PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΗΕΙΜ ΦΙΛΤΡΟ

sfk
06-05-10, 15:39
Εχω το ΕΗΕΙΜ 2076.
Ολα καλα, αλλα στην εισοδο του(ποτηρι) κολλανε υπολειμματα φυτων και βουλωνει σχετικα γρηγορα. Αυτο οχι μονο μειωνει τη ροη, αλλα γεμιζει γρηγορα και το εσωτερικο μπλε σφουγγαρι.
Γεμισα το ποτηρι με Sera fibres, αλλα δεν ειχα τη ροη που ηθελα.
Αναγκαστικα καθαριζω το φιλτρο το αργοτερο ανα μηνα, ενω το ποτηρι ανα 2-3 μερες. Και επειδη σκεφτομαι και τις διακοπες θα ηθελα ιδεες απο χρηστες ΕΗΕΙΜ.

lion
06-05-10, 15:43
Μία λύση είναι να βάλεις προφίλτρο ή σφουγγάρι γύρω από το ποτηράκι.
Η άλλη λύση είναι να δεις γιατί έχεις τόσα πολλά υπολλείματα φυτών.

maikl
06-05-10, 16:13
Προσωπικα λογω της ιδιαιτεροτητας του φιλτρου και με ολα αυτα τα ηλεκτρονικα "τερτιπια" δε θα τολμουσα να αλλαξω κατι σ'αυτο,δε θα πειραζα δλδ την εισοδο του βαζοντας αλλα υλικα....
Μαλλον θα σκεφτομουν αυτο που σου ειπε ο Λεωνιδας ποιος ειναι δηλαδη ο λογος που εχω τοσα πολλα φυλλα....μαλλον ο πληθυσμος του ενυδρειου σου φταιει(εκει τουλαχιστον παει το μυαλο μου);)

Υ.γ. τα φυλλα που στομωνουν την εισοδο του φιλτρου ή που επιπλεουν-κυκλοφορουν τι χρωμα ειναι?Αν ειναι πρασινα τοτε καποιος τα τσακιζει,αν δεν κατι φταιει μαλλον με τη λιπανση ή και το φωτισμο σου...

sfk
06-05-10, 20:28
Τα "σκουπιδια" προερχονται κυριως απο κερατοφυλλο που επιπλεει, και απο Ludwigia Repens(μικρα φυλλαρακια αρα νεα)
Με βαση τα λεγομενα σας ισως συμβαινουν και τα 2. Και κατι τα ροκανιζει(πρασινο κερατοφυλλο), και φταιει το φως(αφου δε φτανει στα χαμηλα για να αναπτυχθουν τα μικρα φυλλα της Ludwigia, που ετσι πεφτουν, ενω τα επιφανειακα της γινονται μεγαλα).
Καλως η κακως προχθες αφαιρεσα εντελως μια πολυ μεγαλη ποσοτητα των 2 παραπανω. Εμειναν τωρα πιο ανθεκτικα φυτα, ανουβιες+βαλλισνεριες. Να δουμε κατα ποσο θα μειωθουν τα "σκουπιδια".

** το ηλεκτρονικο βοηθα παρα πολυ, γιατι μου δειχνει με τα led τη ροη. π.χ. "δειχνει" ακομα και το ποσοστο γλυτσας στους σωληνες. Παντα οτι αλλαγη κανω στο φιλτρο συμβουλευομαι τα led για τη ροη.