Επιστροφή στο Forum : Πόλεμος
Dimitris_Batman
14-04-10, 11:35
Καλησπέρα σε όλους.
Ανοίγω αυτό το θέμα το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ενυδρειόφιλους.
Θα ήθελα να παραθέσετε τις αντιδράσεις και τα εμπόδια-από γονείς/σχέση(αμορε μιο)-που συναντήσατε ή συναντάτε στην όλη ενασχόλησή σας με τον θαυμαστό κόσμο των ενυδρείων.
Ξεσπάστε γράφωντας...
Εμένα να φανταστείτε οι γονείς μου με ανάγκασαν να σταματήσω για κάνα 6μηνο να ασχολούμαι με τα ενυδρεία.κάθε μέρα πόλεμος.γκρίνια και πρίξημο ΛΕΣ και τους ενοχλούσα.
Θέλω να δω τις απαντήσεις σας...
Μολις ειμαστε σε αντιστοιχο πολεμο!! Θελω να παρω ενα 180 λιτρο (εχω 120 και 60 λιτρα - αρα το ιδιο στην ουσια) και εχουμε μουρμουρες απο χθες!! :smt120
Ελεος!! :smt065
Καποια στιγμη ειχαμε 5 ενυδρεια στο προηγουμενο σπιτι... μεχρι που το εταιρο ημιση μου ασκησε βετο... τωρα εχουμε 2:smt084
Dimitris_Batman
14-04-10, 12:27
Κουράγιο παιδιά.ο αγών συνεχίζεται.εμένα πριν λίγο καιρό με παρακαλούσαν να το ξαναστήσω γιατί εκεί που το είχα βάλει ενοχλούσε μια ένοικο τις πολυκατοικίας μας.
Τσιόνογλου Σταύρος
14-04-10, 12:28
Ποτε δεν είχα πόλεμο απο την οικογενεια απεναντίας οταν χάλασα το Reef κλαίγανε στο καναπέ και τώρα με ψήνουν να το ξανακάνω.Το θέμα είναι πως θα το πασάρεις το όλο πράγμα ετσι ωστε να φαίνεται οτι δεν σου απορροφά πολύ χρόνο και χρήμα πάντα θα λες τη μιση αλήθεια.;)
Ποτε δεν είχα πόλεμο απο την οικογενεια απεναντίας οταν χάλασα το Reef κλαίγανε στο καναπέ και τώρα με ψήνουν να το ξανακάνω.Το θέμα είναι πως θα το πασάρεις το όλο πράγμα ετσι ωστε να φαίνεται οτι δεν σου απορροφά πολύ χρόνο και χρήμα πάντα θα λες τη μιση αλήθεια.;)
Η οικογένειά σου δεν μπαίνει στο forum, έτσι;!
Ναι, αλλά άλλο είναι να έχεις ένα και καλό και άλλο 5. Εγώ έχω ένα μικρό (Rio 125) και δεν έχω πρόβλημα. Να το αντικατασήσω με ένα μεγαλύτερο είναι πιθανό. Να πάρω ένα δεύτερο (στην παρούσα φάση) είναι αδύνατο!!!
Τσιόνογλου Σταύρος
14-04-10, 12:46
Η οικογένειά σου δεν μπαίνει στο forum, έτσι;!
Οχι αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα .
-------------------------
Ναι, αλλά άλλο είναι να έχεις ένα και καλό και άλλο 5. Εγώ έχω ένα μικρό (Rio 125) και δεν έχω πρόβλημα. Να το αντικατασήσω με ένα μεγαλύτερο είναι πιθανό. Να πάρω ένα δεύτερο (στην παρούσα φάση) είναι αδύνατο!!!
Μακάρι να είχα χώρο και για ένα μικρό Reef ,γενικά δεν μου λένε τίποτε ,βέβαια είμαι προσεκτικός και με οτι εργασίες κάνω στο ενυδρείο ,σχεδόν δεν πέφτει σταγόνα κάτω.
