταλλαγμενα. Σε αυτο που διαφωνω καθετα μαζι σου (και θελω να πιστευω το 99,99% του φορουμ μας) ειναι οτι εσυ τα αναπαραγεις (και προφανως τα διαδιδεις) στο χομπι μας συνειδητα! Εγω σε αντιθεση προσπαθω να ενημερωσω τα μελη να ΜΗΝ παιρνουν τετοια ψαρια ωστε καποια μερα να απαγορευτουν (οπως εχει ηδη γινει σε καποιες χωρες).

Δεν θα μπω στον κοπο να συνεχισω τον διαλογο για ενα τετοιο θεμα. Πιστευω οτι το μηνυμα που θελουμε να περασουμε εχει γινει αντιληπτο.

in the pond
18-06-10, 10:33
Να και μια φωνη λογικης. Συμφωνω με τα λεγομενα, οι απογονοι σε αυτες τις μιξεις ειναι στειροι, ειδικα τα αρσενικα σε ποσοστο 100% ενω γονιμες γινονται περι το 30% των θηλυκων και μονο.

Ναι, αλλά δεν συμφωνούμε. Μην τα βλέπεις τόσο εξόφθαλμα. Τα μουλάρια τα "έφτιαξε" ο άνθρωπος καλώς ή κακώς γιατί τότε ήταν το μοναδικό όχημα και βοηθός του στις δουλειές του. Το μουλάρι πήρε κάτι από την ταχύτητα του αλόγου και την ανοχή του γαϊδάρου. Δεχόταν αρκετό βάρος. Πάει όμως, μας τελείωσαν τα μουλάρια τώρα. Τα αντικατέστησαν τα αυτοκίνητα. Αν δεν συνέβαινε αυτό, τότε θα εξαφανίζονταν διά παντώς τα ίδια τα γαϊδουράκια σαν είδη, γιατί οι αντικαταστάτες τους ήταν πιο δυνατοί. Στην Κύπρο στήθηκε μεγάλος αγώνας για να διαφυλαχθεί το αυθεντικό κυπριακό γαϊδούρι. Μετρούνταν μόνο κάτι εκατοντάδες μονάδες, γιατί πολύ απλά οι γαϊδούρες ήταν μόνο ο τρόπος αναπαραγωγής "τετράποδων αυτοκινήτων" και όχι γαϊδουριών.

Στην περίπτωση σου όμως, συναντούμε πλάσματα υβρίδια που τα έχουμε μόνο για σόου. Δεν εξυπηρετούν σε τίποτε. Άρα πώς δικαιολογείς το εγχείρημα σου?

Όταν όλοι μας αγοράσουμε από μια παπαγαλίνα, τότε οι χρυσοδάκτιλοι επιστήμονες που καραδοκούν, θα προχωρίσουν και σε άλλες "έξυπνες μεταλλάξεις" ειδών. Το βρίσκεις αυτό φρόνιμο να γίνεται από κάθε άποψη? Μπορείς να σκεφτείς πόσο μπορεί αυτό το ενδεχόμενο να χαλάσει την ενυδρειακή κοινότητα? Είναι ποτέ δυνατόν ένα ενυδρειακό φόρουμ να επικροτήσει ένα τέτοιο γεγονός?

Προσωπικά σου προτείνω αφού έχεις ήδη την εμπειρία, να αναπαράξεις δύσκολα αληθινά είδη ψαριών. Θα είμαι ο πρώτος που θα επικροτήσει το αποτέλεσμα σου. Σκέψου αυτά που σου έχω πει. ;)

zipo
18-06-10, 10:37
Προκειται για σοβαρη προσπαθεια, επιτευξης ενος πανεμορφου χρωματικα ατομου.

Κύριε moderator να με συγχωρείτε,αλλά αυτά είναι άσχημα!!!Αν το δω το βράδυ θα έχω εφιάλτες.:D (προσωπικό γούστο πάντα)

kwstas_original
18-06-10, 10:40
Ναι, αλλά δεν συμφωνούμε. Μην τα βλέπεις τόσο εξόφθαλμα. Τα μουλάρια τα "έφτιαξε" ο άνθρωπος καλώς ή κακώς γιατί τότε ήταν το μοναδικό όχημα και βοηθός του στις δουλειές του. Το μουλάρι πήρε κάτι από την ταχύτητα του αλόγου και την ανοχή του γαϊδάρου. Δεχόταν αρκετό βάρος. Πάει όμως, μας τελείωσαν τα μουλάρια τώρα. Τα αντικατέστησαν τα αυτοκίνητα. Αν δεν συνέβαινε αυτό, τότε θα εξαφανίζονταν διά παντώς τα ίδια τα γαϊδουράκια σαν είδη, γιατί οι αντικαταστάτες τους ήταν πιο δυνατοί. Στην Κύπρο στήθηκε μεγάλος αγώνας για να διαφυλαχθεί το αυθεντικό κυπριακό γαϊδούρι. Μετρούνταν μόνο κάτι εκατοντάδες μονάδες, γιατί πολύ απλά οι γαϊδούρες ήταν μόνο ο τρόπος αναπαραγωγής "τετράποδων αυτοκινήτων" και όχι γαϊδουριών.

Στην περίπτωση σου όμως, συναντούμε πλάσματα υβρίδια που τα έχουμε μόνο για σόου. Δεν εξυπηρετούν σε τίποτε. Άρα πώς δικαιολογείς το εγχείρημα σου?

Όταν όλοι μας αγοράσουμε από μια παπαγαλίνα, τότε οι χρυσοδάκτιλοι επιστήμονες που καραδοκούν, θα προχωρίσουν και σε άλλες "έξυπνες μεταλλάξεις" ειδών. Το βρίσκεις αυτό φρόνιμο να γίνεται από κάθε άποψη? Μπορείς να σκεφτείς πόσο μπορεί αυτό το ενδεχόμενο να χαλάσει την ενυδρειακή κοινότητα? Είναι ποτέ δυνατόν ένα ενυδρειακό φόρουμ να επικροτήσει ένα τέτοιο γεγονός?

Προσωπικά σου προτείνω αφού έχεις ήδη την εμπειρία, να αναπαράξεις δύσκολα αληθινά είδη ψαριών. Θα είμαι ο πρώτος που θα επικροτήσει το αποτέλεσμα σου. Σκέψου αυτά που σου έχω πει. ;)
Ωραια τα λες Βασιλη εκτως απο αυτο.
Σε τι μπορει δηλαδη να εξυπηρετει ενα ψαρι ενυδρειου?
Ενας wilg caught δισκος για παραδειγμα?Ουτε να τον αναπαραξεις δεν μπορεις!
Γιατι ενας αγριος πιασμενος δισκος λοιπον δεν αντιμετωπιζετε σαν ενα king kamfa μου εξηγεις?:confused:

prospathw
18-06-10, 10:45
Γιατι ενας αγριος πιασμενος δισκος λοιπον δεν αντιμετωπιζετε σαν ενα king kamfa μου εξηγεις?:confused:
επειδη με το ενυδρειο προσπαθουμε να αναπαραστησουμε ενα κομματι της φυσης στο σπιτι μας.βλεπεις κατι φυσικο στα king kamfa?:confused:

vagvader
18-06-10, 10:49

Ναι... δεν ειμαι αντιθετος με οσα λες και εχεις δικιο, δικαιολογω ομως το εγχειρημα μου γιατι δεν ειναι μονο σοου. Ειναι πανεξυπνα και πολυ ενεργητικα ψαρια. Και ως απογονοι συμβατων κιχλιδων οι οποιες δεν υστερουν σε τιποτα απο τους γονεις, ισα ισα λογο του φαινομενου της εταιροσης παιρνουν τα καλυτερα γονιδια, το αποτελεσμα σε καποια απο αυτα ειναι το καλυτερο που μπορει να βγει. Οσο για αναπαραγογες καθαρων ειδων, εχω στο ιστορικο παρα πολλες καθαρες αναπαραγογες απο aeguidens rivulatus "green terror", Jack dempsey, cichlasoma cintrinelum.

Πάνος
18-06-10, 10:52
Παρτε την απαντηση σας απο τον raven αν οταν σας την εδωσε δεν την καταλαβατε απ οτι φενεται!!!!!!Τετοια χουντα λογου και λογοκρισια ουτε στη χουντα δεν ειχαμε κυριοι....Ειμαστε μεγαλα παιδια πιστευω και ο καθενας κανει τις επιλογες του και χαρασει τον δρομο του.Απο το ενυδρειο του μεχρι και την ζωη του...
kokos δεν ειπε μονο αυτα ο raven ειπε και αυτο που δε φροντισες να επικολλησεις εδω και το κανω εγω

Αν ο σκοπος δεν ειναι εμπορικος και το παιδι θελει να πετυχει εναν στοχο, και εφοσον δεν προτιθεται να διαδωσει τα υβριδια,και το κανει για την παρτη του, δεν εχω λογο να τον κραξω!!
και ΔΕΝ το κανει για την παρτη του.

το ξαναγραφω γιατι καποιοι τα εχουν μπλεξει και δε ξερουν τη διαφορα!!!
αλλο μεταλλαγμενα..ή επιλεκτικα αναπαραγμενα (κατι για το οποιο ειμαι επισης αντιθετος) και αλλο η "μειξη" διαφορετικων ειδων. κυριοι και κυριες οταν με τοσο σθενος υπερασπιζομαστε την αποψη μας....ας ξερουμε τι γραφουμε τουλαχιστον.

in the pond
18-06-10, 10:56
Ωραια τα λες Βασιλη εκτως απο αυτο.
Σε τι μπορει δηλαδη να εξυπηρετει ενα ψαρι ενυδρειου?
Ενας wilg caught δισκος για παραδειγμα?Ουτε να τον αναπαραξεις δεν μπορεις!

