PDA

Επιστροφή στο Forum : Eρώτηση περι μετρήτων

Spike
28-04-10, 14:28
Καλησπέρα σε όλους μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχουν στο εμπόριο ψηφιακοί μετρητές για να λαμβάνουμε ενδείξεις για pH/Γενική σκληρότητα (GH)/Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ)/Αμμωνία (ΝΗ3)/Νιτρώδη (ΝΟ2)/Νιτρικά (ΝΟ3).

Αν υπάρχουν μπορεί κάποιος να μου αναφέρει μια γνώμη για το αν αξίζουν και αν λειτουργούν σωστά

Ps:H ερώτηση τίθεται απλά για ενημερωτικούς λόγους και τίποτα άλλο

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....:rolleyes:

Πάνος
28-04-10, 14:34
για πεχα και νιτρικα υπαρχουν σιγουρα...
για τα υπολοιπα αλλα και για το ποσο αξιοποστα ειναι ας εκφερουν γνωμη αυτοι που τα δουλευουν.
μονο πεχαμετρητη ειχα και tds meter και ειναι αξιοπιστα.

Spike
28-04-10, 14:57
μήπως θυμάσαι τη μάρκα ?

almost
28-04-10, 15:25
Temp, pH, O2, ORP, Salinity, Ca, Nitrate, dH υπάρχουν από American Marine.
Τα έχω όλα και είναι πολύ αξιόπιστα.
Δεν υπάρχει ηλεκτρονικό όργανο που να μετράει κάτι άλλο.

exelix
28-04-10, 17:49
Έχω βρει και για άλλες παραμέτρους, αλλά δε λειτουργούν απλά βάζοντας μέσα στο νερό το probe και να σου βγάζουν νούμερο, αλλά τους βάζεις κάποιο δείκτη σε δείγμα και σου δίνουν ακριβή αριθμό. Περίπου σαν να κάνεις με υγρά τεστ αλλά χωρίς να τα διαβάζεις μόνος σου. Σίγουρα δεν υπάρχουν όπως και τα υπόλοιπα δικά σου almost για τα υπόλοιπα; Το έχεις ψάξει και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν για τεχνικούς λόγους ή μήπως υπάρχουν αλλά είναι πανάκριβα;

lion
28-04-10, 19:16
http://www.coleparmer.com/products/phelectrodes/ise-electrodes.asp

almost
28-04-10, 19:47
Έχω βρει και για άλλες παραμέτρους, αλλά δε λειτουργούν απλά βάζοντας μέσα στο νερό το probe και να σου βγάζουν νούμερο, αλλά τους βάζεις κάποιο δείκτη σε δείγμα και σου δίνουν ακριβή αριθμό. Περίπου σαν να κάνεις με υγρά τεστ αλλά χωρίς να τα διαβάζεις μόνος σου. Σίγουρα δεν υπάρχουν όπως και τα υπόλοιπα δικά σου almost για τα υπόλοιπα; Το έχεις ψάξει και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν για τεχνικούς λόγους ή μήπως υπάρχουν αλλά είναι πανάκριβα;

Η American Marine και η Ghl (που επίσης τα έχω όλα, να δικαιολογήσω και την υπογραφή μου ;)) δεν βγάζει και δεν είχα βρει και κάποιον άλλον να βγάζει (για ενυδρειακή χρήση).

Επίσης, θεωρώ τις 2 αυτές εταιρείες, απλά κορυφή και δεν θα με ενδιέφερε ένας κατασκευαστής ο οποίος έβγαλε ξαφνικά κάτι καινούργιο όταν αυτοί οι 2 που είναι ηγέτες στην αγορά, δεν το έχουν κάνει.

Σε συζήτηση με τον Lou (American Marine) και τον Matthias (Ghl) το θέμα είναι το κόστος.
Σκέψου ότι μόνο το probe για Saliniy της Ghl έχει 143€ (106€ το όργανο της American Marine) και για O2 269€ (239€ το όργανο της American Marine).

Spike
29-04-10, 11:36
πάντως είναι ακριβά τα άτιμα...σίγουρα αλλά κάνουν την δουλειά τους.