Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ

stelios_ant
29-04-10, 17:58
Καλησπέρα
στήνω ένα 54λιτρο ενυδρείο (60x30x30) φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων (χωρίς CO2 και με ευκολα φυτα...)
Να βάλω υπόστρωμα ή όχι;;;:confused:
Και αν ναι σε μορφή χώματος ή ταμπλέτας;

MIXALIS CYPRUS
29-04-10, 20:31
Αν ειναι χαμηλων απαιτησεων μεινε με ταμπλετες(1 καθε 15 μερες) και υγρο λιπασμα και θα σε οκ . . Ετσι και αλιως οταν διαλυθουν οι ευεργετικες ουσιες του υποστρωματος θα τα χρειαστεις και παλι .

Προσωπικη αποψη παντα ..

kotsos83
29-04-10, 20:58
Αν δε θες να ξοδευτεις με υποστρωματα παρε λιγη τυρφη σε κοκκους,κανει καλη δουλεια...θα δεις.

stelios_ant
29-04-10, 21:11
υποστρωμα έχω.έχει περισσέψει από το άλλο ενυδρείο, αλλά σκέπτομαι επειδή είναι λίγα λίτρα μήπως έχω θέματα με άλγες κλπ...

Γιώργος Κ
29-04-10, 23:25
υποστρωμα έχω.έχει περισσέψει από το άλλο ενυδρείο, αλλά σκέπτομαι επειδή είναι λίγα λίτρα μήπως έχω θέματα με άλγες κλπ...
Το υπό-στρωμα εαν δεν ερχεται σε επαφη με το νερο (που κανονικα δε πρεπει ... θα πρεπει να ειναιο καλυμμενο με αμμο η χαλικι) και δεν απελευθερωνει τα θρεπτικα στοιχεια στο νερο ... τοτε δε θα εχεις προβλημα με την αλγη! Αν και αλγες παντα υπαρχουν ... οταν ισορροπησει το ενυδρειο σου δε θα εχεις ιδιαιτερα προβληματα! ;)

Krisos
29-04-10, 23:47
εγω στο 60 λιτρο μου εχω υποστρωμα πιστευω οτι βοηθαει! ;) :)

και μιας που ο φιλος αδραξε την ευκαιριαααα! :D:D:D
Μια ερωτηση : ..βαζοντας αμμο αντι για χαλικι υπαρχει αυξημενη πιθανοτητα να βγει στην επιφανεια το υποστρωμα?

Γιώργος Κ
29-04-10, 23:52
Μια ερωτηση : ..βαζοντας αμμο αντι για χαλικι υπαρχει αυξημενη πιθανοτητα να βγει στην επιφανεια το υποστρωμα?
Παντα βοηθαει το υποστρωμα!!!

Και αμμο να βαλει ... γιατι να βγει στην επιφανεια το υποστρωμα? :confused:

Krisos
30-04-10, 00:18
Παντα βοηθαει το υποστρωμα!!!

Και αμμο να βαλει ... γιατι να βγει στην επιφανεια το υποστρωμα? :confused:

ευχαριστωωωω καταλαβαααα ! :) ;) :) :) :)

stelios_ant
30-04-10, 07:59
οπότε θα το βάλω το υπόστρωμα
thank you....:smt041