Αγαπητέ Κώστα, τα υβρίδια ούτε η φύση τα ευνοεί. Όχι πως δε συμβαίνει, αλλά δεν τα ευνοεί. To ότι δεν είμαστε ικανοί να αναπαράξουμε έναν wild caught δίσκο, δε σημαίνει ταυτόχρονα ότι τα δύο σου παραδείγματα συντρέχουν έτσι?
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Η απάντηση και λογική μου βρίσκεται στη δεύτερη παράγραφο της πρώτης μου δημοσίευσης. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν "αυθεντικά είδη στα ενυδρεία μας". Αυτό φοβάμαι.

Πάνος
18-06-10, 10:59
Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν "αυθεντικά είδη στα ενυδρεία μας". Αυτό φοβάμαι.
επειδη ο ανθρωπος εχει αποδειξει πολλες φορες ποσο **** ειναι...σε λιγο καιρο οντως δε θα μπορουμε να βρουμε καθαρο ψαρι.....ολα θα ειναι υβριδια...
και καποιοι που εδω χαρακτηριζονται χουντικοι και λογοκριτες.....θα ειναι υπευθυνοι (αν το καταφερουν) ως ενα βαθμο για να μπορειτε να εχετε στα ενυδρεια σας και καποιο ψαρι που καποτε εφτιαξε η φυση και οχι εμεις....
αναλογιστειτε μερικα πραγματα πριν γραψετε και εχετε μια υποσημμειωση στο μυαλο σας ΖΩΑ ειναι...δηλαδη ζωντανα...οχι συλλογη γραμματοσημων!!!

gta__156
18-06-10, 11:00
Ειναι προφανες οτι ολο αυτο δεν εχει καμμια θεση εδω μεσα. Δεν θα κανω καν διαλογο με τον συγκεκριμενο κυριο, ο οποιος οχι μονο κανει οτι κανει, αλλά δυστυχως διαδιδει εδω και αρκετο καιρο τα υβριδια αυτα, δινοντας τα κατα καιρους σε πετ σοπ (τα πουλαει τα χαριζει δεν με ενδιαφερει) οπου οπως ο ιδιος λεει, γινονται αναρπαστα. Παραθετω (απο τα ποστ του στο ΑΖ):

[/URL]
Γνωμη μου ειναι οτι αυτο δεν ειναι σωστο .
και Δημοκρατικοτατο :)

Πάνος
18-06-10, 11:06
θα σου απαντησει ο Τολης συγκεκριμενα σε αυτο..
αλλα ενα φορουμ δε δημιουργειται γιατι ειναι το "απανθισμα" της δημοκρατιας (μια λεξη παρεξηγημενη που μας "εφαγε" πολλες φορες γιατι χασαμε τα ορια της)....
εχει μια πολιτικη το φορουμ αυτο και ο Τολης το διατυμπανιζει καθε φορα...ποτε δεν ειπε οτι εχει φτιαξει το πιο δημορατικο φορουμ. οποιος θελει μπαινει ...κανεις δεν εξαναγκαστηκε.
επειδη εχουμε δημοκρατια λοιπον υπαρχουν και αλλα φορα να μη banαριστει ο φιλος.....αν ο Τολης κρινει οτι το εγχειρημα ειναι εναντιον της γραμμης που ακολουθει το φορουμ..τοτε πραττει αναλογα.
ειναι σαφες νομιζω.

zipo
18-06-10, 11:08
επειδη ο ανθρωπος εχει αποδειξει πολλες φορες ποσο **** ειναι...σε λιγο καιρο οντως δε θα μπορουμε να βρουμε καθαρο ψαρι.....ολα θα ειναι υβριδια...
και καποιοι που εδω χαρακτηριζονται χουντικοι και λογοκριτες.....θα ειναι υπευθυνοι (αν το καταφερουν) ως ενα βαθμο για να μπορειτε να εχετε στα ενυδρεια σας και καποιο ψαρι που καποτε εφτιαξε η φυση και οχι εμεις....
αναλογιστειτε μερικα πραγματα πριν γραψετε και εχετε μια υποσημμειωση στο μυαλο σας ΖΩΑ ειναι...δηλαδη ζωντανα...οχι συλλογη γραμματοσημων!!!

Πάνο,δε νομίζω ότι μπορεί να τεθεί θέμα χουντισμού-μη δημοκρατίας ή ο,τιδήποτε παρόμοιο.Και εξηγώ πως το βλέπω εγώ:υπάρχει κάτι που μοιάζει να έχει ξεχαστεί στην παρούσα συζήτηση.Ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα φόρουμ που έίναι φτιαγμένο για να παροτρύνει και να βοηθά νέους χομπίστες -και όχι μόνο- να έρθουν σε επαφή με το χόμπι μας.Βάζοντας,λοιπόν,τον εαυτό μου στη θέση του αρχάριου που γράφτηκα εχθές στο gab,θα διάβαζα αυτό το θέμα τυχαία.Η εντύπωση που θα αποκόμιζα θα ήταν:<<έλα μωρέ τώρα όλα τα ψάρια καλά είναι αφού ο ένας λέει το ένα και ο άλλος το άλλο,θα πάρω αυτά που μου αρέσουν πιο πολύ>>.Και νομίζω πως στα μάτια των περισσότερων αρχάριων αυτά τα ανθρώπινα δημιουργήματα -τερατουργήματα σε ορισμένες περιπτώσεις- θα φαίνονταν πιο όμορφα από τα υπόλοιπα.Δε θα αργήσει λοιπόν ένας αρχάριος να προτιμήσει τα ψαράκια αυτά.Και έτσι έρχεται η διάδοση αυτών των ειδών.ΠΩΣ θα μπορούσε να το επιτρέψει αυτό ένα φόρουμ με συγκεκριμένες θέσεις πάνω στα θέματα αυτά???

gta__156
18-06-10, 11:10
θα σου απαντησει ο Τολης συγκεκριμενα σε αυτο..
αλλα ενα φορουμ δε δημιουργειται γιατι ειναι το "απανθισμα" της δημοκρατιας (μια λεξη παρεξηγημενη που μας "εφαγε" πολλες φορες γιατι χασαμε τα ορια της)....
εχει μια πολιτικη το φορουμ αυτο και ο Τολης το διατυμπανιζει καθε φορα...ποτε δεν ειπε οτι εχει φτιαξει το πιο δημορατικο φορουμ. οποιος θελει μπαινει ...κανεις δεν εξαναγκαστηκε.
επειδη εχουμε δημοκρατια λοιπον υπαρχουν και αλλα φορα να μη banαριστει ο φιλος.....αν ο Τολης κρινει οτι το εγχειρημα ειναι εναντιον της γραμμης που ακολουθει το φορουμ..τοτε πραττει αναλογα.

Τα φορουμ ειναι ανοιχτα σε εγγραφες , σαφως και οποιος θελει μπαινει και δεν εξαναγκαζεται . ομως τι γινεται στη περιπτωση που τα φορουμ ''ξηλωνουν'' καποιον χωρις λογο Η επειδη δεν ειναι στο γουστο του Διαχειριστη ?

Δεν νομιζω να λεει καπου στους κανονες του φορουμ

Απαγορευεται η εγγραφη μελων οπου διατηρουν υβριδια στα ενυδρεια του .
Σε αντιθετη περιπτωση θα διαγραφοντε οριστικα :rolleyes:

in the pond
18-06-10, 11:17
Πάνο,δε νομίζω ότι μπορεί να τεθεί θέμα χουντισμού-μη δημοκρατίας ή ο,τιδήποτε παρόμοιο.Και εξηγώ πως το βλέπω εγώ:υπάρχει κάτι που μοιάζει να έχει ξεχαστεί στην παρούσα συζήτηση.Ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα φόρουμ που έίναι φτιαγμένο για να παροτρύνει και να βοηθά νέους χομπίστες -και όχι μόνο- να έρθουν σε επαφή με το χόμπι μας.Βάζοντας,λοιπόν,τον εαυτό μου στη θέση του αρχάριου που γράφτηκα εχθές στο gab,θα διάβαζα αυτό το θέμα τυχαία.Η εντύπωση που θα αποκόμιζα θα ήταν:<<έλα μωρέ τώρα όλα τα ψάρια καλά είναι αφού ο ένας λέει το ένα και ο άλλος το άλλο,θα πάρω αυτά που μου αρέσουν πιο πολύ>>.Και νομίζω πως στα μάτια των περισσότερων αρχάριων αυτά τα ανθρώπινα δημιουργήματα -τερατουργήματα σε ορισμένες περιπτώσεις- θα φαίνονταν πιο όμορφα από τα υπόλοιπα.Δε θα αργήσει λοιπόν ένας αρχάριος να προτιμήσει τα ψαράκια αυτά.Και έτσι έρχεται η διάδοση αυτών των ειδών.ΠΩΣ θα μπορούσε να το επιτρέψει αυτό ένα φόρουμ με συγκεκριμένες θέσεις πάνω στα θέματα αυτά???

Ζεις στην πραγματικότητα φίλε. Τουλάχιστον εδώ στην Κύπρο, οι παπαγάλοι είναι τα πιο ευκολοπούλητα ψάρια και φεύγουν στο π και φ. Κάποτε, αυτό θα επεκταθεί και σε άλλα ψάρια, οπότε τα αυθεντικά θα τα κάνουν όλοι πέρα.

Καλά, από μωρό καπνίζεις εσύ? Κακό παράδειγμα...:D:D:D

Πάνος
18-06-10, 11:21
Τα φορουμ ειναι ανοιχτα σε εγγραφες , σαφως και οποιος θελει μπαινει και δεν εξαναγκαζεται . ομως τι γινεται στη περιπτωση που τα φορουμ ''ξηλωνουν'' καποιον χωρις λογο Η επειδη δεν ειναι στο γουστο του Διαχειριστη ?

