Επιστροφή στο Forum : βοηθεια frontosa
γεια σας μαγκες.συγχαρητηρια για το site.εχω ενα ενυδρειο 240λτ με 2 frontosa, 2 lambidochromis yellow, μια σμέρνα, ένα δολλαριο και κατι αλλα που δεν θυμαμαι τα ονοματα..θα βαλω φώτο όταν μπορεσω.τωρα ξεκαθαρίζω να δω τι θα κρατησω γιατι υπαρχει πολυ πανικος απτο ένα frontosa. το θέμα ειναι οτι ειναι το πρωτο μου ψαρι και το έχω πολυ καιρο.επίσης βρηκα κατι πετρες απο βουνο τελειες αλλα ειναι ασβεστολιθικες μαλλον γιατι αφρίζουν στο ph minus. καμια ιδεα για την όλη κατασταση?
in the pond
23-04-10, 10:53
γεια σας παιδεια.συγχαρητηρια για το site.εχω ενα ενυδρειο 240λτ με 2 frontosa, 2 lambidochromis yellow, μια σμέρνα, ένα δολλαριο και κατι αλλα που δεν θυμαμαι τα ονοματα..θα βαλω φώτο όταν μπορεσω.τωρα ξεκαθαρίζω να δω τι θα κρατησω γιατι υπαρχει πολυ πανικος απτο ένα frontosa. το θέμα ειναι οτι ειναι το πρωτο μου ψαρι και το έχω πολυ καιρο.επείσης βρηκα κατι πετρες απο βουνο τελειες αλλα ειναι ασβεστολιθικες μαλλον γιατι αφρίζουν στο ph minus. καμια ιδεα για την όλη κατασταση?
Φίλε, δυστυχώς το ενυδρείο σου συνδιάζει κόσμους πολύ μακρινούς ο ένας προς τον άλλο, που απαιτούν διαφορετικές συνθήκες.
Τα φροντόζα απαιτούν ένα τεράστιο ενυδρείο τουλάχιστον δύο φορές μεγαλύτερο σε λίτρα, από το δικό σου. Είναι ψάρι της Αφρικάνικης λίμνης Ταγκανίκα.
Τα Λαμπίτος ανοίκουν σε μια μεγάλη οικογένεια, αυτή των mbuna και τα συναντάς στη γειτονική λίμνη Μαλάουι. Είναι καλύτερα να μην δημιουργούμε ένα ενυδρείο και να προσθέτουμε ψάρια από διαφορετικούς βιότοπους.
Ένα άλλο λάθος που έχεις κάνει είναι να επιλέξεις ψάρια με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.
Το δολλάριο (όποιο είναι αυτό) πρέπει να φύγει, επίσης φεύγει η σμέρνα (όποια και να είναι) και σίγουρα δεν αγοράζουμε τίποτε ζωντανό για το ενυδρείο μας πριν να γνωρίζουμε καλά καλά τι είναι, τις συνήθειες του (συμπεριφορά και διατροφή) χημεία του νερού (ΡΗ, ΚΗ, GH, ΝΗ3, ΝΟ2), θερμοκρασία, απαιτούμενα λίτρα.
Στη θέση σου, σε σχέση πάντα με τα λίτρα σου, θα κρατούσα ΜΟΝΟ τα λαμπίτος (θα πρόσθετα ακόμα 2 στην ομάδα) και ίσως θα επέλεγα ακόμα μια ομαδούλλα (μη επιθετική) από τα mbuna όπως (iodotropheus Sprengerae, Pseudotropheus Acei).
Αν όντως το μετατρέψεις σε Μαλάουι, τότε κρατάς τις ασβεστολιθικές σου πέτρες γιατί θα κρατούν τις σκληρότητες σου στα επίπεδα που θέλεις και απλά θα πρέπει να προσθέσεις ακόμα λίγες για παραπάνω κρυψώνες.
Παραθέτω ένα φιλμάκι (http://www.youtube.com/watch?v=4ac9isWuwJA)για να καταλάβεις τι είναι η φροντόζα και τι μπορεί να συμβεί. Σκληρό μεν αλλά κατατοπιστικό σε ότι σε συμβουλεύω.
