PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγη ειδους!!!

papanikos
29-04-10, 08:31
Καλημερα! Εχω ενα ενυδρειο 25 λιτρων και εδω και 22 μερες εχω μεσα ενα χρυσοψαρο.. Επειδη ομως τυρανιεται το καημενο το εβαλα σε μεγαλο ενυδρειο (οχι δικο μου) και τωρα σκεφτομαι να βαλω στο δικο μου ζεμπρακια, τιγρακια κλπ.. (μικρα ειναι αυτα). Οι μετρησεις του νερου μου ειναι καλες απο νιτρικα, νιτρωδη, χλωριο, κλπ κλπ.... Μονο μια μετρηση με χαλαει αυτη της οξυτητας.. (για αμμωνια δεν εχω κανει) το ph ειναι εκει στο 6,5...ΕΡΩΤΗΣΗΣ: Τωρα που εβγαλα το χρυσοψαρο το ενυδρειο ειναι ετοιμο για τα καινουργια η θελει καποιο καθαρισμα, προετοιμασια κλπ?? Επειδη ειναι σχετικα καινουργιο δεν ειναι και βρωμικο θα ελεγα... αλλα το φιλτρο εχει μαζεψει αρκετα....
Αν ειναι ετοιμο τοτε να βαλω το θερμοστατη, να κανω τη διακοσμηση και οκ? η να κανω καποια αλλαγη νερου πρωτα, και μετα διακοσμηση και οκ??

stav
29-04-10, 08:53
Στα 25 λιτρα μονομαχο 'η γαριδες και σαλιγκαρια.

in the pond
29-04-10, 09:00
25 λίτρα, είσαι ορειακά για μονομάχο και άντε και κανένα μηλοσαλίγγαρο.
Λες ότι: "Οι μετρησεις του νερου μου ειναι καλες απο νιτρικα, νιτρωδη, χλωριο, κλπ κλπ.." Η μέτρηση της αμμωνίας είναι απαραίτητη. Όταν λές είσαι εντάξει με το χλώριο τί εννοείς?

Ζεβράκια ξέχνα τα.

Επίσης, πότε έχεις μεταφέρει το χρυσόψαρο στο άλλο ενυδρείο? Αγαπητέ μου φίλε, πολύ φοβάμαι ότι θέλεις διάβασμα και ξεκίνα πρώτα-πρώτα από την αρθρογραφία-υπομνήματα στην κατηγορία των αρχαρίων.:p Εν αγνοία σου το ξέστρωσες αν ήταν βέβαια στρωμένο σε 22 μέρες...

bokostas
29-04-10, 09:01
Είναι λίγα τα 25 λίτρα για ζεμπρακια, τιγρακια κλπ. Μην το κάνεις, θα το μετανιώσεις, γιατί κι αυτά θα τυρανιούνται σαν το χρυσόψαρο.

alandin
29-04-10, 09:17
τιποτα αλλο εκτος απο ενα μονομαχο και μια γαριδα αν θελεις ... σαλιγγαρακια , μεχρι να πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο γιατι ειναι θεμα χρονο , μπραβο που εβγαλες το χρυσοψαρο γιατι ειναι καταδικασμενο στη κοινωνια μας , αν θεσ τροπικα νωμιζω μπορεις να βαλεις 5 νεον 1 με 2 γαριδακια /αν συμφωνουν τα παιδια

Πάνος
29-04-10, 09:46
, αν θεσ τροπικα νωμιζω μπορεις να βαλεις 5 νεον

κανενα αλλο ψαρι απο τα συνηθισμενα των πετσοπ....τα νεον ειδικα ειναι γρηγοροι κολυμβητες και θα υποφερουν παρα πολυ....δεν εχει σημασια που ειναι μικρα σαν ψαρια. δεν μπαινουν ολα τα μικρα ψαρια σε μικρα ενυδρεια.. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36037
ισως μερικα bumblebee gobies σε υφαλμυρο νερο...

papanikos
29-04-10, 13:20
25 λίτρα, είσαι ορειακά για μονομάχο και άντε και κανένα μηλοσαλίγγαρο.
Λες ότι: "Οι μετρησεις του νερου μου ειναι καλες απο νιτρικα, νιτρωδη, χλωριο, κλπ κλπ.." Η μέτρηση της αμμωνίας είναι απαραίτητη. Όταν λές είσαι εντάξει με το χλώριο τί εννοείς?