Δεν νομιζω να λεει καπου στους κανονες του φορουμ

Απαγορευεται η εγγραφη μελων οπου διατηρουν υβριδια στα ενυδρεια του .
Σε αντιθετη περιπτωση θα διαγραφοντε οριστικα :rolleyes:

η πιο πανω απαντηση του zipo σου εξηγει...
το φορουμ και ο Τολης εοχυν συγκεκριμενη γραμμη και κανεις δε μπορει να πει οτι αυτο δεν λεγεται και ξεκαθαριζεται σε ΚΑΘΕ ευκαιρια...εξαλλου γιαυτο και ο τολης και εμεις αναφεραμε τη θεση αυτη ξανα σε αυτη την περιπτωση. υπαρχει ενα μπανερακι πανω πανω στο φορουμ. δε το εχεις δει ποτε ????????????????????

gta__156
18-06-10, 11:26
το φορουμ και ο Τολης εοχυν συγκεκριμενη γραμμη και κανεις δε μπορει να πει οτι αυτο δεν λεγεται και ξεκαθαριζεται σε ΚΑΘΕ ευκαιρια...εξαλλου γιαυτο και ο τολης και εμεις αναφεραμε τη θεση αυτη ξανα σε αυτη την περιπτωση. υπαρχει ενα μπανερακι πανω πανω στο φορουμ. δε το εχεις δει ποτε ????????????????????

Το εχω δει , αλλα με αφηνει αδιαφορο :D ειναι λογος για μπαν ?

kwstas_original
18-06-10, 11:31
Τα μελη ομως κανουν ενα φορουμ Πανο.
Αν δεν ενδιεφεραν κανεναν αυτα που συζητιουνται και εχουν ''περαση'' δεν θα υπηρχε καν φορουμ.

Τα μελη σε κανουν εσενα συντονιστη γιατι αν δεν υπηρχαν δεν θα χρειαζοταν να συντονισεις κανεναν,τα μελη κανουν τον Τολη να αυτοαποκαλειται δικτατωρας και αν δεν υπηρχαν θα μπαναριζε αερα κοπανιστο..

Οποτε πιστευω πως λιγο παραπανω σεβασμος στα μελη δεν βλαπτει, με οτι και αν ασχολειται ο καθενας...ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια.;)

Πάνος
18-06-10, 11:47
δεν νομιζω οτι υπηρξε ασεβεια σε καποιον...και συντονιστη με εκανε ο δικτατορας..(απορω ακομη γιατι με εκανε)..κανενα μελος δε με προτεινε...
οχι μελη σημαινει οχι φορουμ..οχι συντονιστες...και τι να πει αυτο?? αν δεν υπηρχαν φορα απλα δε θα ημουν συντονιστης...δε με τρεφει αυτο..ουτε εμενα ουτε την οικογενεια μου..μηπως να πουμε και ευχαριστω στα δαχτυλα που δεν ειναι ιδια?
δε χρωσταω σε κανενα φιλε μου...δεν ειναι και κανενα αξιωμα ο συντονιστης να ευχαριστησω τα μελη που (ΔΕΝ) με εκαναν. μια εξτρα υποχρεωση ειναι που μου προτεινε ο διαχειριστης για ενα χερι βοηθειας...

Γιώργος Κ
18-06-10, 12:19
:smt041
Μπραβο παιδια ... δε ξερω πως εγινε αλλα δε μπορω να διαβασω ολα τα ποστ!!

vagvader δεν εχω καταλαβει ... τα μικρα τι γινονται?
Αν τα δινεις σε πετσοπ η σε αλλους χομπιστες με βρισκεις αντιθετο
Αν τα κρατας εσυ ... καλα κανεις ... αν και δε συμφωνω με το ολο εγχειρημα ... καταλαβαινω πως θελεις να δεις τα αποτελεσματα του "πειραματος"

kokos125
18-06-10, 12:23
:smt041
Αν τα δινεις σε πετσοπ η σε αλλους χομπιστες με βρισκεις αντιθετο
Αν τα κρατας εσυ ... καλα κανεις ... αν και δε συμφωνω με το ολο εγχειρημα ... καταλαβαινω πως θελεις να δεις τα αποτελεσματα του "πειραματος"
Εκει ηθελα να καταληξω αλλα βλεπεις η φορα καποιον δεν σ αφηνει!!!!!Αν το κανεις για παρτυ σου μπραβο σου....Αν τα πουλας και τα σπερνεις ντροπη σου...Εγω τουλαχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι!

Γιώργος Κ
18-06-10, 12:25
Το εχω δει , αλλα με αφηνει αδιαφορο :D ειναι λογος για μπαν ?
Ε ρε Γιωργο ... :smt120
Τα μελη ομως κανουν ενα φορουμ Πανο.
Αν δεν ενδιεφεραν κανεναν αυτα που συζητιουνται και εχουν ''περαση'' δεν θα υπηρχε καν φορουμ.

Τα μελη σε κανουν εσενα συντονιστη γιατι αν δεν υπηρχαν δεν θα χρειαζοταν να συντονισεις κανεναν,τα μελη κανουν τον Τολη να αυτοαποκαλειται δικτατωρας και αν δεν υπηρχαν θα μπαναριζε αερα κοπανιστο..

Οποτε πιστευω πως λιγο παραπανω σεβασμος στα μελη δεν βλαπτει, με οτι και αν ασχολειται ο καθενας...ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια.;)
Τα μελη σε ban-αραν στο aquazone? :confused:

kwstas_original
18-06-10, 12:32
Τα μελη σε ban-αραν στο aquazone? :confused:
Οχι,εσενα?
Απλα μεταδιδω και γω λαθος προτυπα σαν τον vagvader οποτε ειναι λογος..:rolleyes:

Γιώργος Κ
18-06-10, 12:48
Οχι,εσενα?
Απλα μεταδιδω και γω λαθος προτυπα σαν τον vagvader οποτε ειναι λογος..:rolleyes:
Αν και δε παρακολουθουσα τι προτυπα ειναι αυτα ... δεν τα εβλεπα εκει ... ποια προτυπα? Ειχα δει την εσωτερικη λιμνη ... που για μενα δεν ειναι λαθος αλλα ειναι δυσκολη στη πραγματοποιηση της!

Απλα εγραφες τα μελη ... τα μελη ... και σκεφτηκα και τα μελη ban-αρουν?? :D:D:smt005:smt005:smt005

kwstas_original
18-06-10, 12:54
Αν και δε παρακολουθουσα τι προτυπα ειναι αυτα ... δεν τα εβλεπα εκει ... ποια προτυπα ειναι αυτα? Ειχα δει την εσωτερικη λιμνη ... που για μενα δεν ειναι λαθος αλλα ειναι δυσκολη στη πραγματοποιηση της!

Απλα εγραφες τα μελη ... τα μελη ... και σκεφτηκα και τα μελη ban-αρουν?? :D:D:smt005:smt005:smt005
:grin:
Αλλο εννοω ρε συ Γιωργο.
Τελοσπαντων νομιζω πως το εξαντλησαμε και αυτο το θεμα.
:cool:

Γιώργος Κ
18-06-10, 13:03
Σαφως ...

Το θεμα ειναι οτι δεν πας στο wwf π.χ. να σωσεις τις αρκουδες φορωντας γουνα (πραγματικη) ... το πιο πιθανο ειναι οτι θα σε παρουν με τις πετρες και θα την θαψουν την γουνα οπως καθε τι που πεθαινει!! ;) :D

vagvader αν πουλας - χαριζεις τις "γουνες" σου τοτε ... ακομα χειροτερα!!:smt120

vagvader
18-06-10, 15:25
Σαφως ...

Το θεμα ειναι οτι δεν πας στο wwf π.χ. να σωσεις τις αρκουδες φορωντας γουνα (πραγματικη) ... το πιο πιθανο ειναι οτι θα σε παρουν με τις πετρες και θα την θαψουν την γουνα οπως καθε τι που πεθαινει!! ;) :D

vagvader αν πουλας - χαριζεις τις "γουνες" σου τοτε ... ακομα χειροτερα!!:smt120

Δεν εχω πουλησει ποτε ψαρια μου και σε κανεναν. Δεν θα βρειτε κανεναν να σας πει οτι εχει ψαρια μου, ομως εχω δωσει-χαρισει ψαρια απο γεννες μου σε petshop και φυσικα αυτο δεν θα αρεσει σε εσας, το προτιμουσα ομως απο να τα πεταξω η να τα κανω τροφη στα μεγαλυτερα μου... Τωρα οσο αφορα την παραμονη μου η οχι στο φορουμ, παρτε το απο την αναποδη, αν εδω ηταν ενα φορουμ για υβριδια-crossbreeds κλπ και καποιος εδινε μια αντιθετη αποψη η γενικα αντιδρουσε θα ηταν εξυπνο να τον κανουν banned με τη μια? Και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι εδω μεσα εχουν παπαγαλοψαρα, τι πρεπει ολους αυτους να τους κανετε banned? Το διαφορετικο συμαινει αυτοματως και περιορισμος? Και ισα ισα δινετε και το ερεθισμα σε καποιους να διαβασουν τι ειναι το σωστο και τι οχι, οποτε ειναι θεμα επιλογης και γνωσης του ολου. Αν δεν ξερουν οι συμφορουμιτες ποια ειναι η πραγματικη εικονα αυτων των ψαριων πως θα κρινουν? Ετσι απλα θα τους λετε "ΟΧΙ στα υβριδια"? Καταλαβαινω ομως τους φοβους του τολη και του καθε τολη που σε αλλες συνθηκες μπορει να ημασταν και αδερφια... Υπαρχει η φοβια μην τυχων και υπαρξουν υποστηρικτές και λατρεις του ειδους.

Πάνος
18-06-10, 15:30
Δεν θα βρειτε κανεναν να σας πει οτι εχει ψαρια μου, ομως εχω δωσει-χαρισει ψαρια απο γεννες μου σε petsho.
ειτε τα παιρνουν μαγαζια ειτε χομπιστες..το ιδιο ειναι..σε "χομπιστες" καταληγουν και διαδιδονται...:(
μαλλον στραφι πηγαν οσα λεχθηκαν...
Υπαρχει η φοβια μην τυχων και υπαρξουν υποστηρικτές και λατρεις του ειδους.
τι θα πει "φοβια μην υπαρξουν υποστηρικτες"?? αυτο δε το εμποδιζεις..ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας αν καποιος υποστηριζει αυτο που εμεις αντιμαχομαστε.
δε φοβομαστε μη χασουμε μελη "στην αντιπερα σκοτεινη οχθη":D:D
καθε μερια θα εχει τους υποστηρικτες της...απλα εδω ειμαστε μια κοινοτητα στην "αλλη" πλευρα...που ευτυχως ειναι και η πλειοψηφια.

vagvader
18-06-10, 15:37
ειτε τα παιρνουν μαγαζια ειτε χομπιστες..το ιδιο ειναι..σε "χομπιστες" καταληγουν και διαδιδονται...:(
μαλλον στραφι πηγαν οσα λεχθηκαν...

