Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για 2 φιλτρα εξωτερικα για περισοτερη βιολογια!!
να ρωτησω κατι.2 φιλτρα εξωτερικα κανουν καλη δουλεια σε ενα ενυδρειο?το λεω γιατι δοκιμασα σε ενα cayman 60 (60 λιτρα)με γεννες απο guppy μικρα και εβαλα το εσωτερικο του το bluwave 05 και ενα eheim 2236 και δεν ειδα διαφορα στα νιτρικα.θελει παλη το νερο αλαγες μετα απο 2-3 μερες.φταιει οτι τα μωρα βρωμιζουν ευκολα ενα ενυδρειο η οτι το ενυδρειο ειναι μικρο?αλλα βαζοντας 2 φιλτρα δεν θα επρεπε η βιολογια να ειναι πιο ισχυρη?εγω παντος 2 μηνες ετσι οπως περιγραφω δεν ειδα αλαγες.και επειδη σκεφτομαι για μεγαλο ενυδρειο θα εχω τα ιδια προβληματα και σε αυτο?δηλαδη εαν θα εχω πολλα ψαρια (ζωοτοκα )παραδειγμα οπως τωρα που εχω και βαλω 2 φιλτρα θα θελω παλη πολλες αλαγες συνεχεια?
η χρειαζοντε πολλη πιο γερα φιλτρα(απο eheim 2236) για περισοτερη βιολογια?
Η διάσπαση των νιτρικών δεν επιτυγχάνεται από τη βιολογία που ζει στο φίλτρο μας (ίσως ελάχιστα υπό πολλές προϋποθέσεις, αλλά γενικά όχι), οπότε όσα φίλτρα και να βάλεις η ίδια ποσότητα αμμωνίας θα γίνει νιτρώδη και μετά νιτρικά, αλλά τα νιτρικά αν δεν απορροφηθούν από φυτά (ξαναλέω εκτός από ειδικές περιπτώσεις με αναερόβιες ζώνες) θα παραμένουν στο ενυδρείο μέχρι να κάνεις αλλαγή.
Τσιόνογλου Σταύρος
25-05-10, 00:35
Με τα περισσότερα φίλτρα δεν μειώνονται τα ΝΟ3.
καταλαβα.δεν εχουμε πολλα ψαρια λοιπον (ιχθυοφορτιση) στο ενυδρειο μας.
σε ευχαριστω.
harris samos
25-05-10, 09:33
παρε φιλτρο αμμου και αμα δεις νιτρικα να μου τρυπισεις τη μυτη;)
giagligian
25-05-10, 09:48
Βάλε φυτά!
οπως σου ειπαν τα παιδια..τα φιλτρα τα θελουμε για τη διασπαση αμμωνιας νιτρωδων κυριως. εφοσον ειναι μηδενισμενα...δε χρειαζεσαι εξτρα φιλτρο. και 200 φιλτρα να βαλεις τα νιτρικα εσυ θα πρεπει να τα απομακρυνεις με τις αλλαγες...
οποτε ψαχνεις για απομακρυνση νιτρικων με μεθοδους εκτος απο τις αλλαγες..φυτα δηλαδη..απονιτροποιητες και αλλα τετοια καλουδια.....που ΟΜΩΣ δεν αντικαθιστουν σε καμια περιπτωση τις αλλαγες νερου. ειναι απλα αναντικαταστατες.;)
in the pond
25-05-10, 11:02
..που ΟΜΩΣ δεν αντικαθιστουν σε καμια περιπτωση τις αλλαγες νερου. ειναι απλα αναντικαταστατες.;)
:smt023
...και αυτό γιατί η σύνθεση του νερού μας δεν είναι μόνο H2O...περιέχει και σημαντικά ιχνοστοιχεία, που είναι ζωτικής σημασίας για τους ζωντανούς οργανισμούς. Τα ιχνοστοιχεία αυτά δεσμεύονται, με αποτέλεσμα η μακροχρόνια παραμονή του ίδιου νερού σε ένα κλειστό κύκλωμα, είτε μιλάμε για ενυδρείο, είτε λίμνη, καταστούν το νερό αυτό πολύ φτωχό για την σωστή διαβίωση των οργανισμών...
harris samos. παρε φιλτρο αμμου και αμα δεις νιτρικα να μου τρυπισεις τη μυτη
δεν γνωριζω γιαυτο τιποτα.μπορεις να δωσεις περισοτερα στοιχεια?
εχω μεσα φυτα κερατοφυλο,ανουμπιες,και αλλα οχι βεβαια πολλα φυτα αλλα γεμιζουν το ενυδρειο.δεν θα επρεπε αυτα να περνουν τα no3 λογικα ειδικα το κερατοφυλο?μηπως χρειαζονται κιαλλα πιο δυσκολα φυτα που θελουν την αναλογη φροντιδα(διοξειδια)?
στο cayman 60 με 25 guppy μικρα και καθε 2-3 μερες τα νιτρικα αρχιζουν να ανεβενουν.τοσο πολυ?ειναι τριων εβδομαδων τα μικρα.αφου νομισα στην αρχη οτι χαλασαν τα τεστ (tetra) και αγορασα της saliferti λεω για πιο καλο αποτελεσμα μηπως και δειχνη λαθος το πρωτο.
και ο λογος που βαζουμε 2 φιλτρα σε ενυδρειο ειναι για πιο ισχυρη βιολογια δηλαδη?εχω δει να εχουν 2 εξωτερικα και φανταστικα οτι θα κανουν και για τα νιτρικα.
harris samos
25-05-10, 20:29
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Thalassino/merlin_sand_filter.htm
θα το κανω να το δω πως δουλεβει στην πραξη.σε ευχαριστω harris samos
harris samos
25-05-10, 21:11
δουλευει απλα ειναι λιγο ακρηβο http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/ded1d8caa39a8dfee945388bb1e51c02/cl/details/cnid/15243fb718e4f6502.17456648/anid/s-065010/pgNr/3/Red%20Sea%20Merlin%20Plus/
δουλευει απλα ειναι λιγο ακρηβο http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/ded1d8caa39a8dfee945388bb1e51c02/cl/details/cnid/15243fb718e4f6502.17456648/anid/s-065010/pgNr/3/Red%20Sea%20Merlin%20Plus/
σκεφτομαι να το παραγγειλω μηπως ξερεις τι αλλο χρειαζεται ? πχ αντλια χρειαζεται εξτρα απο οτι καταλαβα δεν περιλαμβανεται το ιδιο και η άμμος?
harris samos
25-05-10, 21:59
extra η αμμο εχω λινκ παραπανω
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.