PDA

Επιστροφή στο Forum : καινουριο ενυδρείο

antreas
19-05-10, 15:42
Ξεκιναω τωρα στο χώρο του ενυδρείου κ θα ήθελα μερικές συμβουλές. Σκέφτομαι να αγοράσω απο pet shop ένα ενυδρειο 60lt της aqua πλήρως εξοπλισμένο. Θέλω να μου προτείνετε ψαράκια να βάλω μεσα. O άνθρωπος απο το μαγαζι μου πρότεινε 3-4 αφρικάνικες κιχλίδες. εσεις τι λέτε?

in the pond
19-05-10, 16:12
Ξεκιναω τωρα στο χώρο του ενυδρείου κ θα ήθελα μερικές συμβουλές. Σκέφτομαι να αγοράσω απο pet shop ένα ενυδρειο 60lt της aqua πλήρως εξοπλισμένο. Θέλω να μου προτείνετε ψαράκια να βάλω μεσα. O άνθρωπος απο το μαγαζι μου πρότεινε 3-4 αφρικάνικες κιχλίδες. εσεις τι λέτε?

Καλώς ήλθες και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί δεν ακολούθησες τις οδηγίες του ανθρώπου από το μαγαζί, ο οποίος σου είπε 3-4 αφρικάνικες κιχλίδες, γιατί με τα 60 λίτρα ενυδρείο, θα πηγαίνεις κάθε μήνα για ψάρια...;)

Οι αφρικάνες απαιτούν σαφώς πολύ μεγαλύτερο ενυδρείο...
Στα 60 λίτρα μπορείς να βάλεις ένα χρυσόψαρο ή γκαπάκια ή πλάτυς ή μόλλυς ή ένα μονομάχο...με ανάλογη διακόσμηση με αληθινά φυτά, μπορείς να το κάνεις παράδεισο. Όχι όμως Αφρικάνες...;)

Πάνος
19-05-10, 16:14
καλως ηρθες!!!:p
απο αφρικανικες κιχλιδες μπορεις να βαλεις μονο κογχυλοψαρα...(νανοι κιχλιδες που ζουν σε κελυφη σαλιγκαριων)
αν και διατηρω επιφυλαξεις για το αν εννουσε αυτες...
αλλιως μπορεις να κρατησεις ζωοτοκα (λογω μεγεθους δε θα προτεινα ξιφοφορους και μολλυ αλλα μονο γκαπυ ή εντλερς και πλατυ)
μπορεις να κρατησεις επισης killifish ..cpd..ενα ζευγος νανοκιχλιδες αμαζονιου...ή να το κανεις γαριδαδικο....
καποιες ιδεες ειναι αυτες...

reselie
19-05-10, 16:15
Mπορεις να βαλεις ζωοτοκα να δεις και καμια γεννα κτλπ μιας και ειναι και ευκολα ψαρακια ...Υπαρχουν αρκετα θεματακια στο φορουμ που μπορουν να βοηθησουν σε αυτο αλλα για εμενα το πρωτο που θα πρεπει να σιγουρευτεις ειναι να παρεις ΠΡΩΤΑ ολο τον απαραιτητο εξοπλισμο (δηλ. φιτλρο,θερμοστατη,αντιχλωριο,τεστ αμμωνιας/nitrite/nitrate)
και να στρωσεις το ενυδρειο με τον κλασσικο τροπο ή με μπολι(στην δευτερη περιπτωση πρεπει να βαλεις και ψαρι μεσα οταν το κανεις)

Καλη συνεχεια !!:)

in the pond
19-05-10, 16:20
Ακολούθησε τις οδηγίες του Πάνου, γιατί είναι "expert" σε αυτά...;)

Πάνο, μάλλον για Μαλάουι εννοούσε... Οι κιχλίδες Τανκανίκα, αναφέρονται από τα καταστήματα με το όνομα της λίμνης. Με το "Αφρικάνες" εννοούν Μαλάουι. Τουλάχιστον εδώ στην Κύπρο αυτό συμβαίνει.

Βασικά, ξανακάνω παρέμβαση, απλά για να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις για τις διαδικασίες στρωσήματος του ενυδρείου, όπως επίσης τις συνθήκες που πρέπει να διατηρείς για να φιλοξενήσεις κάποια ψάρια.

Coolnick
19-05-10, 16:21
Καλώς ήρθες.. Διάβασε κάποιοα πράγματα μέσα πρώτα, και θα επιτύχεις καλό αποτέλεσμα.....

Γιώργος Κ
19-05-10, 16:22
Καλως ηρθες!! :p

antreas
19-05-10, 16:32
σας ευχαριστώ για τις συμβουλες. Θα κάνω ότι καλυτερο μπορω>. κ εννοείται πως δεν παμε σε ένα pet shop k οτι μας λενε εκει το κάνουμε κιόλας
-------------------------
Ακολούθησε τις οδηγίες του Πάνου, γιατί είναι "expert" σε αυτά...;)

Πάνο, μάλλον για Μαλάουι εννοούσε... Οι κιχλίδες Τανκανίκα, αναφέρονται από τα καταστήματα με το όνομα της λίμνης. Με το "Αφρικάνες" εννοούν Μαλάουι. Τουλάχιστον εδώ στην Κύπρο αυτό συμβαίνει.

Βασικά, ξανακάνω παρέμβαση, απλά για να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις για τις διαδικασίες στρωσήματος του ενυδρείου, όπως επίσης τις συνθήκες που πρέπει να διατηρείς για να φιλοξενήσεις κάποια ψάρια.
Ναι "Αφρικάνες" μου είπε! Έχω ριξει πολυ μελέτη στο site k ότι απορία εχω πιστεύω ότι θα εχω κ τη βοήθειά σας.

Αλέξης6
19-05-10, 18:19
Καλώς ήρθες!!

Καλό διάβασμα και καλή συνέχεια!

maria1983
19-05-10, 18:52
Καλώς ήρθες κι από μένα!!!

harris samos
19-05-10, 19:00
Καλώς ήρθες!!:smt041:smt041:smt041:smt041

broson
19-05-10, 19:47
καλως ηρθες θα σου ελεγα να το ριξεις στο διαβασμα πριν κανεις καμοια αγορα (φιλικα ο παθων)

kingrim
19-05-10, 19:53
καλος ηρθες