τι θα πει "φοβια μην υπαρξουν υποστηρικτες"?? αυτο δε το εμποδιζεις..ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας αν καποιος υποστηριζει αυτο που εμεις αντιμαχομαστε.
δε φοβομαστε μη χασουμε μελη "στην αντιπερα σκοτεινη οχθη":D:D
καθε μερια θα εχει τους υποστηρικτες της...απλα εδω ειμαστε μια κοινοτητα στην "αλλη" πλευρα...που ευτυχως ειναι και η πλειοψηφια.
Δεν θα επιμεινω... και σιγουρα δεν θα μου αρεσε να εχω μια πλειοψηφία διαρκως εναντιων μου.... θα κανω πισω λοιπον αν και πιστευω οτι θα ηταν δικαιο να ακουγεται το διαφορετικο.

Γιώργος Κ
18-06-10, 15:41
Δεν εχω πουλησει ποτε ψαρια μου και σε κανεναν. Δεν θα βρειτε κανεναν να σας πει οτι εχει ψαρια μου, ομως εχω δωσει-χαρισει ψαρια απο γεννες μου σε petshop και φυσικα αυτο δεν θα αρεσει σε εσας, το προτιμουσα ομως απο να τα πεταξω η να τα κανω τροφη στα μεγαλυτερα μου... Τωρα οσο αφορα την παραμονη μου η οχι στο φορουμ, παρτε το απο την αναποδη, αν εδω ηταν ενα φορουμ για υβριδια-crossbreeds κλπ και καποιος εδινε μια αντιθετη αποψη η γενικα αντιδρουσε θα ηταν εξυπνο να τον κανουν banned με τη μια? Και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι εδω μεσα εχουν παπαγαλοψαρα, τι πρεπει ολους αυτους να τους κανετε banned? Το διαφορετικο συμαινει αυτοματως και περιορισμος? Και ισα ισα δινετε και το ερεθισμα σε καποιους να διαβασουν τι ειναι το σωστο και τι οχι, οποτε ειναι θεμα επιλογης και γνωσης του ολου. Αν δεν ξερουν οι συμφορουμιτες ποια ειναι η πραγματικη εικονα αυτων των ψαριων πως θα κρινουν? Ετσι απλα θα τους λετε "ΟΧΙ στα υβριδια"? Καταλαβαινω ομως τους φοβους του τολη και του καθε τολη που σε αλλες συνθηκες μπορει να ημασταν και αδερφια... Υπαρχει η φοβια μην τυχων και υπαρξουν υποστηρικτές και λατρεις του ειδους.
Ποιο ειναι το ειδος? :confused: Δεν υπαρχει τετοιος φοβος ... ολοι τα βλεπουμε στα πετσοπ ... αλλα τουλαχιστον εγω θλιβομαι παρα πολυ! Οπως οταν ειδα την παπαγαλινα σου! Οτι και να ειναι ειναι ταλαιπωρημενη -χωρις ουρα- και θα πρεπει να ζησει με τις προυποθεσεις που εθεσε καποιος ανεγκεφαλος που της εκοψε την ουρα αλλα και ακομα πιο πριν που την "εφτιαξε" για το κερδος και μονο!

Προσωπικα εξεφρασα τη γνωμη μου παραπανω! Και εγω ειμαι κατα των υβριδιων ποσο μαλλον αν το κανουν χομπιστες! Παρολα αυτα δε θελω να σε πεισω για κατι ...

Αν δε τα δινεις αλλου δεν εχω προβλημα ουτε ζηταω να τα θανατωσεις! Εχουν και αυτα ψυχουλες αλλα να αφησουμε την φυση να "δημιουργει" νεα ειδη! ;)

Τα ban τα κανει μονο ο ιδιοκτητης! Αν ειχα εγω τετοια δυνατοτητα πολλοι θα ειχαν ban-αριστει απο καιρο! :grin: Δε με νοιαζει τοσο αυτο που λεει ο καθενας αλλα το γιατι το λεει! Οι προθεσεις ειναι πολυ σημαντικες για μενα!!!
Ελπιζω να καταλαβαινεις το παραδειγμα με το wwf ειναι φυσικο να σε πυροβολουν ολοι ...

Αν θες καποια συμβουλη θα σου προτεινα μια που τα πας καλα στις αναπαραγωγες ... να στρεψεις το ενδιαφερον σου σε σπανια ψαρια και δυσευρετα στην Ελλαδα ...

bokostas
18-06-10, 16:51
Είναι σαφές ότι ο Βαγγέλης παίρνει 2 ψάρια, ένα που έχει δημιουργηθεί από φυσικές διαδικασίες και ένα που δεν υπάρχει στη φύση κι έχει
φτιαχτεί από τον άνθρωπο για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του και είναι 100% τεχνητό, δυσλειτουργικό, προβληματικό και δυστυχισμένο.

Αυτά τα 2 ψάρια, το ψάρι και το "ψάρι" τα διασταυρώνει, ενώ ποτέ δεν θα διασταυρώνονταν στην φύση, αφού το 2ο δεν είναι ικανό να επιβιώσει
μόνο του, ακριβώς λόγω της προβληματικής του "κατασκευής" και των μειονεκτημάτων που κουβαλάει εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης.

Γιατί το κάνει αυτό? Είτε γιατί η περιέργειά του για το αποτέλεσμα υπερισχύει της κοινής λογικής που λέει ότι δεν διαιωνίζεις κάτι ήδη προβληματικό,
κάτι που η ίδια η φύση το έχει αποκλείσει από τις επιλογές της, όπως και το αρχικό παπαγαλόψαρο, γιατί είναι εκφυλισμένο και μη βιώσιμο.

Είτε (και ελπίζω να μην ισχύει στην περίπτωση του Βαγγέλη) για να βγάλει οικονομικό όφελος από την πώληση των δυστυχισμένων και στείρων απογόνων,
αδιαφορώντας για τον βιασμό των φυσικών επιλογών, την διάδοση τεχνητώς δημιουργημένων υβριδίων και την τύχη των προβληματικών "ψαριών".
Και ποιός μας λέει φίλε Βαγγέλη ότι δεν τα κάνεις όλα αυτά για να πετύχεις ένα "μοναδικό" και "σπάνιο" υβρίδιο που θα μοσχοπουλήσεις σε κάποιους
άσχετους, μη συνειδητοποιημένους χομπίστες, όπως έκαναν και οι αρχικοί δημιουργοί των παπαγαλόψαρων και των άλλων υβριδίων?

Και θέλει να τα παρουσιάσει σε ένα φόρουμ που στην μεγάλη του πλειοψηφία διαφωνεί με τις μη φυσικές επιλογές, μόνο και μόνο για να
καυχηθεί για την επιτυχία του και να συμβάλει στην διάδοση της κατοχής μη λειτουργικών, τεχνητά φτιαγμένων, αλλά "όμορφων"
και με έντονα χρώματα υβριδίων που αυτός (και δυστυχώς και κάποιοι λίγοι εδώ μέσα) τα θεωρούν ψάρια, ενώ δεν είναι.

Τι το φυσικό και αξιόλογο βρίσκετε (εσείς οι λίγοι που τον υποστηρίζετε) σε όλη την παραπάνω διαδικασία, τι πραγματικά έχει να προσφέρει, τι θα κερδίσουμε
αν μάθουμε την εξέλιξη του "πειράματος" κι αν ο Βαγγέλης γίνει πλούσιος πουλώντας "τερατάκια" και γεμίζοντας την αγορά δυστυχισμένα υβρίδια?
Γιατί εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα χαρίζει στα πετσόπ και μπαίνει σε τόσο κόπο και τόσα έξοδα, μόνο για την χαρά της "έρευνας".
Εκτός κι αν τα χαρίζει γιατί δεν πέτυχε ακόμη τον σκοπό του που σίγουρα θα χρυσοπληρωθεί από τους κυνηγούς της "διαφορετικότητας".

Πιστεύετε ότι γι αυτό δημιουργήθηκε και αγωνίζεται ο Π.Σ.Φ.Ε.? Για να βγάλουν κάποιοι κέρδος, εκμεταλευόμενοι την περιέργεια και την άγνοια
και σε βάρος κάθε φυσικής και λογικής επιλογής? Με ποιόν τρόπο θα προοδεύσει και θα πάει μπροστά το χόμπυ, τι βιότοπους θα φτιάξετε για να βάλετε
τα "ψάρια" του Βαγγέλη που δεν έχουν ζήσει ποτέ στην φύση, γιατί η ίδια η φύση διαφωνεί με τα "πειράματα" του Βαγγέλη?

Κλεόβουλος
18-06-10, 17:27
Αναρωτιέμαι βρε Βαγγέλη πως ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα ψαράκια 25 χρόνια όπως λες, να καταλήγει σε τέτοιου είδους πειράματα που θυμίζουν δρ.Μένγκελε zw.
Η ομορφιά των ειδών που ζουν στη φύση είναι απερίγραπτη και ανεξάντλητη ώστε να μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι θέλει ή μπορεί να "φτιάξει" κάτι ομορφότερο.Το κέρδος ή η ματαιοδοξία (απ' αυτήν όλοι έχουμε) είναι το κίνητρο για κάτι τέτοιο?

vagvader
18-06-10, 17:37
Και ποιός μας λέει φίλε Βαγγέλη ότι δεν τα κάνεις όλα αυτά για να πετύχεις ένα "μοναδικό" και "σπάνιο" υβρίδιο που θα μοσχοπουλήσεις σε κάποιους
άσχετους, μη συνειδητοποιημένους χομπίστες, όπως έκαναν και οι αρχικοί δημιουργοί των παπαγαλόψαρων και των άλλων υβριδίων?

