Επιστροφή στο Forum : πετρες
σκεφτομαι μετα το καλοκαιρι να αγορασω ενα 300αρι ενυδρειο και να το γεμισω με μεγαλες πετρες...ηθελα να ρωτησω τους πιο εμπειρους τι υλικο ωβαζουμε στον πατο ωστε να μην ραγισει κανενα γυαλι και που το βρισκουμε?
Γιαννης Μ5
02-06-10, 22:23
Καλησπερα.Βαζουμε φελιζολ και το βρισκεις σε μαγαζια με οικοδομικα υλικα ή σε μαγαζια με μονωτικα.
δεν εχει βλαβερες ουσιες το φελιζολ κι αν επιτρεπεται σε τι παχος το ζηταμε?σε 300αρι θα χρειαστω 2 εξωτερικα φιλτρα?ενα με βιολογικο υλικο και ενα με σφουγγαρακια μονο?
καλησπερα καλο θα ειναι αν εβαζες φελιζολ αρκετα χοντρο αναλογα και με το βαρος
κοιτα να στειριζονται καλα.μαλον σε μαγαζι με οικοδομικα υλικα θα το βρεις
Προτιμάμε το μπλε dow φελιζόλ καθώς δεν διαλύεται σε αντίθεση με το ασπρο και είναι πολύ σκληρό. Μπορείς να το βρεις στα praktiker ή σε μάντρες οικοδομικών υλικών.
http://www.monopan.gr/products_img/STYROFOAM.jpg
:)
ευχαριστω πολυ παιδια...για τα φιλτρα δεν μου ειπατε?καλο ειναι να βαλω δυο?
Με ενα εξωτερικο φιλτρο (οπως το eheim 2217) κανεις μια χαρα τη δουλεια σου. Βεβαια με δυο (πχ. eheim 2215) θα εισαι ακομα καλυτερα.
Χριστόφορος Μίχας
04-06-10, 09:44
αναλογα με τα ψαρια που βαζεις πανε και τα φιλτρα . τωρα στο φορτιο ολοι ξεφευγουμε .στα 300 l καλα εινε τα 2 χαλασε το ενα φτου-φτου εχειςτο αλο μεχρει να το φτιαξεις;)
εγω μεσα στο καλοκαιρι που θα ειμαι και πιο ρεμπελος χριστοφορε θα μαζεψω ολο τον εξοπλισμο και το φτιαχνουμε απο σεπετμβρη...εχω φιλο ψυκτικο θα μου φτιαξει τσιλερ τζαμπα..τυχαιο δεν νομιζω
μπορει να ακουστει χαζο αλλα τι κανουμε ωστε το μπλέ φελιζολ να μην φαινεται απε εξω?το κοβουμε στισ ιδιες διααστασεισ με το εσωτερικο μηκος και πλατος του ενυδρειου?
θα το κοψεις 2 ποντους πιο κοντο στο μηκος και δυο στο πλατος και θα το βαλεις στο κεντρο του πατου οταν μπει η αμμος θα γεμισει τα κενα γυρω γυρω ;)
giannisaek
09-06-10, 01:12
Εγώ θα έβαζα ένα eheim 2217 και ένα eheim 2215 για καλύτερη κυκλοφορία. Επίσης το 2217 είναι ένα φίλτρο που δεν μπουκώνει και γρήγορα.
ρε παιδια αυτο το μπλε φελιζολ που βαζουμε κατω απο τισ πετρες σαν προστατευτικο δεν ειναι τοξικο για τα ψαρια μας?
καλησπερα,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.εχω αγορασει κατι πετρες μεγαλες για το ενυδρειο οι οποιες οταν τις εσπαγα λιγο με ενα σφυρι για να τις κανω οπως ηθελα μυριζανε πολυ ασχημα.μηπως μπορει καποιος να μου πει γιατι συμβαινει αυτο.μηπως δεν κανουν για το ενυδρειο.
σαν βοθρος να σου πω..καποιος μου ειπε οτι μπορει να εχουν πυριτιο (καπωσ ετσι μου το ειπε) κ μπορει γι αυτο να μυριζουν ετσι.μονο οταν τις σπαω μυριζουν.
Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι..
Είσαι σίγουρος οτι είναι πέτρες??:D
:p χαχαχα.κατσε να βαλω φωτογραφια να δεις
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.