Επιστροφή στο Forum : ξύλο που κιτρινίζει-πρασινίζει το νερό
είχα βάλει μέσα στο ενυδρείο μου μια ρίζα mopani (αυτή που φαίνεται στην φώτο) αφού την είχα αφήσει μέσα σε κουβά με βραστό νερό 2 24ωρα για να φύγει το χρώμα και ότι άλλο αθέμιτο. Υστερα την πρόσθεσα στο ενυδρείο αλλά συνέχισε να βγάζει πολύ χρώμα. Το νερό είχε όλες τις αποχρώσεις του κιτρινοπράσινου. Τελικά την αφείρεσα. Επειδή όμως θέλω να έχω ρίζα (φυσική) και όχι πλαστική υπάρχει κάποιος τρόπος να σταματίσει να βγάζει χρώμα? Γνωρίζει κάποιος κάποια ρίζα που να μην βγάζει τόσο χρώμα?
Τα red moor δε βγάζουν χρώμα;)αλλά γιατί σε ενοχλεί???
Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα. Αλλά το χρώμα που επί της ουσίας είναι χημική ουσία δεν είναι επιβλαβές για τα ψάρια? Χρειάζεται άνθρακας στο φίλτρο για να το απομακρύνει?
in the pond
10-06-10, 15:52
είχα βάλει μέσα στο ενυδρείο μου μια ρίζα mopani (αυτή που φαίνεται στην φώτο) αφού την είχα αφήσει μέσα σε κουβά με βραστό νερό 2 24ωρα για να φύγει το χρώμα και ότι άλλο αθέμιτο. Υστερα την πρόσθεσα στο ενυδρείο αλλά συνέχισε να βγάζει πολύ χρώμα. Το νερό είχε όλες τις αποχρώσεις του κιτρινοπράσινου. Τελικά την αφείρεσα. Επειδή όμως θέλω να έχω ρίζα (φυσική) και όχι πλαστική υπάρχει κάποιος τρόπος να σταματίσει να βγάζει χρώμα? Γνωρίζει κάποιος κάποια ρίζα που να μην βγάζει τόσο χρώμα?
Φοβάσαι το χρώμα σαν κάτι επικίνδυνο ή απλά το βλέπεις από την πλευρά της αισθητικής?
Το χρώμα αυτό δεν είναι επικίνδυνο από καμιά άποψη, άσε που μπορεί μάλιστα να είναι και καλό. Συνήθως βγάζουν χρώμα για κάποιο διάστημα και μετά εξασθενεί αφού παράλληλα θα κάνεις και τις αλλαγές νερού. Αν θέλεις μπορείς να το ξαναβάλεις στο βράσημο και μια και δυο φορές αν θέλεις ώστε να αποβάλει το περισσότερο χρώμα. Μπορείς να το αφήσεις στο νερό του να μουλιάζει μέχρι την επόμενη φορά που θα το ξαναβράσεις με φρέσκο νερό. Όταν είναι ήδη μουλιασμένο, αφήνει ευκολότερα το χρώμα του.
Αν θέλεις μπορείς να περιμένεις και για μια άλλη γνώμη.
Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα. Αλλά το χρώμα που επί της ουσίας είναι χημική ουσία δεν είναι επιβλαβές για τα ψάρια? Χρειάζεται άνθρακας στο φίλτρο για να το απομακρύνει?
Συμφωνώ με το φιλο Βασίλη!!!:)δεν κάνει καθόλου κακό στα ψαράκια σου;)
Το χρώμα που βγάζει δεν είναι επιβλαβές για τα ψάρια.
Αν σε ενοχλεί οπτικά βγάλε την ρίζα από το ενυδρείο και βράσε την 2-3 φορές ή όσες χρειατεί μέχρι να σταματήσει.
Το χρώμα που βγάζει δεν είναι επιβλαβές για τα ψάρια.
Αν σε ενοχλεί οπτικά βγάλε την ρίζα από το ενυδρείο και βράσε την 2-3 φορές ή όσες χρειατεί μέχρι να σταματήσει.
Αυτό θα κάνω μάλλον:p thanks:)
Εφοσον σε ενοχλει το χρωμα που βγαζει η ριζα, μπορεις να βαλεις λιγο ενεργο ανθρακα στο φιλτρο για να το τραβηξει.
ΥΓ. Βαλε και ενα μαυρο χαρτονι στην πλατη του ενυδρειου. Θα εχει πολυ καλο αιθητικο αποτελεσμα. ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.