Ειπα πιο πανω οτι δεν θα συνεχισω και δεν θα σας ξανα"ενοχλήσω", το θεμα τελειωνει εδω... αλλα σε αυτο που ειπες θα σου απαντησω οτι απο τετοιες γεννες σπανια βγαινουν (αλλα οχι απιθανο) αριστα και μοναδικα αποτελεσματα, καμια φορα σε ενα και μονο ψαρι. Αν ειμαι λοιπον τοσο τυχερος, πιστεψε με θα το κρατησω για μενα, δεν εχω αναγκη ουτε να πουλησω αλλα ουτε να τα συντηρω οπως πιο πανω αναφερθηκε. Το οτι αυτα τα ψαρια με ενθουσιαζουν και γιαυτο και ασχολούμαι μαζι τους δεν με κανει υποψηφιο πωλητη αυτων...

kingrim
18-06-10, 17:44
Να πω και εγώ τα δικά μου αφού πλέον είναι γνωστό ότι δεν κρατώ το στόμα μου κλειστό κάτι με τρώει άμα δεν μιλήσω.
Α) Δεν μου αρέσουν τα παπαγαλοψαρα όχι γιατί είναι τεχνητά άλλα γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. (κάποιους τους νοιάζει αυτό κάποιους όχι)
Β) Προφανώς ο φίλος θέλει να βγάλει χρήμα θα μπορούσα να κάνω συζήτηση εάν δεν υπήρχε στη μέση το χρήμα . (θα ήθελα να ακούσω των φίλο μας στην περίπτωση που θα έπρεπε να πληρώνει τα πετ σοπ για να του τα πάρουν)
Γ) Διαφωνώ με την λογική χούντας που επικρατεί θεωρώ πως με προσβάλει σαν άνθρωπο και σαν μέλος και αρχίζω να αμφισβητώ εάν αυτά που έχω διαβάσει είναι η αλήθεια ή η αλήθεια μερικών ανθρώπων που έχουν τα ίδια πιστεύω και δεν αφήνουν κανέναν άλλο να πει κάτι διαφορετικό.
Δ)Τα τεχνητά ζώα υπάρχουν πολλά χρόνια δεν με ενοχλούν όταν δεν έχουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή τους .
Έχω τύχει όμως και σε χρυσόψαρο τεχνητό χωρίς ματιά το θεωρώ απαράδεκτο
Ξέρω ότι τα σκυλιά σαρπει έχουν δερματικά πρόβλημα το θεωρώ απαράδεκτο
Το γαϊδούρι δεν ξέρω να έχει κάποιο πρόβλημα αν δεν έχει το θεωρώ αποδεκτό
Αυτή η λίστα θα μπορούσε να είναι πολλές σελίδες άλλα νομίζω καταλάβατε την λογική μου

ΥΓ. Αλλο να εχεις παπαγαλοψαρα και Αλλο να εισαι εκτροφεας κατακρηνω το 2ρο

vagvader
18-06-10, 17:49
Αναρωτιέμαι βρε Βαγγέλη πως ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα ψαράκια 25 χρόνια όπως λες, να καταλήγει σε τέτοιου είδους πειράματα που θυμίζουν δρ.Μένγκελε zw.
Η ομορφιά των ειδών που ζουν στη φύση είναι απερίγραπτη και ανεξάντλητη ώστε να μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι θέλει ή μπορεί να "φτιάξει" κάτι ομορφότερο.Το κέρδος ή η ματαιοδοξία (απ' αυτήν όλοι έχουμε) είναι το κίνητρο για κάτι τέτοιο?
Φιλε μου οτι και να πω θα τεθει παλι σε αρνιτικες κριτικες.... γιαυτο και το αφηνουμε καλυτερα, καταλαβαινω οτι οι επιλογες μου για τους περισσοτερους ειναι λαθος.
Β) Προφανώς ο φίλος θέλει να βγάλει χρήμα θα μπορούσα να κάνω συζήτηση εάν δεν υπήρχε στη μέση το χρήμα . (θα ήθελα να ακούσω των φίλο μας στην περίπτωση που θα έπρεπε να πληρώνει τα πετ σοπ για να του τα πάρουν)

Πεφτεις πολυ εξω... καμια σχεση. Οσο για τα petshop σε πληροφορω οτι ειδικα τετοια εποχη δεν τα παιρνουν ευκολα. Τωρα αν δεν εβρισκα να τα εδινα θα τα εκανα απλα τροφη αυτα που δεν θα ηθελα να κρατησω.

ΥΓ= το θεμα "χρημα" δεν υπαρχει.

morgoth
18-06-10, 18:04
Φιλε μου οτι και να πω θα τεθει παλι σε αρνιτικες κριτικες.... γιαυτο και το αφηνουμε καλυτερα, καταλαβαινω οτι οι επιλογες μου για τους περισσοτερους ειναι λαθος.

Πεφτεις πολυ εξω... καμια σχεση. Οσο για τα petshop σε πληροφορω οτι ειδικα τετοια εποχη δεν τα παιρνουν ευκολα. Τωρα αν δεν εβρισκα να τα εδινα θα τα εκανα απλα τροφη αυτα που δεν θα ηθελα να κρατησω.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου διευκρινήσεις τι εννοείς με το παραπάνω;

vagvader
18-06-10, 18:12
Μπορείς σε παρακαλώ να μου διευκρινήσεις τι εννοείς με το παραπάνω;
Οι γεννες βγαζουν 150 ψαρια περιπου, απο αυτα θα κρατησω 5 με 6 (τα καλυτερα). Τα υπολοιπα η πρεπει να τα δωσω σε petshop η θα πρεπει αναγκαστικα να τα κανω τροφη η θα πρεπει να τα πεταξω στη τουαλετα που λεει ο λογος. Παντως ποτε στη ζωη μου δεν εχω πεταξει η θανατωσει ψαρι;)

bokostas
18-06-10, 18:28

Kαι τότε γιατί δεν τα χαρίζεις μέσα από τα φόρα (είσαι και αλλού ενεργός) όπως κάνουμε οι περισσότεροι ?
Μήπως γιατί ξέρεις ότι δεν θα "φύγουν" εύκολα μέσα σε μια κοινότητα συνειδητοποιημένων χομπιστών?
Ενώ τα πετσοπ θα τα πουλήσουν σε αδαείς, άσχετους, καημένους που δεν έχουν την απαραίτητη ενημέρωση...

Εν πάσει περιπτώσει, ακόμη κι έτσι, η διάδοσή τους είναι μέγα λάθος κατά τη γνώμη μου.
Και μη μου βάλεις το ψευτοδίλλημα τι να τα κάνεις, να τα σκοτώσεις? Η απάντηση είναι απλή, να μην τα δημιουργήσεις.
Όπως δεν τα δημιουργεί η φύση, αλλά τότε πώς θα είχες ένα ξεχωριστό ψάρι που να μην το έχει κανένας άλλος? Έλα μου ντε...
Αυτή την ματαιοδοξία την εμφανίζεις σαν νεωτερισμό και "πρόοδο", σαν εξέλιξη, αυτό είναι το άλλοθί σου.

beat89
18-06-10, 18:49
Οι γεννες βγαζουν 150 ψαρια περιπου, απο αυτα θα κρατησω 5 με 6 (τα καλυτερα). Τα υπολοιπα η πρεπει να τα δωσω σε petshop η θα πρεπει αναγκαστικα να τα κανω τροφη η θα πρεπει να τα πεταξω στη τουαλετα που λεει ο λογος. Παντως ποτε στη ζωη μου δεν εχω πεταξει η θανατωσει ψαρι;)
Συγγνωμη φιλε μου,με το να κανεις τροφη τα υπολοιπα 145 ψαρακια ή με το να τα πετας στην τουαλετα δεν τα θανατωνεις?Τι τα κανεις δηλαδη?Τι φταινε αυτα τα ψαρια που τυγχανει να βγαινουν απο προβληματικους γονεις κ να ειναι κ τα ιδια προβληματικα κ τους αξιζει τετοια τυχη?Το θεμα ειναι απλο φιλε μου.Αν δεν εχεις τι να τα κανεις δεν τα "δημιουργεις".Οχι οτι αν ειχες τι να τα κανεις θα επρεπε να τα αναπαραγεις.Κ απορω με τετοια εμπειρια που λες οτι εχεις πως ειναι δυνατον να σκοτωνεις τα ψαρια που δεν ειναι ετσι οπως αρεσει σε εσενα ή να τα διαδιδεις μεσω των pet shop σε αλλους ανθρωπους.

fishme1
18-06-10, 19:09
για εμενα ειναι λαθος διαδρομη

τι εννοω

το συγκεκριμενο χομπυ σκοπο εχει να την παρατηρηση συμπεριφορων των ψαριων , μεσω της αναπαραγωγης , της διεκδικησης της περιοχης τους , των χρωματισμων , του σχηματος κλπ , ειναι γνωσεις βιοτοπων , χημεια και βιολογια

κατι τετοια μου θυμιζουν τις κυνομαχιες - χωρις την κακη προθεση που οι κυνομαχιες εμπεριεχουν ομως -

και παλι τι εννοω

οπως ο σκυλος ειναι πολυ περισσοτερα απο δαγκωματα , αιματα και λεφτα , ετσι ειναι και το συγκεκριμενο χομπυ δεν ειναι μονο χρωματα και σχηματα ειναι παρατηρηση και συγκεκριμενα στανταρτ κοινα μεταξυ ΟΛΩΝ των σοβαρων χομπιστων παγκοσμιως , ειναι εκβαθυνση που δεν εχει να κανει μονο με τα προφανη

ειδη για να αλλαξεις καταστασεις υπαρχουν ευτυχως ... χιλιαδες

η μαγκια ειναι να δημιουργεις τις καταλληλες συνθηκες για να φανουν τα ψαρια , οχι να δημιουργεις τα ψαρια

