Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : diy co2

linos21
25-05-10, 16:48
διαβασα και το υπομνημα για το diy co2 αλλα εχω μερικες αποριες...οι βαλβιδα αντεπιστροφης που μπορω να την βρω και πως την προσαπρμοζω και που?επισης θα χρειαστω σκαλα για να διαχεεται το co2?
εχω εξωτερικο φιλτρο eheim 2213..παρακαλω οι πιο εμπειροι να βοηθησουν γιατι τα φυτα μου θα το εκτιμησουν το ιδιο και εγω και πιο πολυ το πογνοστεμον που εχω και θελω επιτελουσ να παρει πανω του μετα απο 2 μηνες σχεδον που τρεχει το ενυδρειο...τιμες ολες κομπλε προσθετω λιγο seachem flourish once a week..

platy
25-05-10, 17:01
την βαλβιδα την παιρνεις απο το πετσοπ...τωρα την τοποθετεις.....σωληνακι βαλβιδα σωληνακι...η σκαλα κανει δουλεια αλλα μπορεις ή να το βαλλεις στην εξοδο του φιλτρου ή να παρεις το http://www.aqua-medic.de/freshwater/shared/2/imgs/reactor%20100.jpg ή να βαλλεις μια αεροπετρα στο τελος

exelix
25-05-10, 17:03
Απλά μια διόρθωση, στην είσοδο του φίλτρου σου ο σωλήνας από το Co2.

linos21
25-05-10, 17:04
δηλαδη στ δικο μου φιλτρο πυ διαολο θα την βαλω?οταν λες εξοδο?σωλινακι λεπτο να φανταστω ετσι?συλικονουχο?η βαλβιδα ειναι ακριβη και σε τι ακριβως εξυπηρετει?

platy
25-05-10, 17:08
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37797
-------------------------
η βαλβιδα εχει γυρω στα 2 ευρω..το σωληνακι και τη βαλβιδα τα ζητας απο το πετ σοπ...(δεν ξερω να σου πω για το φιλτρο) αλλα η ανεπιστροφη βοηθαει στο να μην κατεβει το νερο του ενυδρειου στο μπουκαλι και το μιγμα στο ενυδρειο....΄λογω πιεσης

steliosblue
25-05-10, 17:30
Και κατι ακομα . Η βαλβιδα γραφει επανω ιn και out με ενα βελακι που ''δειχνει'' φορα απο το in στο out .
Αρα εχουμε : μπουκαλι - σωληνακι στο in της βαλβιδας και απο την εξοδο out σωληνακι που παει στο φιλτρο η' στην σκαλα διαχυσης κτλ .

linos21
25-05-10, 18:17
TA PET CITY η καποια αλλη εταιρεια εχουν αυτην την βαλβιδα και την σκαλα να παω να τα παρω το συντομοτερο δυνατον?ευχαριστω παρα πολυ για την διαφωτηση παιδια σας ειμαι υποχρεος..πιστεθεται πως θα δω διαφορα στο ενυδρειο μου και τα φυτακια μου?

tsilojohn
25-05-10, 20:42
εχω και αντεπιστροφη και σκαλα , αν θελεις περνα να στα δωσω για να μην τα πληρωνεις.

linos21
26-05-10, 09:03
μιας και θελω να τα παρω καινουργια σε ποιο καταστημα μπορω να βρω σκαλα και βαλβιδα αντεπιστροφης?

kingrim
26-05-10, 10:13
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37797
η βαλβιδα εχει γυρω στα 2 ευρω..το σωληνακι και τη βαλβιδα τα ζητας απο το πετ σοπ...(δεν ξερω να σου πω για το φιλτρο) αλλα η ανεπιστροφη βοηθαει στο να μην κατεβει το νερο του ενυδρειου στο μπουκαλι και το μιγμα στο ενυδρειο....΄λογω πιεσης

platy εδω εχεις ενα λαθος το μειγμα θα παει στο ενυδρειο ακομα και με την βαλβιδα . Η βαλβιδα απλα αποτρεπει να αρχισει να αδειαζει το ενυδρειο στο δωματιο

linos21
26-05-10, 10:19
εχει ιδεα κανεισ που μπορω να τα βρω τελικα?

