PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεο και θα γινει ωραιο!!!

stavrosczc
28-04-10, 13:16
Γεια σε ολα τα παιδεια.Εδω και καιρο σκεφτομουν για το πως να στησω ενα ενυδρειο.Υστερα απο αρκετο διαβασμα(ουτε εξετασεις που εδωσα δε διαβασα τοσο...)κατεληξα στα εξης.
Λοιπον εχουμε ενα RIO240lt με επιπλο σε χρωμα μαυρο.
Και εκμαιταλευτηκα την προσφορα του osmosis οποτε αγορασα τα ακολουθα...
Stress Coat 473 ml,2217 Classic,Digital Thermometer,Θερμοστάτης 200 Watt,Σωληνάκι σιλικόνης 3,Αερόπετρα,GH & KH Test,pH test,Test Nitrite,Nitrate Test,Discus flakes 34 γρ.Discus food,Beefheart 100 γρ.Discus Flakes 71 γρ.Discus Trace,Αυτόματη ταΐστρα,Σκούπα βυθού βαρύτητας,Απόχη,Glass Magnet 15,EHEIM Air 200,HJ-1141,Ammonia test.
μου λειπει φωτιστικο και ΕΔΩ θελω βοηθεια...θελω ενα φως που να τονιζει τα εντονα χρωματα των δισκων...?

Παρενθεση οτι θα αγοραστει αλλο ενα 2217 για να δουλεψει σωστα το ενυδρειο...λευκη αμμος ξερα πλατυφυλλα(δε θυμαμαι πως λεγονται...)και ξυλα...ισως και τρεις πετρες ετσι για να σπασει λιγο η μονοτονια...
Ακουω γνωμες καιΔΕΧΟΜΑΙ βοηθεια απο οποιο εχει ορεξη και διαθεση για ενα ομορφο στησιμο!!!

gta__156
28-04-10, 13:26
καλως ηρθες :)

τα φυλλα που λες λεγονται catapa εχω να σου δωσω μερικα ;)

stavrosczc
28-04-10, 13:34
Ευχαριστω πολυ αν και βρηκα ηδη....
Ευτυχως τελικα υπαρχουν ακομη φιλοτιμοι ανθρωποι!
Αν χρειαστω θα σου πω!:)

psyroukis
28-04-10, 13:42
Ευτυχως τελικα υπαρχουν ακομη φιλοτιμοι ανθρωποι!

Εδώ θα βρεις αρκετους. :)

Καλως ήρθες και απο μένα. -+5

Πάνος
28-04-10, 14:01
καλως ηρθες και καλο ξεκινημα!!!:p

Raven
28-04-10, 14:08
Γεια σου γειτονα! Καλως ορισες και καλη επιτυχια στο νεο σου ενυδρειο.

Γιώργος Κ
28-04-10, 14:20
Καλως ηρθες!!! :p

Λιγα λιτρα διαλεξες αλλα με προσπαθεια και ακομα πιο πολυ διαβασμα μπορεις να τα παλεψεις!

Υπαρχουν πολλοι που διατηρουν δισκους σε νερο βρυσης αλλα γνωμη μου ειναι οτι μια αντιστροφη οσμωση θα σου χρειαστει ... ;)

Οσο για το φως ... οι λαμπες φθοριου ειναι πιο καλες ... εννοω οτι φαινονται καλυτερα τα χρωματα τους αν και στους δισκους δεν "αρεσει" το πολυ πολυ φως! :rolleyes:

gta__156
28-04-10, 14:28
σωστο αυτο που λεει ο Γιωργος για την οσμωση , ομως πριν αγορασεις ριξε ενα μετρημα στο νερο που βγαζει η βρυση σου και απο εκει και περα κανεις την αγορα . :D

Perazzi
28-04-10, 14:29
Καλώς ήρθες :smt041:smt041:smt041

ΧρήστοςΠ
28-04-10, 15:14
σωστο αυτο που λεει ο Γιωργος για την οσμωση , ομως πριν αγορασεις ριξε ενα μετρημα στο νερο που βγαζει η βρυση σου και απο εκει και περα κανεις την αγορα . :D

Φυσικά θες να προσθέσεις ότι για να βάλουμε βρύσης θα πρέπει να περαστεί από προφίλτρα άνθρακα και νήματος .

ΑΟ να πάρεις σίγουρα είναι και φτηνές ;) ειδικά για αρχή να πάρεις όσμοση

gta__156
28-04-10, 15:22
Φυσικά θες να προσθέσεις ότι για να βάλουμε βρύσης θα πρέπει να περαστεί από προφίλτρα άνθρακα και νήματος .

ΑΟ να πάρεις σίγουρα είναι και φτηνές ;) ειδικά για αρχή να πάρεις όσμοση

αφου τα εχουμε ξαναπει αυτα :p μην επαναλαμβανομαστε :D

stavrosczc
28-04-10, 20:10
Καλησπερα σε ολους και ευχαριστω πολυ για το θερμο καλωσορισμα!
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα αποκτισω και μια α.ο απλα λιγο πιο μετα γιατι το οικονομικο συνολο ειναι καπως βαρη....
Οσο για το φως εκει λιγο προβληματιζομαι.
το ενυδρειο ειναι κοντα σε παραθυρο οποτε για την αναπτυξη των ψαριων υπαρχει φυσικο φως!απο εκει και περα χρειαζομαι κατι για ωραδι πριν παμε για νανακια....ενα χαμηλο για να δειχνει και ομορφο το ενυδρειο και για να τονιζει τα εντονα χρωματακια των μορφονιων που θα παρω....

chrismous
29-04-10, 18:32
Οσο για το φως εκει λιγο προβληματιζομαι.
το ενυδρειο ειναι κοντα σε παραθυρο οποτε για την αναπτυξη των ψαριων υπαρχει φυσικο φως!απο εκει και περα χρειαζομαι κατι για ωραδι πριν παμε για νανακια....ενα χαμηλο για να δειχνει και ομορφο το ενυδρειο και για να τονιζει τα εντονα χρωματακια των μορφονιων που θα παρω....
Καλως ηρθες σταυρο το θεμα με το ενυδρειο κοντα σε φωτεινο παραθυρο πρεπει να το δεις ξανα αν δεν θες το μονο που θα αναπτυσετε να ειναι οι αλγες!!!!!

Perazzi
30-04-10, 02:33
έψαχνες για φωτισμό , έλα

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=40039

stavrosczc
30-04-10, 15:45
Ευχαριστω πολυ!Βρηκα πως θα φωτισω και ειμαι κομπλε!
Εν το μεταξυ σημερα υποδεχτηκα και το ενυδρειο...Καθαριστηκε καλα με νερο και ξυδι και απο βδομαδα ξεκιναει να μπαινει αμμος και ολα σιγα σιγα με τη σειρα τους...!!!:smt041
Χωραει ισα ισα για εκει που το ηθελα και ειμαι κομπλε...
Ελπιζω να βρω λιγη βοηθεια για τη συνδεσμολογια των φιλτρων γιατι εγω δε τα παω πολυ καλα με αυτα...ας ελπισουμε...!!!:D

Giorgos
30-04-10, 16:45
Καλωσορισες!

