PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιλογή ενυδρείου μονομάχου

stelios_ant
08-04-10, 15:11
Καλησπέρα
σκέπτομαι να πάρω ένα ενυδρείο για να βάλω έναν αρσενικό μονομάχο (1ον γιατί μου αρέσει πολύ και 2ον γιατι κάθε φορά που πάω να πάρω κάτι για το άλλο ενυδρείο τους λυπάμαι. τουλάχιστον να σώσω έναν...)

Θα ήθελα να ρωτήσω για το παρακάτω ενυδρειάκι αν με καλύπτει από άποψη μεγέθους: 51x30x35= 54lt και από άποψη φίλτρου (έχει ένα κρεμαστό).
Το προιόν είναι το:
http://www.osmosisaquariums.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=644&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=en

Αν δεν θέλετε ή δε γίνεται να σχολιάσετε το συγκεκριμένο μαγαζί, απλά θα ήθελα μια συμβουλή για τα λίτρα και το κρεμαστό φίλτρο...
Στο ενυδρείο σκέπτομαι να βάλω άμμο, μια πέτρα και δύο φυτά, οπότε τα καθαρά λίτρα θα μειωθούν (πιστεύω περίπου στα 50lt).

amalia
08-04-10, 15:22
Απο αποψη λιτρων μια χαρα ειναι.. αλλα οι μονομαχοι ειναι εξαιρετοι αλτες. Θα τον βρεις στο πατωμα σιγουρα!:rolleyes:
Καλυτερα να παρεις ενα με καπακι:)

stelios_ant
08-04-10, 15:27
για το κρεμαστό φίλτρο; κάνει δουλειά; πρέπει να δω τα λίτρα/ώρα;

amalia
08-04-10, 15:30
Ναι τσεκαρε τα λιτρα/ωρα και ποσο χωρο εχει για υλικο... ισως να χρειαστεις αλλο φιλτρο. :)

prospathw
08-04-10, 16:54
Ναι τσεκαρε τα λιτρα/ωρα και ποσο χωρο εχει για υλικο... ισως να χρειαστεις αλλο φιλτρο. :)
για ενα μονομαχο και μερικα σαλιγγαρια η/και γαριδες?:confused::rolleyes:

Dimis
08-04-10, 17:03
Μια χαρα ειναι και το ενυδρειο και το φιλτρο αν εχεις σκοπο μονομαχο με γαριδες και σαλιγκαρους.
Απλα βαλε και ενα καπακι απο πλεξιγκλας η απο γυαλι να μην την κοπανησει ο ψαρης.

prospathw
08-04-10, 17:06
Μια χαρα ειναι και το ενυδρειο και το φιλτρο αν εχεις σκοπο μονομαχο με γαριδες και σαλιγκαρους.
Απλα βαλε και ενα καπακι απο πλεξιγκλας η απο γυαλι να μην την κοπανησει ο ψαρης.
+++;)

stelios_ant
09-04-10, 11:42
σωστα με ένα καπάκι λύνω το πρόβλημα.
Σας ευχαριστώ...

almost
09-04-10, 11:54
Πάντως εγώ τον έχω χωρίς καπάκι και όλα καλά.

Στο νεράκι επάνω έχει κάτι ρίζες και νούφαρα και πάει και κουρνάζει, μπλέκετε και του αρέσει.

Maverick
09-04-10, 11:58
Πάντως εγώ τον έχω χωρίς καπάκι και όλα καλά.

Μία φορά θα συμβεί... Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να βάλεις ένα καπάκι...

almost
09-04-10, 12:04
Μία φορά θα συμβεί... Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να βάλεις ένα καπάκι...

Είναι σε 45 cm ενυδρείο το οποίο έχει 5cm πιο κάτω το νερό, που έχει φυτά επιφανείας. Δεν τρομάζει από κάτι το ψάρι για να πηδήξει, ούτε το ενοχλεί κάτι.

Δεν βάζω γυαλί για να έχουν καλύτερη φωτοσύνθεση τα φυτά.

akis7
09-04-10, 12:46
να κατι τετοια βλεπουμε και περνουμε ιδεες σ'αυτο το φορουμ και τρωμε ολα τα λεφτα μας!! :D:D:D:D:D

Serafeim
23-04-10, 00:16
σωστα με ένα καπάκι λύνω το πρόβλημα.
Σας ευχαριστώ...

Μπράβο και καλή συνέχεια. Στα 50 λτ άρχοντας θα είναι.

Γιώργος Κ
23-04-10, 00:19
Είναι σε 45 cm ενυδρείο το οποίο έχει 5cm πιο κάτω το νερό, που έχει φυτά επιφανείας. Δεν τρομάζει από κάτι το ψάρι για να πηδήξει, ούτε το ενοχλεί κάτι.

Δεν βάζω γυαλί για να έχουν καλύτερη φωτοσύνθεση τα φυτά.
Δεν εχει σημασια η σταθμη ανετα αν θελει πηδαει! Δεν πηδαει μονο αν τρομαξει η αν δεν ειναι καλο το νερο! Ειναι στη φυση του αυτη η συμπεριφορα ;)

almost
23-04-10, 08:57
Δεν εχει σημασια η σταθμη ανετα αν θελει πηδαει! Δεν πηδαει μονο αν τρομαξει η αν δεν ειναι καλο το νερο! Ειναι στη φυση του αυτη η συμπεριφορα ;)

Θα του πάρω μια θυληκιά τότε ;)