PDA

Επιστροφή στο Forum : Eheim 2215 απο reef σε γλυκο

mcorestis
22-04-10, 16:18
Εδω και 1 χρονο περιπου εχω διαλυση το παλαιο μου reef και το εχω και καθετε.Σημερα αποφασισα να χρησιμοποιησω το φιλτρο απο το reef μου ενα Eheim 2215 στο 120λτ φυτεμενο μου λογο του οτι το υπαρχον φιλτρο μου κανει κολπα και ειναι μικρο.Πιστευετε οτι θα πρεπει να παρω καινουργια υλικα η να χρησιμοποιησω τα παλαια εφοσον φυσικα τα πλεινω καλα και τα αφησω μερικες ημερες σε νερο.Εχω μεσα σφουγκαρια substrat και Siporax.

gta__156
22-04-10, 16:51
πιστευω πως με ενα καλο βρασιμο θα ειναι μια χαρα , αλλα ας πει και καποιος ποιο εμπειρος απο μενα (μην σε παρω στο λαιμο μου ) :D:D

Πάνος
22-04-10, 16:56
υπαρχει περιπτωση τα βακτηρια να επιβιωνουν απο την ξαφνικη αλλαγη απο θαλασσινο σε γλυκο νερο ή και το αντιστροφο ωστε να μεταφερουμε μετα παο ενα ξεπλυμα ενα ηδη στρωμενο φιλτρο?

mcorestis
22-04-10, 17:25
υπαρχει περιπτωση τα βακτηρια να επιβιωνουν παο την ξαφνικη αλλαγη απο θαλασσινο σε γλυκο νερο ή και το αντιστροφο ωστε να μεταφερουμε μετα παο ενα ξεπλυμα ενα ηδη στρωμενο φιλτρο?

Στην δικια μου περιπτωση δεν νομιζω να υπαρχη ιχνος απο βακτηρια, για τον λογο οτι το φιλτρο ειχε θαλασσινο νερο μεσα αλλα δεν ηταν σε λειτουργια για πανω απο εναν χρονο.Εδω και 2 μηνες το καθαρισα και προσθεσα μεσα νερο βρυσης.

Πάνος
22-04-10, 17:31
μαλιστα..η απορια ομως συνεχιζεται για το περασμα των βακτηριων απο γλυκο σε θαλασσινοκαι αντιστροφα...