PDA

Επιστροφή στο Forum : Στίγματα πάνω στο ξύλο. – Αναγνώριση.

giannisaek
22-04-10, 23:44
Καλησπέρα. Σήμερα εμφανίστηκαν αυτά τα στίγματα πάνω στο ξύλο, πρόκειται για αυγά σαλιγκαριών; και αν ναι, ποιανού από τα δύο σαλιγκάρια που φαίνονται στην φωτογραφία είναι; Ευχαριστώ.

http://i964.photobucket.com/albums/ae125/giannis_b2/DSC_3908.jpg

Χριστόφορος Μίχας
22-04-10, 23:52
Είναι αυγά του nerite (το μεγάλο καφέ σαλιγκάρι). Δεν βγαίνουν όμως σαλιγκαράκια καθώς αναπαράγεται σε υφάλμυρο νερό. Κολά τα αυγά στα ξύλα συνήθως τα οποία και δεν ξεκολούν από κεί ακόμη και να προσπαθήσεις. Εχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν διώχνω το σαλιγκάρι μου γιατί μου αρέσει.

giannisaek
22-04-10, 23:58
Με τον καιρό, δεν θα αποκολληθούν από το ξύλο;
Ή αν πάρω το ξύλο και το βάλω σε ένα κουβά με υφάλμυρο νερό, δεν θα εκκολαφθούν;

Raven
23-04-10, 01:08
Αυτος ειναι και ο λογος που δεν ξαναβαζω ποτε πια τετοια σαλιγκαρια σε ενυδρειο διαγωνισμων. Τα ξυλα γεμιζουν τοσο πολυ με τον καιρο απο τα αυγα τους που στο τελος ειναι για πεταμα.

thu vu
23-04-10, 01:40
αν τα ξύσει με κάτι αιχμηρο?

in the pond
23-04-10, 05:45
Αυτος ειναι και ο λογος που δεν ξαναβαζω ποτε πια τετοια σαλιγκαρια σε ενυδρειο διαγωνισμων. Τα ξυλα γεμιζουν τοσο πολυ με τον καιρο απο τα αυγα τους που στο τελος ειναι για πεταμα.

Μην πας μακριά Αλέξανδρε, και στο δικό μου Μαλάουι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω. Οι πέτρες εκεί βέβαια είναι ανοικτό μπέζ οπότε δεν φαίνονται. Γεννάνε όμως και στο γυαλί που δύσκολα καθαρίζει, ιδιαίτερα στις γωνιές, στην ένωση τους. Έχετε εφεύρει κάποιο τρόπο αποκόλλησης τους?

Παρόλα αυτά, αυτά τα σαλιγγαράκια μου αρέσουν ιδιαίτερα.;) Είναι δουλευταράδες.

giannisaek
23-04-10, 10:49
Μην πας μακριά Αλέξανδρε, και στο δικό μου Μαλάουι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω. Οι πέτρες εκεί βέβαια είναι ανοικτό μπέζ οπότε δεν φαίνονται. Γεννάνε όμως και στο γυαλί που δύσκολα καθαρίζει, ιδιαίτερα στις γωνιές, στην ένωση τους. Έχετε εφεύρει κάποιο τρόπο αποκόλλησης τους?

Παρόλα αυτά, αυτά τα σαλιγγαράκια μου αρέσουν ιδιαίτερα.;) Είναι δουλευταράδες.
Εκκολάπτονται τα αυγά στο δικό σου ενυδρείο;

in the pond
23-04-10, 10:58
Εκκολάπτονται τα αυγά στο δικό σου ενυδρείο;

Όχι, υφάλμυρο νερό απαιτούν για να εκκολαφθούν τα αβγά τους. Στο Μαλάουι, απλά υπάρχουν υψηλές σκληρότητες αλλά όχι αλατάκι...;) Πάντως...και να εκκολάπτονταν, δεν θα είχαν καμία απολύτως ελπίδα με τα mbuna!

Kostis-Salonika
24-04-10, 13:23
Παρόμοιο πρόβλημα με άλλου είδους σαλιγκάρια έχει παρατηρηθεί;
Π.χ. Apple Snail, που θα με ενδιέφεραν κιόλας;:D

tsilojohn
24-04-10, 14:59
Παρόμοιο πρόβλημα με άλλου είδους σαλιγκάρια έχει παρατηρηθεί;
Π.χ. Apple Snail, που θα με ενδιέφεραν κιόλας;:D

τα Apple snail κάνουν αυγά (τσαμπια)εκτός νερού

Kostis-Salonika
24-04-10, 15:52
τα Apple snail κάνουν αυγά (τσαμπια)εκτός νερού
Και εκκολάπτονται εκτός νερού;

tsilojohn