Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φωτισμός σε γυάλα

japetus
31-05-10, 13:03
Βρήκα μια παλια γυαλα ξεχασμενη και λεω να τις βαλω μερικα κλαδεματα και κάτι μοσχεύματα απο υδρόβια φυτα. Προς το παρον θα ειναι στον ήλιο αλλα αν θελησω να τη φερω στο δωματιο τί φωτισμό θα χρειαστώ; Θα μπορουσα να αρκεστω σε καποιο σποτάκι; Κάτι σε led μπορω να βαλω ή χρειάζονται απαραιτητα uv για την αναπτυξη των φυτων;

tsilojohn
31-05-10, 15:31
Στον ηλιο μαλλον δεν θα αποφυγεις τις αλγες...
Για φωτισμο μπορεις να βαλεις φωτιστικο γραφειου ή led οπως λες, αλλα με τα led θα εχεις πιο αργη αναπτυξη (δικο μου συμπερασμα απο ευκολα φυτα)

japetus
31-05-10, 19:54
Α, ωραια ευχαριστώ.. Αν επιδεχονται ψυχρου φωτος (λεντ), δεν υπαρχει προβλημα αυξημενης καταναλωσης ρευματος, θα τη φερω μεσα....

Με την ευκαιρια, εχω δει καποιες λαμπες που ειναι συστοιχιες απο λεντ και εχουν κανονικο ντουί ώστε να βιδώνουν σε συμβατικά φωτιστικά, με χαμηλη καταναλωση, εως 5w, τα έχει κανείς υποψη αν κανουν δουλειά;
http://www.my-batteries.net/images/light/e14-white-38-led-spot-light.jpg

exelix
31-05-10, 19:59
Κάθε φωτιστικό σώμα κρίνεται ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, είτε είναι led είτε πυρακτώσεως είτε ό,τι άλλο. Συνήθως βγαίνουν σε led με παρόμοια χαρακτηριστικά με τις πιο συνηθισμένες μεθόδους φωτισμού, ώστε να είναι εύκολη η μετάβαση από τον κόσμο. Όσα έχω δει μέχρι τώρα δεν με έχουν προβληματίσει (όχι σε εφαρμογή σε ενυδρεία, μόνο θεωρητικά το έχω ψάξει μέχρι στιγμής) απλά των γνωστών εταιρειών είναι πολύ ακριβά. Υπάρχουν και πολύ πιο φθηνά και μπορείς να βρεις πολύ συμφέρουσες περιπτώσεις σε ebay ή σε καταστήματα ηλεκτρικών που το ψάχνουν.