Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ζευγάρι σκαλάρια!

vag0s
09-06-10, 23:56
Σε καμιά εβδομάδα το πολύ θα έχω σίγουρο ζευγάρι σκαλάρια με επιτυχημένες γέννες. Θα μπει σε ενυδρειο 80Χ40Χ65. Οπως καταλάβετε τα θέλω για αναπαραγωγή. Τι θα πρέπει να ξέρω; Θα μπορούσα μαζί με αυτά να προσθέσω και ενα ζευγάρι sp3;

:smt041

Γιώργος Κ
10-06-10, 00:11
Καλως να τα δεχτεις!!! :p:p

Γνωμη μου ειναι να τους "δωσεις" μαλακο και οξινο νερο!!

Να μη βαλεις αλλα ψαρια ... σε τοσα λιτρα θα τα τσακισουν ... αλλα και αν πας για αναπαραγωγες ... δε θα πρεπει να εχεις αλλα ψαρια στο ιδιο ενυδρειο!

Διαβασε εδω: http://www.aquarist.gr/articles/Angelfish/scalare.htm

drbig
10-06-10, 10:07
Συμφωνώ με τον Γιιώργο και επαυξάνω. Αν και δεν ξέρω τα sp3. Εχω σκαλάρια ζευγάρι στα 150 λιτρα με 6 corydoras μονο, και δυσκολεύομαι να δω γεννες να τις κρατάνε.. συμφωνώ επίσης και για το μαλακό νερο και όξινο. το κελυφος των αυγών θα σκληραίνει απο σκληρο νερο και δεν θα μπορει να το διαπερασει το σπερμα του αρσενικου και δεν θα εκολαπτονται, και θα αγχωθουνε και θα εχεις προβληματα αν έχεις πολλες αποτυχίες..

prospathw
10-06-10, 10:42
Και μην ξεχάσεις να πάρεις αρτέμια!!!;)

drbig
10-06-10, 10:44
Και μην ξεχάσεις να πάρεις αρτέμια!!!;)

και τώρα που είναι Καλοκαίρι είναι πανεύκολο λόγω θερμοκρασίας να την εκολάψεις (αν είσαι τεμπελης σαν κι εμένα... :D )

vag0s
10-06-10, 10:52
Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ζευγαριού είχε πετύχει γέννες σε ph 7,5. Όταν γεννούσαν μετακινούσε τα αυγά σε άλλο ενυδρείο.

Από ότι διάβασα και στο άρθρο, καλύτερα αν γεννήσουν να αφήσω τα αυγά μέσα στο ενυδρείο και να μην τα μεταφέρω αλλού. Έτσι δεν είναι;
Επίσης σκεφτόμουν να βάλω και έναν σωλήνα pvc μέσα αλλά μετά από αυτό το αρθρο λέω να στήσω ένα ενυδρείο σαλονιού.(πέτρες,ρίζες,φυτά) Και σε περίπτωση που γεννήσουν να μην τα πειράξω.... Να τα αφήσω μέσα να κάνουν ότι είναι να κάνουν οι γονείς μόνοι τους. Θεωρητικά πάντως πρόβλημα δεν θα έχουν.

Ποια η γνώμη σας;

prospathw
10-06-10, 11:13
Η γνώμη μου είναι να τους δώσεις μαλακό και όξινο νερό;)μάλλον δε διαβάσεσ καλά το άρθρο.Συνήθως υπάρχουν περισσότερα βακτηρίδια σε νερό με υψηλότερο pH, με αποτέλεσμα αυτά τα ψάρια να μην έχουν τα κατάλληλα αντισώματα και πολλές φορές οδηγούνται σε αρρώστιες, κυρίως βακτηριακής φύσεως. Ο παράγοντας στρες επίσης παίζει πρωταρχικό ρόλο στην υγεία των ψαριών αφού η ύπαρξή του τα εξασθενίζει, με συνέπεια αυτά να είναι πιο ευάλωτα στις ασθένειες. Αν η ποιότητα του νερού που προσφέρουμε δεν είναι ιδανικές, αναπόφευκτα τους προκαλούμε στρες.

vag0s
10-06-10, 11:27
Ok.. Όσο για αυτά;

Από ότι διάβασα και στο άρθρο, καλύτερα αν γεννήσουν να αφήσω τα αυγά μέσα στο ενυδρείο και να μην τα μεταφέρω αλλού. Έτσι δεν είναι;
Επίσης σκεφτόμουν να βάλω και έναν σωλήνα pvc μέσα αλλά μετά από αυτό το αρθρο λέω να στήσω ένα ενυδρείο σαλονιού.(πέτρες,ρίζες,φυτά) Και σε περίπτωση που γεννήσουν να μην τα πειράξω.... Να τα αφήσω μέσα να κάνουν ότι είναι να κάνουν οι γονείς μόνοι τους. Θεωρητικά πάντως πρόβλημα δεν θα έχουν.

