Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Το Μικρό μου Ενυδρείο :P

Perotas
05-05-10, 08:28
για σας παιδιά χομπίστες.. είμαι από Κύπρο και
σας παρουσιάζω το ενυδρείο μου

το ενυδρείο είναι 290x80x70
με υπερχείλιση στο πλάι
για φώτα έχω 4x250 metal hilight και 4x65 t5
για φίλτρο έχω ένα aquamedic reef2000
100l bio-filter,
T/F 5000 Shorty Compact skimmer,
Calcium reactor 1000,
Nitratreductor 1000,
auto top up with sera small sera pump control from computer
twin Ocean Runner 3500 return pumps
CO2 set for running the Calcium Reactor"
ακόμα έβαλα ένα uv kai chiller 1.5 άλογο στο ιδιο pump
ozonizer
2 tunze 1 wavebox με multicontroler
computer
και ενα φιλτρο με ανθρακα και αντιφως

Στο ενυδρείο έχω 130 κιλά ζωντανό βράχο και το ενυδρείο τρέχει τώρα 8 μήνες
Μέσα έχω 10 lps και λίγα ψαρια
2 tangs yellow και sailfin.
1 clownfish
2 anthias
6 damsel
κτλ
έχω χάσει αρκετά ψαρια τελευταίος tangs angels ktl
αν εξαιρέσω το πρόβλημα με τις άλγες που είχα το οποιο λύθηκε όταν έχασα και τα ψαρια :( ,, το ενυδρείο εξελίσσεται ομαλά και όμορφα

no2 0
no3 0
nh3-4 0
po4 0
cals 400
magn 1350
ph 8
kh 8
sil3 0
temp 27
dens 1025
redox 320

το νερό μου είναι από RO και το αλας μου τις Aquamedic

Perotas
05-05-10, 09:34
:p:p:p:p

Γιαννης Μ5
05-05-10, 09:38
1600 λιτρα;;;Φιλε μου τι χρημα εχεις δωσει και τι δινεις για την συντηρηση του.....Μπραβο σου.Δωσε κι αλλες φωτο στο λαο.....:smt041:smt041:smt041

Κλεόβουλος
05-05-10, 09:39
Καλώς τον!
Αν το μικρό σου είναι 1600 λίτρα:smt120 το μεγάλο πόσο είναι?
Βάλε κι άλλες φωτο.

almost
05-05-10, 09:44
Full tech!
Δώσε μας και μία πανοραμική!

in the pond
05-05-10, 09:45
Από εξοπλισμό και συστάσεις είμαι εντελώς άσχετος... το μόνο που κατάλαβα είναι ότι έχεις δημιουργήσει ένα σχεδόν 2 κυβικών ενυδρείο. Μπράβο σου.

Προσωπικά πιστεύω ότι θέλει πολύ περισσότερο ζωντανό βράχο, πολλούς νέους πολύποδες και κάποιους άλλους οργανισμούς εκτός ψαριών.

Καλή συνέχεια.

Για το ερώτημα σου για τον (Χ) οργανισμό, (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=40161)σου έχω απαντήσει.

Perotas
05-05-10, 11:22
αυτό ήταν πριν το νερό :)
τώρα στο στίμα του ενυδρείου (sump) έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα
όπως το Chiller έχει μεταφερτή έξω από το σπίτι για λόγους φασαρίας, η βάση του ενυδρείου έχει ενισχυθεί ktl
σας βάζω λίγες φωτογραφίες με την διαδικασία που το ξεκίνησα

Εντωμεταξύ Βασίλη μου είχες δίκαιο για τον οργανισμό και συγκεγκριμένα είναι Stomatella Varia (http://www.reefkeeping.com/issues/2004-05/rs/index.php)

Γιαννης Μ5
05-05-10, 11:29
Πω πω φιλε μου τι εφτιαξες εκει.....Ειναι απιστευτη και πανεμορφη κατασκευη.Με βαζεις σε ιδεες...Μπραβο...:smt041:smt041Βαλε φωτο ετσι οπως το εχεις τωρα:smt041
Και αν επιτρεπεις ποσο στοιχισε γυαλα,βαση.ξυλα;;;;

almost
05-05-10, 11:46
Αυτά είναι μεγαλεία...
Δώσε μας και με νεράκι να το χαρούμε!