Γενικά είναι ολοι τους βολικοί ,να φανταστείται οταν ανοιξε το προηγούμενο ενυδρείο και πνιγήκαμε (450λ.σε όλο το σπίτι) δεν βγάλανε κιχ.Λέτε καμμια μερα να ξυπνήσω το πρωί και να είμαι στο μπαλκόνι με το σκύλο :p.
Και εμενα η μανα μου τα ιδια!...zw
..-Δεν σου φτανουν τα φυτα που πηρες.. θες κι΄αλλα?..:smt120
Κλεόβουλος
14-04-10, 13:31
Εσύ κοτζάμ στρατηγός καταφέρνεις και επιβάλλεσαι (και άνευ όπλων):)
εμείς οι τυφεκιοφόροι τα τραβάμε όλα:D
Εγώ τα έβαλα στο μαγαζί και αποφεύγω τη μεγάλη πίεση.
Γενικά είναι ολοι τους βολικοί ,να φανταστείται οταν ανοιξε το προηγούμενο ενυδρείο και πνιγήκαμε (450λ.σε όλο το σπίτι) δεν βγάλανε κιχ.
Ζητώ συγνώμη για το off topic:Το Vision και εσύ;
Dimitris_Batman
14-04-10, 13:58
Οι γονείς μου δεν ξέρουν τι είναι το φόρουμ και από την άλλη το σπίτι ομορφαίνει όταν είναι γεμάτο ενυδρεία.κάθεσαι το βράδυ με σβηστά τα φώτα και πραγματικά χαλαρώνεις όταν τα βλέπεις.
...μεσα στο σπιτι εφτασα καποια στιγμη τα 9,τωρα ειμαι με 7...μαλλον θα τα μειωσω κι αλλο οχι για τυχον γκρινια,αλλωστε τη γατα την εχω ηδη "σκισει" :D,αλλα λογω "ανωτερας βιας"....:(
υ.γ ...προσοχη με τις αμυχες που τυχον εχετε στα χερια σας...
Εγω περασα απο τη φαση ... 2 με μονομαχο, 1 με ζωοτοκα, 1 με σκαλαρια και 1 με τους synodontis :p Ενα νταμαρι μου ειχε μεινει απωθημενο, δεν προλαβα να το κανω.. :rolleyes: Που θα παει ομως...:smt120
Εμενα με εβγαλε στο μπαλκονι μονη μου χωρις το σκυλο που καθοταν στον καναπε και χαζευε τα ενυδρεια :mad:
καποτε ειχα αλιγατορα στο δωματιο οποτε το ενυδρειο
τους φανηκε πταισμα...:D:D
απο τοτε εχει περασει μια δεκαετια, μενω σε δικο μου σπιτι
το εταιρο ημιση ειναι φρεσκο και δεν ασχολειται απλα χαζευει τα ψαρια και τα "μαρουλια" οπως τα αποκαλει(οχι οτι θα της επεφτε και λογος δηλαδη), σε κανενα χρονο θα παω για 400 λιτρα δισκαδικο γιατι το να εισαι αυτονομος ειναι υπεροχο κι ας εχει τις δυσκολιες του...
εγω φροντισα να κρατησω το ετερο ημισυ 300 χλμ μακρυα...και 10 ενυδρεια μεσα στο σπιτι... :D:D
τωρα πηγα στα 8 και μαλλον η πορεια θα ειναι πτωτικη σε αριθμο..αλλα ευελπιστω ανοδικη σε ποιοτητα...
Βλέπω μοιοπαθούντες όλοι, παντρεμένοι και μη........:smt084:smt020:smt084:smt020:smt084:smt0 84:smt020:smt084:smt020:smt084:smt020:smt084:smt02 0:smt084:smt020:smt084:smt020:smt084:smt020:smt084 :smt073:smt041
Ευτυχώς είμαι σε άλλη "φάση". Για την ώρα 4 ενυδρεία έχω και το ένα θα το δώσω στον αδερφό μου επειδή σε λίγο δεν θα χωράμε εγώ και η κοπελιά στο διαμερισματάκι μας :)
Πολύ μικρό και έχουμε και ένα "σκυλάκι" και ένα χαμστεράκι... Ευτυχώς μου προέκυψε ζωόφιλη!
