Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με Grindal

Kostis-Salonika
06-05-10, 00:17
Γειά σε όλους.
Η καλλιέργεια μου σε Grindal, εμφάνισε μικρά-μικρά ζωύφια σαν πολύ μικρές ψείρες και μούχλα στις μισές από τις κροκέτες που αντικατέστησα τελευταία (Αυτήν την αφαίρεσα ήδη). Τα ζωύφια κινούνται γενικώς παντού στο ταπεράκι, έχουν μπει και στο βαμβάκι-φίλτρο.
Ξέρει κάποιος να πει εκ πείρας, αν είναι για πέταμα η καλλιέργεια ή αν μπορώ να συνεχίσω το τάισμα; Γιατί πιάνοντας τα grindal, παίρνω μαζί και μερικά από δαύτα.
Ή μήπως οι καρδινάλιοι μου θα εκτιμήσουν την μεγαλύτερη ποικιλία ζωντανής τροφής που θα τους προσφέρω;:D

Tolis
06-05-10, 01:23
Ειναι συνηθες, και ακινδυνο.

kilo_me
06-05-10, 16:32
Και έμενα είναι γεμααααατο από αυτά τα ζωύφια δεν μεγαλώνουν σωστά?
η δεν θα κόβουν βόλτες έξω από το ταπερ και θα πάθει ανακοπή η μανά μου.:D

Kostis-Salonika
06-05-10, 18:00
Και έμενα είναι γεμααααατο από αυτά τα ζωύφια δεν μεγαλώνουν σωστά?
η δεν θα κόβουν βόλτες έξω από το ταπερ και θα πάθει ανακοπή η μανά μου.:D
Πράγματι, ελπίζω και εγώ να μην ανοίξω καμιά μέρα το ντουλάπι που έχω το ταπεράκι και τα βρω τα ζωύφια να σουλατσάρουν πέρα δώθε.
(Ακόμη δεν τα έχω παρατηρήσει να μεγαλώνουν).:)

Γιώργος Κ
07-05-10, 16:35
Καθε φορα που γινοταν με ενοχλουσε πολυ ... και εφτιαχνα αλλη αποικια προσπαθωντας να μεταφερω μονο grindal στη νεα χωρις τα ζουζουνια!!!

tsilojohn
07-05-10, 17:44
Kαι τα καταφερνες?
γιατι εγω οσες φορες φτιαχνω νεα αποικια μετα απο λιγες μερες παλι γεμιζει ζουζουνια.

Γιώργος Κ
07-05-10, 18:05
Kαι τα καταφερνες?
γιατι εγω οσες φορες φτιαχνω νεα αποικια μετα απο λιγες μερες παλι γεμιζει ζουζουνια.
Ισως περνανε απο πανω ... με το τουλι περνουσαν και παλι μια απο τα ιδια! Εβαλα 4 φορες διπλωμενο τουλι απο πανω και δεν ξανα εμφανιστηκαν!!

Kostis-Salonika
07-05-10, 23:49
Ισως περνανε απο πανω ... με το τουλι περνουσαν και παλι μια απο τα ιδια! Εβαλα 4 φορες διπλωμενο τουλι απο πανω και δεν ξανα εμφανιστηκαν!!
Aπό πάνω από πού το έβαλες το τούλι;
Πάνω απ'το βαμβάκι;

Γιώργος Κ
07-05-10, 23:58
Aπό πάνω από πού το έβαλες το τούλι;
Πάνω απ'το βαμβάκι;
Τα εβαζα σε κεσεδακια απο γιαουρτια (π.χ.) που δεν ειχαν απο πανω καπακι ... και εβαζα τουλι με λαστιχακι γυρω γυρω να μην μπαινει οτιδηποτε!!

giannisaek
08-05-10, 00:53
Αυτά Γιώργο μήπως τα γεννάει το ίδιο το χώμα από την μουχλιασμένη κροκέτα η κάτι άλλο π.χ. από την υγρασία του χώματος, και δεν είναι επισκέπτες απ' έξω. Μπορεί και να κάνω λάθος.

Γιώργος Κ
08-05-10, 01:24
Αυτα που ειχα εγω ηταν μυγακια ... μαλλον εμπαιναν ... γεννουσαν και μετα πετουσαν ολα μαζι σαν τρελλα!! Πολλαπλασιαζονταν και με τρελους ρυθμους!! :smt120zw

Kostis-Salonika
08-05-10, 20:20
Αυτα που ειχα εγω ηταν μυγακια ... μαλλον εμπαιναν ... γεννουσαν και μετα πετουσαν ολα μαζι σαν τρελλα!! Πολλαπλασιαζονταν και με τρελους ρυθμους!! :smt120zw
Αυτά που έχω εγώ, είναι σαν ψείρες πολύ μικρές. Δεν πετάνε, δεν είναι μυγάκια.
Έχει δει κάποιος παρόμοια ζωύφια στην καλλιέργεια του;:smt120

tsilojohn
08-05-10, 20:21
Ναι και εγω αυτα λεω.
Παντως δεν εχω δει να χαλαει η αποικια απο αυτα.

Tolis
09-05-10, 01:04
Ειναι συνηθες, και ακινδυνο.;)...

Giorgos
12-05-10, 10:13
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα ανησυχιας για τις "ψειρες". Αργα ή γρηγορα εμφανιζονται σε ολες τις καλλιεργειες.