Αυτοί οι ασημένιοι σωλήνες αριστερά.. κάνεις εξαέρωση για κάποιο λόγο;

Liz@
05-05-10, 11:53
φαινεται παρα πολυ ωραιο!! πολυ καλη κατασκευη, το εφτιαξες μονος σου?

γεματο θα το δουμε?

Πάνος
05-05-10, 14:40
:smt120:smt120

exelix
05-05-10, 14:50
Όποιος και να το έφτιαξε μιλάμε για κουκλί! Απίστευτα μελετημένη δουλειά. Άμα το γεμίσεις και αναλόγως τύφλα να έχουν οι πίνακες!

bokostas
05-05-10, 15:59
Έναν μονομάχο βάλε, άντε κι ένα σαλιγκάρι, δεν χωράει τίποτε άλλο σε 1.600 λίτρα...:D :smt044

kotsos83
05-05-10, 17:00
Φιλε μου επαθα ζημια,δωσε πληροφοριες για τη κατασκευη του,και καμια φωτο γεματο

Perotas
05-05-10, 21:10
Πω πω φιλε μου τι εφτιαξες εκει.....Ειναι απιστευτη και πανεμορφη κατασκευη.Με βαζεις σε ιδεες...Μπραβο...:smt041:smt041Βαλε φωτο ετσι οπως το εχεις τωρα:smt041
Και αν επιτρεπεις ποσο στοιχισε γυαλα,βαση.ξυλα;;;;

για το ενυδρείο και μονο έχω χωρίς τα ζωντανά βράχους κτλ μέτρησα 20000 ευρώ και μετά σταμάτησα να υπολογίζω,, έτσι ένιωθα καλύτερα :)
-------------------------
Αυτά είναι μεγαλεία...
Δώσε μας και με νεράκι να το χαρούμε!

Αυτοί οι ασημένιοι σωλήνες αριστερά.. κάνεις εξαέρωση για κάποιο λόγο;

επειδή τα φώτα και το chiller παράγουν θερμότητα και επίσης η εξάτμιση του ενυδρείου κάπως έπρεπε η υδρατμοί και η ζεστη να βγαίνουν έξω
φαινεται παρα πολυ ωραιο!! πολυ καλη κατασκευη, το εφτιαξες μονος σου?

γεματο θα το δουμε?

το ενυδρείο μου το κολλήσανε κάποιοι φιλoi που γνωρίζουν την δουλειά . τα αλλα τα έκαμα μονος
όσο για άλλες photo επειδή είναι μεγάλες θα πρέπει να κατεβάσω την ανάλυση και μετά;)

Γιαννης Μ5
05-05-10, 21:10
για το ενυδρείο και μονο έχω χωρίς τα ζωντανά βράχους κτλ μέτρησα 20000 ευρώ και μετά σταμάτησα να υπολογίζω,, έτσι ένιωθα καλύτερα :smile:
Θελω να πιστευω οτι εννοεις 2000 ευρω....:rolleyes:

Perotas
05-05-10, 21:26
για το ενυδρείο και μονο έχω χωρίς τα ζωντανά βράχους κτλ μέτρησα 20000 ευρώ και μετά σταμάτησα να υπολογίζω,, έτσι ένιωθα καλύτερα :smile:

και εγώ ήθελα να πιστεύω 2000 αλλα τελικά αν βάλεις και το τελικό μηδενικό ... εκεί σταμάτησα να υπολογίζω :):)

Perotas
06-05-10, 09:29
Λίγες ακόμα φωτογραφίες με το ξεκίνημα :p:p

almost
06-05-10, 11:40

1800 έχει το eheim το karat στα 720 lt με 12ρι, στα 1600lt με διπλά κρύσταλα πρέπει να φτάνει..