platy
26-05-10, 10:26
κινγκριμ...συγκοινονουντα δοχεια...πολυ απλα ...ετσι δεν ειναι

kingrim
26-05-10, 10:47
οχι δεν ισχυει γιατι στα συγκοινονουντα δοχεια δεν εχεις πιεση ;)
το μειγμα θα μπει στο ενυδρειο λογο μεγαλυτερης πιεσης που εχει το δοχειο με το μειγμα απο οτι στο ενυδρειο

platy
26-05-10, 10:51
οκ τοτε...ευχαριστω για την διορθωση

linos21
26-05-10, 10:53
:):):):)καποιος να μου πει που θα βρω την βαλβιδα κ την σκαλα διαχυσης????????????

kingrim
26-05-10, 10:55
τι ευχαριστείς βρε εδω ανταλλάζουμε γνώσεις που ξερεις μπορεί να βγει κάποιος τώρα να διορθώσει εμένα

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1876
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1013
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1008 αεροπετρα ειναι αυτο οχι σκαλα

platy
26-05-10, 11:00
φιλε...ευγα κι πηγαινε σε 2 3 πετσοπ ...δεν ειναι κατι δυσκολο...ζητα και αν δεν βρεις θα δουμε τι κανουμε

linos21
26-05-10, 11:09
η αεροπετρα και η σκαλα το ιδιο πραγμα κανουν?την αεροπετρα που την τοποθετω μεσα στο ενυδρειο?

kingrim
26-05-10, 11:12
η σκαλα νομιζω κανει καλυτερη δουλεια

linos21
26-05-10, 11:18
ΑΛΛΟ Η ΣΚΑΛΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο CO2 REACTOR ΣΩΣΤΑ?ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ?

kingrim
26-05-10, 11:19
σωστα σωστα

linos21
26-05-10, 11:28
KAI κατι τελευταιο να ρωτησω και να μην ζαλιζω,...παρακαλω πειτε μου σε ενα diy co2 ολα τα απαραιτητα εξαρτηματα και ποια η αναλογια μαγιας ζαχαρης σε ενα μπουκαλι μεγαλο τησ κοκα κολας?

Eric
26-05-10, 11:39
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9723 ;)

exelix
26-05-10, 13:13
platy εδω εχεις ενα λαθος το μειγμα θα παει στο ενυδρειο ακομα και με την βαλβιδα . Η βαλβιδα απλα αποτρεπει να αρχισει να αδειαζει το ενυδρειο στο δωματιο

Συγγνώμη αλλά εμένα δε μου φαίνεται ότι έχεις εσύ δίκιο! Να πω το σκεπτικό μου και αν έχω άδικο με διορθώνεις. Έχουμε ένα σύστημα με μια μπουκάλα και ένα σωλήνα μέσα στο ενυδρείο και η μπουκάλα είναι κλειστή και η ένωση με το σωλήνα είναι απόλυτα κλειστή, αλλιώς θα χάνουμε διοξείδιο και δε θα δουλεύει το σύστημα. Οπότε αν είναι να τραβήξει νερό θα γεμίσει το μπουκάλι και τέλος, τίποτα δε θα τρέξει εκτός ενυδρείου. Το ζήτημα που μας απασχολεί είναι να μη γυρίσει το νερό του ενυδρείου μέσα στο μίγμα και πάρει ζάχαρη μέσα στο ενυδρείο (με άσχημα επακόλουθα). Για αυτό βάζουμε την αντεπίστροφη! Κάνω κάπου λάθος;

broson
26-05-10, 13:52
καλησπερα αν βαλεις αναποδα την αντεπιστροφη θα σκασει το μπουκαλι

kingrim
26-05-10, 15:25
ετσι τα ξερω τωρα ας πει και κανενας αλλος αν και ειμαι 99,999999 σιγουρος

Το αντεπιστροφο έχει μέσα μια μπίλια.

Όταν μια θετική πίεση πιέζει την μπίλια προς τα πάνω τότε οποιοδήποτε υγρό αέριο θα περάσει δεξιά ή αριστερά από την μπίλια και έτσι θα είναι ανοικτό κύκλωμα

Όταν μια θετική πίεση πιέζει την μπίλια προς τα κάτω τότε κανένα υγρό ή αέριο δεν θα περάσει γιατί η μπίλια θα πάει στην ειδική εγκοπή και θα κάνει φραγή

exelix
26-05-10, 15:34
Δεν αντιλέγω σε αυτό! Για τον λόγο που το βάζουμε διαφώνησα!

kingrim
26-05-10, 15:39
αν το βάλεις έτσι όπως λες θα κάνει φραγή στο Co2.