Γιατι δεν περνας μια βολτα απο τα γραφεια του συλλογου, μιας και εισαι κοντα, να γνωριστεις με μελη που εχουν το ιδιο χομπι και να τα πουμε απο κοντα (να λυθουν και οι αποριες σου);

http://www.aquarist.gr/PSFE/meetings.htm

ΥΓ. Δεν χρειαζεται να εισαι μελος του ΠΣΦΕ για να συμμετεχεις στις συναντησεις. ;)

stavrosczc
30-04-10, 17:31
Με την πρωτη ευκαιρια με το καλο θα περασω μια βολτα φιλε Γιωργο!
Απλα η δουλεια μου ειναι λιγο καπως και δυσκολα μπορω να λειψω...

stavrosczc
05-05-10, 09:27
Η ωρα του πρωτου γεμισματος ερχεται!
Το ερωτημα ειναι το εξης...εχω αποκτησει η μαλλον αυριο αποκτω και απισημα α.ο το ενυδρειο με τι νερο να το γεμισω?απο α.ο η απο βρυση???
Γενικα οι τιμες του νερου που πρεπει να κινηθουν?και γενικα εφοσων γεμισω πως πρεπει να κινηθω?

Giorgos
05-05-10, 12:41
Αφου θα κανεις δοκιμαστικη και ακομα αργεις να βαλεις ψαρια, θα σου ελεγα να το γεμισεις με νερο βρυσης.

Οταν ερθει η ωρα να παρεις τα ψαρια σου, μαθε σε τι νερο τα εχουν και δρασε αναλογως. Αν ειναι σε σκληρο νερο (βρυσατο), θα σου προτεινα να τα βαλεις κι εσυ σε νερο βρυσης (μπορεις βεβαια να βαλεις και λιγο νερο οσμωσης, ας πουμε 80 βρυση - 20 οσμωση) και σταδιακα να μαλακωνεις ολο και περισσοτερο το νερο μεχρι να φτασεις τις τιμες στα επιθυμητα επιπεδα.

harris samos
05-05-10, 14:29
καλως ηρθες
για δισκακια μιλαμε ???

α/ο κατευθειαν αν βαλεις βρηση μεχρι να πεσει θα περασει πολυς καιρος
-------------------------
οσο για τα φωτα
πηρα ενα glo σαν αυτα που σου βαλανε παραπανω
και επιτελους ειδα τα χρωματα τον δισκων μου

stavrosczc
05-05-10, 23:59
Ναι ναι φιλε μου δισκακια!
Εσυ λες α.ο κατευθειαν ολο το νερο?
Οσον αφορα το φως εχω ενα θεμα γιατι τα glo πρεπει να ειναι ανοιχτο το ενυδρειο απο πανω...εμενα δε γινεται αυτο γιατι ειναι στο δωματιο μου και πρεπει να βαλω καπακι και μαλιστα προβληματιζομαι τι να βαλω γιατι το γνησιο juwell εχει 180 ευροπουλα...και ειπα μπασ και παραγγειλω φιμε τζαμι και παρω και κολλησω led επανω...:confused:Βεβαια ακουω γνωμες και αποψεις πανω σε αυτο....

harris samos
06-05-10, 00:49
οχι απαρετητα εμενα ειναι κλειστο με καπακια απο πλεξι γκλας διαφανο και περναει το φως μια χαρα

βασικα το νερο σου θα το κανεις αναλογα τον εκτροφεα που θα τα παρεις
7 τα εχει ο εκτροφεας 7 κι εσυ

αλλιως θα εχεις θεμα

stavrosczc
06-05-10, 19:10
Το plexi glass μωρε πετσικαρει με τον καιρο...
Μαλλον θα παραγγειλω τζαμι και θα το ντυσω(σιδερωσω) με ειδικο αυτοκολλητο...
Με τον εκτροφεα που μιλησα τα εχει σε νερο βρυσης...εγω τελικα σκαιφτομαι το πρωτο γεμισμα να το κανω 70%βρυση και 30% οσμωση...

Giorgos
06-05-10, 19:39
Οταν ερθει η ωρα να παρεις τα ψαρια σου, μαθε σε τι νερο τα εχουν και δρασε αναλογως. Αν ειναι σε σκληρο νερο (βρυσατο), θα σου προτεινα να τα βαλεις κι εσυ σε νερο βρυσης (μπορεις βεβαια να βαλεις και λιγο νερο οσμωσης, ας πουμε 80 βρυση - 20 οσμωση) και σταδιακα να μαλακωνεις ολο και περισσοτερο το νερο μεχρι να φτασεις τις τιμες στα επιθυμητα επιπεδα.
Μη σε ανησυχει το οτι θα καθυστερησει λιγακι να μαλακωσει το νερο. Εξαλλου αυτο ειναι το ζητουμενο... να γινει αργα και να εγκλιματιστουν τα ψαρια σου. Η υπομονη ειναι το καλυτερο προσον που μπορει να εχει ενας χομπιστας. ;)

harris samos
06-05-10, 21:58
ποιος ειναι ο εκτροφεας ??

gta__156
06-05-10, 22:01
μαλλον απο Μιχαλη θα τα παρει (οποτε μιλαμε για Μαλαισιανο εκτροφεα )

stavrosczc
07-05-10, 12:56
Ναι απο Μιχαλη παιδες θα ειναι τα ψαρια.
Ειχα κανει μια βολτα πριν μια βδομαδα απο εκει και τα η εικονα των λιγων ψαριων που ειχαν μεινει ηταν πολυ καλη!!!Καθολου τρομαγμενα...ζωηρα...ακολουθουσαν μεχρι και το δαχτυλο σου...!!!
Μου αρεσε πολυ η γενικη τους εικονα και θεωρω οτι μιλαμε γενικα για ενα αξιοπιστο ανθρωπο.
Απο φιλτρανση τελικα εκλεισα...εχω ενα 2217 και απο Τριτη παραλαμβανω ενα fluval 405...απο εκει και περα να δω πως θα καταφερω να τα βαλω να δουλεψουν σε σειρα....

exelix
07-05-10, 17:04
Γιατί να τα βάλεις σε σειρά; Είσαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θα δουλέψει; Νομίζω ότι εκτός του ότι είναι λάθος (με τα δικά μου μάτια βέβαια!) θα σου μειώσει και τη ροή. Γιατί να μην τα βάλεις να δουλεύουν τελείως ξεχωριστά και να μη χάσεις τίποτα; Αν θες να το κάνεις για μεγαλύτερο όγκο βιολογικού υλικού, αλλά χωρίς να αυξήσεις τη ροή μάλλον θα ήταν καλύτερα να πας σε sump.

stavrosczc
10-05-10, 00:25
Καλησπερα και παλι!
Απο βδομαδα πρωτα ο θεος θα εχω ολα τα πραγματα και θα αρχισω να στηνω...
Εαν καποιος εχει θεληση οραξη και διαθεση να βοηθησει γιατι δε τα ξερω πολυ καλα τα πραγματα και μπορει μενω Περιστερι...Θα δεχομουν πολυ ευχαριστως τη βοηθεια...http://www.greekdiscus.com/test2000/images/smilies/sonstige_168.gif
Και επειδη δυστυχως περναμε μια κριση αυτο που μπορω να κερασω απο την καρδια μου ειναι καφε και περιποιημενα ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ!!!http://www.greekdiscus.com/test2000/images/smilies/hubbahubba.gifhttp://www.greekdiscus.com/test2000/images/smilies/hubbahubba.gifhttp://www.greekdiscus.com/test2000/images/smilies/hubbahubba.gif
Κοινως παιδες οποιος μπορει χρειαζομαι απεγνωσμενα βοηθεια!!!http://www.greekdiscus.com/test2000/images/smilies/mysmilie_1.gifhttp://www.greekdiscus.com/test2000/images/smilies/mysmilie_1.gifhttp://www.greekdiscus.com/test2000/images/smilies/mysmilie_1.gifhttp://www.greekdiscus.com/test2000/images/smilies/mysmilie_1.gif

