sfk
17-05-10, 15:41
Πανευκολη κατασκευη, μεσα σε 2 ωρες -χαλαρα- κ σχετικα φτηνα.
Η ολη κατασκευη(σαν ραγιες) παταει στο "αυλακι" του juwel(εκει που πατα το καπακι)
Εννοειται οτι αφαιρω το ενα καπακι κ αν θελω καλυπτω με πλεγμα, "κουνουπιερα" κλπ.
Υλικα
------
2 ανεμιστηρες για pc= 12 ευρω
2χ4=8 βιδες ανοξειδωτες(συνοδευουν τους ανεμιστηρες)
3μετρα αλουμινογωνια 2χ2εκατ. εμαγιε = 3,7 ευρω το 5μετρο
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
----------
-Κοβω τις γωνιες στις διαστασεις που θελω για το ενυδρειο μου.
Καλυτερα θαταν ναχα μετρησει απο πριν ακριβως γιατι:
α) η 5μετρη βεργα δε χωρουσε στο ΙΧ κ κοπηκε στη μεση, β) στο μαγαζι κοβουν με ακριβεια χιλιοστου
-τις τοποθετω παραλληλα αντικριστα και τοποθετω τους ανεμιστηρες
-επιβεβαιωνω αν οι αποστασεις ειναι σωστες, βαζοντας τις γωνιες πανω στο ενυδρειο. Ελεγχω που θα πεσουν οι ανεμιστηρες(οχι πανω στις κοντρες)
-σημειωνω με μολυβι τις τρυπες
-ΠΡΟΣΟΧΗ: επαληθευω τις τρυπες ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟΥ
αν δε γινει αυτο θα δυσκολευτουμε να βιδωσουμε τις 4 βιδες ανα ανεμιστηρα, οι οποιες στηριζουν την ολη κατασκευη.
-τρυπαμε τις γωνιες και βιδωνουμε τους ανεμιστηρες
-δενουμε ή κολλαμε τα καλωδια κ τα οδηγουμε στο τροφοδοτικο(παραλληλη συνδεση) ή στον Elliwel
-τοποθετουμε την κατασκευη πανω στο ενυδρειο. Επειδη ολο και καποιο χιλιοστο θα ξεφυγει τσεκαρουμε η κατασκευη να χωρα στο αυλακι του ενυδρειου κατα μηκος. Αν οχι λιμαρουμε στα ακρα.
*προσεχουμε να μην ξυθει το σμαλτο στις βεργες κ αργοτερα εχουμε οξειδωσεις. Γιαυτο εκει που κοβουμε η τρυπαμε βαζουμε απο κατω ενα πανι.
** το επομενο βημα μου θαναι προσαρμογη "κουνουπιερας" για ασφαλεια δικη μου κ ψαριων, ισως κ προσθηκη 3ου ανεμιστηρα στο μεσο-αν η θερμοκρασια δε φτασει εκει που θελω.
-----προτασεις για βελτιωση δεκτες----
Η ολη κατασκευη(σαν ραγιες) παταει στο "αυλακι" του juwel(εκει που πατα το καπακι)
Εννοειται οτι αφαιρω το ενα καπακι κ αν θελω καλυπτω με πλεγμα, "κουνουπιερα" κλπ.
Υλικα
------
2 ανεμιστηρες για pc= 12 ευρω
2χ4=8 βιδες ανοξειδωτες(συνοδευουν τους ανεμιστηρες)
3μετρα αλουμινογωνια 2χ2εκατ. εμαγιε = 3,7 ευρω το 5μετρο
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
----------
-Κοβω τις γωνιες στις διαστασεις που θελω για το ενυδρειο μου.
Καλυτερα θαταν ναχα μετρησει απο πριν ακριβως γιατι:
α) η 5μετρη βεργα δε χωρουσε στο ΙΧ κ κοπηκε στη μεση, β) στο μαγαζι κοβουν με ακριβεια χιλιοστου
-τις τοποθετω παραλληλα αντικριστα και τοποθετω τους ανεμιστηρες
-επιβεβαιωνω αν οι αποστασεις ειναι σωστες, βαζοντας τις γωνιες πανω στο ενυδρειο. Ελεγχω που θα πεσουν οι ανεμιστηρες(οχι πανω στις κοντρες)
-σημειωνω με μολυβι τις τρυπες
-ΠΡΟΣΟΧΗ: επαληθευω τις τρυπες ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟΥ
αν δε γινει αυτο θα δυσκολευτουμε να βιδωσουμε τις 4 βιδες ανα ανεμιστηρα, οι οποιες στηριζουν την ολη κατασκευη.
-τρυπαμε τις γωνιες και βιδωνουμε τους ανεμιστηρες
-δενουμε ή κολλαμε τα καλωδια κ τα οδηγουμε στο τροφοδοτικο(παραλληλη συνδεση) ή στον Elliwel
-τοποθετουμε την κατασκευη πανω στο ενυδρειο. Επειδη ολο και καποιο χιλιοστο θα ξεφυγει τσεκαρουμε η κατασκευη να χωρα στο αυλακι του ενυδρειου κατα μηκος. Αν οχι λιμαρουμε στα ακρα.
*προσεχουμε να μην ξυθει το σμαλτο στις βεργες κ αργοτερα εχουμε οξειδωσεις. Γιαυτο εκει που κοβουμε η τρυπαμε βαζουμε απο κατω ενα πανι.
** το επομενο βημα μου θαναι προσαρμογη "κουνουπιερας" για ασφαλεια δικη μου κ ψαριων, ισως κ προσθηκη 3ου ανεμιστηρα στο μεσο-αν η θερμοκρασια δε φτασει εκει που θελω.
-----προτασεις για βελτιωση δεκτες----