Co2 και το μείγμα πάνε από το μπουκάλι προς το ενυδρείο το ανεπίστροφο δεν μπορεί να ξέρει ποιο θέλεις να περάσει και ποιο όχι αφήνει τα πάντα να περνανε από την μια του πλευρά και τπτ από την άλλη πλευρά

exelix
26-05-10, 15:42
Παρεξηγήθηκα, εγώ δεν είπα να το βάλεις ανάποδα! Αυτό που λέω είναι ότι βάζουμε την αντεπίστροφη γιατί χωρίς αυτή μπορεί να έρθει νερό από το ενυδρείο στο μπουκάλι, να γεμίσει και να γυρίσει ζάχαρη στο ενυδρείο.

platy
26-05-10, 15:43
μα και γω το ιδιο ειπα...ρε παιδια οι περισσοτεροι απο εμας βαζουνε το co2 στο ντουλαπι...οποτε η χρηση βαλβιδας ειναι απαραιτητη αφου στην αρχη που δεν παραγεται co2 αρα δεν υπαρχει πιεση το νερο απο το ενυδρειο μπορει να κατεβει στο μπουκαλι και το μιγμα να μπει στο ενυδρειο

kingrim
26-05-10, 15:45
ααα sorry λαθος καταλαβα

οκ αυτο σε αυτο που λες εχεις δικιο

απλά σε περίπτωση που φουσκώσει το μείγμα (χωρίς να περάσει νερό από το ενυδρείο λόγο μαγιας) και αρχίσει να ανεβαίνει δεν θα το σταματήσει η αντεπιστροφή...

linos21
28-05-10, 06:50
καλημερα παιδια..εχω ενα θεμα με το diy co2.το εφτιαξα χθες βραδυ ακολουθοντασ κατα γραμμα τισ οδηγιες του φορουμ.σημερα το πρωι δεν ειχα ακομη παραγωγη φυσαλιδων 5 ωρες μετα(το εφτιαξα χθες στισ 1 και κατι)..κουνισα λιγο το μπουκαλι ειδα να διαχεονται πολλλες φουσκαλες αλλα μετα ειδα στον πατο του diffuser/σκαλας να διαχεεται αναιπαισθητα το μειγμα..το ζαχαρονερο....δεν ειμαι σπιτι τωρα και ανησυχω τι θα βρω...η κατασκευη παει ως εξης¨μπουκαλι-σωλινακι-βαλβιδα αντεπιστροφης-σωληνακι-diffuser...βαλβιδα αντεπιστροφης εχω βαλει φυσικα...τι να πω εχω αγχωθει...help

prospathw
28-05-10, 08:16
Έπρεπε να το βγάλεις το πρωί!!!γιατί δεν το έβγαλες???:(

linos21
28-05-10, 08:18
τι να φταιει λες?λες να εχω θεμα με τα ψαρια?παντως ειχε ελατωθει παρα πολυ οταν εφυγα απο το σπιτι...τι να εκανα λαθος?

broson
28-05-10, 08:26
καλημερα φιλε και απο μενα μηπως εβαλες περισοτερο νερο η περισοτερη μαγια?

lion
28-05-10, 08:27
Eλπίζω το σωλινάκι που πάει στο μπουκάλι να μην μπαίνει μέσα στο μείγμα. Διαφορετικά έπρεπε να κρατήσεις χαμηλότερη στάθμη. Καλύτερα να μην κουνάμε το μπουκάλι με το μείγμα ή αν το κάνουμε, ποτέ δυνατά πάνω κάτω αλλά ελαφρώς κυκλικά ώστε να μην περάσει μείγμα στο σωληνάκι.

linos21
28-05-10, 08:29
φιλε συγνωμηηηηηηηηηηηηηηη το σωληνακι που εχω το εχω βαλει μεχρι τον πατο του μειγματοσ....θεεε μουυυυυυυυυυυυυυ.θα επρεπε να το εχω στο κενο μεταξυ μπουκαλιου και μειγματοσ ε?να μην ειναι βουτηγμενο μεσα στο μειγμα?

