Επιστροφή στο Forum : Κατασκευή ενυδρειου
Θέλω να φτιάξω ενα ενυδρειο με διαστάσεις 65μ x 32β x 40υ.
Δεν θα ηθελα να μπουν πανω κοντρες. Η ερωτηση ειναι με 5αρι τζαμι θα ειναι ασφαλες ή πρεπει παω σε παραπανω παχος?
Ενα παρομοιο που ειχα παλιοτερα και λιγο πιο χαμηλο ειχε κανει κοιλια....
Καντο με 8αρι χωρις καθολου κοντρες για να εισαι σιγουρος..;)
Με 6αρι θα ειναι στα ορια?
Μπορει να ναι... μπορει και οχι...
εχω diy 70χ35χ40 με 5αρι χωρις κοντρες κ ειναι μια χαρα.. κ εχω κ την σταθμη του νερου 3 ποντους κατω..
Τσιόνογλου Σταύρος
12-06-10, 00:11
Γιατι να το διακινδυνέψεις με 5 αρι ή 6αρι κάντο με 8αρι το κόστος για ενα τέτοιο ενυδρείο δεν είναι μεγάλο ,αυτο που θα κάνω τώρα είνα 63Χ50Χ45 με 8αρια και 10αρι πάτο με το μπροστινο τζάμι extra clear ολα τα τζάμια ρονταρισμένα και μου στοίχισε 35 Ε.
giannisaek
12-06-10, 09:07
Γιατι να το διακινδυνέψεις με 5 αρι ή 6αρι κάντο με 8αρι το κόστος για ενα τέτοιο ενυδρείο δεν είναι μεγάλο ,αυτο που θα κάνω τώρα είνα 63Χ50Χ45 με 8αρια και 10αρι πάτο με το μπροστινο τζάμι extra clear ολα τα τζάμια ρονταρισμένα και μου στοίχισε 35 Ε.
Τι διαφορά έχει αυτό το τζάμι Σταύρο, είναι ποιο διαυγές;
mikeepidio
12-06-10, 12:05
Στο site: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr.htm
λέει πως: Απαραίτητη προϋπόθεση που θα πρέπει να ληφθεί υπΆ όψιν κατά την παραγγελία των τζαμιών του ενυδρείου μας είναι, να ΜΗΝ είναι ρονταρισμένα, ούτε τροχισμένα (δηλ. να μην έχουν περάσει από μηχάνημα). Αυτό είναι σημαντικό, γιατί στο ροντάρισμα μειώνεται η προς κόλληση επιφάνεια, ενώ στο τρόχισμα έχουμε αλλοίωση της προς κόλληση επιφανείας , οπότε και στις 2 περιπτώσεις η επιφάνεια τζαμιού είναι ακατάλληλη για κόλλημα (αυτό έχει δείξει η πείρα μας).
Σκεφτομαι κι εγω να κατασκευασω ενα ενυδρειο.. Τι να κάνω;
Το έχουμε πει πολλές φορές πως το εν λόγω άρθρο έχει αρκετά λάθη και πως περνούμε ρονταρισμένα τζάμια;)
Τσιόνογλου Σταύρος
12-06-10, 19:32
Τι διαφορά έχει αυτό το τζάμι Σταύρο, είναι ποιο διαυγές;
Eντελώς διαυγές.
Για το αν τα τζάμια που είναι ρονταρισμένα κάνουν για ενυδρείο ή όχι φυσικά και πάιζει ρόλο και το πάχος του τζαμιου.Ολες οι εταιρείες πάντως τα έχουν ρονταρισμένα.
giannisaek
12-06-10, 22:35
Στο site: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr.htm
λέει πως: Απαραίτητη προϋπόθεση που θα πρέπει να ληφθεί υπΆ όψιν κατά την παραγγελία των τζαμιών του ενυδρείου μας είναι, να ΜΗΝ είναι ρονταρισμένα, ούτε τροχισμένα (δηλ. να μην έχουν περάσει από μηχάνημα). Αυτό είναι σημαντικό, γιατί στο ροντάρισμα μειώνεται η προς κόλληση επιφάνεια, ενώ στο τρόχισμα έχουμε αλλοίωση της προς κόλληση επιφανείας , οπότε και στις 2 περιπτώσεις η επιφάνεια τζαμιού είναι ακατάλληλη για κόλλημα (αυτό έχει δείξει η πείρα μας).
Σκεφτομαι κι εγω να κατασκευασω ενα ενυδρειο.. Τι να κάνω;
Όντως είναι λάθος γραμμένο αυτό το άρθρο, και τα τζάμια πρέπει να είναι ρονταρισμένα.
Εγω που ειχα ρωτησει για διαστασεις 140Χ45Χ45( σχεδον 2σια λιτρα) γιατι μου ειχαν πει 120 ευρω??:confused:
mikeepidio
13-06-10, 12:19
Το έχουμε πει πολλές φορές πως το εν λόγω άρθρο έχει αρκετά λάθη και πως περνούμε ρονταρισμένα τζάμια;)
Σε ευχαριστώ πολύ!!
:):):)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.