PDA

Επιστροφή στο Forum : Μετρήσεις - Ρύθμιση PH

LeeHook
29-04-10, 17:57
Στοιχεία ενυδρείου:
Χωρητικότητα: 53Lt (40 και κάτι καθαρά)
Φίλτρανση: EHEIM Pickup 2008 (εσωτερικό, 150Lt/h min)
Χρήση τύρφης: 1 σακουλάκι μέσα στο ενυδρείο
Άλλα υλικά: 1 φύλλο catappa και 2 ρίζες redmoore
CO2: Όχι
Ψάρια: 2 colisa lalia
Φυτά: Red Tiger Lotus, Ντοματιά, Java moss
Υπόστρωμα: Χαλαζιακή άμμος
Λίπανση:Ταμπλέτες SEACHEM (πριν 1,5 μήνα περίπου όταν στήθηκε το ενυδρείο), NITROGEN 2 φορές την εβδομάδα, FLOURISH 1 φορά την εβδομάδα
Αλλαγές νερού: 25% κάθε εβδομάδα (6 προς 1, με νερό Α/Ο & βρύσης)

Μετρήσεις:
PH - 7,2 (API)
KH - 2 (API)
GH - 4 (API)

NH3/NH4 - 0 mg/l (SERA)
NO2 - 0 mg/l (SERA)
NO3 - 0 ? πιθανόν λίγο παραπάνω γιατί δεν βγαίνει καθαρό κίτρινο αλλά ούτε και πορτοκαλί που είναι η επόμενη ένδειξη για 10mg/l(SERA)

Έχω τις παρακάτω απορίες:
1. Το PH δεν είναι λίγο υψηλό σε σχέση με τις τιμές KH; Τι μπορεί να συμβαίνει; Πώς μπορώ να το χαμηλώσω; (Το θέλω γύρω στο 6,5)
2. Οι τιμές του NO3 είναι χαμηλές λόγω της μικρής ιχθυοφόρτισης και της ύπαρξης της ντοματιάς;(Δείχνει απόλυτα υγιής που σημαίνει οτι καταναλώνει νιτρικά - το ίδιο δείχνουν και τα υπόλοιπα φυτά).
Το φίλτρο είναι σίγουρα στρωμένο. Το έχω στρώσει με αμμωνία, ακολουθήθηκε ομαλότατα ο κύκλος του αζώτου και αφού έστρωσε και πριν βάλω ακόμη ψάρια έκανα δοκιμές προσθέτοντας αμμωνία η οποία την άλλη ημέρα είχε εξαφανιστεί και κατέληγε σε ΝΟ3.
Μπορεί οι προβληματισμοί μου να είναι αβάσιμοι. Δεν ξέρω, για αυτό ζητώ την βοήθεια σας.

Perazzi
29-04-10, 18:05
Όταν κάνεις αλλαγές βαλε λίγο παραπάνω νερό Α/Ο απ αυτόν που βάζεις τώρα .
Εγώ γέμισα το ενυδρείο μόνο με όσμωση στην αρχή είχα Ph 6,87 με 7 τώρα πήρε κατηφόρα και έπιασα 5,20

LeeHook
30-04-10, 15:35
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Έτσι όμως δεν θα πέσουν ακόμη περισσότερο τα KH & GH;
Για ψάρια που έχω τιμές GH κάτω από 4 δεν ενδείκνυνται.

Για την δεύτερη απορία μου υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με διαφωτίσει;

Πάνος
30-04-10, 18:25
με 2 μονο ψαρακια.....και με φυτα γρηγορης αναπτυξης ναι...μηδενιζονται τα νιτρικα...ηδη λες οτι δεν ειναι ουτε 0 ουτε δεκα...αρα καπου στη μεση..οποτε μετρησιμα.. θα χρειαστεις να προσθεσεις αζωτο αν μηδενισουν εντελως τα νιτρικα για να μη πεινασουν τα φυτα σου.

οσο για το πεχα οχι δεν ειναι πολυ ανεβασμενο....με ΚΗ2 καπου εκει θα επρεπε να ειναι....εγω με κΗ σχεδον 0 (100% ΑΟ) ειχα 7. μετα πηρε την κατρακυλα και ειναι τωρα κατω απο 6.

Perazzi
30-04-10, 18:29
Ναι θα πέσει και το Kh ,αλλά αν δεν πέφτει Kh δεν πέφτει και Ph . αν θες να πας στο 6,5 δεν έχεις άλλη επιλογή ;)

LeeHook
02-05-10, 21:16
Απόλυτα κατατοπιστικές οι απαντήσεις σας. Απ' ότι κατάλαβα οτι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Θα προχωρήσω λοιπόν σε αύξηση της αναλογίας Α/Ο προς βρύσης και σιγά-σιγά θα καταλήξω σε αλλαγές μόνο με νερό από Α/Ο.
Όσον αφορά το άζωτο για τα φυτά, το nitrogen κάνει gia αυτή την δουλειά ή χρειάζεται κάτι άλλο;

nikosm1
02-05-10, 21:50
Για τα Colisa lalia η τιμή του pH σου είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Μην μπλέκεσαι με Α/Ο (εκτός και άν έχεις ήδη) και ασχολήσου με τα ψαράκια. Για να μήν ξοδεύεσαι υπάρχουν DIY λιπάσματα για νιτρικά. Ένα μικρό ψάξιμο στο GAB και θα βρείς θησαυρό!

ipertatos
24-05-10, 13:07
Τελικά τι έγινε; Πώς είναι οι μετρήσεις σου τώρα; Κι εμένα έχει κολλήσει το pH στο 8 και δε λέει να κατέβει... Μεθαύριο που θα κάνω αλλαγή θα βγάλω 25 λίτρα από τα 45 του ενυδρείου και θα προσθέσω μόνο απιονισμένο, άντε να δούμε... :(

Raven
24-05-10, 13:23
Τελικά τι έγινε; Πώς είναι οι μετρήσεις σου τώρα; Κι εμένα έχει κολλήσει το pH στο 8 και δε λέει να κατέβει... Μεθαύριο που θα κάνω αλλαγή θα βγάλω 25 λίτρα από τα 45 του ενυδρείου και θα προσθέσω μόνο απιονισμένο, άντε να δούμε... :(
Μονο προσεξε η αλλαγη νερου να γινει πολυ αργα γιατι τοσο μεγαλες αλλαγες νερου με διαφορετικες τιμες, δεν ειναι και οτι καλυτερο για τα ζωντανα. Καλυτερα αλλαγη ενα 10% καθε 2η μερα μεχρις οτου πετυχουμε τις επιθυμητες τιμες.;)

Perazzi
24-05-10, 13:32
Μονο προσεξε η αλλαγη νερου να γινει πολυ αργα γιατι τοσο μεγαλες αλλαγες νερου με διαφορετικες τιμες, δεν ειναι και οτι καλυτερο για τα ζωντανα. Καλυτερα αλλαγη ενα 10% καθε 2η μερα μεχρις οτου πετυχουμε τις επιθυμητες τιμες.;)

+1000000