Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σαλιγκαριααααα!

cherry
19-04-10, 20:16
Καλησπερα!!!
Κανοντας σημερα αλλαγη νερου στο 80λιτρο (στο οποιο φιλοξενειται μονο ενας μονομαχος ωσπου να φτιαχτει το μονομαχοενυδρειο και μετα μαλλον θα μπουν ζωοτοκα) παρατηρησα ενα σωρο σαλιγκαρακια. Απ' οτι διαβασα προκειται για physa fontinalis (αν θυμαμαι καλα την ονομασια). Μου κανει εντυπωση το πως εμφανιστηκαν ενω δεν εχω βαλει καποιο καινουριο φυτο στο ενυδρειο εδω και πολυ καιρο. Απο την αλλη, ισως να μην τα ειχα παρατηρησει..
Τα φυτα δε φαινεται να τα πειραζουν, απλα μου χτυπανε στο ματι ασχημα. κι οσο πιο πολυ κοιταω το ενυδρειο ανακαλυπτω κι αλλα. Το ενυδρειο ειναι στρωμενο με πολυ λεπτο λευκο χαλικι και πισω πισω μια σειρα απο πετρες λαβας. Εκει ειδικα, αναμεσα στις πετρες γινεται χαμος!!! Υπαρχει καποιος τροπος να τα αφαιρεσω χωρις να ανακατεψω ολο το ενυδρειο?

Raven
24-04-10, 01:01
Καλο ειναι να τα ελεγχεις καθε τοσο και να προσεχεις να μην ταιζεις πολυ (ετσι κι αλλιως με ενα ψαρι μονο μεσα θα ταιζεις ελαχιστα).
Αυτα θα σου καθαριζουν ακουραστα τις αλγες απο τα φυτα και απο τα τζαμια, και μολις πανε να γινουν πολλα, βαζε καμια παγιδα ή ενα πιατακι με μια ταμπλετα βυθου, και μολις μαζευτουν επανω, τα βγαζεις.

cherry
24-04-10, 09:34
Ευχαριστω πολυ!!:p