prospathw
28-05-10, 08:32
Έκανες το λάθος και το κούνησες και μάλλον θα είχες βάλει πολύ νερό και θα ήταν πολύ ψηλά η στάθμη στο μπουκάλι...όταν λες ήταν λιγότερο εννοείς ότι το μείγμα υποχωρούσε προς το μπουκάλι???
φιλε συγνωμηηηηηηηηηηηηηηη το σωληνακι που εχω το εχω βαλει μεχρι τον πατο του μειγματοσ....θεεε μουυυυυυυυυυυυυυ.θα επρεπε να το εχω στο κενο μεταξυ μπουκαλιου και μειγματοσ ε?να μην ειναι βουτηγμενο μεσα στο μειγμα?

Αυτό φταίει τότε!!!

linos21
28-05-10, 08:48
ευτυχως εστειλα τον αδερφο μου και εκοψε το σωληνακι και τωρα ειναι λιγο πανω απο την σταθμη τοθ μειγματος...ελπιζω να δουλεψει

lion
28-05-10, 09:06
Αφού δεν πέρασε όλο το μείγμα στο ενυδρείο, στάθηκες πολύ τυχερός

linos21
28-05-10, 09:14
το οτι λογω χαζομαρασ ενδεχωμενως να μπηκε λιγο μειγμα στο ενυδρειο μου να φοβαμαι?θα μου παθουν τα ψαρια τιποτα η οι γαριδες>?

tepe
28-05-10, 09:17
1.Πρεπει να προσεξεις αν αφρισει το υλικό να μην φτάσει στο σολινάκι σου γιατί θα πάει όλο το ζαχαρονερο στο ενυδρείο το οποίο ειναι ακρως καταστροφικό και επικυνδυνο συμβάν!
2.Η αενπιστροφη δεν εμποδιζει το μειγμα να παει στο ενυδρειο σου αλλά προστατεύει στο να μην φυγει τονερό από το ενυδρείο σου προς το μείγμα!!!

Τωρα όσο για το ότι δεν εχεις παραγωγή υπάρχουν τρια τινά
1.Την μαγεια πρεπει να την λειωνεις σε νερό περίπου 28 βαθμών κελσίου αν είναι πιο ζεστό το μειγμα σκοτώνει τα βακτηρια της μαγειας , αν επισης ειναι πολύ κρύο το μειγμα δεν ξεκινάει καν η ζημωση γι αυτό προσοχή ! Σου συνηστώ να λειωνεις την μαγεία με λιγο νεράκι σε ξεχωριστό δοχείο με μια κουταλια ζαχρη και λιγο νερακι στην θερμοκρασια που σου ειπα την αφηνεις 15 λεπτα να ξεκινησει η ζημωση και στην συνεχεια τη ριχνεις στο μπουκαλι με το ζαχαρονερο το οποιο εχεις λειωσει καλα αλλα το οποίο δεν θα πρεπει να ειναι ουτε πολυ ζεστο ουτε κρυο.
2.Θελει προσοχή στο πως εχει τοποθετήσει την βαλβιδα αν την εχεις βαλει αναποδα ειναι δυσικό να μην περνάει αεριο.
3.Τσεκαρε σολινακι σου μην ειναι καπου τσακισμένο.

υ.γ. για να διαπιστώσιες εν εχει αρχησει η ζημωση η όχι με απολυτη υσηχεία ζηγωσε το αυτι σου στην πλευρά του μπουκαλιου και θα το ακουσεις να δουλευει!!!!

Συνιστομενη ποσοτητα 500γρ ζαχαρη μια κουτη κουταλια μαγεια!

lion
28-05-10, 09:22
Ένα θέμα είναι ότι αφού το είχες το σωληνάκι μέσα στο μείγμα και έφτασε στο ενυδρείο σου, τότε όλο το σωληνάκι θα είναι γεμάτο με μείγμα που θα περ'ασει σε λίγο στο ενυδρείο. Πρέπει να πλυθεί καλά όλο το σύστημα.