με το να επικεντρωνεσαι μονο στην επιφανεια εξαθλιωνεις το αντικειμενο με το οποιο ασχολεισαι , ποσο μαλλον το συγκεκριμενο χομπυ που το βαθος του ειναι πραγματικα μεγαλο
πρεπει να πουμε οτι οι σκυλοι που πολλοι χρησιμοποιουν ως επιχειρημα δεν ειναι υβριδια αλλα αποτελεσματα επιλεκτικης εκτροφης που ειχε σκοπο να δημιουργησει τα καταλληλα ατομα για καποια εργασια κατι που δεν συμβαινει με τα υβριδια ψαρια

τα δερματικα προβληματα και τα λοιπα κληρονομικα δεν μπορουν επισης να χρησιμοποιουνται ως επιχειρηματα γιατι ειναι αποτελεσματα κακης εκτροφης ανθρωπων χωρις γνωσεις ή διαθεση να μην τα συντηρουν στις αλλες γενιες

η κυνοτεχνια ειναι αλλο θεμα ομως και δεν αφορα το φορουμ για αυτο σταματω εδω

Dimis
18-06-10, 19:17
Θα ηθελα να πω την αποψη στο θεμα του ban σε αυτο εδω το site.
Οπως ξερετε οι πιο παλιοι και οπως θα μαθετε οι νεοτεροι με τον καιρο,το συγκεκριμενο site ειναι ιδιοκτησια του Τολη Κετσελιδη,τρεχει με δικα του εξοδα και αποτελει περιουσια του,εμεις απλα μαθαινουμε απο αυτο,συναντιομαστε σε αυτο και λεμε τα νεα μας και καμια φορα τις μαλακιες μας.
Οποτε κυριοι μας αρεσει δεν μας αρεσει,παιζουμε με τους κανονες του και το χειροτερο για μερικους αυτο ειναι απολυτως θεμιτο απο μερους του!
Εξαλλου ο Τολης δεν εχει δηλωσει ποτε οτι απλα ειναι ενα μελος σαν κι εμας αλλα οπως λεει και το τιτλος του και ειναι και ξεκαθαρος θεωρει εαυτον Ιδιοκτητη-Δικτατωρ.
Δεν μας επεβαλε κανει να μπουμε δω μεσα.
Οποτε να κρινετε καποιον που λεει οτι μερικες αποψεις,και οι φορεις αυτων,δεν ειναι επιθυμητες-οι στο σπιτι του ειναι στειρα κριτικη.
Ο καθενας κουμαντο στο σπιτι του!

Οσο για το θεμα με τα ψαρια του φιλου ειναι κατι που δεν με αφορα δεν με ενδιαφερει και ως εκ τουτου δεν θα το σχολιασω...Και παλι θα πω οτι καθενας κανει οτι θελει μεσα στο σπιτι του,γιατι και ο συγκεκριμενος κυριος vagvader αυτο ακριβως κανει,οτι θελει και οτι του αρεσει μεσα στο δικο του σπιτι.

vagvader
18-06-10, 19:27
Συγγνωμη φιλε μου,με το να κανεις τροφη τα υπολοιπα 145 ψαρακια ή με το να τα πετας στην τουαλετα δεν τα θανατωνεις?Τι τα κανεις δηλαδη?Τι φταινε αυτα τα ψαρια που τυγχανει να βγαινουν απο προβληματικους γονεις κ να ειναι κ τα ιδια προβληματικα κ τους αξιζει τετοια τυχη?Το θεμα ειναι απλο φιλε μου.Αν δεν εχεις τι να τα κανεις δεν τα "δημιουργεις".Οχι οτι αν ειχες τι να τα κανεις θα επρεπε να τα αναπαραγεις.Κ απορω με τετοια εμπειρια που λες οτι εχεις πως ειναι δυνατον να σκοτωνεις τα ψαρια που δεν ειναι ετσι οπως αρεσει σε εσενα ή να τα διαδιδεις μεσω των pet shop σε αλλους ανθρωπους.
Καποιος δεν με καταλαβαινει εδω μεσα... απο τα λεγομενα μου καταλαβαινεις οτι θανατωνω η πεταω ψαρια? Δεν το εχω κανει ποτε και δεν προκειτε. Τα χαριζω αυτα που δεν χρειαζομαι σε petshop. Εχω χαρισει στο ιστορικο μου πανω απο 20 ισως και παραπανω γεννες (καθαρες οχι υβριδια) σε διαφορα petshop.
Θα ηθελα να πω την αποψη στο θεμα του ban σε αυτο εδω το site.
Οπως ξερετε οι πιο παλιοι και οπως θα μαθετε οι νεοτεροι με τον καιρο,το συγκεκριμενο site ειναι ιδιοκτησια του Τολη Κετσελιδη,τρεχει με δικα του εξοδα και αποτελει περιουσια του,εμεις απλα μαθαινουμε απο αυτο,συναντιομαστε σε αυτο και λεμε τα νεα μας και καμια φορα τις μαλακιες μας.
Οποτε κυριοι μας αρεσει δεν μας αρεσει,παιζουμε με τους κανονες του και το χειροτερο για μερικους αυτο ειναι απολυτως θεμιτο απο μερους του!
Εξαλλου ο Τολης δεν εχει δηλωσει ποτε οτι απλα ειναι ενα μελος σαν κι εμας αλλα οπως λεει και το τιτλος του και ειναι και ξεκαθαρος θεωρει εαυτον Ιδιοκτητη-Δικτατωρ.
Δεν μας επεβαλε κανει να μπουμε δω μεσα.
Οποτε να κρινετε καποιον που λεει οτι μερικες αποψεις,και οι φορεις αυτων,δεν ειναι επιθυμητες-οι στο σπιτι του ειναι στειρα κριτικη.
Ο καθενας κουμαντο στο σπιτι του!

Οσο για το θεμα με τα ψαρια του φιλου ειναι κατι που δεν με αφορα δεν με ενδιαφερει και ως εκ τουτου δεν θα το σχολιασω...Και παλι θα πω οτι καθενας κανει οτι θελει μεσα στο σπιτι του,γιατι και ο συγκεκριμενος κυριος vagvader αυτο ακριβως κανει,οτι θελει και οτι του αρεσει μεσα στο δικο του σπιτι.
Φιλοι μου δεν με πειραζει, καντε με ban. Ουτως η αλλως δεν θα προκαλεσω παραπανω απο οτι εχει ηδη γινει. PEACE! Μπορει να σας λειψω κιολλας που σας ταραζω τα νερα και αναβουν τα αιματα!!!

bokostas
18-06-10, 20:11
Το πείραμα του Βαγγέλη έχει 1 μόνο σκοπό (αν δεχθούμε τους ισχυρισμούς του για απουσία οικονομικών επιδιώξεων):

Να δημιουργήσει ένα (κατά τη γνώμη του) όμορφο και σπάνιο ή ακόμη και μοναδικό ψάρι, που θα το έχει μόνον αυτός ή πολύ λίγοι.

Τι θυσιάζει σ' αυτήν του την προσπάθεια? Τα πάντα:

1. Ταλαιπωρεί δυστυχισμένα και ανάπηρα υβρίδια που έχουν φτιαχτεί από απάνθρωπους παραγωγούς, με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος τους.
2. Ταλαιπωρεί και καταδικάζει σε θάνατο το 95% των στείρων και προβληματικών απογόνων τους, που δεν θα έχουν το επιθυμητό "χρώμα".
3. "Βιάζει" κάθε έννοια φυσικής επιλογής και χομπιστικής δεοντολογίας, στο όνομα του "πειραματισμού" και της περιέργειας-ματαιοδοξίας.

Αναρωτηθείτε σας παρακαλώ αν αξίζουν αυτές οι "θυσίες" για να επιτευχθεί ένα διαφορετικό, ή σπάνιο, ή πολύχρωμο ψάρι?

Κι ας τελειώσει κάποτε το παραμύθι του σεβασμού στην διαφορετικότητα και στην "αντίθετη άποψη". Όχι, προσωπικά δεν μπορώ να σεβαστώ
τον βασανισμό και την παραγωγή ανάπηρων ζωντανών, για να επιβιώσει το 5% και να καμαρώνουμε για τα χρώματα και τα σχήματα που "πετύχαμε".

Βαγγέλη δεν σε θεωρώ χομπίστα, ούτε ενυδρειόφιλο, δεν πιστεύω ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και για εμένα δεν τίθεται ζήτημα
"διαφορετικής άποψης" που καταπιέζεται από τον "κακό" Τόλη, αλλά ζήτημα αρχών που εσύ δεν διαθέτεις παρά την 27χρονη εμπειρία σου
που δεν σου έμαθε τίποτε καλό. Στα δικά μου μάτια είσαι ένας παραστρατημένος άνθρωπος, χωρίς αρχές, που έχει ανάγκη βοήθειας.

Αδιαφορώ αν αποχωρήσεις από το φόρουμ, οι πρακτικές σου, η ιδεολογία σου, το ηθικό σου υπόβαθρο κι εσύ ο ίδιος, δεν θα μου λείψετε.
Αν σε έβρισκα εδώ, να διαφημίζεις τα πειράματά σου, δεν θα γραφόμουν ποτέ κι απορώ που είσαι περήφανος γι αυτά και κοκορεύεσαι.

vagvader
18-06-10, 20:19
Το πείραμα του Βαγγέλη έχει 1 μόνο σκοπό (αν δεχθούμε τους ισχυρισμούς του για απουσία οικονομικών επιδιώξεων):

Να δημιουργήσει ένα (κατά τη γνώμη του) όμορφο και σπάνιο ή ακόμη και μοναδικό ψάρι, που θα το έχει μόνον αυτός ή πολύ λίγοι.

Τι θυσιάζει σ' αυτήν του την προσπάθεια? Τα πάντα:

1. Ταλαιπωρεί δυστυχισμένα και ανάπηρα υβρίδια που έχουν φτιαχτεί από απάνθρωπους παραγωγούς, με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος τους.
2. Ταλαιπωρεί και καταδικάζει σε θάνατο το 95% των στείρων και προβληματικών απογόνων τους, που δεν θα έχουν το επιθυμητό "χρώμα".
3. "Βιάζει" κάθε έννοια φυσικής επιλογής και χομπιστικής δεοντολογίας, στο όνομα του "πειραματισμού" και της περιέργειας-ματαιοδοξίας.

