PDA

Επιστροφή στο Forum : Θα την παλέψει ο κογκολέζος σε 18 L;;;;;


Νώε
13-05-10, 20:17
Χαίρετε, τι κάνετε, πώς είστε;;;;
Καινούργιος και στο χόμπυ και στο φορουμ και είπα να ρωτήσω κι εγώ μια απορία:
Θα μπορέσει ένας κογκολέζος να ζήσει σε ένα ενυδρείο aquatlantis 18 λίτρων με φίλτρο pico 250W (με σφουγγαρι ανθρακα κτλ);;;;;http://petosland.com/petos/components/com_virtuemart/shop_image/product/390c0132c797b0e4ad9dcac8fcabc142.jpg

Κλεόβουλος
13-05-10, 20:22
Καλώς ήρθες Νώε απο την Ελλάδα:)
Δεν θα την "παλέψει".Θέλει άλλα τόσα λίτρα μόνος του:(

Νώε
13-05-10, 20:28
Kι αυτός που μου τον έδωσε πάντως στο petshop δεν τον είχε και σε πολύ μεγαλύτερο...:smt120:smt120:smt120
Πάντως τα υπόλοιπα εργαλεία πως τα κόβεις;;;;Κανας μονομάχος μια χαρά θα περνούσε, έτσι;;;;
Είχα ρε σεις έναν και τα τίναξε ο καημένος επειδή σαν ηλίθιος αμέλησα να πάρω φίλτρο από την αρχή και έγινε χαμός!!!!
Ο Χάρος βγήκε-βγήκε παγανιά...zwzwzw

kostoukitos
13-05-10, 20:28
Κοίτα λίγο αυτό το άρθρο. Χρειάζεται τα διπλάσια λίτρα.
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/goldfish2.htm

Νώε
13-05-10, 20:33
Φχαριστώ πάρα πολύ kostoukitos!!!!:smt041:smt041
Αλλά δεν ξέρω πλέον ποιον να εμπιστευτώ (χωρίς παρεξήγηση) και στεναχωριέμαι αφάνταστα να πεθαίνουν τα ψάρια...:(:(:(
Θα το διαβάσω και θα το εφαρμόσω πάντως!

exelix
13-05-10, 21:03
Άμα ακούς τα παιδιά εδώ μέσα ο μόνος λόγος που θα χάσεις ψάρια είναι κάτι απρόβλεπτο! Να σου πω, έχεις στρώσει το φίλτρο σου; Ρίξε μία βόλτα από τα υπομνήματα των αρχαρίων και... αποστήθισέ τα!

Νώε
13-05-10, 21:13
exelix εχω καμποση ωρα που εχω πηξει στα υπομνηματα αυτα και το μονο που εχω καταλαβει ειναι οτι εκανα κακιστη αρχη αλλα χωρις να το ξερω!!!Κομενη την καλημερα στον petshopα...
Αν καταλαβα καλα στρωσιμο ειναι: βαζω χαλικια, φυτα, κλπ και μετα βαζω το φιλτρο (σφουγγαρακι ανθρακας σε "καλτσα") και το αφηνω να ανακυκλωσει για καμποσο;;;;;;;;
Αυτα σημειωτεον ηταν αγνωστες λεξεις για μενα μεχρι σημερα...ΑΧΧΧΧΧΧΧΧ

Κλεόβουλος
13-05-10, 21:15
Νώε πρέπει να διαβάσεις τις 10 εντολές:)
Το ψαράκι το επιστρέφεις άμεσα στο πετσοπ και δεν ξανακούς ότι σου λέει.
Το εμπορικό κατάστημα έχει άλλα κριτήρια.
Ξεκίνα απο τα υπομνήματα των αρχαρίων,δες τις παρουσιάσεις ενυδρείων αντίστοιχων με τα λίτρα σου,πριν κάνεις ή αγοράσεις οτιδήποτε ρώτα ότι απορίες έχεις εδώ.
Καλή συνέχεια!