Λίγες ακόμα φωτογραφίες με το ξεκίνημα :p:p

Αν και η όλη δουλειά είναι πολύ προσεγμένη, να πω ότι χρειάζεσαι και άλλα κιλά βράχου (τουλάχιστον άλλα τόσα, εκτός αν είναι στο σαμπ και δεν τα είδα) και ότι ο βράχος δεν πρέπει να ακουμπάει στα τζάμια, πρέπει να υπάρχει ροή γύρω του.

Πόσα lt έχεις σάμπ;

kingrim
06-05-10, 11:43
Έναν μονομάχο βάλε, άντε κι ένα σαλιγκάρι, δεν χωράει τίποτε άλλο σε 1.600 λίτρα...:D :smt044

ρε Κώστα τι είναι αυτά που λες ένας μονομάχος θέλει το λιγότερο 3000λιτρα και εσύ λες να βάλει και σαλιγκάρι θα μας πάρουν με τις πέτρες το καημένο δεν θα έχει χώρο ούτε να στρίψει

yiannossavva
06-05-10, 12:24
Πολύ καλή δουλεία μπράβο!
Εμένα περισσότερο μου άρεσε η βάση. :D:D:smt033:smt033
Μην γελάς ρεεεεεεε.

Καλή συνέχεια εύχομαι………..παρόλο που δεν είμαι ποια ριφάς έχω της εμπειρίες μου.

Ποτέ μην ακούς τους άσχετους τη λένε……….ειδικά αυτούς που δεν είδαν ποτέ τους κάτι τέτοιο. :rolleyes:

MIXALIS CYPRUS
06-05-10, 18:54
Φιλε Perota δεν νομιζω να με θυμασε αλλα αν εισαι αυτος με τη μαυρη φανελα ειχα ερθει τυχαια πριν 2 εβδομαδες στο μαγαζι σου και σου εδωσα συγχαρητηρια για το θαλασσινο ενυδρειο που εχεις εκει .

Πρεπει να βαλεις οπωσδηποτε πολλες photos απο αυτο ! Δεν εχω ξαναδει πιο ωραιο ενυδρειο στη ζωη μου .(ουτε σε φωτογραφιες) και πιστευω πως πρεπει να το μοιραστεις και με τους υπολοιπους .

Ο ανθρωπος ειναι respect ..
Εντωμεταξυ καταλαβα οτι το ενυδρειο που ειδα ειναι αυτο που εχεις στο μαχαζι αλλα ειναι αδειο . Βαλε ρε φιλε μια φωτο οπως ειναι τωρα . Αξιζει !

yiannossavva
06-05-10, 19:01
Αυτός με την μαύρη φανέλα είναι ο Χαράλαμπος Τηλεμάχου και είναι ο ιδιοκτήτης του Pet Leaders , Pet Shop στην Λευκωσία. Το website του είναι http://www.petleaderscyprus.com (http://www.petleaderscyprus.com/)
Δεν είναι ο Chris άλλος perotas! :D

Joker00
06-05-10, 19:39
ΟΝΕΙΡΟ!!!:smt041

MIXALIS CYPRUS
06-05-10, 19:46
Α τώρα εξηγείτε η ομοιότητα! Πάντως εξαιρετική δουλειά και απο τους 2 σας !
Ειμαι σιγουρος πως με τοσα λιτρα θα μεγαλουργησεις !

thnks Γιαννο για την πληροφορία

vaggeliscookman
06-05-10, 19:56
Συγαρητηρια κ πολλα μπραβο,μονο αυτα εχω να πω!!!

Pallios
07-05-10, 12:01
Φίλε δεν ξέρω τι να πω... πραγματικά υποκλίνομαι στα μυαλά που έφτιαξαν τέτοιο πράγμα... πρέπει για εμάς που έχουμε την τιμή να είμαστε κύπριοι να βάλεις επισκεπτήριο να περάσουμε να το δούμε :rolleyes:!!!
Συγχαρητήρια και πάλι και αναμένουμε φωτογραφίες... Mε τον Χαράλαμπο (Pet Leaders) για βοηθό είμαι σίγουρος πως θα δούμε μεγάλα πράγματα αν κρίνω απο τα θαλασσινά που έχει στο pet shop του... Καλή συνέχεια:smt041:smt041:smt041

Perotas
07-05-10, 14:33
Φιλε Perota δεν νομιζω να με θυμασε αλλα αν εισαι αυτος με τη μαυρη φανελα ειχα ερθει τυχαια πριν 2 εβδομαδες στο μαγαζι σου και σου εδωσα συγχαρητηρια για το θαλασσινο ενυδρειο που εχεις εκει .

