Επιστροφή στο Forum : Αυτό τι φυτό είναι?
Είδα ενα φυτό σε μια πηγούλα, τι φυτό είναι ξέρει κανείς ?
έβγαλα μια ριζούλα κάνει να το βάλω μεσα στο ενυδρείο ?
προς το παρόν το εχω βάλει μέσα σε ενα κουβαδάκι με νερό και περιμένω εσάς :)
Είδα ενα φυτό σε μια πηγούλα, τι φυτό είναι ξέρει κανείς ?
έβγαλα μια ριζούλα κάνει να το βάλω μεσα στο ενυδρείο ?
προς το παρόν το εχω βάλει μέσα σε ενα κουβαδάκι με νερό και περιμένω εσάς :)
δεν προκειτε να επιβιωσει μεσα σε ενυδρειο, εκτος οτι δεν ειναι υδροβιο απαιτει και κρυο νερο...τωρα τι ειναι, ο raven ειναι μανουλα σαυτα...:grin:
δεν προκειτε να επιβιωσει μεσα σε ενυδρειο, εκτος οτι δεν ειναι υδροβιο απαιτει και κρυο νερο...τωρα τι ειναι, ο raven ειναι μανουλα σαυτα...:grin:
Λάθος Αλέξανδρος απάντησε ?:p:p:p
Παρων :cool:
Προκειται για καποιο ειδος Rumex (υδρολαπαθο) και δεν ειναι υδροβιο. Τους αρεσει η ριζα να βριδκεται στο νερο αλλα οχι και το φυλωμα. Οποτε...δεν κανει για το ενυδρειο σου.
πηρες αρνητικη απαντηση απο αλεξανδρους στο τετραγωνο...:D
Αν κ απεφανθησαν οι ειδικοι, απο προσωπικη εμπειρια σουλεω:
Περσι τετοιο καιρο εβαλα αναλογο φυτο στο ενυδρειο, αφου το κρατησα 2-3 μερες σε κουβα με νερο στη βεραντα...
Σε 2 μερες εγινε σα βραστο λαχανο. Αρα καταλαβαινεις οτι αφου στο φυσικο του περιβαλλον θελει 10-15 oC πως να επιβιωσει στους 25?
Επισης κατι σημαντικο: Μπορει να κρυβει διαφορα ζωυφια ή αυγα τους στις ριζες κ αν δεν απολυμανθει να γεμίσεις με απροσκλητους επισκεπτες.
Το φυτό μην το πετάξεις, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στο ενυδρείο γιατί είναι ένα φυτό που αγαπά τα δροσερά μέρη κι όχι υδρόβιο.
Είναι ένα είδος από το διάσημο πεντάνευρο (Plantago major-Πλαντάγινον το μείζον) γνωστό από την αρχαιότητα και το χρησιμοποιούσαν σαν πανάκεια! Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα ανακαλύψεις όλες τις χάρες του. Εγώ το έχω σε γλάστρα στο σπίτι και κάθε τόσο όλο και σε κάτι το χρησιμοποιούμε, ως τσάι, ως κατάπλασμα αλλά και ώς ανακούφιση από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.
Γι' αυτό θυμηθείτε, αν βρεθείτε χωρίς αμμωνία για τα τσιμπήματα πάρτε ένα φύλλο πεντάνευρου τσαλακώστε το στα χέρια σας κι έτσι όπως θα έιναι λιωμένο τρίψτε το τσίμπημα. Έχει άμεση ανακούφιση!!!!!
Το φυτό μην το πετάξεις, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στο ενυδρείο γιατί είναι ένα φυτό που αγαπά τα δροσερά μέρη κι όχι υδρόβιο.
Εγώ το έχω σε γλάστρα στο σπίτι και κάθε τόσο όλο και σε κάτι το χρησιμοποιούμε, ως τσάι, ως κατάπλασμα αλλά και ώς ανακούφιση από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.
Να το βάλω σε γλάστρα ? Σαν ενα απλό φυτό ?
Είναι απλό φυτό, τουλάχιστον όσων αφορά το θέμα νερού! Είναι φυτό της ξηράς κι όχι του νερού. Λέω να το βάλεις στην γλάστρα ως ένα πολύτιμο βότανο. Δεν έχει καμιά σχέση με ενυδρείο!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.