Νώε
13-05-10, 21:18
Να στε ολοι καλα:smt041:smt041:smt041
Θα προσπαθησω...αν και απ οτι διάβασα μονο...σαλιγκαρια χωραει το δικο μου:(:(:(
Ετσι κι ειχαν φωνη τα ψαρια θα ειχα ακουσει τα σχολιανα μου...τουλαχιστον ομως θα συνεννοουμουν μ αυτα καλυτερα απ οτι με το petshop!!!!

Χριστόφορος Μίχας
13-05-10, 22:44
Καλώς ήρθες. Πράγματι, στα 18 λίτρα δεν μπορουμε να βάλουμε ψάρι. Στρώσιμο δεν ειναι αυτό που περιεγραψες. Διάβασε με την ησυχία σου για τον κύκλο του αζώτου για να καταλάβεις.
Πάρε κι ένα μεγαλύτερο ενυδρείο.;)

exelix
13-05-10, 22:46
Σε αυτά τα λίτρα μπορείς εκτός από ασπόνδυλα να βάλεις μόνο ένα μονομάχο και αυτό στο όριο και με μεγάλη επιφύλαξη και για το μικρό χώρο, αλλά και γιατί λόγω των λίγων λίτρων είναι εύκολο το λάθος και η αλλαγή των παραμέτρων, που ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία μπορεί να σου χαλάσουν όλα πιο εύκολα! Για παράδειγμα (κάτι πολύ απλό) πεθαίνει ένα σαλιγκάρι. Σκέψου πόσο θα ανέβει η αμμωνία σε τόσα λίγα λίτρα μέχρι να το δεις για να το βγάλεις. Σε ένα μεγάλο ενυδρείο μπορεί να μη σε νοιάξει και καθόλου γιατί θα το φάνε γρήγορα οι γαρίδες π.χ..

Άνθρακα στο φίλτρο σου βάζεις όταν σου χρειάζεται, όπως για παράδειγμα άμα κάνεις μια θεραπεία και θες να βγάλεις τα υπολείμματα των φαρμάκων. Γενικά στο φίλτρο έχεις σφουγγάρια, βιολογικό υλικό τύπου siporax ή substrat pro και υαλοβάμβακα για να μαζεύευει τα χοντρά και να τον αλλάζεις όταν θέλει. Το στρώσιμο γίνεται με την αμμωνία, όπως λέει στο ανάλογο υπόμνημα ή πιο γρήγορα με μπόλι που ζητάς για άμεσο αποτέλεσμα. Ειδικά αν ξεκινήσεις στραβά και έχεις μέσα ψάρι βάζεις άμεσα αγγελία για μπόλι να το σώσεις το ζήτημα! Δυστυχώς σε αυτά τα λίτρα χρυσόψαρο όχι.

Αυτά τα λίγα για αρχή, αν και σίγουρα αυτή τη στιγμή γίνεται της κακομοίρας στο κεφάλι σου! Ηρέμησε πάντως, τα περισσότερα είναι ένα καλό διάβασμα στην αρχή που σου μένει για πάντα στο μυαλό και απλά τα εφαρμόζεις. Απλά αν έχεις μέσα ήδη κάποιο ψάρι κάνε ό,τι πρέπει για το καλό του και τα υπόλοιπα τα βρίσκεις. Ρώτα όποια λεπτομέρεια δε σου λύνουν τα υπομνήματα ή μια αναζήτηση στα παλιά θέματα (ναι, έχουν απαντηθεί ήδη σχεδόν όλα!).


Α! Θα χρειαστείς οπωσδήποτε τα απαραίτητα τεστ για το νερό σου, αυτά δεν τα γλιτώνεις! Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!

Νώε
14-05-10, 14:29
Ευχαριστω exelix!! Θα τα καταφερω πιστευω!:p:p