Πρεπει να βαλεις οπωσδηποτε πολλες photos απο αυτο ! Δεν εχω ξαναδει πιο ωραιο ενυδρειο στη ζωη μου .(ουτε σε φωτογραφιες) και πιστευω πως πρεπει να το μοιραστεις και με τους υπολοιπους .

Ο ανθρωπος ειναι respect ..
Εντωμεταξυ καταλαβα οτι το ενυδρειο που ειδα ειναι αυτο που εχεις στο μαχαζι αλλα ειναι αδειο . Βαλε ρε φιλε μια φωτο οπως ειναι τωρα . Αξιζει !

Φιλε μιχάλη εγώ είμαι ο Chris όπως σου είπε και ο Γιάννος.Ο Χαράλαμπος όντως ο άνθρωπος είναι respect ..
1) είναι το μονο μαγαζί στην κύπρο με στημένο reef 2)είναι ένα από τα πιο ωραία reef στην κύπρο :smt041
αυτό που που έκαμα εγώ με την βοήθεια του Χαράλαμπου γιατί εγώ τότε ήμουν εντελώς άσχετος με το θέμα reef είναι σχεδόν 1m πιο μεγάλη από αυτή στο showroom
όσο για φωτογραφίες για το reef του Πάμπου πρέπει να τον ρωτήσω αν μπορώ να τις δημοσιεύσω...
το δικό μου ενυδρείο σήμερα είναι κάπως έτσι. :P
Είναι 9 μηνών και τώρα κατάφερα (αν και καταλάθος) να ξεφορτωθώ τις άλγες και να στρώσει το ενυδρείο για "ακροπορες" κτλ

Perotas
07-05-10, 14:47
yiannosava επειδή κάποτε άκουσα κάποιους άσχετους για την βάση του ενυδρείου την ενίσχυσα και το κακό είναι ότι δεν μπορώ να αλλάξω sump γιατί εμποδίζουν ..
:P

Συνεχεια!!!

MIXALIS CYPRUS
07-05-10, 14:53
Γεια σου chris και καλωσορισες στο forum .Περιμενουμε να
μας ενημερωνεις συχνα με φωτογραφικο υλικο οπως το πιο πανω !

Φιλε μου μια απορια μονο εχω ... Οταν κανεις αλλαγη νερου ζητας βοηθεια απο την πυροσβεστικη? ;)

Perotas
07-05-10, 15:18
Γεια σου chris και καλωσορισες στο forum .Περιμενουμε να
μας ενημερωνεις συχνα με φωτογραφικο υλικο οπως το πιο πανω !

Φιλε μου μια απορια μονο εχω ... Οταν κανεις αλλαγη νερου ζητας βοηθεια απο την πυροσβεστικη? ;)

το RO δουλεύει μέρα νύκτα και για να κάμω το ανάλογο νερό για την αλλαγή θέλω μια εβδομάδα
από την άλλη προσπαθώ να έχω panta έτοιμο νερό για κάθε έκτακτη ανάγκη..:D:D

Perazzi
07-05-10, 15:37
Πάντως έχεις δίκιο πολύ μικρό είναι , τη θα Βάλης μέσα ? καμιά γαρίδα και κάνα apple snail χαχαχα :D:D:D
Πολύ ωραίο εργαλείο :smt041:smt041:smt041, αν το είχα αυτό θα το γέμιζα με δίσκους

MIXALIS CYPRUS
08-05-10, 13:25
ενδιαφερον ... καλο ειναι που μας λες τις απαιτησεις του γιγαντα ..