Αναρωτηθείτε σας παρακαλώ αν αξίζουν αυτές οι "θυσίες" για να επιτευχθεί ένα διαφορετικό, ή σπάνιο, ή πολύχρωμο ψάρι?

Κι ας τελειώσει κάποτε το παραμύθι του σεβασμού στην διαφορετικότητα και στην "αντίθετη άποψη". Όχι, προσωπικά δεν μπορώ να σεβαστώ
τον βασανισμό και την παραγωγή ανάπηρων ζωντανών, για να επιβιώσει το 5% και να καμαρώνουμε για τα χρώματα και τα σχήματα που "πετύχαμε".

Βαγγέλη δεν σε θεωρώ χομπίστα, ούτε ενυδρειόφιλο, δεν πιστεύω ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και για εμένα δεν τίθεται ζήτημα
"διαφορετικής άποψης" που καταπιέζεται από τον "κακό" Τόλη, αλλά ζήτημα αρχών που εσύ δεν διαθέτεις παρά την 27χρονη εμπειρία σου
που δεν σου έμαθε τίποτε καλό. Στα δικά μου μάτια είσαι ένας παραστρατημένος άνθρωπος, χωρίς αρχές, που έχει ανάγκη βοήθειας.

Αδιαφορώ αν αποχωρήσεις από το φόρουμ, οι πρακτικές σου, η ιδεολογία σου, το ηθικό σου υπόβαθρο κι εσύ ο ίδιος, δεν θα μου λείψετε.
Αν σε έβρισκα εδώ, να διαφημίζεις τα πειράματά σου, δεν θα γραφόμουν ποτέ κι απορώ που είσαι περήφανος γι αυτά και κοκορεύεσαι.
Γιατι το συνεχιζουμε? Τελειωσε, ναστε καλα... δεν χρειαζετε να λεμε πολλα.

kingrim
18-06-10, 20:23
Κώστα συμφωνώ μαζί σου ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν στο ύφος και ήθος του φόρουμ για αυτόν τον λόγο είμαι σίγουρος ότι ο δημιουργός αυτού του θέματος σε ένα μικρό χρονικό διάστημα θα αποχωρούσε από μόνος του Χωρίς Μπαν γιατί απλά δεν ταιριάζει άλλα αντί να φανεί η δύναμη της κοινότητας εναντια σε τέτοιες λογικές/ιδεολογίες εμφανιζεται ένα μπαν και εμφανιζεται ο Τολης (όχι από τον ιδιο αλλα από αλλα μελοι) σαν ο Χουντικος που ότι θελω κανω αυτό εμενα με ενοχλει θεωρω τον Τολη/Συντονηστες/μελοι ΙΣΑ σε σχέση με τις απόψεις τους δηλ τι θα πρέπει να φοβάμαι τι θα πω γιατί αν δεν αρέσει θα φάω μπαν αυτό λέω ότι δεν μου αρέσει

vagvader
18-06-10, 20:40
Στα δικά μου μάτια είσαι ένας παραστρατημένος άνθρωπος, χωρίς αρχές, που έχει ανάγκη βοήθειας.

Ξερετε που ειναι το αδικο? Οτι σαν ανθρωπος (περαν του συγκεκριμενου project)φτανουμε σε σημειο να με χαρακτηριζουν ως παραστατημενο (που το δεχομαι οσο αφορα το χομπυ ενυδρειων) Δεν δεχομαι ομως το "χωρις αρχες" γιατι πλην του οτι με προσβαλεις καταμουτρα και δεν εχω δωσει τετοιο δικαίωμα, δεν με γνωριζεις προσωπικά για να ξερεις τι αρχες μου εχουν δωσει οι γονείς μου. Παρακαλω πολυ να παραμεριστουν τετοιες δηλωσεις... για να ειμαστε αγαπημενοι! Τωρα για να το ελαφρύνουμε και λιγο "Ναι" εχω αναγκη βοηθειας... Ψαχνω θηλυκια Texas γυρω στα 12cm η μεγαλυτερη. Αν καποιος μπορει να με εξυπηρετήσει θα ημουν ευγνώμων.

Υγ= Και ενω βλεπετε οτι δεν θελω να συνεχισω την κοντρα αλλο, οι φωνες δεν με αφηνουν να φυγω.

Πάνος
18-06-10, 20:50
θεωρω τον Τολη/Συντονηστες/μελοι ΙΣΑ σε σχέση με τις απόψεις τους δηλ τι θα πρέπει να φοβάμαι τι θα πω γιατί αν δεν αρέσει θα φάω μπαν αυτό λέω ότι δεν μου αρέσει
για να το παρουμε και αλλιως ομως...
φιλε Kingrim για σκεψου αν ολα αυτα που ειπε ο Κωστας (και τον συγχαιρω για την θαρραλεα εκφραση των σκεψεων του) τα εγραφα η εγω η καποιος αλλος συντονιστης.....θα γινοταν της ποπης!!!!!!!! αν τωρα χαρακτηριστηκαμε χουντικοι και λογοκριτες δε μπορω να φανταστω τα αποτελεσματα των γραφομενων του Κωστα απο πληκτρολογιο συντονιστη.
δυστυχως ο συντονιστικος μας ρολος κανει τα λεγομενα μας εσφαλμενα να θεωρουνται απο πολλους δογματικα ή αν το θελεις "χουντικα"(και απο μερικους αξιοπιστα)
καποιες καταπιεσμενες μαζες προσπαθουν να αντιδρασουν σε μια "εξουσια" που δεν ειναι εξουσια.
αν τα λεγομενα σου ή οι πραξεις σου δεν συμβαδιζουν με τη γραμμη ενος φορουμ...τοτε απλα δε συμμετεχεις στο φορουμ αυτο...υπαρχουν πολλα αλλα φορα που θα σε εκφραζουν περισσοτερο.

Giorgos
18-06-10, 21:26
Θα ηθελα να σας τονισω οτι η ολη συζητηση θα μεινει "ανοιχτη" μονον εφοσον δεν προσβαλεται καποιο μελος προσωπικα. Για θεματα που αφορουν προσωπικα, να συνεχισετε τη συζηση σας σε ιδιωτικο επιπεδο μεσω προσωπικων μηνυματων.

Κατα τα αλλα, παρεμεινετε εντος θεματα για να μην χρειαστει να σβηστουν μηνυματα.

kingrim
18-06-10, 22:23
για να το παρουμε και αλλιως ομως...
φιλε Kingrim για σκεψου αν ολα αυτα που ειπε ο Κωστας (και τον συγχαιρω για την θαρραλεα εκφραση των σκεψεων του) τα εγραφα η εγω η καποιος αλλος συντονιστης.....θα γινοταν της ποπης!!!!!!!!
αν τωρα χαρακτηριστηκαμε χουντικοι και λογοκριτες δε μπορω να φανταστω τα αποτελεσματα των γραφομενων του Κωστα απο πληκτρολογιο συντονιστη. Θα είχε ξεκινήσει εμφύλιος. ο Κώστας ειναι πολυ σκληρός για ΠΡΩΤΗ φορα στα χρονικα, αλλα δεν εχει την ''εξουσια'' και δεν την διαφημίζει για αυτο και δεν ενοχλει

δυστυχως ο συντονιστικος μας ρολος κανει τα λεγομενα μας εσφαλμενα να θεωρουνται απο πολλους δογματικα ή αν το θελεις "χουντικα"(και απο μερικους αξιοπιστα) δεν μιλισα για τα λεγομενα αλλα για την πραξη δεν συφωνω - τρως μπαν

καποιες καταπιεσμενες μαζες προσπαθουν να αντιδρασουν σε μια "εξουσια" που δεν ειναι εξουσια. ειναι δευτερη φορα που μπενεις στο τριπακι να χαρακτηρίσεις καποια ατομα καποια ομαδα ειναι λαθος σου, δημιουργείς κλίκες, καλύτερα να μιλάς ονομαστικά.

αν τα λεγομενα σου ή οι πραξεις σου δεν συμβαδιζουν με τη γραμμη ενος φορουμ...τοτε απλα δε συμμετεχεις στο φορουμ αυτο...υπαρχουν πολλα αλλα φορα που θα σε εκφραζουν περισσοτερο. ακριβώς αυτο λεω και εγω απλα θεωρω πως αυτο πρεπει να γινει απο την ιδια την κοινότητα και οχι με μπαν/διαγραφή σχόλιων γιατι καλος η κακος ο ιδιοκτητης, οι συντονιστες και τα μελοι χαρακτηριζουν ενα φορουμ οχι μονο οι πρωτες δυο κατηγοριες αυτο πρεπει να το καταλαβεις

και οσο αφορα την εξουσια ναι εχω προβλημα κανενας δεν εχει εξουσια πανω μου ουτε στο τι θα πω, ουτε στο τι κανω. Εφόσον φυσικά δεν προσβάλω την προσωπικότητα κάποιου απο εκει και περα ΟΛΑ τα ποστ μου πρεπει να μενουν για να μπορει καποιος να τα διαβασει και να κρινει εαν θελει να με ακουει ή να με απορηπτει μεγαλα παιδια ειμαστε με κριτική ικανότητα

πανος ελπίζω να μην παρεξήγησε στα λέω όπως θα στα έλεγα αν πίναμε καφεδακι σε εντελώς φιλικό στιλ

Πάνος
18-06-10, 22:56
Θα είχε ξεκινήσει εμφύλιος. ο Κώστας ειναι πολυ σκληρός για ΠΡΩΤΗ φορα στα χρονικα, αλλα δεν εχει την ''εξουσια'' και δεν την διαφημίζει για αυτο και δεν ενοχλει

αυτο δεν ειναι αδικο -η χουντικο αν θελεις- για εμας?? δε μπορουμε να πουμε οτι θελουμε ακριβως οπως το θελουμε γιατι καποιοι ειναι προκατειλημενοι οτι ειμαστε εξουσια (ενω ξαναλεω ΔΕΝ ειμαστε οι συντονιστες).
ισως να ηθελα κι εγω να γραψω οσα εγραψε ο κωστας αλλα επρεπε να φρεναρω τον εαυτο μου....για να μην προκαλεσω τον εμφυλιο που λες..
και παρα το οτι παταω το φρενο παλι ειμαι (ειμαστε) στην πρωτη γραμμη του πυρος απο ορισμενους...απλα και μονο επειδη εχουμε μια υποχρεωση παραπανω (τη συντονιστικη). αραγε διαφημιζουμε ετσι την "εξουσια" που ουτως η αλλως δεν εχουμε??

