Επιστροφή στο Forum : Ανεμιστηράκι σε καπάκι ενυδρείου
Παιδιά είμαι στη φάση επιδιόρθωσης του ενυδρείου μου και σκέφτηκα, μιας και έρχεται καλοκαίρι, να βάλω ένα ανεμιστηράκι από pc στο καπάκι.
Ερώτηση : το ανεμιστηράκι θα φυσάει τον αέρα μέσα ή θα τον τραβάει έξω απο το ενυδρείο? Μου φαίνεται πως θα το βάλω να φυσάει αέρα μέσα αλλά σκέφτηκα να ρωτήσω για να είμαι σίγουρος ;)
Αν βαλεις μονο ενα βαλτο να φυσαει το νερο.
Θ κανεις ομως δουλεια με ενα μονο ανεμιστηρακι?
αν έβαζα 2 θα τα έπρεπε να τα βάλω αντίθετα, δηλαδή το ένα να τραβάει αέρα και το αλλο να βάζει? πρώτη φορά το επιχειρώ και δεν είμαι σίγουρος..
Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου ?
Εγω σε 100λιτρο εχω βαλει 3 (τα 2 βαζουν και το 1 βγαζει) αλλα ο χωρος το καλοκαιρι ειναι ζεστος και χωρις κλιματισμο.
300 λίτρα 1,20 x 40 η επιφάνεια, λες να βάλω 2 τελικά?
τι να σου πω,δεν εχω εμπειρια στα 300 λιτρα αλλα νομιζω οτι 2 ανεμιστηρακια ειναι το ελαχιστο ...
ευχαριστώ μάλλον 2 θα βάλω τελικά, ένα θα τραβάει και το άλλο θα στέλνει αέρα ;)
;) περιμενε ομως και καμια γνωμη απο καποιον που το εχει κανει..
Θέλεις οπωσδήποτε και ένα ανεμιστηράκι να βγάζει τον αέρα από το ενυδρείο, μεταφέροντας και τους υδρατμούς έξω από αυτό. Εγώ σε 125 λιτρα έχω δύο να φυσάν προς το νερό και ένα να φυσά προς τα έξω. Και τα τρια ανεμιστηράκια έχουν διάμετρο 8εκ αλλά τα δουλεύω σε χαμηλότερες στροφές για να παράγουν λιγότερο θόρυβο.
Τα λίτρα σου όμως είναι διπλάσια+ οπότε μάλλον δεν σου φτάνουν τα τρία (εκτός και αν δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο)!! Εγώ στην θέση σου, έχοντας εμπειρία από το 125λτ, θα έβαζα ή τρια μεγαλύτερα η πέντε των 8εκ (τρια προς τα μέσα και δυο προς τα έξω).
Μόνο με πειραματισμό θα μπορέσεις να βρείς τι σου κάνει την δουλειά
Εγώ στην θέση σου, έχοντας εμπειρία από το 125λτ, θα έβαζα ή τρια μεγαλύτερα η πέντε των 8εκ (τρια προς τα μέσα και δυο προς τα έξω).
Συμφωνώ απόλυτα, θέλεις περισσότερα από 2, εγώ σε 200λιτρο έχω βάλει 6 μικρά και θα σου συνιστούσα για τα 300 λίτρα να χρησιμοποιήσεις
τουλάχιστον 4 μεγαλούτσικα, αλλιώς δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά, άσε που θα γυρνάνε όλη μέρα και θα θέλουν έναν υποσταθμό της ΔΕΗ.
Χωρίς να έχω εμπειρία απο ψύξη ενυδρείων αλλά αρκετή απο ψύξη υπολογιστών θα σου πρότεινα να βάλεις ανεμιστηράκια μέγαλης διαμέτρου (12 ή και 14 cm) και χαμηλών στροφών.Πρόσφέρουν πολύ καλύτερη ροή αέρα και παράγουν αισθητά λιγότερο θόρυβο.
Στα χαρακτηριστικά τους μπορείς να δείς την ροή αέρα σε CFM (Cubic Feet/Min) συνήθως και τα επίπεδα θορύβου (dB).
ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.