PDA

Επιστροφή στο Forum : Green Caridina Babaulti


Eric
02-06-10, 20:52
Στο νεο γαριδοενυδρειο που εφτιαξα σκεφτομαι μαζι με τις red cherry και τις red nose να βαλω καμια 10ρια Green. Συμφωνα με τον πινακα υβριδοποιησης μπορουν να συγκατοικισουν με τις cherry. Απλα θα ηθελα να μαθω αν χρειαζονται διαφoρετικες συνθηκες νερου απο τις cherry και αν υπαρχει προβλημα με τους γονους τους στην διαρκεια αναπαραγωγης ή κατι αλλο που θα επρεπε να προσεξω.

Raven
02-06-10, 23:07
Μια χαρα θα ειναι με τις red cherry αφου θελουν παρομοιες συνθηκες. Εννοειται βεβαια οτι θα εχεις αρκετο χωρο γιατι και τα 2 αυτα ειδη αναπαραγονται με γρηγορο ρυθμο.
Αυτο που πρεπει να προσεξεις με τις green babaulti, ειναι να μην ρουφαει το φιλτρο τις λαρβες τους. Τα νεογεννητα περνανε ενα πολυ συντομο (μερικων ωρων) σταδιο ως μικροσκοπικες λαρβες, αλλα και επειτα οταν γινουν τελεια γαριδακια, ειναι πολυ μικρα σε μεγεθος και αργουν να μεγαλωσουν σε συγκριση με τα αλλα ειδη γαριδων. Η λυση ειναι προφιλτρο σπογγου στην εισαγωγη των φιλτρων,

Eric
03-06-10, 09:54
Ευχαριστω πολυ Alex. Το ενυδρειο είναι Diy 60 lit και οτι αφορα τον πληθισμό εχω διαλεξει 20 απο τις cherry που είχα αγορασει απο εσενα ;), 5 red nose το Σαββατο θα βαλω και τις Green. Οταν αυξάνονται πολυ απο τις γεννες θα βαζω τις πιο αχρωμες σε αλλα ενυδρεια. Χρησημοποιω 2 φιλτρα αλλα ειναι εσωτερικα οποτε δεν μπορω να βαλω σφουγγαρι για προφιλτρο στο intake, αλλα θα εχω βαλει τουλι στο εσωτερικο τους. Υπάρχει περίπτωση οι γεννες των green οσο βρισκονται στην φαση της λαρβας να γινονται γευμα για τις cherry?

Raven
03-06-10, 14:59
Υπάρχει περίπτωση οι γεννες των green οσο βρισκονται στην φαση της λαρβας να γινονται γευμα για τις cherry?
Οχι καμια τετοια περιπτωση.

Eric
15-06-10, 15:33
Οχι καμια τετοια περιπτωση.


Ισχυει και για τις amano αυτο? Γιατι φιλοξενω 4 για λιγο καιρο και οι Babaulti ειναι ολες σχεδον αυγομενες...

Raven
15-06-10, 15:51
Δεν νομιζω να εχεις προβλημα ουτε με τις αμανο. Η μεταμορφωση σε τελεια ατομα γινεται πολυ γρηγορα και τα μικρα ξερουν να κρυβονται καλα.
Καλα γεννητουρια !

Eric
15-06-10, 16:06
Ευχαριστω πολυ Alex :) Ελπιζω να βγουν γρηγορα τα νεα γαριδακια...