Ζεβράκια ξέχνα τα.

Επίσης, πότε έχεις μεταφέρει το χρυσόψαρο στο άλλο ενυδρείο? Αγαπητέ μου φίλε, πολύ φοβάμαι ότι θέλεις διάβασμα και ξεκίνα πρώτα-πρώτα από την αρθρογραφία-υπομνήματα στην κατηγορία των αρχαρίων.:p Εν αγνοία σου το ξέστρωσες αν ήταν βέβαια στρωμένο σε 22 μέρες...
το χρυσοψαρο εφυγε σημερα το πρωι. αλλα το φιλτρο κ αυτα δουλευοθν κανονικα. δεν το εσβησα.

εκανα τεστ με στικακια και εβγαζε οτι ειναι ολα οκ! δλδ μεσα στις περιοχες που επρεπε!!

Τα γκαμπυ χορανε σαυτο το ενυδρειο??

in the pond
29-04-10, 14:13
το χρυσοψαρο εφυγε σημερα το πρωι. αλλα το φιλτρο κ αυτα δουλευοθν κανονικα. δεν το εσβησα.

εκανα τεστ με στικακια και εβγαζε οτι ειναι ολα οκ! δλδ μεσα στις περιοχες που επρεπε!!

Τα γκαμπυ χορανε σαυτο το ενυδρειο??

Διάβασε να μάθεις περισσότερα. (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/guppy.htm)

stav
29-04-10, 14:24
Τωρα που δεν υπαρχει ψαρι στο ενυδρειο για να διατηρησεις την βιολογια
ριχνε τριμμενη τροφη.

papanikos
29-04-10, 16:28
Διαβασα για τα γκαπι...! Δυσκολα χωρανε... τπτ νεον να βαλω μεσα? οχι τπτ αλλο ρε παιδια θα μ μεινει και το ενυδρειο χωρις ψαρι.... (οι μονομαχοι δε μαρεσουνε)
Βασικα δεν υπαρχουν ψαρια που να ειναι μικρα αλλα και να μη θελουν μεγαλο χωρο? 25 λιτρα με 2-3 μικροψαρα μεσα θα μαρεσε!! Καμμια ιδεα?

Πάνος
29-04-10, 17:38
:rolleyes:

papanikos
29-04-10, 19:50

Ποπο ασχημα ειναι.... Θα κανω κατι μωρε, ισως βαλω 2-3 τιγρακια

yannakis
29-04-10, 19:58
μαλλον δεν καταλαβαινεις..δεν γινεται να βαλεις τιγρακια..
βαλε ενα πανεμορφο μονομαχο με ξυλα-ριζες αληθινα φυτα+επιφανειας τιποτα ξερα φυλλα και κανα σαλιγκαρι και θα ειναι ενας μικρος παραδεισος!

papanikos
29-04-10, 20:23
μαλλον δεν καταλαβαινεις..δεν γινεται να βαλεις τιγρακια..
βαλε ενα πανεμορφο μονομαχο με ξυλα-ριζες αληθινα φυτα+επιφανειας τιποτα ξερα φυλλα και κανα σαλιγκαρι και θα ειναι ενας μικρος παραδεισος!

OK Αυτο θα γινει τελικα! ευχομαι να τον συμπαθησω στην πορεια!!!

Πάνος
29-04-10, 20:25
Θα κανω κατι μωρε, ισως βαλω 2-3 τιγρακια
τωρα το πετυχες...:(

papanikos
29-04-10, 20:37
τωρα το πετυχες...:(

μη με κοροιδευετε... :cool: νεος ειμαι ακομα, θα μαθω!

exelix
29-04-10, 20:41

Ε, όσο προλαβαίνουν! Αλήτες παιδί μου!

Εσύ πάντως να τους ακούς!

Πάνος
29-04-10, 23:30
δε σε κοροιδευω φιλε μου....αλλα δε θα μπορουσα και να μη σχολιασω την επιλογη σου με απωτερο σκοπο να σε αποτρεψω...;)
πιστευω (και σου το ευχομαι) πως συντομα θα αποκτησεις και πιο μεγαλο ενυδρειο και τοτε θα μπορεσεις να εχεις περισσοτερες επιλογες.