Ποια η γνώμη σας;

prospathw
10-06-10, 11:33
Κοίτα σαφώς ένα ενυδρείο τύπου γεννήστρας θα σε βοηθούσε περισσότερο αλλά όχι ότι δεν μπορείς να το φτιάξεις με φυτά ξύλα κλπ.:)τα αυγά ναι να τα αφήσεις με τους γονείς;)καλές αναπαραγωγές!!!:)

Giorgos
10-06-10, 11:34
Πολυ σωστα!

Ποια η γνώμη σας;
Συμφωνουμε απολυτως! ;)

vag0s
10-06-10, 11:40
Ωραία.
Ξεκινάω.

vag0s
11-06-10, 23:51
Έχει σχεδόν τελειώσει το as. Photo αύριο.
Έχω έναν κώνο για δίσκους. Προτείνετε να τον βάλω μέσα ή όχι;
Τα ψάρια θα τα πάρω την Δευτέρα.

Όλη η μέρα 100% ενυδρειακή σήμερα.

Giorgos
12-06-10, 01:11
Αφου επιθυμεις ενυδρειο "σαλονιου" με διακοσμο που να θυμιζει το φυσικο περιβαλλον. Τι δουλεια θα εχει εκει μεσα ο κωνος;

vag0s
13-06-10, 21:56
Nα το! Ελπίζω να καταφέρω να ρίξω το ph και να γίνει όσο άγριο όσο έχω στο μυαλό μου. :)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ac8-vag0s-img_2428.jpg

Aερόπετρα βάζω;

prospathw
13-06-10, 22:32
Ωραίος ο Βαγγέλης!!!μπράβο!!!αν και θα προτιμούσα να μην έχει καθόλου φυτά.αλλά γούστα είναι αυτα:)

platy
13-06-10, 22:34
πολλα υποσχομενο το ενυδρειο σου...ωραιο φαινεται...αεροπετρα μην βαλλεις(εχεις και τα φυτα)...2 λαμπες εχει?? θα μπορουσες να κρυψεις την μια με ενα ανακλαστηρα (βαλμενο αναποδα) θα δωσει ενα πιο σκοτεινο περιβαλλον(επισης μπορεις να βαλεις και λιγη τυρφΗ)

vag0s
13-06-10, 22:40
Ωραίος ο Βαγγέλης!!!μπράβο!!!αν και θα προτιμούσα να μην έχει καθόλου φυτά.αλλά γούστα είναι αυτα:)

Και 'μένα δεν μου αρέσουν τα φυτά.. Αλλά τα έβαλα μπας και γεννήσουν πάνω τους. Το ενυδρείο δεν έχει τελειώσει. Θα μπουν μη ασβεστολιθικές πέτρες, φύλλα catappa και πλατάνου.

πολλα υποσχομενο το ενυδρειο σου...ωραιο φαινεται...αεροπετρα μην βαλλεις(εχεις και τα φυτα)...2 λαμπες εχει?? θα μπορουσες να κρυψεις την μια με ενα ανακλαστηρα (βαλμενο αναποδα) θα δωσει ενα πιο σκοτεινο περιβαλλον(επισης μπορεις να βαλεις και λιγη τυρφΗ)

Την λάμπα μπορώ απλά να την βγάλω. :p

prospathw
13-06-10, 22:45
Βγαλε να φυτά.τα ψάρια μπορούν να γεννήσουν και στο ξύλο και στις πέτρες;)οι λάμπες αν είναι συνδεδεμένες σε σειρά τότε αν βγάλεις τη μια από τις δύο δε θα δουλεύει ούτε η άλλη.αν είναι παράλληλα τότε καλύτερα να την βγάλεις να μην σου ανεβάζει και τη θερμοκρασία;)ούτως η αλλιώς δεν πας για φυτεμένο:)

platy
13-06-10, 22:48
εγω δεν θα εβαζα πετρες...καλυτερα μερικα μικροτερα ξυλα πισω (με αρκετες διακλαδωσεις) αλλα προσεχε μην περιωρισεις πολυ τον χωρο..τα φυλλα ειναι μια πολυ καλη επιλογη ....αντε κι καλη συνεχεια

vag0s
13-06-10, 22:53
Οκ.
Δεν ειναι εν σειρά. Παράλληλα είναι.

:smt023

prospathw
13-06-10, 22:59
Βγαλε την μια τότε και είσαι άρχοντας!!!;-)

vag0s
18-06-10, 01:39
Το ενυδρείο χτύπησε 33 guys. :(

Πάνος
18-06-10, 01:40
ανεμιστηρια!!! :D

prospathw
18-06-10, 08:50
ανεμιστηρια!!! :D
++;)

vag0s
25-06-10, 13:52