ειναι δευτερη φορα που μπενεις στο τριπακι να χαρακτηρίσεις καποια ατομα καποια ομαδα ειναι λαθος σου, δημιουργείς κλίκες, καλύτερα να μιλάς ονομαστικά.

μη παρεξηγησεις τον τονο μου..δε σε ειρωνευομαι..αλλα μου κανει εκπληξη...μονο αυτο δεν ειχα ακουσει εδω μεσα..:smt120..οτι δημιουργω κλικες...
οι κλικες δημιουργηθηκαν απο ορισμενους που ξερεις ποτε θα εμφανιστουν και τι θα πουν πριν το κανουν. που περιμενουν να αντιδρασουν σαν στειρα αντιπολιτευση στην καθε ευκαιρια ασχετα αν εχουν δικιο η αδικο...αρκει να αντιδρασουν!! οταν τους κατακρινω λοιπον αυτους ....δε δημιουργω εγω την κλικα...την εχουν ηδη δημιουργησει μονοι τους...

παντως γελιεσαι αν πιστευεις οτι ο διαχειριστης δε δινει το δικο του στιγμα σε ενα φορουμ..ή οτι το gab δεν εχει μια συγκεκριμενη γραμμη υποστηριξης του ΠΣΦΕ και των οσων αυτος πρεσβευει. οσο για το μπαναρισμα..θα σου απαντησει ο Τολης που ειναι και ο αρμοδιος...

εννοειται οτι κι εγω θα σου τα ελεγα ολα αυτα στο χαλαρο πινοντας εναν καφε...και ισως γινει καποια στιγμη.;)

υ.γ. εν τελει ισως ειναι καλο να ξεκινησει καποιος ενα ποστ λεγοντας τι ζητα απο το φορουμ ...απο τον ιδιοκτητη..και τους συντονιστες....να γραψουν οσοι επιθυμουν και να ειπωθουν καποια πραγματα που ΥΠΟΘΕΤΩ οτι μενουν "καταπιεσμενα" αφου "εκρηγνυνται" δοθεισης ευκαιριας...γιατι σε καθε επιμαχο θεμα περι δημοκρατιας χουντας και ολα αυτα τα ομορφα..η κουβεντα καταληγει παντα στους διαχειριστες και τη συντονιστικη ομαδα...

kingrim
18-06-10, 23:09
αυτο δεν ειναι αδικο -η χουντικο αν θελεις- για εμας?? δε μπορουμε να πουμε οτι θελουμε ακριβως οπως το θελουμε γιατι καποιοι ειναι προκατειλημενοι οτι ειμαστε εξουσια (ενω ξαναλεω ΔΕΝ ειμαστε οι συντονιστες). you have a point
ισως να ηθελα κι εγω να γραψω οσα εγραψε ο κωστας αλλα επρεπε να φρεναρω τον εαυτο μου....για να μην προκαλεσω τον εμφυλιο που λες..
και παρα το οτι παταω το φρενο παλι ειμαι (ειμαστε) στην πρωτη γραμμη του πυρος απο ορισμενους... απλα και μονο επειδη εχουμε μια υποχρεωση παραπανω (τη συντονιστικη). αραγε διαφημιζουμε ετσι την "εξουσια" που ουτως η αλλως δεν εχουμε?? μαζι με την υποχρεωση πανε πακετο και τα προβληματα

μη παρεξηγησεις τον τονο μου..δε σε ειρωνευομαι..αλλα μου κανει εκπληξη...μονο αυτο δεν ειχα ακουσει εδω μεσα..:smt120..οτι δημιουργω κλικες...
οι κλικες δημιουργηθηκαν απο ορισμενους που ξερεις ποτε θα εμφανιστουν και τι θα πουν πριν το κανουν. που περιμενουν να αντιδρασουν σαν στειρα αντιπολιτευση στην καθε ευκαιρια ασχετα αν εχουν δικιο η αδικο...οταν τους κατακρινω λοιπον αυτους ....δε δημιουργω εγω την κλικα...την εχουν ηδη δημιουργησει μονοι τους... δεν λεω να μην κατακρηνεις αλλα να το κανεις ονομαστικα πχ kingrim εχεις παρωπιδες οτι και να πω αντιδρας γιατι ειμαι συντονηστης κλπ κλπ κλπ και απο εκει και περα ας κρινει αυτος που μας διαβαζει.

παντως γελιεσαι αν πιστευεις οτι ο διαχειριστης δε δινει το δικο του στιγμα σε ενα φορουμ..ή οτι το gab δεν εχει μια συγκεκριμενη γραμμη υποστηριξης του ΠΣΦΕ και των οσων αυτος πρεσβευει. οσο για το μπαναρισμα..θα σου απαντησει ο Τολης που ειναι και ο αρμοδιος... Σαφως και δινει στιγμα οπως στιγμα θα δωσω και εγω και εσυ και ο αλλος. Εγω το στιγμα του φορουμ το πηρα απο τον βοκοστα. ενα απλο μελος με εχει κανει καθε μερα 2 και 3 φορες να ειμαι ονλινε σε αυτο το σιτε

εννοειται οτι κι εγω θα σου τα ελεγα ολα αυτα στο χαλαρο πινοντας εναν καφε...και ισως γινει καποια στιγμη.;) μακαρι

υ.γ. εν τελει ισως ειναι καλο να ξεκινησει καποιος ενα ποστ λεγοντας τι ζητα απο το φορουμ ...απο τον ιδιοκτητη..και τους συντονιστες....να γραψουν οσοι επιθυμουν και να ειπωθουν καποια πραγματα που ΥΠΟΘΕΤΩ οτι μενουν "καταπιεσμενα" αφου "εκρηγνυνται" δοθεισης ευκαιριας...γιατι σε καθε επιμαχο θεμα περι δημοκρατιας χουντας και ολα αυτα τα ομορφα..η κουβεντα καταληγει παντα στους διαχειριστες και τη συντονιστικη ομαδα... και τα μελοι πολυ καλη ιδεα κανε την αρχη

:smt120:smt120:smt120:smt120

Πάνος
18-06-10, 23:25
πολυ καλη ιδεα κανε την αρχη

δυστυχως θα επιβεβαιωθει η προκαταληψη απεναντι στους συντονιστες για αλλη μια φορα...οποτε δεν ειναι καλη ιδεα να κανει συντονιστης την αρχη..θα χαιρομουν ομως να την εκανες εσυ.;)

kingrim
18-06-10, 23:57
you wished for it

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=457756#post457756

Tolis
19-06-10, 02:04
Οι αρχες μου ειναι σαφεις και γνωστες σε ολους. Οταν εγω (και πολλοι αλλοι) αγωνιζομαστε για να διασωθουν καποια ειδη που κινδυνευουν απο εξαφανιση στην φυση (και που τα σωζουν ενυδειοφιλοι γιατι δεν εχουν αλλη εμπορικη αξια για να ασχοληθουν οι "επισημοι"), οταν ειναι σαφεις οι θεσεις μας για τα υβριδια και τα μεταλλαγμενα (οποιος θελει ας διαβασει το αρθρο, μην τα ξαναγραφω http://www.aquarist.gr/news/DyedFish/DyedFish.htm ), και μπαινει καποιος ο οποιος τα αναπαραγει και τα διαδιδει (πανω απο 20 γεννες εχει δωσει) σε πετσοπ, οπου τα παιρνουν ασχετοι και μετα ψαχνουν να βρουν τι ψαρι εχουν, θα κανω συζητηση και "διαλογο" μαζι του? Οποιος θελει ας τον βρει, εδωσα και τα λινκς. Ειναι καλο το παραδειγμα με το wwf, και θα συμπληρωσω οτι, οχι, δεν θα εμπαινα σε ενα φορουμ για flowerhorn για να τους μεταπεισω.
Εχω επαναλαβει πολλες φορες οτι για μενα (που εφτιαξα αυτο το φορουμ) και για οποιον "ακολουθει", το χομπι του ενυδρειου δεν ειναι πολυχρωμα πραγματα που κολυμπανε, αλλά το φτιαξιμο ενος οσο πιο σωστου περιβαλλοντος γινεται για το-τα ειδη που φιλοξενουνται, με σκοπο την παρατηρηση της (ατελειωτης) φυσικη συμπεριφορα τους. Αν αυτο δεν ειναι κατανοητο για καποιους, να το βαλω και στο κειμενακι που διαβαζεις οταν γραφεται...
Και οχι, δεν μπαναρεται ο καθε ατυχος που απο αγνοια απεκτησε τετοιο ψαρι, και να διαβαζουν καλυτερα οσοι λενε οτι ετσι θα γινεται - και στο αρθρο, και απειρες φορες εδω, λεμε μιας και το-τα εχεις, φροντισε να εχουν οσο πιο αξιοπρεπη ζωη γινεται.
Οσο για τα δημοκρατικα και τα χουντικα, για αυτους που θιγονται αν σβυνονται ποστ, παλι εχω ξαναπει... βρειτε ενα φορουμ που δεν σβυνονται ποστ, και κατσετε εκει. Απ τη στιγμη που καποιος διαχειριστης η μοντ, σβυσει ΕΝΑ ποστ, και ΕΝΑΣ δυσαρεστηθει, ολοι μας ειμαστε χουντικοι για οσους το θεωρουν ετσι... απλα εγω το λεω κιολας...