Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : "Κολλάνε" οι elliwell?

aquaman
13-05-10, 11:57
Λοιπόν, έχω τον elliwel 915 συνδεδεμένο με ανεμιστηράκια, ο οποίος δουλεύει μια χαρά εδώ και 1+χρόνο περίπου. Σήμερα το πρωί πρόσεξα ότι η θερμοκρασία είχε πέσει αρκετά, και ότι τα ανεμιστηράκια δούλευαν όλο το βράδυ, παρ'ότι από την οθόνη του elliwell φαίνεται ότι πρέπει να είναι κλειστά.

Δηλαδή, ενώ δεν ανάβει η αντίστοιχη κουκίδα στην οθόνη, η πρίζα που φεύγει από τις επαφές δίνει ρεύμα.

Έλεγξα τον προγραμματισμό του (αν και δεν τον έχει ακουμπήσει χέρι), ήταν όλα καλά. Τον χτύπησα πολύ ελαφρά με το χέρι, και μετά είδα ότι το πρόβλημα εξαφανίστηκε - δηλ. έκοψε το ρεύμα στους ανεμιστήρες.

Τι μπορεί να "παίζει" ρε παιδιά; Θα ελέγξω τις επαφές/καλώδια κλπ, αλλά υπάρχει περίπτωση να κολλάει κανένα ρελέ εσωτερικά; Φοβάμαι μην μου την ξανακάνει τη δουλειά...

maikl
13-05-10, 12:07
Το οτι μπορει να κολλησει κανενα ρελε δε νομιζω οτι ειναι απιθανο...
Δεν αναψαν ομως οι θερμαντηρες ?

aquaman
13-05-10, 12:32
Όχι, γιατί πήρα θάρρος που ζέστανε ο καιρός και τον είχα βγάλει τον θερμαντήρα για το καλοκαίρι... zw.

Τώρα μάλλον θα τον ξαναβάλω μπας και μου το ξανακάνει...
-------------------------
... αν κολλήσει μια φορά το ρελέ αυτό σημαίνει ότι "χαιρετάει" ή μπορεί να έγινε μια και να μην ξαναγίνει;

sfk
13-05-10, 15:07
Όχι, γιατί πήρα θάρρος που ζέστανε ο καιρός και τον είχα βγάλει τον θερμαντήρα για το καλοκαίρι... zw.

Τώρα μάλλον θα τον ξαναβάλω μπας και μου το ξανακάνει...
-------------------------
... αν κολλήσει μια φορά το ρελέ αυτό σημαίνει ότι "χαιρετάει" ή μπορεί να έγινε μια και να μην ξαναγίνει;

Οπως ολα τα ηλ. εξαρτηματα ετσι κ τα ρελε εχουν α) ορισμενη διαρκεια ζωης, β)ενδεχεται να ειναι ελαττωματικα απο την αρχη.
Ειδικα αν ανοιγοκλεινουν επαφες σε μεγαλη ταση-ενταση απο το σπινθηρισμο "μαυριζουν" ή "κολλανε".
Αυξηστε τη διαρκεια ζωης ρυθμιζοντας το διαφορικο π.χ. στους 0.5 αντι στους 0.2 οC. Ετσι θα ανοιγοκλεινουν λιγοτερο.
Με το χτυπημα μπορει να σου ξεκολλησει αλλα μπορει να σου κολλησει μονιμα. Δεν ειναι λυση. Δες εγγυηση, αλλοιως α) το πετας κ εισαι ησυχος, β)το ανοιγεις κ αντικαθιστας το ρελε(αν δε βρεις ιδιο βαζεις "πατεντα" αλλο εξωτερικα σε μεγαλυτερα Ampere).