exelix
10-05-10, 00:32
Ρώτα καλέ ό,τι θες! Αν ήξερα πιο πολλά πάντως δε θα έλεγα όχι στον καφέ σου! Για αυτά που σου έγραψα από πάνω τι λες;

stavrosczc
10-05-10, 00:55
Δεν ειναι το μονο να ρωτησω αλλα και με στησιμο φιλτρα κτλ...δεν τα εχω πολυ καλα...ειπα μπας και εχει διαθεση κανεις να βοηθησει...:)
Και
Οσο για το απο πανω φιλε μου μου το εχουν πει και αλλοι απλα το λεω σε σειρα ωστε θορυβο να μειωσω γιατι το ενυδρειο ειναι μεσα στο υπνοδωματιο μου και απο sump δεν παιζει να γινει κατασκευη..(περιπετεια ολοκληρη....και μηδεν χωρος...)
Βεβαια ειμαι ανοιχτος σε ολες τος αποψεις μιας και ακομη δεν εχω στησει...

harris samos
11-05-10, 19:32
δεν ειναι δισκολο
βαζεις το 1 κανονικα και την εξοδο του 1 στην εισοδο του 2 και μετα την εξοδο στο ενυδρειο
το ενα φυσικα θα ειναι στην μπριζα

stavrosczc
21-05-10, 00:08
Καλησπερα!
Λοιπον το ενυδρειο στηθηκε!!!:D
Εχουμε και λεμε λευκη αμμος carat 6 θερμοστατης 250w 1 2217 eheim 1 fluval305 με αστερια μεσα καμια 100αρια μακαρονι και 2 καλτσες ανθρακα!
δουλευει 2 μερες τωρα και εχω ριξει μονο αντιχλωρικο...πως πρεπει να κινηθω απο εδω και περα?ειναι απαραιτητω μεχρι να μπουν τα ψαρια να λειτουργει αεραντλια?:confused::confused::confused:
Ευχαριστω για τη βοηθεια!

exelix
21-05-10, 01:47
Άνθρακα γιατί έβαλες; Για στρώσιμο δεν έχεις κάνει κάτι; Απλά το έχεις να δουλεύει με σκέτο νερό με αντιχλώριο;

douran_p
21-05-10, 02:15
καλο ξεκινημα..... περιμενουμε φωτο.......!!!!!!

harris samos
21-05-10, 05:56
Καλησπερα!
Λοιπον το ενυδρειο στηθηκε!!!:D
Εχουμε και λεμε λευκη αμμος carat 6 θερμοστατης 250w 1 2217 eheim 1 fluval305 με αστερια μεσα καμια 100αρια μακαρονι και 2 καλτσες ανθρακα!
δουλευει 2 μερες τωρα και εχω ριξει μονο αντιχλωρικο...πως πρεπει να κινηθω απο εδω και περα?ειναι απαραιτητω μεχρι να μπουν τα ψαρια να λειτουργει αεραντλια?:confused::confused::confused:
Ευχαριστω για τη βοηθεια!
ψαξε για να βρεις μπολι η στρωστο με αμμωνια

ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο ??????????????????
απο που θα παρεις ψαρια ???
α/ο εχεισ ??

gta__156
21-05-10, 06:01
ψαξε για να βρεις μπολι η στρωστο με αμμωνια

ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο ??????????????????
απο που θα παρεις ψαρια ???
α/ο εχεισ ??
240 λιτρα

harris samos
21-05-10, 06:08
σε 240 λιτρα λιγα ειναι για δισκους
πολυ λιγα τα λιτρα

θα πεδευτης πολυ
και αποτη καταλαβαινω απο της ερωτησεις σου θες πολυ διαβασμα ακομα μη παρεις δισκους ακομα βαλε κατι ποιο ευκολο και που να θελει λιγοτερα λιτρα

White Diamond
21-05-10, 08:24
Άνθρακα γιατί έβαλες; Για στρώσιμο δεν έχεις κάνει κάτι; Απλά το έχεις να δουλεύει με σκέτο νερό με αντιχλώριο;
Σε ενα νεοστημενο ειδικα ενυδρειο παντα πρεπει να μπαινει ανθρακας
ωστε να απορροφησει οτι μπορει να υπαρχει μεσα στο ενυδρειο
σε σχεση με τον εξοπλισμο, σιλικονες κλπ.
Σταυρο αεραντλια δεν χρειαζεται τωρα.
Το αφηνεις να τρεξει μονο του και σε 15-20 ημερες εχει στρωσει.
Κανε τις μετρησεις σου μην αγχοθεις με το ph το οποιο θα ανεβει,
ετσι γινεται. Οταν το ΝΟ2 και το NH3-4 γινει 0 θα αρχισεις να μετρας
ΝΟ3 το οποιο ηταν μηδενικο. Τοτε εισαι στρωμενος.
Εγω χρησιμοποιησα biostart και safe start για πιο γρηγορα και λογο ογκου,
βιαζομουνα κιολας....:)

harris samos
21-05-10, 08:37
Σε ενα νεοστημενο ειδικα ενυδρειο παντα πρεπει να μπαινει ανθρακας
ωστε να απορροφησει οτι μπορει να υπαρχει μεσα στο ενυδρειο
σε σχεση με τον εξοπλισμο, σιλικονες κλπ.
Σταυρο αεραντλια δεν χρειαζεται τωρα.
Το αφηνεις να τρεξει μονο του και σε 15-20 ημερες εχει στρωσει.
Κανε τις μετρησεις σου μην αγχοθεις με το ph το οποιο θα ανεβει,
ετσι γινεται. Οταν το ΝΟ2 και το NH3-4 γινει 0 θα αρχισεις να μετρας
ΝΟ3 το οποιο ηταν μηδενικο. Τοτε εισαι στρωμενος.
Εγω χρησιμοποιησα biostart και safe start για πιο γρηγορα και λογο ογκου,
βιαζομουνα κιολας....:)
πιστευεις οτι τα λιτρα φτανουν ???????????
το παλικαρι ακομα διαβαζει το στρωσημο τη τον ενθαρινετε για δισκακια zwzwzwzw

ΧρήστοςΠ
21-05-10, 08:47
συμφωνώ με τον από πάνω βάλε κάποιο άλλο ψάρι για αρχή γιατί θα τα βρεις σκούρα αν δεν έχεις ξανασχοληθεί με ενυδρεία ;)

White Diamond
21-05-10, 09:55
πιστευεις οτι τα λιτρα φτανουν ???????????
το παλικαρι ακομα διαβαζει το στρωσημο τη τον ενθαρινετε για δισκακια zwzwzwzw

συμφωνώ με τον από πάνω βάλε κάποιο άλλο ψάρι για αρχή γιατί θα τα βρεις σκούρα αν δεν έχεις ξανασχοληθεί με ενυδρεία ;)

Συμφωνω παλληκαρια με αυτα που λετε αλλα δεν μπορω να του το
απαγορευσω. Η συμβουλη δωθηκε απο εσας, απο κει και περα αυτο που
προσπαθω ειναι να τον βοηθησω να μην κανει λαθος.
Ασχετα αν τελικα βαλει δισκους η οχι το ενυδρειο θελει στρωσιμο.:smt115 Γκεγκε?
Τι πυροβολειτε τον πιανιστα ωρε?:smt032:grin:

stavrosczc
21-05-10, 11:11
Το ενυδρειο ξεκινησε αποκλειστηκα και μονο για να βαλει δισκους...!;)
Οποτε απλα προσπαθω και ρωτω ωστε να τα κανω τα πραγματα με σωστη σειρα και οπως πρεπει!!!
Εχω αγορασει αμπουλες biodigest ...να ξεκινησω σημερα που ειναι τριτη μερα αλλαγες???
Α.Ο εχω αλλα τα ψαρια που θα παρω ειναι σε βρυσης νερο οποτε ασε να μπουν πρωτα και μετα σογα σιγα γυριζω σε α.ο...

