PDA

Επιστροφή στο Forum : Θα τρελαθω.....!

cherry
16-04-10, 13:16
Παιδια γεια σας!
Αν θυμαστε ειχα ενα ενυδρειο 60 lt και απο τοτε που μου πεθανε το χρυσοψαρακι μου, σκεφτομουν να βαλω μεσα ενα μονομαχο. Επειδη ομως ολοι στην οικογενεια εχουμε μια αγαπη στα ψαρακια και η ανηψια μου ειχε ξετρελαθει με την ιδεα του ενυδρειου, αποφασισα να της το δωσω και να αγορασω ενα 30-40 lt, να το κανω μονομαχο-ενυδρειο. Ως εδω καλα..
Πηγαινω λοιπον σημερα στο πετ σοπ να ρωτησω για τιμες..Μου λεει ο ανθρωπος για καποια ενυδρεια και μετα με ρωταει ''τι ψαρακια σκεφτεσαι να βαλεις?'' Του λεω λοιπον οτι θελω να βαλω φυτα και ενα μονομαχο.
Απαντηση'' ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ κοπελα μου να παρεις ολοκληρο ενυδρειο για ενα μονομαχο!!!!!!! Αυτα ζουν μια χαρα μεχρι και σε ποτηρακι!! Παρε μια γυαλα 5 λιτρα και θα ειναι μια χαρα!!!!"
Τι να πω εγω τωρα?? Συνηθως λεμε οτι το μονο που τους νοιαζει ειναι τα χρηματα..Μα εγω να ζηταω ενυδρειο και εκεινος να μου λεει παρε μια γυαλα?? ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ!!!

exelix
16-04-10, 13:19
Κλασικό θα σου πω εγώ. Που να δεις σε κάποια ξένα φόρουμ που έχω πετύχει συζήτηση που ξεκίνησαν καταστηματάρχες να λένε πόσο δυστυχισμένοι ήταν οι μονομάχοι όταν τους έβαλαν σε κάτι μεγαλύτερο από 5 λίτρα! Μην κολώνεις!

achisael
16-04-10, 13:24
'' ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ κοπελα μου να παρεις ολοκληρο ενυδρειο για ενα μονομαχο!!!!!!! Αυτα ζουν μια χαρα μεχρι και σε ποτηρακι!! Παρε μια γυαλα 5 λιτρα και θα ειναι μια χαρα!!!!"

kai να φανταστω.... γνωριζω και ποιος στο ειπε.... :D:D:D

water_turtle_lover
16-04-10, 14:28
Ναι,κι εμενα μου εχει συμβει....Οπως καταλαβαινεις δεν θελουν ολοι να πουλησουν,αλλα δυστηχως υπαρχει αγνοια....Για παραδειγμα,ειχα παει προσφατα σε πετ να παρω ξυλα για το μονομαχο-ενυδρειο μου(οοο ναι θα στησω κι εγω:D:D:D)και οταν με ρωτησε τι θα βαλω,εγω του λεω μονομαχο...Και τι νομιζεις οτι μου ειπε??? ''ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΥΛΑ,ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ PH!!!''.........Τα συμπερασματα τα βγαζεις μονη σου...:rolleyes:

cherry
16-04-10, 14:47
Τι να πω ρε παιδια...ΗΜΑΡΤΟΝ!! Αφωνη με αφησε ο ανθρωπος!!!
Μετα βεβαια αφου καταλαβε οτι θελω ενυδρειο κ οχι γυαλα, μου λεει." Και γιατι να το βαλεις μονο του? Ενας μονομαχος θα χαθει εκει μεσα, θα φαινεται αδειο. Βαλε και 3 θυληκες να ζευγαρωσουν κιολας! Η οτι αλλο θελεις. Εξαλλου οι μονομαχοι ειναι ηρεμα ψαρια και ταιριαζουν με ολα!!!" Και ολα αυτα σε 30 λιτρα ενυδρειο...Ε, θα τρελαθω, θα πηδηχτω απ'το παραθυρο!!!! χα χα χα!

exelix
16-04-10, 14:53
Πάρε ένα πιράνχα κορίτσι μου να το χαίρεσαι στο 30λιτρο, να γεμίζει το μάτι σου!

Αλέξης6
16-04-10, 14:57
Αυτά δυστυχώς είναι φαινόμενα καθημερινά.....

Όλοι μας έχουμε ακούσει του κόσμου τα κουλά!!!

stelios8
16-04-10, 15:40
Βαλε και 3 θυληκες να ζευγαρωσουν κιολας!

τωρα καταλαβα και εγω σε ποιον πηγες ;)

cherry
16-04-10, 17:34
τωρα καταλαβα και εγω σε ποιον πηγες ;)

Το θεμα ειναι οτι και περυσι πριν ανακαλυψω το φορουμ ειχα παει αρχικα σε ενα αλλο πετ σοπ. Στο οποιο μου ειπαν ακριβως τα ιδια μονο που τοτε τους ακουσα γιατι δεν ηξερα και το εκανα το εγκλημα! 3 θηλυκες και εναν αρσενικο σε 60 lt και το αποτελεσμα...μακελειο! Οταν αρχισα να μαθαινω πραγματα, πηγα κατα διαστηματα σχεδον σε ολα τα πετ σοπ της πολης..Ειλικρινα ΚΑΝΕΝΑΣ υπαλληλος - ιδιοκτητης δεν ειχε την παραμικρη ιδεα του τι χρειαζεται ενα ενυδρειο. Μου εχουν πει οτι το στρωσιμο δεν ειναι απαραιτητο, οτι τα τεστ δε χρειαζονται, εχω δει μεχρι και χρυσοψαρο σε αποσυνθεση μεσα σε ενυδρειο!Οσο για συνθεσεις και αριθμο ψαριων, εχω ακουσει τα παντα ολα! Στο συγκεκριμενο πετ σοπ που πηγα σημερα ειχε ο ανθρωπος σε ενα ενυδρειο 20-30 λιτρα ενα μονομαχο μαζι με 20 αγγελοψαρα!!
Εχω ειλικρινα αγανακτησει..

