Επιστροφή στο Forum : Σωστη θεση για το φως στο ενυδρειο
Dukas karolos
18-04-10, 12:25
Καλημέρα σε όλους...μόλις τελείωσα με το κρέμασμα των φωτιστικών στο 90ltρο..υπάρχουν 2 φωτιστικά,το ένα με 2 λάμπες gro lux των 18watt και το άλλο μία arcadia 18watt επίσης.Έχουν προστεθεί ανακλαστήρες..Το ερώτημά μου είναι,σε πιό ύψος θα πρέπει να κρέμονται τα φώτα για να έχει το απαραίτητο φώς το ενυδρείο (το μέγιστο που μπορώ να πάρω απο αυτά που έχω),αν φυσικά παίζει ρόλο κάτι τέτοιο...:smt102:smt117
Υ.Γ. Σταύρο τα κρέμασα...:smt023:smt023
Τσιόνογλου Σταύρος
18-04-10, 12:48
Τωρα ήρθε η ωρα να σε κρεμάσω εγώ.:D
Όσο πιο κοντά στην επιφάνεια, τόσο το καλύτερο, άσε 4-5 πόντους μόνο.
Dukas karolos
18-04-10, 14:46
Ευχαριστώ..Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο,τα φωτιστικά καλύπτουν τις λάμπες(τ8) με ένα πλαστικό διάφανο θόλο που κουμπώνει στο φωτιστικό και το καθιστεί στεγανό,μήπως όμως ο θόλος μειώνει το φώς? και άν πάλι τους αφαιρέσω μήπως έχω πρόβλημα βραχυκυκλώματος αφού θα βρίσκονται 4-5cm απο το νερό και τελείως γυμνα(λαμπες,σταρτερ,κτλ.)..Τελικα κόβει τόσο πολύ φώς ο θολος??
-------------------------
οι λάμπες τ8.
Το κάλυμμα κόβει φώς και με τον χρόνο θα γίνει χειρότερα, οπότε βγάλτο.
Όσο για τα περί βραχυκυκλώματος (χωρίς να θέλω να σε κάνω ψητό) στο ενυδρείο μου δεν έχω ούτε καν στεγανά ντουί με απλές κλέμες είναι οι λάμπες και είναι ελάχιστα πάνω από το νερό.
Στο παρελθόν κατά την διάρκεια αλλαγής νερού, μία λάμπα είχε πέσει αναμένη από την βάση της μέσα στο ενυδρείο και παρέμεινε αναμένη......και εγώ σβυστός !!! :)
Το πήρα χαμπάρι όταν ξεχύλησε το νερό και άκουγα κλίτς-κλίτς στο πλακάκι, γυρνάω να δω τι συμβαίνει και είδα να λάμπει το ενυδρείο από κάτω προς τα πάνω. χα,χα,χα.
Οπως τα λεει ο χαλβας!
Και γω ιδιες λάμπες εχω και το προστατευτικο το εβγαλα. 1 χρονο τωρα λειτουργουν αψογα και ειναι 3-4 ποντους απ την επιφάνεια..μην ανησυχεις.;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.