Dimitris_Batman
14-04-10, 17:20
Κουράγιο τσολιάδες και τσιολιαδίνες μου.συνεχίζουμε ακάθεκτοι στο έργο μας.τυχεροί αυτοί που μένουν μόνοι τους.
Πάνο περιμένω γέννα στα χαμστεράκια μου.έχεις χώρο για κάνα 2;
Το καλοκαίρι του 2008 αγόρασα για έκπληξη από το Carrefour ένα 120λιτρο, που ´εγινε δεκτό με ενθουσιασμό. Τον Ιανουάριο του 2009 αγόρασα 2 εικοσάλιτρα μονομαχιέρες "για τα παιδιά". Και αυτά δεκτά με ενθουσιασμό. Μετά από δύο μήνες πήρα μία γυάλα 75 λίτρων για ζωοτόκα "για το χατήρι της κόρης" που το υποδέχτηκε το έτερον ήμισυ με χαρά. Το καλοκαίρι του 2009 κατασκευάστηκε από γνωστό μαγαζί της πόλης ένα 100 λιτρο για τα lifalili, και όλο το θαυμάζαμε και ήδη σχεδιάζαμε το μεγάλο για το φθινόπωρο. Μέχρι τώρα όλα φυτεμένα. Το φθινόπωρο ήρθε το μεγάλο (400 λίτρα + 120 sump) και είπαμε φθάσαμε στα όριά μας. Ήρθε όμως ο Πάνος (alex-polis) με τα stappersi του και για να τα στεγάσουμε κατασκευάσαμε εγώ, η γυναίκα μου και μία φίλη (η συμμετοχή πολλών καλών και μή εξαιρεταίων συφφορουμιτών δεν κατέστη δυνατή λόγω χιονόπτωσης, -ήρθαν όμως στο γέμισμα-), ένα 190 λιτρο. Σύνολο 8 ενυδρεία (7 φυτεμένα και ένα "με άρωμα Ταγκανίκας"). Μετά από αυτό είπαμε να σταματήσουμε γιατί δεν μένει χρόνος για τις αλλαγές. Μέχρι τώρα έχω πλήρη συμπαράσταση και κάπου κάπου μου υπενθυμίζει οτι δεν ρωτάει τί γίνεται με το λογαριασμό μου στην τράπεζα, αλλά μου έχει εμπιστοσύνη:grin::grin::grin::grin::grin::grin:
stelios_ant
14-04-10, 18:10
Το θέμα είναι να μπουν όλοι στο κόλπο.
Η γυναίκα μου είχε ενεργή συμμετοχή στο 1ο ενυδρείο (φύτεμα, επιλογή ριζών, φυτών κλπ.) και έτσι τώρα την αγορά του 2ου την δέχτηκε με χαρά.
Με τον πατέρα μου που είναι φαν των ενυδρείων (αν και δεν είχε ασχοληθεί ποτέ) ήδη κανονίζουμε πότε θα φτιάξουμε ένα DIY μεγάλων διαστάσεων...
Αλλά υπάρχουν αρκετοί φίλοι που παραξενεύτηκαν που σε 2 μήνες αγόρασα 2 ενυδρεία (το βλέπουν πιο πολύ σαν έπιπλο και όχι σαν χόμπι...) και ακούω από εκεί "δούλεμα": "Είσαι κολλημένος", "ασχολείσαι όλη μέρα με τα ψάρια σου", και άλλα καλά:p
Χριστόφορος Μίχας
14-04-10, 18:24
Εγώ τώρα θα σας...ξενερώσω τελείως!! Αλλά να μην ακουστεί και μια διαφορετική άποψη έτσι για ποικιλλία?