yannakis
16-04-10, 18:16
εμενα παλια ο πετσοπας μου ειχε κοροιδεψει αλλα εγω ψαχτηκα και του τα χωσα(μου ειχε δωσει 2 χρυσοψαρα σε γυαλα και οταν πηρα ενα 25λιτρο με επεισε και για ενα κοι:smt120)..οταν εμαθε οτι πηρα και μεγαλυτερο μου λεει ε δεν πρεπει να παρεις και κανα δυο "γλυφτες"?του λεω οχι δεν πρεπει..ειχε να με δει ενα διμηνο,τωρα παλι τοσο θα ξανακανει..

cherry
16-04-10, 19:19
ε δεν πρεπει να παρεις και κανα δυο "γλυφτες"?.

Αυτο παλι με τους γλυφτες που το πας? Κανουν τον καθε αρχαριο να πιστεψει οτι ενα τετοιο ψαρι ειναι απαραιτητο γιατι καθαριζει το ενυδρειο. Εμενα μου ειχε πει να βαλω γλυφτη στο 60αρι με τα χρυσοψαρα γιατι τα χρυσοψαρα ειναι και λιγο βρωμιαρηδες και μαλιστα οτι αφου θα εχω γλυφτη δε θα χρειαζεται να κανω και αλλαγες νερου, παρα μονο να συμπληρωνω αυτο που εξατμιζεται!!!!zw

yannakis
16-04-10, 19:23
Αυτο παλι με τους γλυφτες που το πας? Κανουν τον καθε αρχαριο να πιστεψει οτι ενα τετοιο ψαρι ειναι απαραιτητο γιατι καθαριζει το ενυδρειο. Εμενα μου ειχε πει να βαλω γλυφτη στο 60αρι με τα χρυσοψαρα γιατι τα χρυσοψαρα ειναι και λιγο βρωμιαρηδες και μαλιστα οτι αφου θα εχω γλυφτη δε θα χρειαζεται να κανω και αλλαγες νερου, παρα μονο να συμπληρωνω αυτο που εξατμιζεται!!!!zw

εμενα το χε πει και στο 25αρι να βαλω 2-3..αστα..

Χριστόφορος Μίχας
16-04-10, 19:45
Και λιγα εχετε ακουσει αχαχαχ.....

yannakis
16-04-10, 20:04
α επισης μου χε πει οτι δεν πρεπει να βαζουμε αληθινα φυτα γιατι χαλανε και κανουν χαλια το ενυδρειο και χρειαζονται χιλιεςδυο μην πω τι...αργοσχολοι ολοι!να ναι καλα το γκαπ που μας εσωσε ολους!

platy
16-04-10, 20:10
βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις ..οι οποιες αξιζουν συγχαρητηρια

cherry
16-04-10, 20:17
βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις ..οι οποιες αξιζουν συγχαρητηρια

Σιγουρα θα υπαρχουν και εξαιρεσεις!Απο την αλλη πλευρα ισως στην Αθηνα-Θεσσαλονικη να ειναι καλυτερα τα πραγματα και λογω ανταγωνισμου..Εμεις εδω στην επαρχια...ΑΣΤΑ!!

Χριστόφορος Μίχας
16-04-10, 21:23
Κι όμως. Και εδώ (Αθήνα) οι περισσότεροι είναι άσχετοι και παραπλανούν τους αρχάριους. Ακόμα και σε γνωστές αλυσίδες πετ σοπ οι υπάλληλοι δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Υπάρχουν βέβαια και κάποια ελάχιστα εξειδικευμένα καταστήματα ώς εξαιρέσεις αλλά...η πλειονότητα ΑΣΤΑ!!http://www.aquatek.gr/vb/images/icons/icon13.gif

Αλέξης6
16-04-10, 23:25

Αυτό με τους ''γλύφτες'' είναι ίσως πιο πονεμένη ιστορία ακόμα και από τους μονομάχους..

Σε όσους φίλους γνωστούς, συγγενείς κλπ έχω δείξει ή πει ότι ασχολούμαι με ενυδρεία κατα καιρούς και οι οποίοι έχουν έστω ελάχιστες γνώσεις πάνω στο θέμα ενυδρείο ή έστω εικόνες, με ρώτησαν εαν έχω βάλει γλύφτες στα ενυδρεία μου.

Και όταν τους εξήγησα μου απάντησαν πως νόμιζαν ή έστω είχαν ακούσει ότι είναι τα πιο απαραίτητα ψάρια και χωρίς αυτά δεν γίνεται..

Το πιο τραγικό δε είναι ότι πολλοί από αυτούς είχαν την εντύπωση πως πάει έτσι: 1 ''γλύφτης'' + 1 ''γατόψαρο'' σε κάθε ενυδρείο...
:mad::mad::mad: