Επιστροφή στο Forum : αλγη και moss...
γεια χαρα παιδια!
ερωτηση:
υπαρχει περιπτωση να φυγει αυτο το πραγμα?
δεν εχει να κανει με τη μοςς. ειναι τριχοειδης αλγη.
δες εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816
Θα φύγει.Απλά,θέλει υπομονή.Πόσο καιρό έχεις τη moss μέσα στο ενυδρείο?Και στο δικό μου τους πρώτους δύο μήνες ήταν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.
σκουπα βυθου περνας ποτε απο την μοσσ σου>/ της κανει καλο ...η τριχωειδης αλγη φευγει με συχνες αλλαγες νερου ή προσθηκη δειοξιδιου ή εχοντας το ενυδρειο σε απολυτο σκοταδι(σκεπασμενο με καποιο υφασμα)για μερικες μερες...ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ...
τα εχω διαβασει μια και δυο....οπως και το αρθρο για moss...
τα εβγαλα μια μερα και τα εβαλα σε κουβα με μαυρη σακουλα 2 μερες(τσακισα το γρασιδι)
τιποτα...το μοσσ ειναι απο κλαδεματα ενυδρειου που ειχε τριχοαλγη!...
δεν εχει πολυ καιρο...2-3 εβδ.
Θα σε βοηθήσουν σίγουρα η απομάκρυνση με μια οδοντόβουρτσα και οι συχνότερες αλλαγές νερού.Τί φωτοπερίοδο έχεις?
λες να φτιαξει με τις μερες?εχω και diy co2 3 1,5λ...
και 9.5 ωρες φως 3 gro 18w
νερο 1 φορα εβδ. περιπου τα 2/5
80 λιτρα καθαρα ειναι το πλατοσπιτο!
ναι κατι κανει και η οδοντοβουρτσα αλα μαζεβω και το μοσσσσσσσ!
με το τσιμπιδακι δε καλυτερα να καθαριζω φακες παρα το μοςςςςςς!
Προσωπικά,είχα 10 ώρες φωτοπερίοδο και τη μείωσα στις 8.Σκέψου αυτό το ενδεχόμενο.Επίσης,από τη στιγμή που έβαλα στο ενυδρείο amano η άλγη από τη moss εξαφανίστηκε μέσα σε μερικές μέρες.Νομίζω πως έπαιξαν ρόλο οι γαριδούλες.
ναι στανταρ θα παιζει ρολο...λεω να περιμενω κανα δυο εβδ.και να βαλω...
εχω στο 60αρι red αυτες δε κανουν ετσι??
Είχα και red cherry στο ίδιο ενυδρείο προτού βάλω τις amano.Δε γνωρίζω αν τρώνε τη συγκεκριμένη άλγη,πάντως στην περίπτωσή μου οι red cherry σίγουρα δε βοήθησαν.Προτείνω μείωση φωτοπεριόδου,συχνές αλλαγές νερού και πιστεύω θα υποχωρήσει.Κάποια στιγμή θα τη βγάλεις με το χέρι και δε θα ξαναεμφανιστεί.Σε εμένα έτσι συνέβη.Ρίχνεις κάποιο λίπασμα στη στήλη του νερού?
εχω βαλει μια φορα λιγο φλορενα....
Εγώ έβαζα Seachem Flourish και μέχρι να υποχωρήσει το είχα κόψει τελείως.Θα φύγει.Υπομονή.
ευχαριστω σε ολο το team!!!
λες να φτιαξει με τις μερες?εχω και diy co2 3 1,5λ...
και 9.5 ωρες φως 3 gro 18w
νερο 1 φορα εβδ. περιπου τα 2/5
80 λιτρα καθαρα ειναι το πλατοσπιτο!
ναι κατι κανει και η οδοντοβουρτσα αλα μαζεβω και το μοσσσσσσσ!
με το τσιμπιδακι δε καλυτερα να καθαριζω φακες παρα το μοςςςςςς!
τα εχω διαβασει μια και δυο....οπως και το αρθρο για moss...
τα εβγαλα μια μερα και τα εβαλα σε κουβα με μαυρη σακουλα 2 μερες(τσακισα το γρασιδι)
τιποτα...το μοσσ ειναι απο κλαδεματα ενυδρειου που ειχε τριχοαλγη!...
δεν εχει πολυ καιρο...2-3 εβδ.
Καλησπέρα φίλε μου πιστεύω πως αυτό που προκαλεί την άλγη στα moss σου είναι o πολύς φωτισμός και το Diy Co2 που χρησιμοποιείς καθώς και έλλειψη λιπασμάτων σε συνδυασμό με τα άλλα 2 που προείπα. Με λίγα λόγια δεν έχεις βρει ισορροπία σε αυτές τις 3 παραμέτρους . Πόσο καιρό λειτουργεί το ενυδρείο ? υπάρχουν αλγες και στα αλλα φυτά? Προσπάθησε να βάλεις τα moss σε κάποιο σημείο που να είναι πιο σκιερό (κάτω από κάποιο φυτό το οποίο παρέχει σκιά) Το DIY Co2 προκαλεί συνήθως άλγες λόγο αστάθειας … Καλό είναι να μεταβείς σε ένα πλήρες σύστημα Co2….:rolleyes:
Οι μέρες που έβγαλες τα moss από το ενυδρείο και τα έβαλες σε κουβά ήταν λίγες γι αυτό δεν είχε αποτέλεσμα…:) έκανες κάθε μέρα αλλαγή νερού με νερό δικτύου? Το όλο θέμα με τις αλγες ξεκίνησε αφού ήταν κλαδέματα τα οποία είχαν ήδη άλγες. Καλό είναι να αποφεύγουμε να βάζουμε φυτά στο ενυδρείο μας τα οποία έχουν άλγες ;) πρώτα τα καθαρίζουμε και μετά τα τοποθετούμε στο ενυδρείο…;) Η λύσεις είναι : μείωσε την φωτοπερίοδο , κάνε πιο συχνές αλλαγές νερού δεν κάνει κακό …;) (όπως είπε και ο φίλος zipo;)) και τελος προσπάθησε να ισορροπήσεις τις παραμέτρους....
φιλικά Αντώνης
εια χαρα φιλε μου!ευχαριστω για το ενδιαφερον!τρεχει κανενα μηνα τωρα...η αλγη ηταν στο 60αρι μου οπου εσκασε δυνατα οταν τα φυτα πηγαιναν σφερα μετα εφαγε κλαδεμα καλο και εβγαλα και το μοςς και ψιλοεστροσε εχει λιγο ακομα σε πολυ μικρο βαθμο Staghorn algae ...αλαγες ναι με νερο δικτυου...οχι??πως θα καθαριζα το μοςς???
Όταν λέω συχνές αλλαγές (με νερό δικτύου) εννοώ στον κουβά όχι στο ενυδρείο υπόψην! Το επισημαίνω μην γίνει κανένα λάθος.. ;) :p Δεν θα καθάριζες εσύ το moss, θα καθάριζε με τον καιρό μόνο του. Το χλώριο που έχει το νερό βρύσης και άλλες ουσίες βοηθάνε στην “εξαφάνιση” της άλγης σε ένα βαθμο.. αλλα πάντα εκτός ενυδρείου...;)
με οδοντβουρτσα τραβας οση μπορεις σταματας ταισμα καθε λυπανση εκτος το καλιο συσκοτιση 3 ημερων και 2 μεγαλες αλλαγες οι αμανο κανουν δουλεια
με οδοντβουρτσα τραβας οση μπορεις σταματας ταισμα καθε λυπανση εκτος το καλιο συσκοτιση 3 ημερων και 2 μεγαλες αλλαγες οι αμανο κανουν δουλεια
Φίλε Paco η συσκότιση και το τάισμα δεν χρειάζονται να γίνουν σε αυτό το είδος άλγης, αυτή η μέθοδος είναι για την αντιμετώπιση BGA. Οι amanoγια να κάνουν δουλεία πρέπει να είναι μεγάλη ομάδα δλδ μεγάλος αριθμός. Θα συμφωνήσω όμως στην χρήση οδοντόβουρτσας και στην αλλαγή νερού όχι σε μεγάλο ποσοστό καλύτερα θα ηταν να γίνονται μικρές και πιο συχνές…
Φιλικά Αντώνης..:p
μια τουφα μος που βρισκεται σε εντονα φωτισμενο σημειο εχει μαθει να ζει μαζι με την τριχοειδη...δεν νομιζω οτι θα καθαρισει ποτε...
Αλεξ καθαρίζει :p το είχα συναντήσει πολλές φορές αυτό το πρόβλημα με τις αλγες πιο παλιά και όχι σε μια μικρή ποσότητα ;) απλά θέλει υπομονή ..και να κάνει σωστά αυτά που είπαμε…;)
Πάντως,μεγάλο τμήμα και της δικής μου moss βρίσκεται κάτω από έντονο φωτισμό και δεν έχει ίχνος άλγης πλέον.Απλά,την περίοδο που είχε εμφανιστεί άλγη,είχε εμφανιστεί ακριβώς σε αυτό το σημείο που βρίσκεται κοντά στο φως.Με υπομονή (και με τις συμβουλές του paco ;)) έφυγε.
τι να πω δεν ξερω, ο μονος τροπος που βρηκα εγω ηταν σε μια αλλη τουφα μος να την βγαλω και να την καθαρισω τριχα τριχα...(οταν ειχα ακομα υπομονη:D)
ισως η estimative index να επιβαρυνει λιγο την κατασταση...
τεσπα δεν με πολυνοιαζει, ουτως η αλλως ειναι φωλια των red cherry εκει οποτε αφου τους αρεσει εμενα δεν μου πεφτει λογος, σωστα??:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.