Γιώργος Κ
21-05-10, 11:18
Το ενυδρειο ξεκινησε αποκλειστηκα και μονο για να βαλει δισκους...!;)
Οποτε απλα προσπαθω και ρωτω ωστε να τα κανω τα πραγματα με σωστη σειρα και οπως πρεπει!!!
Εχω αγορασει αμπουλες biodigest ...να ξεκινησω σημερα που ειναι τριτη μερα αλλαγες???
Α.Ο εχω αλλα τα ψαρια που θα παρω ειναι σε βρυσης νερο οποτε ασε να μπουν πρωτα και μετα σογα σιγα γυριζω σε α.ο...
Υπαρχουν και μαγαζια οπου χρησιμοποιουν και οσμωση αρα θα πρεπει να φτιαξεις το νερο αναλογα!!
Ειπαμε θα σου δωσω μπολι ... με τις αμπουλες σε 20-30 μερες θα εισαι ετοιμος -αν κανουν κατι οπως και να εχει!
Απαγορευσεις δε κανει κανενας ... μονο συμβουλες ... και η δικη μου συμβουλη ειναι να ασχοληθεις φιλε Σταυρο με καποιο αλλο ειδος ψαριου και μετα να το "γυρισεις" σε δισκους ... αλλα οπως και να εχει δικο σου ειναι το ενυδρειο και οτι θες κανεις!
Ολοι εδω θα ειναι να σε βοηθησουν και ευχονται το καλυτερο!! ;)

stavrosczc
21-05-10, 11:39
Το μπολι μετα απο ποσες μερες πρεπει να το βαλω?
Εγω αυτη τη στιγμη ειμαι στην 3η μερα που δουλευουν τα φιλτρα.:rolleyes:

Γιώργος Κ
21-05-10, 11:43
Το μπολι μετα απο ποσες μερες πρεπει να το βαλω?
Εγω αυτη τη στιγμη ειμαι στην 3η μερα που δουλευουν τα φιλτρα.:rolleyes:
Το μπολι μπαινει οποτε θες ... δεν εχει προβλημα!!! :rolleyes:

stavrosczc
21-05-10, 11:50
Το σωστο ποτε ειναι....?
Ειπαμε να τα κανω σωστα!!:D
Ειμαι ηδη στην τριτη μερα λειτουργιας και εχω ριξει μονο αντιχλωριο.Να ριξω και το μπολι τωρα?

Γιώργος Κ
21-05-10, 12:22
Το σωστο ποτε ειναι....?
Ειπαμε να τα κανω σωστα!!:D
Ειμαι ηδη στην τριτη μερα λειτουργιας και εχω ριξει μονο αντιχλωριο.Να ριξω και το μπολι τωρα?
Δεν σε περιοριζει κατι ... οσο πιο συντομα τοσο καλυτερα! Απλα αν δε βαλεις ψαρια θα πρεπει να το "ταιζεις" με καποιο τροπο!! ;)
Διαβασε εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934 για περισσοτερες λεπτομεριες!

stavrosczc
21-05-10, 16:27
Ναι το διαβασα αλλα κριμα δεν ειναι να παρω ψαρακια που δε θα κρατησω μετα?γιατι οπως εχουμε πει...καλο ειναι οι δισκοι να ειναι μονοι τους...
Σημερα η θα ξεκινησω με τις αμπουλες biodigest αρα η θα πρεπει να παρω απο σενα μπολι...
???????????εεεεεε??????καλε δωρητη?????:D

harris samos
21-05-10, 17:14
σε αυτα τα λιτρα ειναι ταλαιπωρια + οτι δε θα τους βλεπεις κατω απο 6 ολο στρεσαρισμενοι θα ειναι

δεν εχω κατι μαζι σου οκ να σε προστατεψω θελω απο λαθοι που εκανα εγω
το δικο μου ειναι 360 λιτρα 300 καθαρα

εχω μεσα 6 δισκους 12 εκ περιπου

κανω αλλαγες μονο με οσμοση καθε μερα 50 λιτρα η καθε δευτερη 100 και κατι

και ρωταω εγω εισαι ετοιμος να κανεις κατι τετειο ???????????
αμα θες δισκους παρε ενα 400 αρι + να μη ταλαιπωρισε

και κατι αλλο εγω ασχολουμε 3 χρονια με ψαρια

οταν εβαλα δισκους τα ειδα ολα :smt120:smt120:smt120
και ευτηχος πριν τους παρω με πηραν τα παιδια απο το greek discus απο το χερακι (νασε καλα χαρουλι και ο χρηστος π και πολλοι αλλοι ) και μου κανανε σεμιναρια μεσω μσν μεχρι τησ 3-4 το πρωι

ο δισκος δεν ειναι σαν τα αλλα ψαρια
θα ταλαιποριεμαι μεχρι το τελος καλοκαιριου που θα παρω κανα 800 ρι λιτρα και ολα θα κοιλανε ηρεμα μετα

stavrosczc
24-05-10, 21:27
Και επιτελους ξεκινησε!!!
Απο θεμα στρωσιματος η κατασταση εχει ως εξης...ετρεξε 4 μερες μονο με αντιχλωριο μετα 3 αμπουλες biodigest το σαββατο σημερα δευτρερα αλλαγη νερου 30% και αλλες τρεις αμπουλες biodigest το ιδιο θα γινει την πεμπτη και μετα απο ερχομενη δευτερα η τεταρτη αλλαγη και δυο μπουκαλακια safe start μια μερα να τρεξουν...μετρησεις...και αν ολα στις μετρησεις ειναι κομπλε ψαρακια...
Επισης σημερα υστερα απο τις αλλαγες την προσθηκη αντιχλωριου και τις αμπουλες μετα κανενα 5ωρο εγινα και οι μετρησεις...εχουμε λοιπον και λεμε:
Ph 7,6
NO2 0ppm
NO3 0ppm
GH 200-400ppm
KH 100-200ppm
Οι μετρησεις παντα με τεστ API.
Επισης μιας και που το καλοκαιρι υπαρχουν κινδυνοι διακοπων ρευματος εβαλα και ενα UPS το οποιο το συνδεσα με το ενα φιλτρο την αεραντλια και το θερμοστατη ωστε καλου κακου να ειμαι προετοιμασμενος σε μια ενδεχωμενη διακοπη.

Παρενθεση κατι που ξεχασα να γραψω ειναι πως πεταω και λιγα φιλαρακια discus flakes για τροφη για το στρωσιμο.