Λοιπόν, το χόμπυ το ξεκινησε η γυναίκα μου πριν 2 χρόνια, μου το κόλησε αμέσως, - μιλάμε ..τρελλά -, ψαχνόμουν κι εγώ να βρώ μια απασχόληση να με κρατήσει στο σπίτι και να μην βαριέμαι. Τώρα όλη μέρα καθαρίζω τζάμια, φίλτρα, αλλάζω νερά, ενώ εκείνη κουρεύει φυτά και κάνει τη διακόσμηση.
Η απόκτηση λοιπόν κάθε φορά καινούργιου ενυδρείου είναι κοινή επιθυμία. Τώρα ψαχνόμαστε που βάλουμε το 4ο που το έχουμε ήδη, αλλά άδειο. Οι επισκέπτες που τα βλέπουν μας περνούν για ανισόρροπους!! Εχουμε στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι, στην κουζίνα....
Αν υπάρχει στην περίπτωση αυτή γκρίνια -άντε να σας φτιάξω λιγάκι-!είναι από τον 9χρονο γιό μας ότι δεν του δίνουμε πολύ σημασία!!!
Εγώ τώρα θα σας...ξενερώσω τελείως!! Αλλά να μην ακουστεί και μια διαφορετική άποψη έτσι για ποικιλλία?
Λοιπόν, το χόμπυ το ξεκινησε η γυναίκα μου πριν 2 χρόνια, μου το κόλησε αμέσως, - μιλάμε ..τρελλά -, ψαχνόμουν κι εγώ να βρώ μια απασχόληση να με κρατήσει στο σπίτι και να μην βαριέμαι. Τώρα όλη μέρα καθαρίζω τζάμια, φίλτρα, αλλάζω νερά, ενώ εκείνη κουρεύει φυτά και κάνει τη διακόσμηση.
Η απόκτηση λοιπόν κάθε φορά καινούργιου ενυδρείου είναι κοινή επιθυμία. Τώρα ψαχνόμαστε που βάλουμε το 4ο που το έχουμε ήδη, αλλά άδειο. Οι επισκέπτες που τα βλέπουν μας περνούν για ανισόρροπους!! Εχουμε στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι, στην κουζίνα....
Αν υπάρχει στην περίπτωση αυτή γκρίνια -άντε να σας φτιάξω λιγάκι-!είναι από τον 9χρονο γιό μας ότι δεν του δίνουμε πολύ σημασία!!!
Βάλτε το γιο σας στο τέταρτο ενυδρείο, αλλιώς σας βλέπω σαν τους Κορεάτες που ξέχασαν ατάιστο το μωρό τους επειδή τάιζαν το "διαδικτυακό" μωρό τους!
Χριστόφορος Μίχας
14-04-10, 18:34
Χα χα! εντάξει όχι κι έτσι....Δεν είναι προτιμότερο να τον κολλήσουμε κι αυτόν με το μικρόβιο? Που θα πάει, θα το πάθει. Αντί για PSP και Xbox στον καναπέ, το Χειμώνα τουλάχιστον που δεν βγαίνουμε σε πάρκα να έχει να ασχολείται με κάτι πιο δημιουργικό!
Μπράβο σε όλους σας και χαρά και στο κουράγιο σας.... Το να έχεις 3 και 4 μέσα σ ένα σπίτι θέλει μεγάλη φροντίδα και υπευθηνότητα.... Εγώ είχα ένα 60 λιτρο κανά 2 χρόνια και φέτος το κανα 180.. (Το 60 λιτρο αποσύρθηκε).
Λόγω φύσης δουλειάς και χρόνου πολύ δύσκολα να βάλω και δεύτερο.... Προτιμώ να μείνω στο ένα για να μπορω να το έχω όπως πρέπει.
Μπάβο πάντως σε όλους τους "συνχομπίστες" που μπορούν και τα φέρνουν όλα βόλτα...
Από άποψη υποστήριξης δεν είχα θέμα, ισα-ίσα τους άρεσε όλους και κάθονται και το χαζεύουν..
εμενα με πρηζανε πολυ στην αρχη!
και τι βλακειες,ψαρια ειναι βαλε οσα να ναι και οταν ψοφησουν παιρνεις αλλα!