φιλε ευχαριστω καταρχιν..έχεις απολυτο δικιο..ξεκινησα χωρις να ξερω πολλα πραγματα ρωτωντας τα πετ σοπ και κατελιξα σε αυτο το αποτελεσμα.. τωρα που εχω παρει χαμπαρι περιπου τι γινεται προσπαθω να μαζεψω την κατασταση..
:smt068
in the pond
23-04-10, 11:01
φιλε ευχαριστω καταρχιν..έχεις απολυτο δικιο..ξεκινησα χωρις να ξερω πολλα πραγματα ρωτωντας τα πετ σοπ και κατελιξα σε αυτο το αποτελεσμα.. τωρα που εχω παρει χαμπαρι περιπου τι γινεται προσπαθω να μαζεψω την κατασταση..
:smt068
Ότι είναι να κάνεις πάντως, να το κάνεις άμεσα. Μην το καθιστερείς γιατί θα αυξηθεί η επιθετικότητα.
οποτε ξεπλενω πολυ καλα τις πετρες και τις βαζω μέσα και αρχιζω δουλεια...ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια...θα ενοχλησω ξανα γιατι ρωτωντας μαθαινεις....
in the pond
23-04-10, 11:17
οποτε ξεπλενω πολυ καλα τις πετρες και τις βαζω μέσα και αρχιζω δουλεια...ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια...θα ενοχλησω ξανα γιατι ρωτωντας μαθαινεις....
Να ενοχλείς ασταμάτητα:D:D
γεια σας παλι..εκανα μια πολυ καλη αλλαγη και καλο καθαρισμα στο ενυδρειο και έβαλα μεσα τις πετρες,αν και ασβεστολιθικες.εχω 2 frontosa,τα οποια θα δω τι θα γινουν μολις δημιουργησουν προβλημα,απλα ειναι τα πρωτα μου(μονο μεταξυ τους τρωγονται),2 λαμπιτος yellow και ένα μπλε και ενα πλεκο.οι πετρες σιγουρα δεν θα δημιουργησουν προβλημα στο νερο?γιατι μου ειπαν οτι θα μου σκληρηνει το νερο..
in the pond
28-04-10, 21:17
οι πετρες σιγουρα δεν θα δημιουργησουν προβλημα στο νερο?γιατι μου ειπαν οτι θα μου σκληρηνει το νερο..
Αυτό θέλεις.
Όσο για τα άλλα, τα είπαμε.
ευχαριστω φιλε και με το καλο να τελειωσεις το τερας σου.....
-------------------------
και κατι αλλο,2 αρσενικα λαμπιτος και το μπλε αρσενικο τι να βαλω ακομα μεσα κατα τη γνωμη σας?να βαλω 1-2θηλυκα?
in the pond
28-04-10, 22:04
ευχαριστω φιλε και με το καλο να τελειωσεις το τερας σου.....
-------------------------
και κατι αλλο,2 αρσενικα λαμπιτος και το μπλε αρσενικο τι να βαλω ακομα μεσα κατα τη γνωμη σας?να βαλω 1-2θηλυκα?
Αφού φύγουν οι φροντόζες, δημιουργείς μια ομάδα 5 Labidochromis. Το μπλε δεν ξέρω τι είναι...πολλές κιχλίδες Μαλάουι έχουν μπλε χρώμα. Παίζει φώτο?
στην προσπαθεια για φωτο ειμαι..δεν τα παω και πολυ καλα με τα υπολογιστηκα.....
sorry που παρεμβαινω αλλα οντως μια φροντοζα ζηταει βοηθεια. ετυχε και μπηκα σε ενα ψητοπωλειο-παραγκα για να του κανω μια ενημερωση λογω της φυσης της δουλειας μου.
και ο τυπας ειχε ενα ενυδρειο με μια φροντοζα μεσα!!!
το ψαρι το εχει 3 χρονια και εχει γινει περιπου 18 εκατοστα. το κακο της υποθεσης ειναι οτι το ειχε σε ενα ενυδρειο που υπολογιζω οτι θα ηταν γυρω στα 30 λιτραzwτραγικος ο τυπος:smt073
και μου εδειξε και την τροφη που το ταιζε. ηταν μια κιτρινη της σερα μαλλον για δισκους απ οτι ειδα την φωτογραφια απ εξω.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.