Γιώργος Κ
24-05-10, 21:53
Παρενθεση κατι που ξεχασα να γραψω ειναι πως πεταω και λιγα φιλαρακια discus flakes για τροφη για το στρωσιμο.
Σε 20-30 μερες θα εχει στρωσει ;)
Αν εχει διακοπη ρευματος δε παθαινει κατι το φιλτρο ... ακομα και για πολλες ωρες!

exelix
24-05-10, 22:05
Δηλαδή θα στρωθεί με ζουμιά; Τόσες φορές λέμε ότι δεν υπάρχει λόγος για να τα χρησιμοποιούμε, παρά μόνο αμμωνία. Εδώ δεν έχουμε ούτε προσθήκη αμμωνίας ούτε τεστ για να δούμε αν όντως έχει αμμωνία, έχουμε αλλαγές νερού στο στρώσιμο, δούλεμα στην αρχή χωρίς τίποτα μέσα. Μόνο εγώ τα βλέπω όλα στραβά; Κάποιος να μου εξηγήσει... Γιώργοοοοο!!! (Τον δισκοπαθή εννοώ!)

Γιώργος Κ
24-05-10, 22:12
Δηλαδή θα στρωθεί με ζουμιά; Τόσες φορές λέμε ότι δεν υπάρχει λόγος για να τα χρησιμοποιούμε, παρά μόνο αμμωνία. Εδώ δεν έχουμε ούτε προσθήκη αμμωνίας ούτε τεστ για να δούμε αν όντως έχει αμμωνία, έχουμε αλλαγές νερού στο στρώσιμο, δούλεμα στην αρχή χωρίς τίποτα μέσα. Μόνο εγώ τα βλέπω όλα στραβά; Κάποιος να μου εξηγήσει... Γιώργοοοοο!!! (Τον δισκοπαθή εννοώ!)
Στην ουσια στρωσιμο με αμμωνια κανει με τη τροφη που τη δημιουργει (και κακο στη τσεπη του με τα ζουμια!! :D)

exelix
24-05-10, 22:23
Συγγνώμη που θα το πω εγώ (δεν έχω καν την απαραίτητη εμπειρία), αλλά δε γίνεται να μπαίνει ένας με ένα χρυσόψαρο και να πέφτουμε 10 άτομα να του πούμε τι πρέπει να κάνει και εδώ ο φίλος (το φίλος και όλα τα άλλα καλοπροαίρετα, δεν την πέφτω σε κανέναν) να θέλει να φιλοξενήσει δίσκους σε πολύ μικρό χώρο και να μην ακολουθεί καν τις βασικές οδηγίες για το στρώσιμο. Δικαίωμά του να κάνει ό,τι θέλει και όλοι είναι εδώ για να βοηθήσουν σε ό,τι ξέρουν και αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ! Δηλαδή, αν δεν έχουμε καν μέτρηση αμμωνίας τώρα που είναι η αρχή, μετά που θα μπει ένα από τα πιο απαιτητικά ψάρια τι θα γίνει;

Δεν την πέφτω σε κανέναν ούτε και μου πέφτει λόγος στο κάτω κάτω, αλλά καλύτερα είναι να μάθεις πριν πάθεις. Ένας άνθρωπος δεν προλαβαίνει να κάνει όλα τα λάθη μόνος του για να μάθει, πρέπει να μάθει και από τα λάθη των άλλων! (Προφανώς και δεν το σκέφτηκα μόνος μου!)

Γιώργος Κ
24-05-10, 22:28
Ξερει τα παντα ... του τα εχουμε πει εδω: http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?t=4735
και εδω:
http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?t=4579
και εδω:
http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?t=4644
δεν υπαρχει νοημα να τα ξαναλεμε ξανα και ξανα! Εχει παρει τις αποφασεις του απο εκει και περα το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να βοηθησουμε οσο μπορουμε! Θα τα δει ολα στη πορεια! ;)

exelix
24-05-10, 22:33
Βασικά εγώ δεν έχω λόγο ακόμα να είμαι στο Greek Discus, οπότε και δεν το ήξερα! ΟΚ, αφού τα έχετε συζητήσει αλλού καλή συνέχεια και ο θεός βοηθός!

stavrosczc
24-05-10, 22:57
Αυριο κιολας θα υπαρχει τεστ για την αμμωνια!!!:rolleyes:
Ως αναφορα τα λιτρα ας το προσπερασουμε παρακαλω πολυ γιατι ειναι κριμα τωρα να λεμε τα ιδια...δε λεω οτι δεν ισχυουν τα πολλα λιτρα αλλα αν δεν υπαρχει δυνατοτητα το θεμα ειναι ανωφελο...;)

harris samos
25-05-10, 09:26
βαλε σκαλαρια που θελουν λιγοτερα λιτρα
κανε και εσυ λιγο πισο ειναι αμαρτια να τα ταλαιπορεις
διαβασε αυτο και θα καταλαβεις http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36037

stavrosczc
25-05-10, 11:36
Ε ενταξει δεν ταλαιπωρουνται κιολας...
Οι ριζες εχουν μπει μονο στη μια πλευρα και με τετοιο τροπο που να κανουν σκιερα σημεια χωρις να χανονται πολλα λιτρα.

gta__156
25-05-10, 11:47
βαλε καμια φωτο να δουμε :)

stavrosczc
25-05-10, 18:51
Αυτες ειναι καποιες φωτο απο τα γεμισματα...:D
Συντομα και φωτο απο την τωρινη κατασταση..:rolleyes:

prospathw
25-05-10, 20:10
Νερό βρύσης???

harris samos
25-05-10, 20:22
Ε ενταξει δεν ταλαιπωρουνται κιολας...
Οι ριζες εχουν μπει μονο στη μια πλευρα και με τετοιο τροπο που να κανουν σκιερα σημεια χωρις να χανονται πολλα λιτρα.εχεισ δει ποσο μεγαλονουν ?????????
εχεισ δει δισκο σε τελικο μεγεθος jambo ?????????
δε φτανουν τα λιτρα εκτος και θες δισκους νανους στρεσαρισμενους και αρρωστους αν απλα αυτο θες καντο για να λεσ οτι εχεις δισκους ενω δε ξερεις πολλα για το στησημο και την συντηρηση ενος ενυδρειου

και με νερο βρησης λες και ο δισκος ειναι γκαπι

gta__156
25-05-10, 20:26
εχεισ δει ποσο μεγαλονουν ?????????
εχεισ δει δισκο σε τελικο μεγεθος jambo ?????????
δε φτανουν τα λιτρα εκτος και θες δισκους νανους στρεσαρισμενους και αρρωστους αν απλα αυτο θες καντο για να λεσ οτι εχεις δισκους ενω δε ξερεις πολλα για το στησημο και την συντηρηση ενος ενυδρειου

και με νερο βρησης λες και ο δισκος ειναι γκαπι
εχεις δει εσυ ? ( απο κοντα ) ?

harris samos
25-05-10, 20:33
ναι σε καλυψα ??

gta__156
25-05-10, 20:35
ναι σε καλυψα ??
απολυτα.