Καλύτερα ξαναστείλε τον αδερφό σου να το καταργήσει.

linos21
28-05-10, 09:22
ευχαριστω φιλε μου για την βοηθεια...φοβαμαι πως μπηκε ζαχαρονερο στο ενυδρειο μου γαμωτο...τι να κανω..και θα γυρισω σπιτι κατα τις 8 το βραδυ γιατι ειμαι στην δουλεια...τωρα μου εδωσες μια πληρη εικονα πως θα πρεπει να το φτιαξω...αν δεν εχει ξεκινησει η ζυμωση θα φτιαξω νεο μειγμα ...το σωληνακι τωρα ειναι λιγο πανω απο την σταθμη τοθ μειγματος εκαι το μειγμα μεχρι τον ωμο του μπουκαλιου

prospathw
28-05-10, 09:30
Το σωληνάκι πρέπει να είναι 2-3 πόντους κάτω από το καπάκι του μπουκαλιού.αν περάσει μείγμα στο ενυδρείο το πιο πιθανό είναι να πεθάνουν όλα τα ψάρια και οι γαρίδες σου οπότε μην το ρισκάρεις!!!;)

linos21
28-05-10, 09:34
καταστραφηκα....τι θα κανω γαμωτο...τοσος κοπος παει αδικα

tepe
28-05-10, 09:44
δες αυτο
http://i949.photobucket.com/albums/ad337/azpt/Misc%20Projects/CO2/CO2-2.jpg

linos21
28-05-10, 09:52
ευτο μαλιστα ειναι αναλητικος οδηγος...να θεωρω δεδομενο το θανατο των ψαριων μου δηλαδη?:confused::confused::confused::confused:δεν με βλεπω καλααααααα

exelix
28-05-10, 13:01
Εάν περάσει ζάχαρη στο ενυδρείο θα δεις ένα καθόλου όμορφο bacterial bloom! Θα ασπρίσει δηλαδή το νερό σου από τα πολλά βακτήρια. Σε αυτή την περίπτωση θα μειωθεί δραστικά το οξυγόνο σου και τα ψάρια θα παλεύουν να αναπνεύσουν στην επιφάνεια. Εγώ προτείνω σε αυτή την περίπτωση ό,τι αεραντλία έχεις βάλ'τη μέσα στο φουλ! Επίσης, πολύ μεγάλες και συνεχόμενες αλλαγές νερού μπορούν να βοηθήσουν, δηλαδή άμα σου ασπρίσει μην αλλάξεις μια φορά και κάτσεις στον καναπέ. Ας πούμε κάθε 15 λεπτά για μία ώρα 50% αλλαγές, εννοείται σωστά προετοιμασμένου (θα σου βγει ο πάτος, αλλά τι να κάνουμε). Αν δεν έχει περάσει η ζάχαρη στο νερό του ενυδρείου και είναι ακόμα μέσα στο διαχυτήρα βγάλ'τον πολύ προσεκτικά, κάνε μια μεγάλη αλλαγή και παρακολούθα το στενά. Αυτά από μένα!

tepe
28-05-10, 13:09
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ !!!
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ !!!
ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΗ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΣΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Π.Χ. 1ΛΙΤΡΟ ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ ΣΕ 60ΑΡΙ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΘΑΓΥΡΙΣΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΟΥ !!!
ΑΛΛΑ ΛΙΓΑ ml ζαχαρονερου σε 500 αρι ενυδρειο μαλλον δεν ειναι ανυσηχητικο

οπως και να εχει παντως μολις πας κανε μια γεναια αλλαγη νερου καλου κακου

linos21
28-05-10, 13:53
δεν βγηκε πολυ ευτυχως γιατι μου ειπαν οτι λειπει ελαχιστο απο το μπουκαλι...και οτι το ενυδρειο το νερο ειναι κρυσταλλο
και μια τελευταια ερωτηση την βαλβιδα αντεπιστροφης σε τι αποσταση απο το μπουκαλι την βαζουμε η δεν παιζει ρολο?

Χριστόφορος Μίχας
28-05-10, 14:03
ηρεμια και αλλαγες νερου .πλενεις και ολλα τα πραγματα να καθαρισουν καλα.

linos21
28-05-10, 14:12
που εισαι οταν σε χρειαζομαι?χαχαχαελπιζω να γυρισω και να μην βρω νεκρα ψαρακια αν και απο οσο φανταζομαι και ελπιζω να μην χυθηκε πολυ ζαχαρονερο.οταν λες να πληνς τα πραγματα?ριζα κτλ?δυσκολο να την ωγαλω φιλε.θα κανω μια μεγαλη αλλαγη νερου και βλεπουμε...

Χριστόφορος Μίχας
28-05-10, 14:23
οχι αυτα..... το σωληνακι θα εχει μεσα ζαχαρονερο.
παρε και κανα τηλ.

linos21
28-05-10, 21:52
με μεγαλη μου χαρα σασ ανακοινωνω πως μετα απο μια μεγαλη αλλαγη νερου οι τιμες του νερου ειναι και παλι μια χαρα...κανενα ψαρακια η ασπονδυλο δεν επαθε τιποτα..ευχαριστω ολους για την αμεριστη βοηθεια...

tepe
29-05-10, 11:27
ευγε!!!!!!!!!!!!!!

Χριστόφορος Μίχας
30-05-10, 19:59
να ξερεις οτι σε DIY συστημα δεν εχεις σταθερο αριθμο φυσαλιδων, το χνουδι σιγα σιγα θα φυγει.
η 30 καλες ειναι

linos21
30-05-10, 20:01
ειναι αλγη αυτο το πραγμα?

Χριστόφορος Μίχας
30-05-10, 20:12
για αλγη δεν νομιζω κατι πεζει με το ζαχαρονερο

prospathw
30-05-10, 20:15
για αλγη δεν νομιζω κατι πεζει με το ζαχαρονερο:smt018:smt052μυκιτας ειναι θα φυγει;)

linos21
30-05-10, 21:41
και τι να κανω σε αυτην την περιπτωση...αλλαξα λιγο την διαταξη..εωγαλα το ξυλο το εξυσα με οδοντοβουρτσα για να φυγει αυτο το χνουδι αλλα δεν εκανα και πολλα πραγματα...δυστυχως ειναι αντιαισθητικο...οι τιμες μου ομως ειναι κανονικες...αμμωνια νιτρωδη κτλ..εκανα και αλλαγη νερου τι αλλο μου μενει να κανω?κι αν ειναι μυκητας ποσο καιρο κανει να φυγει?

prospathw
30-05-10, 21:49
Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό!!!θα κάνει τον κύκλο του και θα φύγει!!!:)

linos21
30-05-10, 21:55
ψιλοαλλαξα το aquaskape μου και θα ηθελα την γνωμη σας με τι αλλα φυτα να το εμπλουτισω ωστε να δειχνει πιο ομορφο...ολες οι γνωμες δεκτες...περιμενω με ανυπομωνησια

Χριστόφορος Μίχας
30-05-10, 23:10
Αλλαγές δεν ξεχωρίζω πολύ. Τη μια ανούμπια ίσως την έδεσες αριστερά αντί για κέντρο? Πίσω από τη ρίζα στις γωνίες του ενυδρείου ίσως να έμπαιναν πιο πυκνά ψηλά φυτά. Στο δεξί ποδι της ρίζας κάτω από την καμάρα της να μπούν κανα δύο μικρά-μεσαίου ύψους φυτά, όπως καμμια κρυπτοκορίνα, να δέσεις τη ρίζα με μός και να βάλεις στο μπροστινό μέρος του ενυδρείου μικρά φυτάκια ακόμα.

linos21
30-05-10, 23:18
λοιπον εβγαλα τελειως την πετρα,αλλαξα θεση στην μπακοπ.εκει που ειχα δυο κρυπτοκορινες τισ πηγα στην θεση τησ μπακοπα...το κερατοφυλλο τησ πετρασ το εδεσα σε ενα ξυλο και το εβαλα διπλα στην ριζα...θα παω την τεταρτη να παρω κι αλλα φυτα μιας και τωρα υπαρχει και παροχη διοξειδιου..ελπιζω να πανε καλα και να φυγει αυτο το ασπρο χνουδι γιατι αρχιζει να μου σπαει τα νευρα και φαινεται να μου κολλαει και στα φυτα

lion
31-05-10, 08:58
Το άσπρο χνούδι μάλλον είναι από το μείγμα που πέρασε στο ενυδρείο. Καλύτερα βγάλε τα ξύλα, καθάρισέ τα, και ρούφα το υπόλοιπο με σκούπα βυθού.