Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Επιπλέοντα φυτά σε ενυδρειο

japetus
09-05-10, 10:50
Θα ήταν κακή ιδέα να έβαζα ενα τετοιο φυτο σε ενυδρειο με χρυσοψαρα;
Μιλαω για νεροϋάκινθο (Eichhornia crassipes) ή νερολάχανο (Pistia stratiotes);
Καταλαβαίνω ότι τα φυτα αυτα πολλαπλασιαζονται πολυ γρηγορα και συντομα θα καταλαβουν ολη την ελευθερη επιφανεια, αλλα υπαρχει κινδυνος για τα ψαρια αν διατηρω σε μονιμη βαση 1-2 φυτα για διακοσμητικους λογους;

Samian
09-05-10, 18:34
Έχω στο δικό μου, αρκετά Pistia μεγάλου και μικρού μεγέθους, 3-4 Limnobium και κάποια στιγμή είχα και αρκετή φακή Lemna minor. (Ευγενική προσφορά του Πάνου-Αλεξ/πολη και του Raven).
Τα χρυσόψαρα τσάκισαν την φακή..... είναι το μεζεδάκι τους... αλλά τα άλλα δεν τα έχουν πειράξει καθόλου.
Τα φυτά έχουν προχωρήσει σε ανάπτυξη και μάλιστα μετά από 1 μήνα που τα έχω, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται.
Αισθητικά μου αρέσουν πολύ.
Για τον νερουάκινθο που αναφέρεις, δεν ξέρω να σου πω εάν κάνει για ενυδρείο. Καλύτερα να απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος. Πιστεύω πως δεν θα τον πείραζαν τα χρυσόψαρα.

in the pond
09-05-10, 18:41
Ναι. Ειδικότερα το pistia stratiotes είναι υπέροχο στο ενυδρείο. Παραπέμπει σε λίμνη.;)

japetus
09-05-10, 19:27
Έχω σε λιμνη και δεν υπαρχει προβλημα με τα ψαρια, η ερωτηση μου πιο πολυ ειχε να κανει με το αν θα υπαρξει προβλημα οξυγονωσης μια και θα καλυπτουν μερος της ελευθερης επιφανειας...

almost
09-05-10, 20:35
Εμένα στο 60lt το μισό είναι σκεπασμένο με νούφαρα.
Βέβαια μέσα είναι μόνο ένας μονομάχος, οπότε δεν ξέρω να σου πω για το Ο2.

Που τα βρίσκεις αυτά τα φυτά; :grin:

japetus
09-05-10, 21:34
Η αληθεια ειναι τετοια φυτα εψαχνα χρονια για τη λιμνη μου και τελικα ειχα βρει τυχαια στην Αθηνα, στην ανθοκομικη εκθεση στην Κηφησια που γινεται τετοια εποχη.. Δεν εχω βρει αλλου, κανενας δε φαινεται να ασχολειται με τετοια φυτα.. Στην εκθεση ηταν ένα περιπτερο που ασχολειται μονο με υδροβια φυτα για λιμνες, ειχε μεγαλη ποικιλια ..
Το προβλημα με τα συγκεκριμενα ειναι οτι το χειμωνα (στις λιμνες που τα έχω) υποτροπιαζουν και παγωνουν αν δεν κρατησεις καποια μεσα στο σπιτι, αλλα τωρα την ανοιξη αρχιζουν και αναπτυσσονται παλι ραγδαια..
Ηδη εχουν πεταξει μικρες παραφυαδες και για αυτο σκεφτηκα να ρωτησω αν μπαινουν σε ενυδρειο...

Τα συγκεκριμενα φυτα, σε πιο ζεστες χωρες που δεν παθαινουν τιποτα το χειμωνα και πολλαπλασιαζονται ανεξελεγκτα, αποτελουν ζιζάνια... Σε μας παλι, τα πουλουσαν 5 ευρω το ενα (και μεσα σε λιγες μερες το ενα φυτο γινοταν δέκα)...

almost
09-05-10, 21:41
Thanks!