οταν ομως ειδανε μετα απο ενα 3μηνο και το φυτεμενο με τον μονομαχο λεγανε πω πω ωραιο!(βεβαια το πρηξιμο με τις αλλαγες νερου το εχω ακομα)
οπως και επισης οταν αποφασισα για μεγαλυτερο αρχισαν πω πω νερα ιστοριες και μπλα μπλα μπλα!το ειχα 2-3 μηνες σχεδον αδειο γιατι ηθελα να τα εχω ολα μαζι και ετρωγα μια μουρμουρα!τωρα ομως μετα απο υπομονη μηνων και πυκνοφυτεμενο με ξυλα πετρες κλπ,πω πω ωραιο και λοιπα..απλα αγνοεις γιατι ουτως η αλλως αν ειναι να φας το πρηξιμο το τρως!
harris samos
14-04-10, 21:01
ολοι εχουν το αδυναμο σειμειο τους
και η μανα μου γκρινιαζε με τα ενυδρεια οσπου θυμηθηκα το παλιο καλο κολπο
η μητερα μου εχει λουλουδια
της ειπα οτι αμα μου ξανα πει για τα ψαρια θα τησ τα ψεκασω ολα με ραουνταπ :smt096:smt074:smt096
και το σκεφτετε σοβαρα απο τοτε :grin:
ραουνταπ...χαχα ισχυρο ζιζανιοκτονο ..εγω παλι εχω ενα 125φυτεμενο ενα 100λιτρο γεννηστρα ενα 20λιτρο και ενα κυβακι με μονομαχο...του χρονου παω για 400ρι...οι γονεις ομως μια χαρα ..απολαμβανουν(αλλα που θα παει..θα φτιαξω και ενα θαλλασινο..χαχα)
:grin:Εγώ επειδή είμαι πολύ άντρας κατέβασα όλα τα ενυδρεία στο υπογειο και έκανα χώρο δικό μου και δεν με έχει ξαναενοχλήσει :grin:
:grin:Εγώ επειδή είμαι πολύ άντρας κατέβασα όλα τα ενυδρεία στο υπογειο και έκανα χώρο δικό μου και δεν με έχει ξαναενοχλήσει :grin:
Ετσι .... :smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
πατα ποδι γερα :D
nikos mennis
15-04-10, 13:39
καλησπερα και απο μενα παιδια.η δικη μου ιστορια εχει ως εξης.πριν απο τρια χρονια ηθελα να παρω ενα ενυδρειο,οι δικοι μου μου ελεγαν ρε παιδι μου τι τα θελεις τα ψαρια,αχρηστα ειναι θα βρωμησει το σπιτι.καποια στιγμη αποφασισα να το παρω και το συζητουσα με τους φιλους μου οτι θα κανω την αγορα.εκεινες τις μερες ειχα τα γεννεθλια μου,ηρθαν τοτε τα παιδια σπιτι μου φερνοντας μου ενα ενυδρειο 54λτ.περιτω να πω για το ποσο χαρηκα.οι δικοι μου στην αρχη ηταν ψηλο αντιθετοι με αυτο και αποφασισα να βαλω το ενυδρειο μου μεσα στο δωματειο μου να μην εχουν επαφη οι δικοι μου.μετα απο εναν χρονο αγορασα ενα 250λτ,με το που το πηγα σπιτι αρχησε η μανα μου την γκρινια τυπου που θα το βαλεις τοσο μεγαλο τζαμπα τρως τα χρηματα σου και τετοια.το εστεισα μετα απο μια εβδομαδα μεχρι να ηρεμησουν και αναγκαστηκα το εβαλα στο καθημερινο δωματειο γτ δεν υπηρχε αλλο μερος.οταν το εστεισα και αρχησα να βαζω τα ψαρια μεσα φυτα και ολα οσα ηταν απαραιτητα και ηταν ετοιμο αρχισαν να μου λενε:ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ.Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΨΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΑΒΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΖΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΣΕΙ :D:D:D
Εμένα κάθε μέρα πόλεμος!!! Όταν έχανε το φίλτρο παρολίγο να το ξεστήσω με τόσους μπελάδες αλλά δεν το έκανα:D
Κάθε φορά πόλεμος: Τί είναι τούτο; Φυτό; Κι άλλο φυτό; Μα φυτά δεν έχεις βάλει; Διοξείδιο; Τί διοξείδιο μωρε; Θα σου ψοφήσουν τα ψάρια. Σαλιγκάρι; ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ;
Πήρα τον Αλέξη...
