Επιστροφή στο Forum : Neolamprologus multifasciatus
Και οι μικρογεωφαγοι μου αρεσουν αλλα και εγω πιστευα πως τα λιτρα ειναι λιγα... Για πεσ τε καμια αποψη εγω ειμαι μεσα και για μικρογεωφαγους αλλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος :)
-------------------------
Βρηκα και αυτα εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/neolamprologus_multifasciatus.htm
Διαβασα καλα λογια και οτι φτιαχνουν ωραιες αποικιες, ξερετε κανενα προιον για να ρυθμιζω τις σκληροτητες που απαιτουν?
harris samos
03-06-10, 13:31
νερο βρησησ αμμο οστρακα και εισαι μια χαρα
με τα οστρακα εννοειται κοχυλια και αν ναι που μπορω να βρω εκτος απο την λαικη?
harris samos
03-06-10, 22:13
σε μαγαζι με ενυδρειακα :rolleyes:
τι τροφες να παρω για τα μουλτι? γιατι θελω να κανω μαζικη παραγγελια και να γλυτωσω καποια εξοδα αποστολης
χρησιμοποιω την "tanganyika" της τροπικαλ σε συνδυασμο με κατεψυγμενη ;)
Τελικα κατεληξα στα μουλτι:) Δυο ερωτησεις, ποσα κοχυλια και ποσες πετρες να βαλω? ( αναλογικα ) και ποσα κυριαρχα αρσενικα γιατι συμφωνα με αυτο http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/neolamprologus_multifasciatus.htm μπορω να βαλω και 2?
Στα Multis βάζουμε 1 αρσενικό + 3 θυληκά, αλλά και να μην έχεις την απαραίτητη αναλογία δεν νομίζω ότι είναι κάτι τόσο τραγικό.
Όσο για τις τροφές..
Καλό θα είναι να τους έχεις ποικιλία στις τροφές. Θα συμφωνήσω με τον Πάνο για την Τanganyika της tropical αλλά θέλω να προσθέσω επίσης καλές τροφές όπως:
1)Ocean nutrition omni flakes.
2)Ocean nutriton mysis. (κατεψυγμένη, μία φορά την εβδομάδα)
Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και κατεψυγμένη καθαρισμένη γαρίδα απο super market. Aλλά όχι πάνω απο μία φορά την εβδομάδα αυστηρά.
:smt023
Την tropical d allio plus την ταιζω ? Και τι φυτα μπορω να βαλω?
τι εννοεις πως την ταιζεις...?/ με τα χερια...χαχαχα...ταγκανικα φυτα δοκιμασε καμια βαλισνερια και crinum thaianum
τι εννοεις πως την ταιζεις...?/ με τα χερια...χαχαχα...
Μην εισαι κακος:cool: Ωραια, κανω τις αγορες μου,στηνω το ενυδρειο και επανερχομαι:smt020
-------------------------
Ρε παιδια διαβασα καπου ph 8.6 δεν ειναι υπερβολικο?? Και αλλα ψαρακια δεν μπορω να βαλω μαζι??
θα σκληραινεις το νερο σου ειτε με αλατα ανασυστασης του εμποριου...ειτε με μαγειρικη σοδα....και με την αυξηση της σκληροτητας θα ανεβαινει και το πεχα σου..μη σε απασχολει...εσυ φροντισε μονο να τους δωσεις πολυ σκληρο νερο. δε θα χρειαστεις μπαφερ και τετοια για το πεχα.
αναλογα τα ψαρια.....ποιο ειδος θα ηθελες να βαλεις μαζι? και ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου?
τελικα τι εννοουσες με την τροφη(εννοειται οτι αστειευομουνα) ...τα ψαρακια αυτα μπορουν να ζησουν και ζουν σε νερο βρυσης ...αρα το 8.6 ειναι σε λογικα πλαισια...τι εννοεις αλλα ψαρακια ...εχεις καποιο στο μυαλο σου?
-------------------------------------
πανο με προλαβες
Δεν εχω κανενα ψαρακι στο νου μου απλα επειδη αυτα ζουν κατω δεν θα μπορουσα να βαλω κατι που να ζει ψηλα?? Το ενυδρειο μου ειναι 100λιτρα!!
Υ.Γ. το ηξερα οτι αστειευοσουν:)
χωρις να εχω ιδια πειρα...πολλοι προτεινουν να κανεις 2 ζωνες...μια με κοχυλια για τα μουλτι...και μια με πετρες για να κρατησεις και ενα ζευγαρι julidochromis. ιδιες απαιτησεις και διατροφικες συνηθειες ;)
αν δεν κανω λαθος αυτα τα ψαρακια δεν θελουν φυτικες τροφες>??
καλυτερο ομως δεν ειναι να ειναι μονα τους??
προτιμητεο ναι...λοιπον απο τροφες αρτεμια tetra chichlid flakes και γενικα αλλες πρωτεινουχες..
αν δεν κανω λαθος αυτα τα ψαρακια δεν θελουν φυτικες τροφες>??
οχι οχι.
καλυτερο ομως δεν ειναι να ειναι μονα τους??
θα μπορεσεις να κρατησεις μια μεγαλυτερη αποικια αν ειναι μονα τους.
α οκ..πανο .τα μπερδεψα με τα mbuna ..
Προσοχή.
Για να βάλεις κοχυλόψαρα και πετρόψαρα καλό θα είναι να έχεις τουλαχιστον 1 μέτρο μήκος και οι περιοχές να ξεχωρίζουν. Αλλιώς αυτό που θα βλέπεις θα είναι τα μουλτις να έχουν κυριεύσει το ενυδρείο και να χτυπάνε συνέχεια τα Transcriptus. Εγώ θα διάλεγα ένα απο τα 2.
