LeeHook
29-04-10, 17:57
Στοιχεία ενυδρείου:
Χωρητικότητα: 53Lt (40 και κάτι καθαρά)
Φίλτρανση: EHEIM Pickup 2008 (εσωτερικό, 150Lt/h min)
Χρήση τύρφης: 1 σακουλάκι μέσα στο ενυδρείο
Άλλα υλικά: 1 φύλλο catappa και 2 ρίζες redmoore
CO2: Όχι
Ψάρια: 2 colisa lalia
Φυτά: Red Tiger Lotus, Ντοματιά, Java moss
Υπόστρωμα: Χαλαζιακή άμμος
Λίπανση:Ταμπλέτες SEACHEM (πριν 1,5 μήνα περίπου όταν στήθηκε το ενυδρείο), NITROGEN 2 φορές την εβδομάδα, FLOURISH 1 φορά την εβδομάδα
Αλλαγές νερού: 25% κάθε εβδομάδα (6 προς 1, με νερό Α/Ο & βρύσης)
Μετρήσεις:
PH - 7,2 (API)
KH - 2 (API)
GH - 4 (API)
NH3/NH4 - 0 mg/l (SERA)
NO2 - 0 mg/l (SERA)
NO3 - 0 ? πιθανόν λίγο παραπάνω γιατί δεν βγαίνει καθαρό κίτρινο αλλά ούτε και πορτοκαλί που είναι η επόμενη ένδειξη για 10mg/l(SERA)
Έχω τις παρακάτω απορίες:
1. Το PH δεν είναι λίγο υψηλό σε σχέση με τις τιμές KH; Τι μπορεί να συμβαίνει; Πώς μπορώ να το χαμηλώσω; (Το θέλω γύρω στο 6,5)
2. Οι τιμές του NO3 είναι χαμηλές λόγω της μικρής ιχθυοφόρτισης και της ύπαρξης της ντοματιάς;(Δείχνει απόλυτα υγιής που σημαίνει οτι καταναλώνει νιτρικά - το ίδιο δείχνουν και τα υπόλοιπα φυτά).
Το φίλτρο είναι σίγουρα στρωμένο. Το έχω στρώσει με αμμωνία, ακολουθήθηκε ομαλότατα ο κύκλος του αζώτου και αφού έστρωσε και πριν βάλω ακόμη ψάρια έκανα δοκιμές προσθέτοντας αμμωνία η οποία την άλλη ημέρα είχε εξαφανιστεί και κατέληγε σε ΝΟ3.
Μπορεί οι προβληματισμοί μου να είναι αβάσιμοι. Δεν ξέρω, για αυτό ζητώ την βοήθεια σας.
Χωρητικότητα: 53Lt (40 και κάτι καθαρά)
Φίλτρανση: EHEIM Pickup 2008 (εσωτερικό, 150Lt/h min)
Χρήση τύρφης: 1 σακουλάκι μέσα στο ενυδρείο
Άλλα υλικά: 1 φύλλο catappa και 2 ρίζες redmoore
CO2: Όχι
Ψάρια: 2 colisa lalia
Φυτά: Red Tiger Lotus, Ντοματιά, Java moss
Υπόστρωμα: Χαλαζιακή άμμος
Λίπανση:Ταμπλέτες SEACHEM (πριν 1,5 μήνα περίπου όταν στήθηκε το ενυδρείο), NITROGEN 2 φορές την εβδομάδα, FLOURISH 1 φορά την εβδομάδα
Αλλαγές νερού: 25% κάθε εβδομάδα (6 προς 1, με νερό Α/Ο & βρύσης)
Μετρήσεις:
PH - 7,2 (API)
KH - 2 (API)
GH - 4 (API)
NH3/NH4 - 0 mg/l (SERA)
NO2 - 0 mg/l (SERA)
NO3 - 0 ? πιθανόν λίγο παραπάνω γιατί δεν βγαίνει καθαρό κίτρινο αλλά ούτε και πορτοκαλί που είναι η επόμενη ένδειξη για 10mg/l(SERA)
Έχω τις παρακάτω απορίες:
1. Το PH δεν είναι λίγο υψηλό σε σχέση με τις τιμές KH; Τι μπορεί να συμβαίνει; Πώς μπορώ να το χαμηλώσω; (Το θέλω γύρω στο 6,5)
2. Οι τιμές του NO3 είναι χαμηλές λόγω της μικρής ιχθυοφόρτισης και της ύπαρξης της ντοματιάς;(Δείχνει απόλυτα υγιής που σημαίνει οτι καταναλώνει νιτρικά - το ίδιο δείχνουν και τα υπόλοιπα φυτά).
Το φίλτρο είναι σίγουρα στρωμένο. Το έχω στρώσει με αμμωνία, ακολουθήθηκε ομαλότατα ο κύκλος του αζώτου και αφού έστρωσε και πριν βάλω ακόμη ψάρια έκανα δοκιμές προσθέτοντας αμμωνία η οποία την άλλη ημέρα είχε εξαφανιστεί και κατέληγε σε ΝΟ3.
Μπορεί οι προβληματισμοί μου να είναι αβάσιμοι. Δεν ξέρω, για αυτό ζητώ την βοήθεια σας.