Επιστροφή στο Forum : Μπουρμπουλιθρεςςςς
Γεια σας! Οι φυσαλιδες που κανει το φιλτρο υπαρχει περιπτωση να επηρεαζουν την υγεια των χρυσοψαρων μου?? κανουνε σαν ανθρακικο απο αναψυκτικο... εκτος απο τον ηχο δεν επιρεαζουνε το οξυγωνο η την ποιοτητα του νερου ε?? να βαλω και μια φωτο να δειτε πως ειναι!!!
http://img651.imageshack.us/img651/4500/imageseq.jpg (http://img651.imageshack.us/i/imageseq.jpg/)
διαβασα "τα" χρυσοψαρα!
ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο?ειναι στρωμενο το φιλτρο?
οσο για αυτο δεν νομιζω να κανει κακο,αλλα καλο ειναι
να το βαλεις να χτυπαει στο τζαμι για να μην κανει υπερβολικη αναταραξη!
το εχω γιρισει οπως φαινεται στη φωτο γιατι εκανε πολυ ροη μεσα στο νερο και γινοταν ενας μικρος χαμος. ειναι 2 τα ψαρακια, το ενυδρειο 21 λιτρα. ξερω οτι δεν κανει για εκει αλλα ειναι προσορινη η λυση! το εχω αναφερει και σε αλλο ποστ! Ευχαριστω! ΔΛΔ δεν χρειαζεται να βγαζω καθολου το σολινακι?? Ξερει κανεις πως γινεται να τις κανω να πηγαινουνε προς τα κατω?? Οταν εβαλα ενα σολινακι, αντι να μαζευει απο τη μια αερα και απο την αλλη να βγαζει φυσαλιδες, εβγαζε και απο τα 2 νερο.... ΠΕΡΙΕΡΓΟ0ο0ο0ο!!!
δεν γνωριζω καθολου τι σωληνακι λες!οχι προς τα κατω ρε συ!θα τα κανει χαλια ολα!εγω ενοοουσα απο την αλλην μερια αλλα εσυ κατι θα ξερεις!
το φιλτρο μου ειναι απλο (φθηνιαρικο) και για να βγαλει φυσαλιδες συνδεεις στην εξοδο του νερου ενα διακλαδωτη που απο τη μια βγαζει ενα σοληνακι πανω απο την επιφανεια (για να τραβαει αερα) και απο την αλλη εχει εξοδο για το νερο.. οταν βαζω ενα σολινακι για να προεκτηνω την εξοδο να μπει μεσα στο βαρελακι της φωτο, αντι να τραβαει αερα το αλλο σολινακι, βγαζει κιαυτο νερο!! Τελοςπαντων!! Κατι θα βρω! Ευχαριστω για τη βοηθεια!!!
το σωληνακι ειναι για να τραβαει οξυγονο απο την ατμοσφαιρα το φιλτρακι και να δημιουργει αυτη την εντονη αναταραξη που εχεις τωρα..αν το βγαλεις και κλεισεις την τρυπουλα οπου το προσαρμοζεις δεν θα γινεται αυτο..αν προσπαθεις να το κανεις να βγαζει φυσαλιδες ματαια..χρειαζεσαι αεραντλια η οποια θα διοχετευει οξυγονο στο νερο μεσα απο το σωληνακι ..οχι απο το φιλτρο
Εγώ θα τον σταματούσα τον αέρα, γιατί θα τρελαθούν τα ψαράκια από τον θόρυβο.
Έτσι και αλλιώς, δεν τον χρειάζεσαι: η οξυγόνωση του νερού γίνεται με το να έρχεται σε επαφή το νερό με την επιφάνεια και όχι από αυτές καθ'αυτές τις μπουρμπουλίθρες.
λετε να τις βγαλω τις φυσαλιδες ε?? πηγαινουνε και παιζουνε μωρε και νομιζω πως τους αρεσει... Απ οτι βλεπω ολα τα ενυδρεια εχουνε φυσαλιδες! μηπως οι φυσαλιδες της αεραντλιας ειναι πιο ηρεμες?
Δεν υπάρχει πρακτικός λόγος για τις φυσαλίδες, είναι καθαρά θέμα αισθητικής.
Αν σου αρέσουν τις κρατάς. ;)
in the pond
13-04-10, 07:25
Τα χρυσόψαρα απαιτούν καλή κυκλοφορία και μπόλικη οξυγόνωση στο νερό, πρόσεξε μόνο να μην είναι "τσουνάμι" η ροή και η ανατάραξη σου, ώστε να μην επιτρέπει την ομαλή κολύμβυση και δράση των ψαριών σου.
giannisaek
13-04-10, 08:27
Εγώ θα τον σταματούσα τον αέρα, γιατί θα τρελαθούν τα ψαράκια από τον θόρυβο.
Έτσι και αλλιώς, δεν τον χρειάζεσαι: η οξυγόνωση του νερού γίνεται με το να έρχεται σε επαφή το νερό με την επιφάνεια και όχι από αυτές καθ'αυτές τις μπουρμπουλίθρες.
Ακούνε τα ψάρια; :smt103:smt103 :smt101:smt101 :smt044 :smt018
Ακούνε τα ψάρια; :smt103:smt103 :smt101:smt101 :smt044 :smt018
Νιώθουν τις δονήσεις.
Γιατί νομίζεις όταν πάει ένα παιδάκι και χτυπάει το τζάμι το ψαράκι τρομάζει; Επειδή είδε το δαχτυλάκι από το παιδάκι;
Ο πρώτος λόγος που καταργήθηκαν οι στρογγυλές γυάλες (όπου και όσο τέλος πάντων) είναι ότι ο θόρυβος πολλαπλασιάζεται μέσα σε στρογγυλή επιφάνεια.
-------------------------
Να τα πας σε οριλά τα δικά σου!! :grin:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.