"Πώπω πολύ Όμορφο. Τί τρώει αυτό;" "Άλγη!"
Μετά που μου γέννησε:
"Πώπω! Κοίτα να δείς τί είναι η φύση. Πώς θα βγούν μικρά;" "Σε 2 εβδομάδες εφόσον τα βρέχω." "Και πόσα θα βγούν" "Μπορεί και 150"
η αντίδραση φαντάζεστε πως ήταν:D
Και αυτό με το δικό μου διοξείδιο:
"Επιτέλους βγήκαν φυσαλίδες" "Ναι κανόνισε να δηλητηριάσεις το χοχλιό" "Apple Snail το λένε!"
"Πώπω να τα μας πάλι! Κυανοβακτηρίδιο. Χρειάζομαι οξυζενέ" "Ναι ξέχνα το να πάθει τίποτα το φίλτρο ή ο Αλέξης"...
Επειδή δεν τους βλέπω καθόλου τους δικούς μου να ενθουσιάζονται, πώς να τους κολλήσω το μικρόβιο;;; Δεν μαρέσει να τα κάνω όλα μόνος μου...
εγω παλι, μου δωσανε ενα τεραριουμ και το εκανα γυαλα....μολις το παρουσιασα στο σπιτι ακουστηκε ενα μεγαλο ΩΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!:D:D
ηδη ξερανε τι τους περιμενε...χαχαχχα(δεν τους χαλασε...χιχιιχιχ)
ε, αυτο ηταν και η αρχη του τελους... τωρα εχω ηδη 4 ενυδρια μεσα στο δωματιο μου ενα στον τζαμα για μια επιδιορθωση και κατι κοντρες και αλλο ενα που περιμενω να μου το φερουνε, το οποιο προοριζεται για το σαλονι!
το τι ακουω καθε μερα δεν λεγεται, αλλα εγω δεν πτοουμαι...συνεχιζω ακαθεκτος...
εντομεταξυ ρε παιδια τι πραγμα ειανι και αυτο...? ολη μερα καθε μερα στο κραξιμο και στο πρηξημο...και μολις τα δουνε τελειωμενα, αλλαζουνε συμπερηφορα τελειως....'ααααααααααααα, ωραιο τελικα..." και τα σχετικα....
θα μας τρελανουνε τελειως?:smt120
μετα παλι, μολις φτασει η κυριακη και πιασω τους κουβαδες αρχιζει η μανα μου :D:D:D:D
αυτα και απο εμενα!!!!
Πω πω ωραιο θεμα !!! Λοιπον εχουμε και λεμε !!!
Ενυδρειο Νουμερο ΕΝΑ :
Κανω ερευνα αγορας στα μαγαζια του Ηρακλειου ,βρισκω ενα που ειχε την καλυτερη αναλογια ποιοτητας/κοστους . Μπαινω μεσα με τον κουμπαρο μου και του κανω αμεσως αυτο θελω (ριο180 ) αλλα θα προτιμουσα αυτο (ριο240) και αγκαλιαζω το ενυδρειο !
εν το μεταξυ περιμενα να ερθει τοτε η κοπελια μου για να διαλεξει μιας και ηταν δωρο , μπαινει μεσα και .................ΝΑΙ !!!!!!!!! ΡΙΟ240 με την μια ουτε που κοιταξε το 180!! Γιουπι!!!