Υ.Γ : Δεν περιμενα να μου πεις οχι ;)

Γιώργος Κ
25-05-10, 20:35
εχεις δει εσυ ? ( απο κοντα ) ?
Ο Χαρης σιγουρα θα δει το τελικο τους μεγεθος!!! :p

gta__156
25-05-10, 20:37
Ο Χαρης σιγουρα θα δει το τελικο τους μεγεθος!!! :p
Εσυ ? :rolleyes:

Γιώργος Κ
25-05-10, 20:40
Εσυ ? :rolleyes:
Εχω δρομο μπροστα μου ... :D
Ξανααρχισα με μικρα!!

harris samos
25-05-10, 20:42
εγω αμα ανεβαινω αθηνα ψαχνωμε στα μαγαζια εχω και πολλους φιλους που εχουν δισκους και παω σπιτι τους για καφε

γιατι να σου πω ψεματα να στο παιξω ιστορια

αμα πας στο discus gr μπορει να τον δεις και εσυ 3 θεση σε διαγωνισμο λογο μεγεθους 23+ εκ

gta__156
25-05-10, 20:45
εγω αμα ανεβαινω αθηνα ψαχνωμε στα μαγαζια εχω και πολλους φιλους που εχουν δισκους και παω σπιτι τους για καφε

γιατι να σου πω ψεματα να στο παιξω ιστορια

αμα πας στο discus gr μπορει να τον δεις και εσυ 3 θεση σε διαγωνισμο λογο μεγεθους 23+ εκ
Εχω παει στο Μιχαλη .
Μην συγκρινεις τον Μιχαλη με καποιον που ξεκιναει τωρα ;) ακομα και οι εμπειροι του ειδους ισως λεω ισως να ξερουν λιγοτερα και απο το Μιχαλη.

Αλλα καλο ειναι να μην χαλαω αλλο το ποστ του Σταυρου ;)

harris samos
25-05-10, 20:50
Εχω παει στο Μιχαλη .
Μην συγκρινεις τον Μιχαλη με καποιον που ξεκιναει τωρα ;) ακομα και οι εμπειροι του ειδους ισως λεω ισως να ξερουν λιγοτερα και απο το Μιχαλη.

Αλλα καλο ειναι να μην χαλαω αλλο το ποστ του Σταυρου ;)δε συγκρινω κανεναν με ρωτησες αν εχω δει και σου απαντησα μην αλλαζεις θεμα γιατι δεν εχεις κατι να πεις

και επιδει ρωτας αν θα δουμε τους δικους μας jambo
εσυ νομιζεις θα τους δεις ?????

τι αλλαγες νερου κανεις τι νερο και ποτε ??????????

gta__156
25-05-10, 21:00
δε συγκρινω κανεναν με ρωτησες αν εχω δει και σου απαντησα μην αλλαζεις θεμα γιατι δεν εχεις κατι να πεις

και επιδει ρωτας αν θα δουμε τους δικους μας jambo
εσυ νομιζεις θα τους δεις ?????

τι αλλαγες νερου κανεις τι νερο και ποτε ??????????
καταρχην
Δεν ρωτησα εαν εχεις καποιο δικο σου δισκο jumbo , σε ρωτησα εαν εχεις δει καποιον απο κοντα .
Και μου λες οτι εχεις δει στο Μιχαλη , για μενα ο Μιχαλης ειναι απο τους πλεον εμπειρους του ειδους οποτε φυσιολογικο ειναι να εχει τετοιο δισκο .
Εγω τους δω Δεν τους δω δεν εχω τετοια καψα

Δεν ξερω που κολαει :confused: αλλα σου απανταω οτι κανω 150-220 λιτρα καθε κυριακη με μηδενικες μετρησεις .(και 10 ταισματα την ημερα )

harris samos
25-05-10, 21:05
καταρχην
Δεν ρωτησα εαν εχεις καποιο δικο σου δισκο jumbo , σε ρωτησα εαν εχεις δει καποιον απο κοντα .
Και μου λες οτι εχεις δει στο Μιχαλη , για μενα ο Μιχαλης ειναι απο τους πλεον εμπειρους του ειδους οποτε φυσιολογικο ειναι να εχει τετοιο δισκο .
Εγω τους δω Δεν τους δω δεν εχω τετοια καψα

Δεν ξερω που κολαει :confused: αλλα σου απανταω οτι κανω 150-220 λιτρα καθε κυριακη με μηδενικες μετρησεις .(και 10 ταισματα την ημερα )αποκλειετε να εχεις μηδενικες μετρησεις εχω 6 ψαρια σε 300 καθαρα κανω αλλαγη 100+ λιτρα καθε 2 μερες και εχω no3 sto 5 με λιγοτερα ταισματα και 2 2217 γεματα σιποραχ

gta__156
25-05-10, 21:07
αποκλειετε να εχεις μηδενικες μετρησεις εχω 6 ψαρια σε 300 καθαρα κανω αλλαγη 100+ λιτρα καθε 2 μερες και εχω no3 sto 5 με λιγοτερα ταισματα
το no3 εκει μου ειναι σταθερο .
Οταν λεω για μηδενικες εννοω αμμωνια - φοσφωρικα .

harris samos
25-05-10, 21:15
με 10 ταισματα και 7 ψαρια
και με μικροτερα φιλτρα
παλι με τιποτα να ξερεις οτι τα νο3 επηρεαζουν το ψαρι παρα πολυ (δε μεγαλονει )
τη μεγεθος εχουν τα ψαρια ???

gta__156
25-05-10, 21:17
με 10 ταισματα και 7 ψαρια
και με μικροτερα φιλτρα
παλι με τιποτα να ξερεις οτι τα νο3 επηρεαζουν το ψαρι παρα πολυ (δε μεγαλονει )
τη μεγεθος εχουν τα ψαρια ???
Για να μην χαλαμε το θεμα του φιλου .
Οτι θες μπορω να στο απαντησω στο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39099

stavrosczc
25-05-10, 23:20
επειδη ειναι κριμα να γινεται καθε φορα αυτο.....:smt084
Φιλε Χαρη αυτα ειναι τα λιτρα και ναι ειναι μια χαρα...δες λιγακι πως εχουν τα ψαρια στα εκτροφια στο εξωτερικο και μετα βλεπουμε....
Απο εκει και περα αν μιλησουμε για τα κουκλια του Μιχαλη που απο εκει θα παρω και εγω τα δικα μου ειναι ενας ανθρωπος με ΜΕΓΑΛΗ εμπειρια...θεσης σε παγκοσμιους διαγωνισμους δεν κατακτονται ετσι...
Και ετσι εντελως πληροφοριακα ο Μιχαλης χρησιμοποιει νερο βρυσης...Κατι που πολλοι δε συμφωνουν και εχουν τη δικη τους θεωρεια με α.ο κλπ...
Δε λεω οτι το ενα η το αλλο ειναι λαθος απλα επισημαινω τις διαφορετικες αποψεις που μπορει να υπαρχουν...
Απλα αυτο που ειναι κουραστικο ειναι το θεμα των λιτρων...250 λιτρα ειναι υπερ αρκετα.Αν πανε με το καλο 23cm καποια στιγμη τοτε θα φτιαξω...
το εξης.....
http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?t=4735&page=6
:cool::cool::cool:

Γιώργος Κ
25-05-10, 23:23
επειδη ειναι κριμα να γινεται καθε φορα αυτο.....:smt084
Φιλε Χαρη αυτα ειναι τα λιτρα και ναι ειναι μια χαρα...δες λιγακι πως εχουν τα ψαρια στα εκτροφια στο εξωτερικο και μετα βλεπουμε....
Απο εκει και περα αν μιλησουμε για τα κουκλια του Μιχαλη που απο εκει θα παρω και εγω τα δικα μου ειναι ενας ανθρωπος με ΜΕΓΑΛΗ εμπειρια...θεσης σε παγκοσμιους διαγωνισμους δεν κατακτονται ετσι...
Και ετσι εντελως πληροφοριακα ο Μιχαλης χρησιμοποιει νερο βρυσης...Κατι που πολλοι δε συμφωνουν και εχουν τη δικη τους θεωρεια με α.ο κλπ...
Ο Μιχαλης κανει τη δουλεια του ... Απο οσο γνωριζω εισαγει δισκους και τους διατηρει λιγο στο μαγαζι του ... Ως να πουληθουν ...