Ενταξει σιγουρα προτιμω και θα βαλω τα μουλτι :) Ρε παιδια, ακουω συνεχεια για αυτη την τρομερη συμπεριφορα των κιχλιδων αλλα δεν την εχω πολυκαταλαβει.. Μπορει καποιος να μου πει καποια χαρακτηριστηκα? και κυριως για τα μουλτι?
οι κιχλιδες ειναι ψαρια με εντονο ταμπεραμεντο...δεν κολυμπουν απλως οπως ΦΑΙΝΕΤΑΙ να κανουν τα υπολοιπα ψαρια.
διεκδικουν περιοχες...κανουν επιδειξεις..μαλωνουν....φλερταρουν εντονα..σχηματιζουν ζευγαρια για μια ζωη...ή συμμαχιες..ή αποικιες...
αναλογα τις κιχλιδες...
για τις νανοκιχλιδες που εχω ιδια πειρα ειχα γραψει μερικα πραγματα εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=426450&postcount=3
Ευχαριστω πολυ!!! Ειδκα το λινκ ειναι πολυ κορυφαιο!! Μια προσωπικη ερωτηση, εσυ ποια προτιμας και γιατι?
θεωρω τα σταπερσι ομορφοτερα και εχουν πιο εντονο ταμπεραμεντο.
το γεγονος οτι για ελλαδα ειναι πολυ σπανια (δε τα βρηκαμε σε κανενα μαγαζι και μας τα εφερε ενας εμπορος απο γερμανια) τα κανει στα ματια μου ακομη πιο γοητευτικα...
αλλα τα μουλτι σε κερδιζουν με τον ειρηνικο χαρακτηρα τους και τις αποικιες που σχηματιζουν.
αν επρεπε να διαλεξω θα διαλεγα σταπερσι...αλλα δε μπορω να πω οτι η μικροτερη κιχλιδα του κοσμου (μουλτι) δε με γοητευει.
εξαλλυ δεν ειναι μονο τι μας αρεσει...ειναι και τι ενυδρειο διαθετουμε.
αν εχεις 100 λιτρα π.χ...αλλο ειναι να κρατησεις 4-5 σταπερσι και αλλο καμια 50αρια μουλτι....
Δηλαδη μπορω να κρατησω τοσα πολλα μουλτι?????????????
μικρα μεγαλα ναι. 5 "κρατηρες" με καμια δεκαρια ατομα στον καθενα δεν ειναι υπερβολη αν εχεις μεγαλη επιφανεια πυθμενα.
σε ενυδρειο 120χ30χ30 (καπου 80 λιτρα καθαρα ειχα καποιο διαστημα τουλαχιστον 50 μουλτι)..αλλα οπως βλεπεις εχει μεγαλη επιφανεια το ενυδρειο αυτο...το υψος ειναι σχεδον αχρηστο.
Tο δικο μου ειναι 75 επι 35 γαμωτο........... Τωρα με βαλατε στον πειρασμο για τα σταπερσι :) Τι παραμετρους θελουνε? Τις ιδιες με τα μουλτι?
ναι...απο την ιδια λιμνη ειναι...σταπερσι ομως το πολυ 2 ζευγαρια αν και θα σου προτεινα 1 ζευγος μονο για να μην εχεις διαμαχες.
Πανό από περιέργεια και μόνο πόσα μουλτι σε επιφάνεια 60*35???
τιποτα δεν ειναι στανταρ....παιζει ρολο και η φιλτρανση...η ρουτινα...η ποσοτητα της τροφης....επειδη και να σου πω "βαλε 20" δε θα αγορασεις 20 ψαρια (λογω οικονομικου)...ξεκινας με ενα κοπαδακι και αρχιζεις τις αναπαραγωγες...επειτα αναλογα την επιφανεια..τη διαμορφωση (καλο ειναι να υπαρχουν και πετρες) τη ρουτινα σου...τις μετρησεις αλλα και τις συμπεριφορες των ψαριων...βλεπεις ποτε εχει "τιγκαρει" το ενυδρειο και πρεπει να το εκτονωσεις δινοντας καποια ψαρια...
παντως επειδη θα εχεις απ'ολα τα μεγεθη...δεν ειναι υπερβολη να πει κανεις οτι μια αποικια 30 ατομων (μωρακαι ενηλικα) μπορει να μεινει εκει. με αριστες συνθηκες ομως.
Ναι ρε Πανο αλλα τωρα με πορωσες με τα αλλα!! Τι να κανω?
χα χα ...εδω σε θελω...μπορεις να κανεις οτι κι εγω.
ενα ενυδρειο 120χ30χ30 εχω και με ενα χωρισμα εχω 2 επιμερους τμηματα με το ιδιο νερο και στο ενα εχω σταπερσι και στο αλλο μουλτι..
σε λιγο καιρο θα ξεστηθει αυτο το ενυδρειο....αν αγορασεις τα ψαρια...παιρνεις το ενυδρειο δωρο. ;) το θεμα ειναι οτι εισαι μακρια...:(
αλλα ας τα πουμε καλυτερα σε πμ
οκ θα σου στειλω το βραδακι γιατι τωρα φευγω!!!
Πάνο πολύ ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου.
Ακόμα δεν έχω κρατήσει stappersi, αλλά για τα μουλτις με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε αυτά που γράφεις.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.