Ενυδρειο Νουμερο 2 :
Ετοιμο ενυδρειο απο συνχομπιστα που το συγκεκριμενο εχει γυρισει ολη την Κρητη και τα ψαρια του ολη την Ελλαδα !!! Λοιπον
Αυτο ηταν μουλοχτο , της κανω . Τα εψαχνα πολυ καιρο τα ψαρακια multi... και τωρα που τα βρηκα δεν τα αφηνω !!! Θα το βαλουμε εκει που .... ευτυχως ειχαμε χωρο !!!
Ενυδρειο Νουμερο Τρια !!!
Με το που της το λεω !!!
ΜΑ ΟΧΙ ειναι πολλα τα ενυδρεια και αμα θες να πας στο cretaquarium κτλπ...
Της λεω και γω ....τι θες για να το παρω !!!
Μου κανει να φυγει το ενα !!
Ετσι και εγινε ...και ο Michael151 απεκτησε ενα ακομα ενυδρειο !!!
Παει και το 450 μπηκε σπιτι !!!
Τωρα εχουμε βαλει στοιχημα !!! 2 ενυδρεια ! ενα 720αρι και ενα 450αρι !
Εχω οριζοντα 10 μηνων για να το κερδισω !!!!
Α! και υπαρχει και ενα 60αρι που περιμενει την βαση του για ναφτιαχτει!!!
Παντως ζηλευω οσους μπορουν να εχουν τον χωρο τους και τα ενυδρεια τους !!!
Α! και ολα αυτα ξεκινησαν επειδη ο κουμπαρος μου mikerulles εσπασε την γυαλα μου που ειχα ενα χρυσοψαρο και εναν μονομαχο !!! ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ!!!
Η τελευταία μάχη μετά από ένα κατοστάρι στον πάγκο τις κουζίνας με χρυσόψαρα το πρώτο και άλλο ένα στο σαλόνι με εντλερ και cpd είναι εάν θα αντέξει το πάτωμα ένα 350 με σκαλαρια :):):)
6981giwrgos
09-11-10, 23:22
να πω και εγω με την σηρα μου την δικη μου ιστορια..
μιας και ειμαι φοιτητης ηθελα κατι να μπορω να ασχολιθω με κατι ειχε στησει και ο κολητος μου ενα ενυδρειο και κολισα το μικροβιο...:D:D:D:D
στην αρχη ξεκινισα με ενα 10 λιτρα μονομαχο και μετα απο πολυ διαβασμα και οικονομια πηρα ενα 112 λιτρα εντομεταξη απο την αρχη μονο και μονο που διαβασμα ειχαμε γκρινιες....αλλα εγω..:smt020:smt020:smt020
μολις ειπα οτι θα παρω το μεγαλιτερο εγινε χαμος και οτι χαλαω τα λεφτα μου σε βλακιες και αλλα τετοι.φισικα εγω δεν εδωσα σημασια..το αποτελεσμα δευτερος γυρος γκρινιας και τσακομων. μεχρι που ηρθανε στην Καβαλα και το ειδαν τοτε σταματισαν ολα...:D:D και αρχισαν και τι ψαρι ειναι αυτο και ειναι πολυ ωραιο και αλλα τετοια.και τωρα εχω αρχισει να τους προετιμαζω για τα επομενα 2 ενυδρεια(ενα reef και ενα αμαζονιου) που θα κανω μωλις τελειωσω την σχολη και τον στρατο...αντιδρουν αλλα κατι θα κανω...;);););)
Εγω μια χαρα.
Τον περασμενο μηνα μαλιστα την εβαλα και μου εβαψε δυο χερια καφε την πλατη του ενυδρειου (για φοντο).
Και επειδη βγηκε πιο ανοιχτο απο οτι ηθελα, μετα απο δυο μερες την εβαλα και το ξεβαψε και το εκανε απο την αρχη πιο σκουρο.
Τωρα μαλλον λεω να δοκιμασω και μαυρο χρωμα. :rolleyes:
.....χαλαω τα λεφτα μου σε βλακιες και αλλα τετοι.φισικα εγω δεν εδωσα σημασια.....
