Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : τάισμα 1 φορά την εβδομάδα;

sparkplug
11-06-10, 20:48
γεια σας,
δεν έχω ιδέα από ενυδρεία αλλά θέλω να μάθω.
Σκέφτομαι να φτιάξω ένα στο σπίτι στο χωριό στο οποίο πηγαίνω κάθε Κυριακή.
Υπάρχουν ψάρια που χρειάζονται τάισμα - φροντίδα γενικότερα μια φορά την εβδομάδα (Κυριακή); Ή να το ξεχάσω καλύτερα;
ευχαριστώ

kingrim
11-06-10, 20:49
καλως ηρθες

απλα τα πραγματα αυτοματη ταιστρα :)

ριξε μια ματια εδω μεσα και πες μας τι σου αρεσει

zipo
11-06-10, 21:19
Μπορείς.Απλά ίσως θα έπρεπε να κάνεις κάποια επιπλέον έξοδα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Εγώ θα έπαιρνα πέρα από αυτόματη ταϊστρα και ένα δεύτερο φίλτρο.Μάλλον το ενυδρείο θα ήταν καλύτερα να είναι ένα χαμηλών απαιτήσεων για να μη χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση.

AQUA PURA
12-06-10, 01:05
Ενα ενυδρείο το οποίο θέλουμε να έχει κατοίκους ακόμα και αν είναι χαμηλών απαιτήσεων, πρέπει να υπάρχει πάντα κάποιος από κοντά να το φροντίζει. Με το να εμφανίζεται κανείς μία φορά την εβδομαδα.... δεν είναι λύση και σκεφτείτε τον φίλο μας ο οποίος δεν έχει γνώσεις για την διατήρηση ενός ενυδρείου. Σε περίπτωση που χρειαστεί το οτιδήποτε ποιός θα επέμβει (π.χ.αν σταματήσει το φίλτρο και λείπει)? Επίσης η αυτόματη ταΐστρα δεν είναι λύση και δεν συγκρίνετε με το ανθρώπινο χέρι αφού μπορεί να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα και το πιο συνηθισμένο είναι να κολλήσει και να μην ταϊστούν τα ψάρια…

για μένα φίλε μου sparkplug εφόσον θα είσαι παρόν μία φορά την εβδομάδα... μην βάλεις ψαράκια...;)

Η άποψη μου είναι να μην στηριζόμαστε μόνο στην τεχνολογία αλλά περισσότερο στους εαυτούς μας....;)

bokostas
12-06-10, 03:00
Κι εγώ θα σου έλεγα να μην το επιχειρήσεις, γιατί δεν το φτιάχνεις στο μέρος που βρίσκεσαι τις άλλες 6 μέρες,
ώστε να το ευχαριστιέσαι καθημερινά, αλλά και να μπορείς να επέμβεις άμεσα αν κάτι πάει στραβά?

zipo
12-06-10, 11:25
Κι εγώ θα σου έλεγα να μην το επιχειρήσεις, γιατί δεν το φτιάχνεις στο μέρος που βρίσκεσαι τις άλλες 6 μέρες,
ώστε να το ευχαριστιέσαι καθημερινά,

Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση!

kalaxan
12-06-10, 11:44
Ενα ενυδρείο το οποίο θέλουμε να έχει κατοίκους ακόμα και αν είναι χαμηλών απαιτήσεων, πρέπει να υπάρχει πάντα κάποιος από κοντά να το φροντίζει. Με το να εμφανίζεται κανείς μία φορά την εβδομαδα.... δεν είναι λύση και σκεφτείτε τον φίλο μας ο οποίος δεν έχει γνώσεις για την διατήρηση ενός ενυδρείου. Σε περίπτωση που χρειαστεί το οτιδήποτε ποιός θα επέμβει (π.χ.αν σταματήσει το φίλτρο και λείπει)? Επίσης η αυτόματη ταΐστρα δεν είναι λύση και δεν συγκρίνετε με το ανθρώπινο χέρι αφού μπορεί να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα και το πιο συνηθισμένο είναι να κολλήσει και να μην ταϊστούν τα ψάρια…

για μένα φίλε μου sparkplug εφόσον θα είσαι παρόν μία φορά την εβδομάδα... μην βάλεις ψαράκια...;)

Η άποψη μου είναι να μην στηριζόμαστε μόνο στην τεχνολογία αλλά περισσότερο στους εαυτούς μας....;)

Mε πρόλαβες.

Συμφωνώ απόλυτα. Το ενυδρείο θέλει συνεχή φροντίδα και αγάπη.

sparkplug
13-06-10, 23:32
όντως έχετε δίκιο, το ωραίο σε αυτό το χόμπυ απ' ότι φαντάζομαι δεν είναι μόνο η δημιουργία του ενυδρείου αλλά και η ενασχόληση με αυτό.

Γι' αυτό αποφάσισα να ξεχάσω το χωριό και να φτιάξω ένα μικρό για το σπίτι που μένω :)

Βέβαια δεν έχω ιδέα, αλλά απ' ότι βλέπω το forum περιέχει όλα όσα θα πρέπει να ξέρω. Οπότε θα αρχίσω το διάβασμα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

AQUA PURA
14-06-10, 00:25
όντως έχετε δίκιο, το ωραίο σε αυτό το χόμπυ απ' ότι φαντάζομαι δεν είναι μόνο η δημιουργία του ενυδρείου αλλά και η ενασχόληση με αυτό.
:smt023

Γι' αυτό αποφάσισα να ξεχάσω το χωριό και να φτιάξω ένα μικρό για το σπίτι που μένω :)

Βέβαια δεν έχω ιδέα, αλλά απ' ότι βλέπω το forum περιέχει όλα όσα θα πρέπει να ξέρω. Οπότε θα αρχίσω το διάβασμα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Χαίρομαι για την απόφαση που πήρες φίλε μου …ξεκίνα διάβασμα και ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε….. ;):p Πρώτα απ'ολα δώσε βάση στην επιλογή του ενυδρείου (λίτρα,λειτουργικότητα... κλπ) που θα πάρεις.. να είναι σωστή και να μην βιαστείς…;)