Οσο για τα ψαρια διαγωνισμων δε τα εχει μεγαλωσει ο ιδιος αλλα εχουν σταλθει απο τον Ταν ... ετοιμα με προοπτικες για νικη!! ;)

Σταυρο μην αρπαζεσαι παλι .... ατι αφορα τα λιτρα θα το ακους συχνα! Εσυ αποφασισες να "εκτεθεις" με το να παρουσιασεις το ενυδρειο σου και ο καθενας λεει τις αποψεις του! Αν ειναι κουραστικο ειναι η .... αληθεια ... τι να κανουμε!!!

stavrosczc
26-05-10, 22:20
Λοιπον σημερα υστερα απο την τελευταια αλλαγη της Δευετρας εγινε αλλαγη 70 λιτρα και μετρησεις...εχουμε λοιπον και λεμε...
PH 7,2
NO2 0
NO3 0
GH 140-200ppm
KH 100-200ppm
NH4 0
Επισης καθαριστηκαν οι ριζες απο αυτο το ασπρο πραγμα...και μπηκαν και αλλες 2(οιτελευταιες που ειχα)αμπουλες biodigest.

exelix
26-05-10, 22:26
Γιατί κάνεις αλλαγές στο στρώσιμο; Επίσης δεν έχεις καθόλου αμμωνία για να ξεκινήσει ο κύκλος.

stavrosczc
26-05-10, 22:50
Απο αμμωνια ριχνω καθε μερα 2 με 3 φιλαρακια discus flakes...δε θα κανουν δουλεια?

exelix
26-05-10, 23:25
Ρίχνοντας τροφή θέλει κάποιο χρόνο να σαπίσει και να βγάλει αμμωνία και δεν μπορείς να υπολογίσεις τόσο εύκολα. Ακολούθα ακριβώς τις οδηγίες όπως στο υπόμνημα με καθαρή αμμωνία από το φαρμακείο και μόνο, μη ρίξεις τίποτα άλλο μέσα (αγοραστά βακτήρια κλπ). Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βάλεις μπόλι για να το επισπεύσεις, εάν βιάζεσαι. Και όχι αλλαγές μέχρι να στρώσει, δεν έχει κάποιο νόημα! (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι)

crazyio
27-05-10, 00:58
Άν ονειρεύεσαι μηχανάκι και πριν καν βγάλεις δίπλωμα πάρεις R1 ένα είναι το σίγουρο .... ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ ...

εγώ τώρα λοιπόν σου λέω καλή συνέχεια ...
αλλά λέω και το άλλο ....
άν ... λέω άν δω κάποιο ποστ σου στις ασθένειες ακόμα και αν ξέρω να σου απαντήσω προσωπικά θα σε αγνοείσω επιδεικτικά ... όπως επιδεικτικά αγνοείς και εσύ τόσα άτομα εδώ με εμπειρία χρόνων (και όχι μόνο εδώ).

αφού λοιπόν τα ξέρεις όλα (αλλά για όλα επίσης ρωτάς, αλλά δεν ακούς) προσωπικά σου εύχομαι καλή επιτυχία, καλό στρώσιμο, καλό μεγάλωμα στους δίσκους σου, και εύχομαι ολόψυχα να τους κάνεις πιατέλες και να μας βάλεις τα γυαλιά .... (αλλά με ψάρια που θα έχεις μεγαλώσει εσύ και όχι να τα πάρεις έτοιμα 18ποντα και να τα ρίξεις μέσα).

Υ.Γ επίσης σε προκαλώ να ονομάσεις και τους "πολύ εμπειρότερους δισκάδες" που αναφέρεις μερικά ποστ πιο πάνω, ώστε να γράψουν και εκείνοι την γνώμη τους και να δώσουν τα φώτα τους στο θέμα, γιατί 4 σελίδες thread δεν είδα κάποιον να υποστηρίζει τις απόψεις σου ...
( την απάντηση "δεν μπαίνουν σε φόρα" την απορρίπτω και δεν την δέχομαι εξ αρχής )

Φιλικά,
Ιωσάς

ΧρήστοςΠ
27-05-10, 07:24
Λοιπον σημερα υστερα απο την τελευταια αλλαγη της Δευετρας εγινε αλλαγη 70 λιτρα και μετρησεις...εχουμε λοιπον και λεμε...
PH 7,2
NO2 0
NO3 0
GH 140-200ppm
KH 100-200ppm
NH4 0
Επισης καθαριστηκαν οι ριζες απο αυτο το ασπρο πραγμα...και μπηκαν και αλλες 2(οιτελευταιες που ειχα)αμπουλες biodigest.

είσαι άστρωτος μην βάλεις δίσκους γιατί θα μου έρθεις στις ασθένειες γρήγορα και στα 2 φοραε;)

stavrosczc
27-05-10, 09:44
Για πες μου βρε αγορινα ποια συμβουλη εκτος των λιτρων αγνοησα???
Για πες μου μια και εγω αν δεν την ακουσα αυτη τη συμβουλη θα βγω εντελως απο το φορουμ και δε θα ξαναγραψω....επειδη λογια ειναι ευκολο να λεμε....
Και στην τελικη δε σε υποχρεωσε κανεις να βοηθησεις...δε μπορει ομως εφοσον εχω ξεκινησει να μου ............. τη διαθεση και την ψυχολογια.
Για δισκους ξεκινησα και δισκους θα βαλω...
Βαρεθηκα να απανταω καθε φορα για τα λιτρα....................Ημαρτον...
Χρηστο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως σε καμια περιπτωση δε θα βαλω ακομη ψαρια μεσα το ξερω οτι ειμαι αστρωτος απλα παραθετω το χρονικο των διαδικασιων ωστε αν πρεπει να κανω κατι που δε το εχω κανει να μου το πειτε και μετεπειτα αν καποιος αλλος ξεκινησει οπως εγω να τον βοηθησει το χρονικο.
Παρακαλω λοιπον γι αυτο το λογο τους mod να σβησουν οσα ποστ αφορουν λτα λιτρα (ουτως η αλλως υπαρχουν αλλα thread για λιτρα περι λιτρων)ωστε εδω να συγκεντρςνονται καθαρα και μονο πληροφοριες και διαδικασιες.
ευχαριστω
φιλικα Σταυρος
:p;);)

ΧρήστοςΠ
27-05-10, 09:50
Τα βήματα που κάνεις περίπτωση 1 :

-κρατάς το ph πάνω από το 7 δια ροπάλου
-δεν κάνεις καμία αλλαγή νερού
-ταίζεις όχι με 1-2 φυλαρακια αλλα με ποιο πολλά για να αρχίσει ο κύκλος του αζωτου
περιπτωση 2
αυτά τα κάνεις αν δεν θες να πάρεις μπόλι από κάποιον

αλλιώς αν πάρει μπόλι το βάζεις στο ενυδρείο σου και πας και αγοραζεις του δίσκους που θες και ξεκινάς με ένα τάισμα την μέρα και με μετρήσεις καθημερινά (μετά το τάισμα 3-4 ώρες) και έχεις πάντα έτοιμο νερό για αλλαγή αν ανεβάσεις κάτι .

