Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αλάτι και φυτά

maria1983
15-05-10, 18:43
Γεια σας παιδιά!
Όπως πολλοί από σας ενδεχομένως ξέρετε, έχει ξεσπάσει πανδημία στο ενυδρείο μου και ήδη έχω χάσει αρκετά ψαράκια. Εδώ και μία βδομάδα έβαλα αλάτι και η κατάσταση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί (εκτός από ένα σαλιγκάρι που εκδήλωσε σημάδια ασθένειας-ω ναι αρρωσταίνουν και τα σαλιγκάρια-και μπήκε καραντίνα). Το θέμα μου είναι ότι τα φυτά μου πεθαίνουν με συνοπτικές διαδικασίες (έχω ανεβάσει και θερμοκρασία στους 30). Κάνω λοιπόν τον εξής συλλογισμό: έχω ένα ενυδρειάκι extra, μπορώ να τα βάλω εκεί με λιπασματάκι και άζωτο της seachem; Θα την παλέψουν; Επίσης χρειάζεται και φίλτρο;

halvas69
15-05-10, 19:39
Το αλάτι μάλλον δεν είναι το πρόβλημά σου σε αυτή την περίπτωση.
Στους 30 βαθμούς δεν αντέχουν πολλά φυτά και αρχίζουν και λειώνουν-σαπίζουν-κιτρινίζουν.
Αν το δεύτερο ενυδρείο σου έχει και κάποιο φως σαφέστατα θα γλυτώσεις κάποια φυτά.

crazyio
15-05-10, 21:14
άζωτο ?? μήπως εννοείς το Excel ? αυτό είναι CO2....
προσοχή όμως με το excel να είναι σωστή η δόση για τα λίτρα ..
έτσι την είχα πατήσει μια φορά που είχα μεταφέρει φυτά σε άλλο ενυδρείο .. είχα ρίξει -αρκετά- περισσότερο και την άλλη μέρα τα φυτά είχαν λιώσει όλα ...

όλα με μέτρο ..

maria1983
16-05-10, 12:09
Χαλβά το δεύτερο ενυδρείο έχει ικανοποιητικό φως, το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι μικρό, θα βάλω όσα χωράνε. Το ξέρω ότι βλάπτει και η θερμοκρασία, αλλά με το αμόκ που μ έχει πιάσει να σώσω κάνα ψάρι, δεν μπορώ να την κατεβάσω ακόμα, θα την αφήσω καμμιά βδομάδα ακόμα.
Crazyio, εννοώ αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=661 (μόνο όπου λέει "υδρογόνο", βάλε "άζωτο", έχει γίνει λάθος μετάφραση!)
Άντε να δούμε τι θα γίνει....Ευχαριστώ παιδιά!

Petcumulus.gr
18-05-10, 22:44
Το λαθος διορθωθηκε. Μαρια ευχαριστω!!