Αν σκεφτόντουσαν (όχι μόνο οι δικοί σου) σε τι άλλες βλακείες μπορούσαμε να ξοδεύουμε τα λεφτά μας θα ήταν ευγνώμονες που έχουμε ένα τόσο όμορφο χόμπι να ασχολούμαστε!
Με εκνευρίζουν οι γυναίκες που βλέπουν το σπίτι ως τον προσωπικό τους χώρο που δεν "χωράει" το χόμπι των υπόλοιπων μελλών. Ευχαρίστως θα έβγαζα τα γυαλικά από την μια μεριά της βιτρίνας για να βάλει ο γιός μου (αν ήθελε) τα μοντέλα των τρένων του! άλλωστε είναι κομψοτεχνήματα!
Για βάλτε τους λίγο την ιδέα που θα μπορούσατε να ξοδεύετε τα λεφτά, με τι άλλο "χόμπι" θα απασχολούσασταν στον ελεύθερο χρόνο σας και ελπίζω να καταλάβουν. Εγώ το έκανα με τους γονείς μου όταν θεώρησαν ότι 40 χρονών γυναίκα είναι βλακεία να παιδιαρίζω με ψαράκια και γλαστρολίμνες!
Αλλά πάντα .... μην ξεχνάμε ... ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ...
....βρε Παύλε, όχι και στον πάγκο της κουζίνας!!! Είναι χώρος εργασίας! Πως θα σου φαινόταν αν π.χ. στον πάγκο που έφτιαχνες τα ενυδρειακά σου σου έστεινε μια ανθοστήλη; ;)
Με εκνευρίζουν οι γυναίκες που βλέπουν το σπίτι ως τον προσωπικό τους χώρο που δεν "χωράει" το χόμπι των υπόλοιπων μελλών. Ευχαρίστως θα έβγαζα τα γυαλικά από την μια μεριά της βιτρίνας για να βάλει ο γιός μου (αν ήθελε) τα μοντέλα των τρένων του! άλλωστε είναι κομψοτεχνήματα!
;)
Αχ αυτο το λεω στην γυναικα μου πηγε και νεμαζωξε (μαζεψε) μια κρυσταλλιερα η οποια εχει την τελεια βαση για ενα δισκοενυδρειο ...και μονο αυτο το επιπλο κανει οσο κανουν ολα τα ενυδρειακα μου μαζι !!!
in the pond
10-11-10, 11:52
ολοι εχουν το αδυναμο σειμειο τους
και η μανα μου γκρινιαζε με τα ενυδρεια οσπου θυμηθηκα το παλιο καλο κολπο
η μητερα μου εχει λουλουδια
της ειπα οτι αμα μου ξανα πει για τα ψαρια θα τησ τα ψεκασω ολα με ραουνταπ :smt096:smt074:smt096
και το σκεφτετε σοβαρα απο τοτε :grin:
Αυτό μάλλον πιάνει στη δική σου περίπτωση... Τί θα έλεγες όμως αν είχες και ενυδρείο μέσα στο σπίτι, λίμνη στον κήπο και δεν σε έφταναν αυτά, να σε ενδιέφεραν παράλληλα εσένα και τα λουλούδια...
Προσωπικά από ενυδρεία, μπορώ να πω ότι ξώφλησα για την ώρα...λόγο λεφτών αλλά προπάντων χρόνου. Από μουρμούρα, ελάχιστη και μόνο κατά τις αλλαγές νερού στο ενυδρείο και αφού μόλις έχει τελειώσει τις δουλειές του σπιτιού. (Τί να κάνουμε όμως που ο μοναδικός μου διαθέσημος χρόνος είναι κατάτην διάρκεια του Σαββατοκυρίακου).
Είναι όμως γεγονός ότι η μόνη μέριμνα που κάνουν τα μέλη της οικογένειας μου για αυτά, είναι να ανοίγουν ή να κλείνουν τα φώτα του ενυδρείου όταν απουσιάζω... Δεν απαιτώ βέβαια και τίποτε περισσότερο...δική μου τρέλλα είναι άλλωστε.;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.