ΧρήστοςΠ
27-05-10, 09:51
Αν δεν σεβαστείτε το φόρουμ η επόμενη κίνηση είναι infractions;)

stavrosczc
27-05-10, 13:29
Οσο για το στρωσιμο εγω προσπαθω να το κανω μονος μου ωστε αν κατι παει στραβα να ξερω οτι την εκανα την μ...α ο ιδιος....;)
Αρα ταιζω περισσοτερο απο 1-2 φυλλαρακια καθημερινα απο μια φορα?
Και οποτε δεν βαζω ακομη α.ο για να μην πεσει το ph σωστα?
Αλλαγη καθολου απο δω και περα...
Οι μετρησεις ποτε να γινουν αφου μετρησα εχθες και πως πρεπει να κυμανθουν?

Giorgos
27-05-10, 14:26
Πιστευω οτι το θεμα των λιτρων και το αν πρεπει ή οχι να βαλει δισκους, οσον αφορα αυτο το topic, θα πρεπει να κλεισει. Εχουν γινει καποιες παρατηρησεις στον ανθρωπο, του εχουν δοθει πολλες συμβουλες, εχουν γραφτει παμπολλα, αλλα τελικα η αποφαση ειναι του ιδιου. Εφοσον εχουν γινει ολες οι επισημανσεις και ο ιδιος εχει ηδη παρει την αποφαση του, ας κλεισει εδω κι ας μη δοθει περαιτερω εκταση.
Ειναι οντως σπαστικο να δινει κανεις τις συμβουλες του και τελικα να μην ακολουθουνται, αλλα καμια φορα συμβαινει. Οπως ειπα, η τελικη αποφαση ειναι δικη του και ειναι απολυτως σεβαστη.

Πισω στο θεμα σου stavrosczc.
Ταισε το ενυδρειο σου κανονικα (οπως δηλαδη θα ταιζες με κανονικη ιχθυοφορτιση) για λιγες μερες και μετα αφησε το. Κανονικα θα παρει καμια δεκαρια μερες απο την πρωτη φορα που εριξες τροφη μεχρι να εμφανιστει η αμμωνια. Οποτε κρατα σημειωσεις καθε ποτε μετρας και κατεγραφε τα αποτελεσματα.
Ναι, κοβεις τις αλλαγες νερου και ναι, δεν προσθετεις νερο απο Α/Ο.

ΥΓ. Ακομα σε περιμενουμε να περασεις απο το συλλογο να σου τα πουμε απο κοντα... που ειναι και ευκολοτερο. ;)

stavrosczc
27-05-10, 14:44
Φοτο απο την τωρινη εικονα του ενυδρειου...

prospathw
27-05-10, 14:46
μονο αυτα τα ξυλα?:-D βαλε κι αλλα!:-D

gta__156
27-05-10, 14:50
Φεεεεετα μεχρι να πατωσουν τα ξυλα τωρα :p

stavrosczc
27-05-10, 14:59
Δε ξερω πως φαινονται στη φοτο αλλα τα ξυλα ειναι τοσο καλα φτιαγμενα που ακουμπανε πατωμα κανονικα δεν εχω προβλημα με το να επιπλεουν δηλαδη.
Οσο για τα περισσοτερα ξυλα απο κοντα αν το δειτε εχει δημιουργηθει αρκετα καλος χωρος για σκςτεινο σημειο και δε θελω να βαλω αλλα για να μην χασω λιτρα...;)
το στησιμο των κσθλςν σας αρεσει?
ειναι και λιγο θολο ακομη λογο των ριζων...

Giorgos
27-05-10, 15:03
Κλεισε το εξωφυλλο του μπαλκονιου και ξαναβγαλε μερικες φωτογραφιες (να ειναι σκοτεινο το δωματιο και να αναβουν μονο οι λαμπες του ενυδρειου) γιατι δεν φαινονται καλα.

stavrosczc
27-05-10, 15:05
ακομη δεν υπαρχει ολος ο φωτισμος του ενυδρειου γιατι περιμενω να φτιαξω το καπακι για να ολοκληρωθει και αυτο το βημα....
κανενασ ΤΖΑΜΑΣ εδω παιδια????????????

stavrosczc
27-05-10, 15:59
Γιωργο απο το συλλογο δεν εχω περασει μονο και μονο γιατι σαββατολυριακα σχεδον ολα λειπω απο αθηνα και δε σας προλαβαινω ανοιχτα...
καθημερινες ειστε ανοιχτα?γιατι διαβασα το λειτουργειτε μονο σκ..:confused:

Giorgos
27-05-10, 17:02
Καλως η κακως, μονο το Σαββατο ειμαστε επισημα ανοιχτα... εκτος κι αν πετυχεις (ανεπισημα) καποιο απο τα παλια μας μελη να κανουν συντηρηση στα ενυδρεια που εχουν αναλαβει.

stavrosczc
27-05-10, 22:18
Προς θεου δε το λεω πως ειναι κακως.....
Απλα ρωτησα...:rolleyes:

Mod edit: Παρακαλω μη το συνεχιζεις ... απο μια λεξη ξεκινουν ολα ... Ηρεμια !!

stavrosczc
28-08-10, 10:44
Να μαι παλι.... http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif
Το ενυδρειο εχει στηθει εδω και καιρο αλλα λογο χρονου και καποιων προβληματων με το ανεβασμα των φωτο δεν ειχα ποσταρει... http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/blush.gif
Τωρα λοιπον ειμαι εδω να σας παρουσιασω καποιες φωτο απο τα μωρα μου!!! http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif
Η αναλυση δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο γιατι περα απο κουλος στο να βγαζω φωτογραφιες ειναι και τραβηγμενες απο κινητο οποτε μην εχετε και πολλες απαιτησεις.... http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/wink.gif
Εδω βεβαια να σημειωσω οτι αυτο το ενυδρειο δε θα υπαρχει για πολυ γιατι παω σε μεγαλυτερο...... http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/bowdown.gif
Stay tuned......... http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/ballistic.gif

harris samos
28-08-10, 11:31
ομορφα ψαρακια

γιατι πας σε μεγαλητερο????????

stavrosczc
28-08-10, 11:35
Καταρχας θα εχουν ακομη καλυτερη αναπτυξη αυτα που εχω ηδη.
Δευτερον θελουν ακομη λιγο περισσοτερο χωρο για κολυμπι.
Τριτον θελω να μεγαλωσει η συμμορια!:D

stavrosczc
28-08-10, 13:39
Εαν καποιος ξεκινει τωρα και με ρωτησει τη δικη μου γνωμη δε θα του πω να μην το κανει...
Απο εκει και περα ομως αν κολλησεις δισκιτιδα θες ολο και περισσοτερα λιτρα!
Αν δεν ηθελα αλλα ψαρια μια χαρα ειναι αυτα που εχω σε αυτα τα λιτρα απλα εγω θελω το κατι παραπανω!!!!
Αυτο δε σημαινει λοιπον οτι εχω μετανιωσει για τα λιτρα που ξεκινησα η δε θα αποτρεψω καποιον που θελει να ξεκινησει με αυτα τα λιτρα!!!
Και εχω να σου πω πως αυτα τα δε γινεται δισκοι στα 240 λιτρα κλπ δεν ισχυουν φιλε μου!!!
Αν εχεις ορεξη και διαθεση μια χαρα συντηρουντε!!!
Απλα οσον αφορα τη δικη μου περιπτωση εγω αναζητω το κατι περισσοτερο!

Γιώργος Κ
28-08-10, 13:45
απλα εγω θελω το κατι παραπανω!!!!
Απλα οσον αφορα τη δικη μου περιπτωση εγω αναζητω το κατι περισσοτερο!
Tωρα καταλαβαινομαστε!!! :p:p:p
Αυτο σημαινει αγαπη για τα παιδια σου ... :smt041